Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zonder die snelheid had Sterling voor een Exeter City gespeeld’

Laatste update:

De nationale ploeg van Engeland heeft het geschopt tot de halve finale van het WK, maar Raheem Sterling heeft in Rusland nog niet gescoord. Desondanks is de aanvaller zijn basisplaats onder Gareth Southgate zeker. Vinnie Jones vindt evenwel dat de 23-jarige Sterling wordt overschat, zo vertelt hij in gesprek met talkSPORT.

De 53-jarige Jones is van mening dat Sterling te veel kansen mist: “Ik weet dat er veel kritiek op hem is geweest. Sterling komt op de juiste posities, maar als je soms naar hem kijkt, dan denk je: als hij die snelheid niet had gehad, dan had hij voor Exeter City of zoiets gespeeld”, aldus Jones, die voor onder meer Chelsea en Wimbledon speelde.

De voormalig international van Wales zegt zich ‘zorgen’ te maken: “Jamie Vardy had die kansen van hem wél afgemaakt. Hij had die ballen in de kruising geschoten. Ik ben een groot fan van Vardy en denk dat hij er wel een paar gemaakt had tegen Zweden.”

Sterling scoorde dit seizoen 23 keer voor Manchester City, maar staat dus nog droog op het WK. In dienst van the Three Lions staat de geboren Jamaicaan op twee treffers in 42 wedstrijden. Zijn laatste interlanddoelpunt dateert van oktober 2015, toen hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (2-0) tot scoren kwam.

Wordt Raheem Sterling overschat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterling bij England is inderdaad nooit geweldig, zo ook dit wk niet. Begrijp niet dat Rashford of Vardy niet naast Kane staan, ook 2 hele goede spitsen met veel snelheid en dreiging. Sterling draait gewoon niet goed bij England, hoe jammer dat ook mag zijn.

9 juli 2018 om 18:03

Bij City mist hij ook veel kansen maar door zijn snelheid komt hij vaak genoeg in positie. Net niet speler vind ik het.

9 juli 2018 om 18:17

Ben ik met je eens, bij England heeft ie ook geen types als de Bruyne, Silva en Sane rondlopen die hem echt 15x per wedstrijd de bal panklaar neerleggen voor hem, waardoor het bij England toch wat meer opvalt vind ik.

9 juli 2018 om 19:29

Je moet gewoon wat meer verstand van voetbal hebben om te begrijpen wat Sterling waard is voor dit Engeland. Het enige wat Sterling hoeft te doen bij dit Engeland is ruimte te creeeren voor andere spelers (meestal Lingard en Alli, soms Kane). Sterling zie je daarom vaak opeens zelfs nog dieper dan Henderson op t veld lopen. Zie jij dat Vardy al doen? Het is echt heel jammer dat mensen dit gewoon stom weg niet inzien dit wk puur omdat ie geen goals maakt. Maar ook.jammer voor diegene die kritiek uiten (zoals dus ook Vinnie Jones) want die getuigen daardoor gewoon geem verstand van t spelletje of in ieder geval niet van tactiek te hebben. Het gaat nou eenmaal niet altijd om doelpunten maken..

9 juli 2018 om 21:50

Dit kan Rashford toch ook met zijn snelheid? Je hebt wel een punt dat hij er om tactische redenen in staat maar als je dan zo presteert heeft het ook geen nut hem maar kansen te blijven geven. Het is toch best opvallend dat zijn collega spits er al 6 in heeft liggen en hij op 0 blijft steken. Ook faalt hij keer op keer bij grote kansen. Nee, ik had allang Rashford erin gegooid. Het lijkt alsof Engeland het nu fantastisch doet maar het is vooral de loting imo

9 juli 2018 om 23:16

Ik heb het toch uitegelegt of niet dan? Zeg dan meteen dat je t niet snapt. Sterling speelt in een vrije rol en dat heeft niet alleen met een beetje snelheid te maken. Je doet net alsof Rashford en Sterling omdat ze beide snel zijn deselfde spelers zijn. Engeland is niet zo zeer gebaad bij goals van Sterling al komt hij met slimme loopacties wel in die positie en dan zou hik ze idd wel vaker mogen maken. De goals horen meer van Kane Lingard en Alli te komen, dat is de tactische insteek. Kane scoort daarbij vooral uit standaardsituaties, als ik t goed heb al zijn goals dit toernooi ook (???). Sterling is gewoon een snelle voetbalslimme speler die wordr gebruikt als bliksemafleider en loper over het hele veld, ga zijn heatmaps maar eens na, hij is overal. Waarop baseer jij dat Rashford dit ook wel kan? (Heeft namelijk niet eens wat met snelheid te maken)

10 juli 2018 om 08:46

Sterling is gewoon een beperkte speler, die heel veel kansen nodig heeft en de mazzel heeft dat hij in een fantastisch club team speelt waarbij hij de ballen pan klaar krijgt.
zonder zijn snelheid had hij in de derde divisie gespeeld. Dit Engeland zal de finale niet halen ondanks dat ze een leuk en jong team hebben maar het middenveld zal overklast worden door Kroatie die gewoon geweldige top spelers op het middenveld hebben.

9 juli 2018 om 19:57

Helemaal mee eens. Maar er gaat wel heel veel dreiging van hem uit waar anderen van kunnen profiteren. Misschien moet je Sterling maar gewoon vrij laten als tegenstander.... Alhoewel hij echt geen slechte (trap)techniek heeft. Mist alleen de rust voor de goal én op belangrijke momenten

Overdrijven is ook een vak natuurlijk. Heeft er al een heleboel ingeschoten waar je u tegen zegt.

9 juli 2018 om 18:09

En ook heel veel gemist.

9 juli 2018 om 18:12

2 uit 42? Dan moeten die twee wel onvergetelijk geweest zijn. Ik snap dat Jones dit zegt. Mist te veel kansen

9 juli 2018 om 18:16

Ben het helemaal eens met Jones. Ook geeft hij weinig assists. Kijk gaf hij die wel veel dan kan je er mee leven. Deze jongen komt echt kwaliteit te kort hij kan gewoon bijna niet scoren.

9 juli 2018 om 18:45

@mancunianB

Precies dat dus!!! Je moet als speler ook zelfreflectie hebben, wanneer dat scoren niet lukt, focus dan meer op de assist geven, voordat jezelf weer aan scoren gaat denken. Zijn dit WK meerdere aanvallen geweest waar Sterling hopeloos faalde maar ook de bal had kunnen afgeven of op ze minst de bal “gewoon” voorgeven en kijken wie er tegen aanloopt. Maar ook dat lukt hem niet helaas... daardoor inderdaad een net niet speler

Ben het eens met de stelling.
Zal je alleen net zien dat ie komende 2 wedstrijden de winnende maakt :-)

Ik ben ook niet overtuigd. Ik zie hem nog niets toevoegen in ieder geval. Als hij op de juiste plekken komt, maakt hij het niet af.

Als je ziet dat het bij City wel kan, krijg ik toch het idee dat hij alleen goed is wanneer zijn team goed is. Hij is onderdeel daarvan, maar hij kan het niet dragen. Het spel bij City ligt hem misschien ook veel beter vanwege het hoge tempo.

9 juli 2018 om 19:30

Lees mijn reactie hierboven maar eens, steek je nog wat van op...

9 juli 2018 om 20:29

Nou nou. Wie heeft jou professor van het voetbal gemaakt arrogant mannetje. Als aanvaller word je nou eenmaal afgerekend op goals en assists. En 2 doelpunten in al die interlands is gewoon heel erg slecht. Ik zou zelf liever rashford op die positie zien, al weet je niet hoe hij zich daar staande houd.

9 juli 2018 om 23:23

Jij denk ik zojuist haha 😂 Heb niet perse t idee dat ik arogant overkomen, maar als je dat zo voelt mijn excuses daarvoor. 'Je wordt nou eenmaal afgerekend' is wel eem beetje een overrated uitspraak in dit geval. Rashford zit namelijk keurig op t bankje en Sterling speelt elke wedstrijd. Waarom? Omdat Sterling sleutel is in de tactische setup van Engeland. Een deel van de media die liever een leuk verhaal hebben dat werkt dan dat ze echt ingaan op wat deze jongen presteert kunnen dan wel van alles roepen. Maar een Sterling die geliefd is in dit team en die met t team een wereldprestatie levert zal hier zich niet om bekommeren. Die weet natuurlijk dat hij op zijn manier bijdraagt aan deze.prestatie. Uiteindelijk zullen de analisten die er wel wat van snappen hem er namelijk niet op afrekenen. Niet alleen wat de mainstream media zegt is realiteit he 😜

10 juli 2018 om 00:00

Het is wel degelijk arrogant, zeker het "maar eens" en het stuk na de komma is niets anders dan arrogant.

Punt van kritiek blijft het missen van kansen, want die krijgt hij genoeg, maar maakt hij niet af. Dat ruimte creëren weet ik niet, ik kijk niet zo aandachtig naar Engeland, of naar andere wedstrijden dit WK. Te snel afgeleid. Misschien dat ik er tegen Kroatië op zal letten.

10 juli 2018 om 00:33

Punt van kritiek is het zondermeer. Als hij ook nog die kansen afmaakt doet hij het wel echt enorm goed haha. Maar vind t gwn jammer dat je dan zon speler zo neer zet terwijl je zelf nu aangeeft niet echt te kijken 😜 vind dat net zo kwalijk als dat ik arrogant overkom 😜

Beetje onzin want bij City en bij Liverpool scoorde/scoort hij vrij vlot, het zag er erg knullig uit allemaal ja, maar het overkomt de beste dat je er niks in krijgt, en nu het zo lang duurt voor Engeland word het een dingetje. Tjah, Kane deelt toch niet graag zijn goaltjes, dus Sterling is prima voor de drie leeuwen.

9 juli 2018 om 18:22

Hij weet gewoon de meest simpele kansen te verprutsen. Bij man city krijgt hij 3/4 kansen per duel en allemaal wel vanaf de penaltystip of dichterbij. Dan is het niet zo gek dat hij er weleens een inschiet. Hij doet me veel denken aan Castaignos toen hij bij Feyenoord en Twente speelde. Elk duel 3 grote kansen missen om er dan een te maken en doen alsof ie het mannetje is.

Dit soort dingen kan je serieus van elke speler zeggen, ALS!

Bijzonder om te zien dat sommige mensen al zo lang naar voetbal kijken maar er nog steeds weinig van snappen.

Niet elke zwarte speler is afhankelijk van fysieke kwaliteiten zoals snelheid, ook Sterling niet.

Wat Sterling toevoegt aan Engeland? Penetrerende looplijnen die vreselijk irritant te verdedigen zijn als tegenstander, een geweldige dribbel, gevoel voor positie, hij is goed in de combinatie, hij is sterk voor iemand met zijn postuur en is daarnaast niet alleen goed aan de zijkant maar ook in de as.

Ja, hij is onzeker als die een hele grote kans krijgt en dit zal Sterling waarschijnlijk nooit volledig beheersen. Maar als je zegt dat Sterling zonder snelheid veel lager had gevoetbald dan verwar je hem met een van de velen donkere voetballers die bij de bvo’s in de B1 rechtsbuiten voetballen.

9 juli 2018 om 18:22

Je hebt in ieder geval je best gedaan om je - in mijn ogen - onzinnige reactie wat te doen lijken. Waar wordt iets gezegd over een donkere huidskleur? Uiteindelijk wordt je afgerekend op rendement. Volgens Vinnie Jones heeft hij dit niet en kan Sterling zijn gebrek aan scorend vermogen (bij het Engelse team) en technische bagage compenseren met zijn snelheid. Zonder zijn snelheid waren zijn "penetrerende looplijn" minder "irritant" en kwam hij minder vaak "in positie" en ook zijn dribbel was zonder pure snelheid waarschijnlijk minder gevaarlijk.

Men zegt van donkere jongens dat ze een fysieke voorsprong hebben op jongere leeftijd, niet per se pure snelheid. Enkele van de snelste spelers zijn blank (Robben, Lozano, Jurgen Damm, Ronaldo, Messi, Julian Jenner etc.), zonder technische bagage waren alle ook maar renpaarden.

9 juli 2018 om 18:36

Noem je mijn reactie nou onzinnig om vervolgens te zeggen dat Sterling geen technische bagage heeft?

En bedankt dat je zegt dat er nergens wat wordt gezegd over huidskleur, dat zag ik namelijk ook nog wel. Ik zeg alleen dat er bij donkere voetballers altijd wordt gegrepen naar snelheid. Sterling is snel maar is niet afhankelijk van zijn snelheid. Daarom vind ik die “zonder zijn snelheid had....” uitspraken zo mateloos irritant.

9 juli 2018 om 18:27

En toch denk ik dat het Engelse elftal meer zou hebben aan Rashford of Vardy in de punt. Al die punten die je opnoemt als kwaliteiten van Sterling zou je ook kunnen zeggen voor pak em beet een Walcott of iets dergelijks. Het is dat hij dit seizoen er ook de nodige ballen heeft ingeschoten waardoor hij gewaardeerd wordt. Ik denk alleen zodra hij dat niet meer doet zoals een Walcott bij Arsenal dat men al dat andere niet meer op waarde zal schatten.

9 juli 2018 om 18:41

Wat heeft zijn huidskleur hier nou weer mee te maken man?!

9 juli 2018 om 19:55

Laten we alsjeblieft uit de huidskleurdiscussie blijven hier. Totaal niet relevant.

Ik word een beetje moe van al die kritiek op Sterling. Ja, hij scoort te min, maar hij veegd gigantisch veel werk voor de ploeg. Continu druk zetten, ruimte maken en voor dreiging zorgen.

Doe eens normaal man. Zo belangrijk bij city geweest dit jaar. 23 doelpunten gemaakt in de PL. Speelt een prima wk alleen scoort hij niet. Niet zo overdrijven.

9 juli 2018 om 18:38

Nou prima wk.. geeft Rashford een kans en Engeland scoort ineens veel meer.

9 juli 2018 om 18:48

Owja? Heb Rashford anders nog geen doelpunten zien maken en hij heeft kans gehad.

9 juli 2018 om 20:19

Naja kans? Hij heeft 1 wedstrijd mogen spelen, een wedstrijd die Engeland niet eens wou winnen. Overigens was hij daarin ook de gevaarlijkste Engelsman, scoorde ook bijna met een goede krul. Tegen Tunesie mocht hij eventjes invallen en was hij meteen veel gevaarlijker dan Sterling het hele toernooi is geweest met die heerlijke knal van afstand. Verder twee redelijk bleke invalbeurtjes.

Noemen we dat een kans? Sterling mag al 4 wedstrijden starten zonder echt dreigend te zijn. Imo heeft Rashford alleen al met die invalbeurt tegen Tunesie meer getoond. Ik zeg niet dat Rashford altijd maar moet starten, er zijn tactische redenen waarom Sterling start, maar zeggen dat hij een waardige kans heeft gehad vind ik niet correct. Zeker in vergelijking met Sterling

9 juli 2018 om 20:13

23 doelpunten totaal, niet in de premier league. Wereld van verschil. Los daarvan snap ik de kritiek op Sterling wel, hij wringt gewoon de simpelste kansen de nek om. Kwam tegen Zweden 2x oog in oog met een matige doelman te staan en toch had je geen moment het gevoel dat hij ging scoren.

Desondanks brengt hij natuurlijk wel andere dingen bij dit team. Ik ben overigens ook allang blij dat de kritiek op zijn sportieve prestaties is en niet op allerlei onzinnige dingen zoals we de voorbije maanden en jaren hebben gezien

Hij overdrijft een klein beetje, ik denk dat hij dan bij Doncaster had gespeeld.

Hij speelt niet goed, maar dit is weer uiterst overdreven. Ik snap niet waarom ex voetballers, met name engelsen in deze, met dit soort teksten komen tijdens het WK. Het is duidelijk dat hij iets persoonlijks heeft tegen Sterling. En de kritiek mag hoor, maar wat hij doet is belachelijk.

Ja en zonder die techniek had Messi ook bij Excelsior gespeeld omdat hij te klein zou zijn en verder weinig bijzonders en zonder die lengte was Courtois een concurrent van Lamprou en zonder het atletisch vermogen speelde Ronaldo nog voetbal op Madeira

Wat een lachertje weer, deze kritiek. Sterling afschilderen als enkel een supersnelle speler slaat nergens op. Nee, hij is niet de meest klinische afmaker maar heeft wel briljante looplijnen, is altijd dreigend (waarmee hij ruimte creëert voor Kane en Alli) en zorgt met zijn diepgang ervoor dat Engeland dynamisch kan zijn in de aanval. Daarnaast heeft hij een redelijke basistechniek en een goed oog voor medespelers, plus een degelijk spelintelligentie. Zelfs zonder zijn exceptionele snelheid had Raheem echt wel in de Premier League gespeeld.

Waarheid als een koe, net zoals dat hij zonder benen geen voetballer zou zijn geworden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren