Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Öztürk ziet nieuw supertalent: ‘Je hebt Bellingham, maar híj... Niet normaal’

Laatste update:

Süleyman Öztürk heeft hoge verwachtingen van Kendry Páez. De zestienjarige middenvelder speelt momenteel nog voor het Ecuadoriaanse Independiente del Valle, maar maakt over twee jaar, als hij achttien is, de overstap naar Chelsea. In een video-item van Voetbal International is Öztürk ronduit lovend over het talent. “Die is wel next level. Dat heb ik echt zelden gezien.”

In het video-item ‘Team van de Week’ bespreekt Öztürk een aantal spelers die hem de afgelopen periode zijn opgevallen. Páez, geboren op 4 mei 2007 in Ecuador, is er daar één van.

“Ik heb me vorige week vermaakt met beelden van een jongen van zestien jaar die speelt bij Independiente del Valle”, begint de analist. “Kendry Páez, en die is door Chelsea vastgelegd voor over twee jaar. En dat is het grootste talent van Zuid-Amerika. Die ben ik eens gaan bekijken, om te zien wie Chelsea eigenlijk heeft vastgelegd.”

Afgelopen zomer werd bekend dat the Blues een akkoord hebben bereikt met Páez: over twee jaar, als hij achttien is, komt hij voor twintig miljoen euro over. Daarmee troeft de club uit Londen onder meer Manchester United en Borussia Dortmund af, die ook in de race waren voor de handtekening van het supertalent.

Het lijkt een uitstekende zet van Chelsea zijn geweest, afgaande op de analyse van Öztürk. “Ik wist gewoon niet wat ik zag. Je hebt Bellingham, je hebt Zaïre-Emery, maar die Páez... Die is wel next level. Dat heb ik echt zelden. Ik had het bij Mbappé een keer, in zijn Monaco-tijd, dat ik dacht: jeetje mina, dit is wel geweld.”

“En dat heb ik bij die Páez ook. Dat is echt niet normaal. Je moet die naam maar eens onthouden. Vorige maand heeft hij ook zijn eerste goal gemaakt voor Ecuador. Hij is al international, en staat in de basis bij Ecuador tijdens WK-kwalificatiewedstrijden.” Paéz maakte in september zijn interlanddebuut, en speelde tot dusver drie interlands (één goal en een assist).

“Er zijn er wel veel van de laatste tijd”, merkt Öztürk op. “Dat zijn jongens die 16 zijn, maar die hadden ook 26 kunnen zijn. Dat had je bij Bellingham ook. Die was op zijn zeventiende al basisspeler bij Engeland, en dat vonden we toen normaal. Maar dat is niet helemaal normaal, dat een jongen van zeventien de baas is op het middenveld. En dat geldt ook voor bijvoorbeeld Páez”, besluit hij zijn lofzang.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja jeugd filmpjes zeggen niet zo veel.
Mastour van Milan werd een heeele grote toekomst beloofd.
Ik kan me nog herinneren dat ik heel vaak die youtube filmpjes heb bekeken omdat ik het zo'n geweldig talent vond.
Maar uiteindelijk niet eens bij PEC potten kunnen breken.

8 november 2023 om 14:45

Dat is 1 voorbeeld, maar er zijn ook voorbeelden van jeugdige spelers die het wel hebben waargemaakt. Of een speler echt uiteindelijk doorbreekt in de top heeft ook te maken met meerdere aspecten dan alleen het voetbaltalent. Het is nog even afwachten, maar blijkbaar is er een enorm potentie in deze jongen.

8 november 2023 om 14:48

Verschil is wel deze paez is al gewoon A international. Je moet altijd voorzichtig zijn. Maar talent kan je goed waarnemen bij deze jongen.

8 november 2023 om 14:51

Jeugd filmpjes? Deze jongen voetbalt in het eerste elftal van Independiente del Valle en is al basisspeler van Ecuador...

8 november 2023 om 15:10

Deze jongen heeft met de U20 van Independiente del Valle de finale van jeugd Copa Libertadores gehaald dit seizoen, maar ook in het eerste elftal heeft hij al aardig wat minuten gemaakt in zowel de competitie als Copa Libertadores. Bovendien A international van Ecuador en in zijn eerste twee interlands gelijk beslissend met een goal (tegen Bolivia, 2-1 winst) en een assist (tegen Uruguay, 2-1 winst). Is op 16-jarige leeftijd echt al wel het punt "jeugd filmpjes"gepasseerd, dit is wel degelijk een heel groot talent hoor!

8 november 2023 om 15:25

Ja Mastour was inderdaad zo een talent die echt een heerlijke techniek had maar dat nooit in het profvoetbal kon doorzetten. Deze Paez laat het wel al tegen betere en volwassen tegenstanders zien, dus dat is wel al een goed voorteken dan.

Bij zulke jonge jongens moet je vooral rekening houden met twee zaken (vind ik) : de volwassenheid op het veld en de manier waarop hij zich voetballend manifesteert op het veld.

Is het iemand die de ploeg voetballend op sleeptouw neemt en een wow-factor heeft, en daarnaast nog eens intelligent en volwassen overkomt? Dan heb je kans dat het een topper wordt.

Voetballen kunnen ze namelijk allemaal, honderden talenten waren deze jongens voor. Vanaf het mentaal wat tegenslaagt, wordt het voor hen moeilijker om definitief door te breken.

8 november 2023 om 15:01

Ik zat meer aan de volwassenheid te denken als ie aan de andere kant van de wereld gaat wonen in een grote stad, nieuwe taal, ander klimaat en andere cultuur zonder zijn huidige sociale structuur bij een voetbalclub waar het bol staat van andere talenten.

Ach ja dit werd ook gezegd over Mastour, Bojan, Halilovic, Pato, El Sharaawy en zo kan ik wel even doorgaan. Uiteindelijk is die eerste jaren in een A-elftal bepalend voor zo'n jonge jongen. Vooral in de top.

8 november 2023 om 15:23

Toevallig dat deze allemaal bij Milan hebben gespeeld

Pato was natuurlijk gewoon echt waanzinnig he, en 3 levels boven deze jongens die je nu noemt. Pato speelde al CL, won de Serie A etc, alleen blessures hebben hem z'n grote toekomst afgenomen.

8 november 2023 om 17:54

Inderdaad, Pato was echt wel een uitzonderlijk talent en naar mijn mening de grootste 'what if' in het moderne voetbal. Zelden zo een ongelooflijk talent gezien. Had alles om het te maken.

8 november 2023 om 15:39

@kalmento

Ja en dat kan je ook met de namen die een grote toekomst toegedicht werden en het wel gehaald hebben, oftewel bijna alle topvoetballers die je vandaag de dag ziet.

Daarbij speelt hij dus al in het A-elftal van zijn club evenals Equador het nationale team, speelt in beiden in de basis en speelt al in de Copa Libertadores.

8 november 2023 om 15:50

En dan ga je naar handelshuis Chelsea, waar ondertussen al tig spelers van jonge leeftijd zijn gekocht, maar die krijgen ook amper kansen...

Die Braziliaan Deivid ofzoiets zit alleen op de bank. Fofana is direct uitgeleend. Ugochukwu zit alleen op de bank. Chukwumeka zit alleen maar op bank of tribune (of geblesseerd)...

Nee, ik geloof dat hij een groot talent is, maar ik geloof niet zo snel dat hij bij Chelse agaat slagen.

8 november 2023 om 19:14

En dan gaat ie naar Chelsea ipv Dortmund. Erg jammer want Chelsea en jong talent is niet de beste combinatie. Hopelijk deze keer wel.

Had verwacht dat 'ie met Gravenberch op de proppen zou komen omdat zijn favoriete analist deze ook beter vindt dan Bellingham

Ik moet het allemaal nog zien. Lees veel goede dingen over hem, maar Chelsea is in veel gevallen niet de beste keuze gebleken voor jonge talenten. Heeft i.m.o. ook te maken met talenten die overhyped worden. Zo las ik ook veel goed over Andrey Santos en die komt voorlopig niet verder dan 7 minuten bij(met alle respect) Nottigham Forrest. Of Slonina die als grote keepers talenten komt en dan verhuurd wordt aan een Eupen, degradatiekandidaat in België. Dus laten we talenten ook niet te snel de hemel in prijzen.

8 november 2023 om 15:35

Aan de andere kant: je bent een jongen uit het straatarme Venezuela en hebt kans om op redelijk korte termijn vrij veel geld te gaan verdienen bij Chelsea waardoor je mogelijk je hele gezin + aanhang (die zich er allicht ook mee bemoeid hebben) voorlopig uit de brand kan helpen. Dat kan vast ook bij pakweg Eupen of Forrest maar ja, niet zoals bij Chelsea denk ik.

Waarom krijgt deze man opeens zoveel aandacht?
En dan is hij naar Paez gaan kijken. Groot talent, maar om hem ''next level'' te noemen na een speler als Bellingham of Zaire-Emery en zelfs Mbappé...

Laten we hem eerst maar eens een voet op Europese bodem laten zetten. Dan zien of hij kan aarden en het tempo en niveau aankan. En dan oordelen.

Overigens is hij ook door Chelsea vastgelegd, dus ik ben benieuwd. Niet heel veel jonge talenten die gekocht worden door Chelsea slagen zomaar daar... Niet de meest ideale club voor een jonge Zuid-Amerikaan in mijn ogen.

8 november 2023 om 16:18

Gelukkig zit er nu wel een trainer die op kwaliteit en niet alleen op leeftijd afgaat. Zie Palmer nu maar opbloeien. Ik hoop alleen dat er tegen die tijd wel wat gevestigde namen lopen waar hij zich aan op kan trekken.

9 november 2023 om 09:03

Ja, dat hoop ik ook.
Al is Palmer momenteel wel één van de uitzonderingen, toch? En Colwill, maar die heeft zich ruimschoots bij Brighton bewezen ook...

Zo'n Madueke krijgt amper kansen toch? En die andere jeugdige spelers zoals die Deivid Washington voorin (terwijl die Jackson echt een prul blijkt te zijn) niet?

Idem dito voor die Chukwumeka (al is die geblesseerd, zag hem graag bij Arsenal op de 8) en die Ugochuckwu.

Het befaamde talent Freddy Adu werd prof op zijn 14e en was ook international op zijn 16e. Het zegt echt helemaal niets zolang je het niet laat zien in de grote competities.

Groot talent endan
Naar Chelsea gaan.. da wordt dus verhuren aan Birmingham, Qpr, brentford, Brighton, west bromich, Levante om dan terug naar Zuid Amerika te gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren