Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zlatan blikt terug op Van Basten-vergelijking: ‘Het was een zware last’

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic staat al jaren aan de wereldtop. De Zweedse spits won met zes van zijn zeven clubs de titel, is populair onder fans wereldwijd en maakte al een paar legendarische doelpunten in zijn vijftien jaar durende loopbaan. Als jonge jongen nam Ibrahimovic een voorbeeld aan Marco van Basten. Zelf zou hij later ook voor de twee clubs spelen die Van Basten diende: Ajax en AC Milan.

/

De loopbaan van San Marco duurde van 1981 tot 1995 en daarin speelde hij in Amsterdam en Milaan. Ibrahimovic vertelt in Voetbal International dat Van Basten in zijn ogen de meest complete centrumspits ter wereld was. De nu 33-jarige Zweed was ook meer dan slechts een fan van de Nederlandse grootheid. Veel in het spel van Van Basten trok de jonge Ibra aan, legt hij uit in het weekblad.

“Scoren met links, rechts, met het hoofd; hij kon echt alles. En het zag er allemaal zo gemakkelijk uit. En hij kon ook vies zijn. Een aanvaller krijgt tijdens wedstrijden enorm veel schoppen en stompen. Knijpen is ook heel normaal. Van Basten pikte dat niet altijd. Hij kon een tegenstander ook pijn doen, letterlijk. Van Basten maakte met zijn manier van spelen duidelijk dat je als topspits niet zonder een bepaalde agressie kunt.”

Ibrahimovic kwam van 2001 tot 2004 uit voor Ajax en werd daar bij tijd en wijlen vergeleken met Van Basten. Dat pepte de Zweed niet echt op. “Het was een zware last. De vergelijking met Van Basten kwam nooit in me op. Wie vergelijk zichzelf nu met een legende?”, vraagt Ibrahimovic zich hardop af. “Ik weet nog hoe aangenaam verrast ik was toen we voor het eerst spraken. De legende bleek een heel gewone, aardige kerel. Totaal niet arrogant of uit de hoogte.”

Vind jij dat Zlatan Ibrahimovic te vergelijken is met Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een paar legendarische doelpunten? Ik heb een 14 minuten durend filmpje gezien met legendarische doelpunten. De redactie mag zn mond wel ff spoelen

29 oktober 2014 om 18:43

Te vergelijken met marco van basten? Nou ik vind zlaten veel beter hoor!

29 oktober 2014 om 18:52

Ach hou op.. Ga jij je mond ook spoelen.

29 oktober 2014 om 19:01

@merci

Hoe oud ben je? 14? Van Basten is een totaal andere categorie dan Zlatan.

29 oktober 2014 om 19:14

zlatan veel beter als van basten... Zelfs maradana cruijff en pele waren maar net beter als San Marco. Er zijn kenners die van basten zonder blessureleed aan dat rijtje toe durven te voegen.

29 oktober 2014 om 19:15

Van Basten hoort bij de beste spelers ooit en is een echte legende . Voor mij is Marco van Basten de grootste Nederlandse voetballer ooit, en Cruijf komt op 2. ( is mijn mening, dus niet de waarheid)

29 oktober 2014 om 19:16

Hahahaha, een geval van onwetendheid. Van Basten is een van de meest complete spitsen aller tijden, die kun je (met alle respect) niet vergelijken met een beperkte spits zoals Ibrahimovic.

29 oktober 2014 om 19:25

Hoewel ik Zlatan echt een geweldenaar vind was Van Basten naar mijn opvatting ook nóg beter. Ik vind het wel eens jammer dat er hier zo weinig mensen beseffen hoe goed Van Basten wel niet was. De huidige generatie is opgegroeid met Robben en Van Persie, maar die kunnen echt niet tippen aan het niveau dat Van Basten op zijn top haalde.

29 oktober 2014 om 20:42

Mcerci heeft gelijk, Zlatan is ook gewoon beter dan Marco.

29 oktober 2014 om 21:37

Natuurlijk was van Basten fenomenaal, maar wat is er zo beperkt aan Zlatan dan? vind hem toch ook meer dan behoorlijk compleet?

30 oktober 2014 om 01:19

Sorry maar Maradonna en Pele mag en kan je niet vergelijken met cruif en van Basten pluisje en pele en Ronaldo van brasil zijn door niemand te overttreffen ook geen messi

'Vraagt Ibrahimovic zich hardop af'

Ik heb me geluid expres nog wat harder gezet, maar ik hoor toch echt niets.

29 oktober 2014 om 18:49

Moet dit grappig zijn?

On: Het is jammer dat Van Basten blessure gevoelig was, maar ik vind dat Zlatan toch een betere spits is. Vind het alleen jammer dat hij zich nooit in de Premier League heeft bewezen.

29 oktober 2014 om 19:01

Iedereen mag z'n mening geven, hoe belachelijk die ook is;-) Zoals Zlatan zelf al zegt: MvB is een legende.

29 oktober 2014 om 21:11

Haha Sjaak69 droog... ;-)

Ik vind van Basten idd een vd beste spitsen, maar ik denk dat hij in het zwaar verdedigende voetbal van nu niet beter zou zijn dan Sla-dan Ibrahimovic.

Dan komen er mensen nu met: 'ja, maar VBasten speelde wel in Italië, verdedigend blabla, maar in vergelijking met nu speelden ze daar nog wel aanvallend met sommige superspitsen en met 4 verdedigers. Milan zelf speelde ook 4-3-3. Nu allen ze in Italië bijna standaard 4-5-1, 4-4-2 of soms nog verdedigender.

We moeten gewoon eens kappen om altijd maar spelers te vergelijken. Het is geen wedstrijd ofzo.

Toch mooi om te zien dat Zlatan die inmiddels zelf ook een levende legende is met zoveel respect over MVB spreekt. Hij is volgens mij echt een voetballiefhebber die het niet alleen als werk ziet. Ik geloof dat hij ook zo ontzettend fan is van de Braziliaanse Ronaldo.

Ajax mag toch heel trots zijn dat zij dergelijke grootheden in hun gelederen had. Hopelijk komen die tijden weer. Spelers van dergelijke kalibers blijven een lust voor het oog om ze te zien spelen.

En ach iedereen heeft zijn eigen favoriete lijstje met spelers ooit. Dat maakt een discussie ook leuk met vrienden als het over voetbal gaat.

30 oktober 2014 om 09:08

Zlatan is een geniale gek, misschien wel de mooiste bizarste doelpuntenmaker ooit!! Wat een youtube compilatie. San Marco scoort vaker (0,74 om 0,54), wint 4 europese bekers, en schopt nederland na de ek titel plus wereld, en meervoudig europees/uefa voetballer van het jaar!

En idd discussie en lijstjes zijn daarom zo populair.

Van Basten is de beste Nederlandse voetballer aller tijden.. wat een geweldenaar was dat zeg !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren