Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zulke spelers worden nu opgeleid in Nederland, wij hebben alleen Neymar'

Laatste update:

Dunga maakt zich zorgen over de toekomst van het Braziliaanse voetbal. De bondscoach van de vijfvoudig wereldkampioen heeft in de voorhoede niet meer de spelers van wereldklasse tot zijn beschikking die de Goddelijke Kanaries in het verleden altijd hadden.

/

Als speler werd Dunga zelf in 1994 wereldkampioen, met een selectie waarin Romário en Bebeto de sterren waren en waarin ook de destijds zeventienjarige Ronaldo als aanstormend talent was opgenomen. “En we hadden voetballers als Rivaldo, maar zulke spelers worden nu voortgebracht door landen als Portugal en Nederland”, luidt de bondscoach de noodklok in gesprek met SportTV.

Tijdens het WK van 2014 in eigen land moest Dunga's voorganger, Luiz Felipe Scolari, in de punt van de aanval een beroep doen op Fred. Dat werd niet echt een succes. “We hebben op dit moment geen spelers die het verschil kunnen maken. Momenteel hebben we alleen Neymar”, doelt Dunga op de dribbelaar van Barcelona. “Voor het Braziliaanse voetbal is dat zeer zorgwekkend. Maar we moeten geduld hebben en rustig blijven”, geeft de trainer aan.

Vind je dat Dunga gelijk heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waarom niet die Braziliaanse gozers van Shaktar opgeroepen? Kunnen volgens mij allemaal best goed voetballen.

17 maart 2015 om 15:30

Zowel Douglas Costa, Fred ,als Luiz Adriano zitten bij de selectie van Dunga dacht ik.

17 maart 2015 om 16:29

Nu wel ja, maar bij het WK denk ik dat hij bedoeld. Ze hadden JO en Fred erin. Maar daar heb je niks aan.

17 maart 2015 om 18:31

Costa heeft voor spanje gekozen

17 maart 2015 om 18:43

Hij heeft het over douglas costa van shaktar

17 maart 2015 om 19:14

Douglas Costa en niet Diego Costa.. Douglas Costa heeft al wat interlands achter z'n naam staan voor de selecao trouwens. Waarschijnlijk volgend seizoen ook richting Chelsea als ik het allemaal mag geloven.

Ze hebben sinds jaren wel weer verdedigers van zeer hoge kwaliteit, dus misschien zijn de rollen zo omgedraaid?

17 maart 2015 om 15:39

Verdedigers die zeer hard worden gehypt ja. WK gezien?

17 maart 2015 om 16:06

Luiz ja, maar Marquinhos en Silva .... me like

17 maart 2015 om 16:55

Champions League gezien vorige week?

17 maart 2015 om 17:25

Duitsland is gewoon veelste sterk. Daardoor leek Brazilië net een soort San Marino.
Maar in de competitie's zijn het best redelijke verdedigers.

17 maart 2015 om 15:44

Het was dan ook niet makkelijk om de achterhoede van de jaren 90 met geweldenaar Aldair centraal en Roberto Carlos en Cafu op de vleugels te evenaren. Eens, daarna hebben ze achterin een tijd lang geen echte toppers gehad (met uitzondering misschien van Lucio en in iets mindere mate Maicon). Ze beschikten toch veelal wel over degelijke verdedigers die de klus konden klaren. Met Luiz, Silva en Marcello hebben ze idd wel weer verdedigers die tot de top behoren. Echter lieten ze dat op het laatste WK nu ook weer niet zien nee

Dunga heeft laatst ook Diego Tardelli geselecteerd. Hij kan voetballen, maar is nu wel een speler in de Chinese competitie.

17 maart 2015 om 15:16

Jammer dat die jongens zo vroeg voor het geld kiezen.

17 maart 2015 om 15:34

Naja Diego Tardelli is al bijna 30. Daarnaast heeft hij al in Europa gespeeld. Is een beetje een laadbloeiertje, want in Europa raakte hij geen pepernoot. In Brazilie begon hij weer op te leven. Maar als je zo n lucratief contract krijgt, dan zou ik daar ook heen gaan als je bijna 30 bent.

17 maart 2015 om 15:41

Je kunt Tardelli veel verwijten, maar niet dat hij vroeg voor het geld heeft gekozen.

17 maart 2015 om 21:51

Oww echt? Haha, ik dacht echt dat ie nog jong was

17 maart 2015 om 16:23

Die speelde 8 jaar geleden nog bij Psv... En ineens maakt hij zijn debuut tegen Argentinie en scoort ook nog 2 keer...

Hoe zit het eigenlijk met Lucas van Psg? Speelt die nog vaak? Was toch een groot talent. En die Anderson Talisca van Benfica komt eraan, net als Felipe anderson van Lazio en Roberto Firmino van Hoffenheim allemaal voorhoedespelers op Firmino na, das een pure tien.

17 maart 2015 om 15:43

Hij was eind februari geopereerd aan zijn heup. Als het goed is komt hij halverwege april weer terug.

17 maart 2015 om 15:47

Aha thanx! Wist niet dat hij out was.

Hij bedoelt vast oa Depay die heerlijk speelde op het WK.

17 maart 2015 om 18:57

Ik denk dat hij in eerste instantie doelt op Cristiano Ronaldo en Arjen Robben.

Volgens mij barst Brazilie van het talent. Ja Duitsland heeft meer talenten, maar nl en portugal?

17 maart 2015 om 16:16

aanvallend bedoeld hij op neymar na, nederland heeft huntelaar van persie robben depay, portugal valt tegen op ronaldo na.

Naast Depay , wie nog meer ?
Laten we eerlijk wezen ook Nederland heeft geen potentieele toppers meer . Depay zie ik nog het niveau net onder Robben halen als alles meezit .
Willems vind ik een toekomstige 1 van de beste op zijn positie . Maar de rest ,
Dost , Luik de jong castaignos middelmaat . Promes ola John narsing komen niet verder dan lens of elia.
Klaasen is niveau Siem de jong .
Maher wordt een tweederangs afellay .
Die zogenaamde verdedigers van Ajax kunnen niet verdedigen. Rekik en bruma zijn niet voor niks niet genoeg voor THE premier league . Gillessen is de slechtste nationale keeper sinds ooit . Ik bedoel Stekelenburg , sar , de goey , van breukelen , allemaal beter ( zelfs steekenburg ja) dat is dus al dertig jaar geleden.

Nogmaals ik denk dat alleen Willems tot het rijtje toptalentrb vandervaartsbeijder Robben van persie hoort.

De rest jan met een beetje geluk een Huntelaartje worden .


17 maart 2015 om 15:46

En dan zeggen ze dat ik een azijnzeiker ben. Ik kan tenminste nog typen.

Er lopen, zeker voor de middenveld posities, echt genoeg spelers rond die de potentie hebben om een essentieel onderdeel te worden voor een nieuw Oranje dat mee kan doen om de prijzen.

Maar ook verdedigend hebben we een paar hele grote talenten. We zitten nu alleen even in een overgangsperiode, waarbij de oude garde het (robben uitgezonderd) even laat afweten en de opvolgers nog niet allemaal klaar zijn. Daardoor zitten er nu relatief veel jongens bij Oranje die het niveau gewoon nog niet hebben, of er bij zitten bij gebrek aan beter.

Over 5/6 jaar hebben we echt weer een Oranje dat een finaleplek op een eindronde kan halen.

17 maart 2015 om 15:59

Kongolo/ woudenberg/ Kishna/ indi /de vrij/ van dijk(evt)/ maher /wijnaldum/ Zijn allemaal spelers die echt goed kunnen worden En ik zal er nog veel vergeten. Een wereld speler en de rest top spelers heb je ook een goed team. Kijk maar naar messi en ronaldo

17 maart 2015 om 16:07

Zeur niet jij . Genoeg talent te bekennen. Je kan op jonge leeftijd nooit zeggen hoe ver een speler komt. Depay, boetius, el ghazi, zivkovic, schuurman, ould-cheik??(die van Twente), Nouri en zo loopt er nog wel meer toptalent rond. Ook verdedigers zijn er genoeg in aantocht.

17 maart 2015 om 16:25

Hij heeft het alleen over aanvallers, leer lezen.
En ja, Robben, Rvp, Depay, Dost, Huntelaar, El Ghazi, Elia, Afellay. Dat zijn 2 wereldtoppers, 2 potentiele wereldtoppers, een wereldspits (let op het woord spits), iemand in vorm in de Bundesliga en dan 2 spelers die het niet gered hebben (maar werden wel gezien als potentieel wereldtop).
En dan heb je Brazilie, met: Neymar (wereldtop), Hulk (subtop, niveau Huntelaar) en de rest allemaal subtop

17 maart 2015 om 18:13

Willian kan ook aardig voetballen toch?

Depay, Kishna, Wijnaldum, Hoedt, Bazoer, Zivkovic, Van Beek, Kongolo, El Ghazi, Ziyech en Klaassen hebben het allemaal in zich om de top te halen.

Ook Sinkgraven, Maher en Clasie zijn heel goede spelers in potentie. Clasie moet wel echt een stap gaan maken nu. Evt Spanje of Italie.

In de A's loopt ook genoeg rond met Nouri, Schuurman, Vd Beek, Dekker, Duarte, Veendorp, St. Juste en ik vergeet er nog wel een aantal

Ik zat gisteren op you tube te kijken naar acties van Bergkamp en van Basten en Jari Litmanen. Toen ik dat zag dacht ik ook , waar zijn zulke spelers nu. Dit soort spelers kunnen we nu goed gebruiken bij Ajax en het Nederlands elftal. De techniek,, bal aannamen het overzicht. Waar zie je dat nu toch tegenwoordig.spelers die een man vrij voor het doel kunnen zetten en ook zelf regelmatig scoorde.

18 maart 2015 om 00:06

Eriksen is er wel zo eentje denk ik. Prachtige techniek, kan iemand heerlijk vrij voor de goal zetten en scoort regelmatig. Misschien niet zo veel als een Litmanen maar toch zie ik hem vaak genoeg scoren. Het probleem is eerder dat de spelers die zo goed kunnen worden niet meer in Nederland blijven maar al snel de eredivisie ontgroeit zijn en weg gaan.

Brazilie is in de breedte wel echt 5 klassen beter dan Nederland en Portugal. Als bij Nederland iedereen fit is, staat er een aardig team, bij Brazilie is dat anders. Daar hebben ze een aantal posities waar het helemaal niet uitmaakt of die speler geblesseerd raakt. Of je nou Paulinho op CVM hebt staan, of Ramires, of Fernandinho, Of Lucas Leiva of Fernando, het maakt allemaal niet uit. Alleen het probleem is, de top van de piramide ontbreekt op dit moment.

17 maart 2015 om 16:27

In de breedte steekt Brazilie met kop en schouders boven elk land uit. Maar wat heb je aan 100.000 spelers als er maar hooguit 4 á 5 echt wereldtop is?

Jammer voor ze dat Diego Costa niet voor brazilie speelt

Wat zit iedereen hier over geen talent en goede spelers in Nederland te lullen? Van Clasie wordt gezegd dat hij Barca aankan, Klaassen werd ook de hemel in geprijsd (was het Louis of Guus?) en Depay en Wijnaldum worden ook genoemd bij clubs als Manchester United. En met Robben hebben wij een speler in de top 5 van de beste spelers ter wereld. Verdedigend is het wat minder, maar dat zal ook wel meevallen want dat is het altijd al geweest bij ons Oranje, we hebben toch op de laatste twee Wk's de finale en troostfinale gehaald.
Er loopt echt wel talent rond in Nederland: El Ghazi, Klaassen, Bazoer, Kishna, Zivkovic, Sinkgraven, Cillessen, Veltman, Riedewald, Clasie, van Beek, Boëtius, Karsdorp, Vilhena, Woudenberg, Wijnaldum, Depay, Willems, Maher, Bruma, Ziyech, Ould-Chick (nederlander?), Promes, van Aanholt, Blind. Toch een hele lijst. Ik heb geprobeerd spelers op te noemen met nog een goede carriere in het vooruitzicht, maar don't shoot me als het niets wordt met een van deze spelers want dit is ook een verwachting he in het voetbal kan het raar gaan.

17 maart 2015 om 19:20

Je hebt helemaal gelijk.. Nadeel is dat deze jongens nog iets moeten rijpen om de top te bestormen en oranje beter te maken. Maar dat de spelers die jij nu opnoemt potentieel erg goed zijn is een feit. Daar kunnen vele landen jaloers op zijn

Hij vergeet maar even Lucas, oscsr en coutinho.. Worden ook goede hoor

17 maart 2015 om 20:16

Oscar*

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren