Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zweedse fans motiveerden goudhaantje Steijn: ‘Ik kick daar wel een beetje op’

Laatste update:

Sem Steijn zorgde donderdagavond voor grote ontlading bij FC Twente. De aanvallende middenvelder stond met zijn team lang op achterstand tegen Hammarby IF, maar maakte vijf minuten voor tijd de allesbeslissende gelijkmaker (1-1). Na de 1-0 zege van vorige week was dat voldoende voor de ploeg van Joseph Oosting om de derde voorronde van het Europese toernooi te halen.

Twente kende een lastige eerste helft en kwam uiterst ongelukkig op achterstand in de Tele2 Arena in Stockholm. De Tukkers kwamen in de tweede helft beter voor de dag, al konden ze een verlenging niet voorkomen. Daarin kregen beide ploegen mogelijkheden, maar Steijn was de enige die scoorde. Uit een pass van Joshua Brenet schoot de technische vaardige speler fraai binnen. Het betekende de beslissing in het tweeluik. "Ik denk het niet, godverdomme!", antwoordt Steijn met een lach wanneer hij gevraagd wordt of de ontlading groter kon zijn. We hebben een hele zware wedstrijd gehad en als je hem er dan in de verlenging nog weet in te schieten... We hebben als team echt gevochten. Het wordt niet mooier. Je ziet de ontlading bij de spelers."

"Het is gewoon waanzinnig", vervolgt de Hagenees. "Ik ben superblij dat ik hem mag maken." Steijn was ook al de grote man in het heenduel. Met binnenkant voet zorgde hij in De Grolsch Veste voor de belangrijke 1-0, wat na afloop ook de eindstand bleek te zijn. "Ik moet zeggen dat er nog wel eentje had in gekund, dat was wel jammer. Maar het maakt allemaal niet meer uit. We zijn door en dat is het allerbelangrijkste." De Hammarby-fans waren tijdens de wedstrijd bijzonder fanatiek. In aanloop naar het duel waren er spanningen rondom de supportsgroepen van beide clubs. Vorige week liep het in De Veste compleet uit de hand met vechtpartijen en rellen. "Als je vanaf minuut één uitgefloten wordt, wordt uitgescholden en je van alles naar je hoofd gegooid krijgt... Ik kick daar wel een beetje op."

De Hammarby-fans lieten zich in hun eigen stadion niet van hun beste kant zien. Zo werden er vanaf de tribunes bekers gegooid naar de spelers van Twente. "Dit pakte absoluut goed uit voor mij. Ik geniet hiervan. Ik vind dit heerlijk." Twente neemt het in de volgende ronde op tegen FC Riga uit Letland. "Oké, leuk", zegt Steijn daarover. "Hopelijk komen we die wedstrijd ook door. Maar dat moet wel goed komen, toch?", sluit hij zelfverzekerd af. Net als Twente had ook Riga een verlenging nodig. De Letten verloren hun heenduel in Hongarije met 2-1 van Kecskemeti TE. Donderdag wón Riga met 2-1, dankzij een treffer Gauthier Mankenda in minuut 95. In minuut 122 zorgde Mouhamed Ngom ervoor dat de Baltische comeback voltooid werd. Twente en Riga nemen het op 10 en 17 augustus tegen elkaar op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap hem wel. Heerlijk lijkt mij dat als je in een stadion speelt waar je continu wordt uitgefloten en spreekkoren naar je hoofd krijgt. Extra motivatie.

Steijn is de grote held van twente. Laatste 5 wedstrijden 11 goals.

Dit is Toornstra 2.0. Beide ADO jongens alleen gaat Steijn wel Oranje halen!!

3 augustus 2023 om 23:46

Toornstra heeft ook nog een of 2 interlands gespeeld dacht ik? Op die trip naar Azië als ik het goed heb

4 augustus 2023 om 00:28

Gast waar lul je over!!! Toornstra heeft gewoon interlands achter z’n naam! Buiten dat is Steijn een super Roode gozer en gun ik z’n succes💪

4 augustus 2023 om 01:03

My bad, Toornstra heeft inderdaad een paar interlands gespeeld💪 Haags talent is beter dan ik zelf doorheb.. maar deze Steijn zie ik een langere periode bij Oranje doormaken. Op en top professional en heeft een goed neusje voor de goal. Als Klaassen ik weet niet hoeveel interlands gespeeld heeft dan kan deze Steijn dat 100% zeker ook!!

4 augustus 2023 om 07:02

Denk je niet dat Steijn de pech heeft dat het middenveld van oranje met Frenkie en Simons de komende jaren al redelijk vast staat? Gun het deze Steijn van harte, belangrijk voor Twente de laatste maanden.

Ik ga even de zuurpruim uithangen. Met Steijn op 10 heeft Twente als collectief nog nauwelijks een goede wedstrijd gespeeld, ondanks al z'n goals. Hij moet wel echte voetballende middenvelders achter zich hebben, anders loopt het niet. Met Regeer ging dit al een stuk beter dan met Kjolo. En Steijn is wel een topgozertje trouwens, heerlijke mentaliteit.

3 augustus 2023 om 23:49

Ik denk toch niet dat dat aan Steijn ligt, maar eerder aan de buitenspelers. 5 wedstrijden 11 goals is best aardig haha

3 augustus 2023 om 23:58

Zeker goede stats, maar ik kijk vooral naar vorig seizoen en de twee officiële eerste wedstrijden van deze. Maar hij is zeker nu al goud waard geweest. Door Steijn zijn we door naar de volgende ronde

4 augustus 2023 om 00:12

Toch heeft Ruiz_fct wel gelijk. Steijn is qua type een speler als Klaassen, Van De Beek, Til, Flemming e.d. Aan de bal is het allemaal erg onopvallend, maar hij is slim, ziet de ruimtes en kan een bal achter de doelman krijgen. Absoluut een talentvolle jongen (in relatieve zin), maar betreft het positiespel gaat zo'n jongen weinig tot niets toevoegen. Daar heb je andere spelers op andere posities voor nodig (als je Steijn wilt laten renderen).

4 augustus 2023 om 00:27

Ik vind wel dat je vd beek (de vd beek bij ajax niet bij utd lol) hier een beetje te kort doen. Hij was echt cruciaal in het positiespel destijds

4 augustus 2023 om 16:43

Geen zuurpruim maar wel realiteit. Steijn is veel scherper in de 16 maar voetballend wat minder dan vlap op die positie. Als je met hem blijft spelen zul je vaker een counter om de oren krijgen.

Mooi dat Twente een ronde verder gaat ondanks alle randzaken rond deze wedstrijd. Toch lastig tegen een team wat al een paar competitie wedstrijden in de benen heeft. Is deze Steijn toevallig een broer van Brian Rompoe?

Wat een luxe was het toch met Cerny en Misidjan op de flanken. Hoop echt dat ze nog minimaal 1, maar eigenlijk 2 oppikken anders zie ik het niet goed komen met punten voor Nederland in Europa via Twente. Mocht het niet lukken om goede spelers te kopen, is een huur van een afvaller bij een topclub wellicht een optie? (Ik vind Unuvar een heerlijke voetballer, maar ben bang dat hij niet de snelheid heeft om als buitenspeler te spelen op Eredivisie niveau).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren