Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech: ‘Sommige mensen horen liever politiek correcte antwoorden’

Laatste update:

Hakim Ziyech neemt geen blad voor de mond. De middenvelder van Ajax heeft in zijn loopbaan gemerkt dat trainers weleens moeite hebben met zijn directheid. Ziyech is echter niet van plan om zich anders te gedragen dan hij is. "Meestal ben ik heel direct, dan is het gelijk duidelijk", vertelt hij aan Het Parool.

"Daar hebben mensen wel moeite mee, die horen liever politiek correcte antwoorden", voegt Ziyech daaraan toe. Hij reageert ook scherp op wat anderen zeggen. "Ik luister goed. Met trainers precies zo. Ik geef ze tegengas als ik een andere mening heb. De één waardeert dat, de ander niet. Daardoor heb ik in het verleden wel gebotst met trainers, maar daar heb ik geen spijt van. Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet."

Eind november 2017 werd de Marokkaans international in de eerste helft van het duel met Roda JC Kerkrade (5-1) uitgefloten door een aantal aanhangers van Ajax. Dat waren 'geen supporters', zei hij vervolgens. "Als ik zelf supporter was, zou ik dat niet doen. Tuurlijk zou ik ook balen, en tegen de mensen met wie ik naar de wedstrijd kijk, zou ik zeggen: 'Nou, die heeft zijn dag niet. Kan een keer gebeuren.' Maar ik voetbal al zes jaar in de Eredivisie. Iedereen weet hoe ik speel en wat ik kan. En ik ben een voetballer die zich ook tijdens een wedstrijd kan herpakken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Een van de weinigen die gewoon zegt waar het op staat en niet schaapachtig hetgeen vertelt wat de mensen niet willen horen. Zo hoort het, gewoon jezelf blijven.

20 januari 2018 om 18:20

PSV Eindhovn

Wel leuk gevonden dat 'schaapachtig' in combinatie met Ziyech.

Maar los daarvan, wat is hier je stelling? Dat mensen (of voetballers in dit geval) vooral niet dingen mogen zeggen die mensen zogenaamd 'niet willen horen', maar kennelijk alleen dingen mogen zeggen die 'mensen' volgens jou willen horen of zoiets? Maar vertel mij dan eerst een even, wat willen 'mensen' dan exact horen volgens jou? Want dat mensen 'zeggen waar het op staat' dat zegt niets en betekent verder nog veel minder. Waar staat het dan op? Iemand die PVV stemt staat er anders op dan iemand die een middenpartij stemt.

En er zijn natuurlijk een heleboel mensen die helemaal geen behoefte hebben aan stoere uitspraken, die nergens over gaan en al geen enkele link meer hebben met de realiteit en werkelijkheid en die geen enkele behoefte hebben aan het spuien van geforceerde prietpraat, zolang het maar 'niet politiek correct' zou zijn. Waarom zouden die mensen er niet toe doen eigenlijk?

20 januari 2018 om 22:53

Ik ben halverwege je reactie in slaap gevallen

Ja je hoort overal dat spelers gewoon hun mening moeten geven en niet van die dooddoeners.
Dan moet je ook accepteren dat ze dingen zeggen die je misschien liever niet hoort
Zelf vind ik Ziyech zijn uitspraken wel interessant, het is z'n houding die me soms niet aanstaat.

- Ziyech: ‘sommige mensen horen liever politiek correcte antwoorden -

Helemaal mee eens. Iedere keer als Schone bijvoorbeeld zijn mond opentrekt dan gaat iedereen los.
Mensen willen liever keurige teksten horen dan dat mensen zeggen wat ze echt voelen of denken.

20 januari 2018 om 16:20

Jij noemt nu Schone, Kluivert, Veltman en dus Ziyech hebben er ook een handje van. Ik kan me daar helemaal in vinden. De kleine jongens vallen altijd over de opmerkingen van deze helden.

Ziyech is een vrij authentieke kerel in een oppervlakkige wereld. Ajax kan goed zulke gasten gebruiken gezien er wel een bepaalde vorm van winnaarsmentaliteit in schuilt. Ik heb bij Kluivert hetzelfde. Ik zag gisteren op de socials voorbij komen dat Justin een rotschop verdiende omdat hij zei dat hij voor iedere tegenstander respect heeft maar dat hij geen mening over de goede prestaties van Feyenoord had omdat hij niet had gekeken. Kluivert was goudeerlijk met een beetje bravoure, maar werd afgeschilderd als arrogante zak.

20 januari 2018 om 16:35

Maak van 'oppervlakkig' in dit geval 'overgevoelig' en ik ben het helemaal met je eens.

20 januari 2018 om 17:53

Ach dat zijn vooral Feyenoorders die op hun p*k zijn getrapt, ik snap heel goed dat hij de eredivisie voor de rest ook niet volgt, wat een drama niveau is het.

Zo is dat Hakim. Beter direct zijn en zeggen wat je denkt dat ben je altijd eerlijk. Ipv schijnheilig zijn en/of geen mening hebben en alleen maar anderen na papegaaien daar zijn er al veel van.

Wel ironisch dat hij graag zegt wat hij wil, maar de supporters het fluiten verwijt.

20 januari 2018 om 16:32

Vergelijk je zeggen wat je denkt nu met het uitfluiten van een speler die een mindere wedstrijd speelt?

Hij verwijt ze overigens niet en zegt alleen dat dat geen supporters zijn. En dat klopt in mijn ogen ook. Als supporter steun je namelijk de club en de spelers, zodat ze beter gaan spelen. Iemand uitfluiten zorgt juist voor het tegenovergestelde effect.

20 januari 2018 om 16:42

Hij ziet 'geen blad voor de mond nemen', oftewel: zeggen/kritiek uiten wat je wil en wanneer je wil, als iets positiefs. Uitfluiten van supporters is hetzelfde als: ik ben ergens niet tevreden over. Dus ja, prima vergelijking. Geen blad voor de nemen kan overigens net zo goed tegenovergesteld werken. Als ik als coach in een kleedkamer met mensen zou zitten die allemaal ergens iets op aan te merken hebben zou ik gek worden

20 januari 2018 om 17:08

ik vind uitfluiten van een heel andere orde dan "geen blad voor de mond nemen". Uitfluiten heeft een totaal andere uitwerking dan zeggen waar het op staat. Uitfluiten doe je om iemand te raken, zeggen waar het op staat doe je voor jezelf. Het ene doe je met een paar honderd/paar duizend man tegen 1, het andere is 1 op 1 waarbij de ander zich kan verdedigen.

Dus ik vind het ook geen sterke reactie.

20 januari 2018 om 17:26

Ik zeg dat het vergelijkbaar is, niet identiek. Als supporter maak je door te fluiten duidelijk dat je het niet eens bent met de speler. Dat een groep het meedoet (duizenden maar ook honderden is zwaar overdreven) is een bijkomstigheid, maar niet van te voren afgesproken. Daarnaast is het niet op de man, maar op de acties gericht. Hij werd dan ook niet aan de bal uitgefloten, maar op de momenten dat hij de zoveelste bal het publiek in schoot.
Overigens fluit je iemand niet uit om iemand te raken (tenzij je de tegenstander uitfluit), dat doe je net zo goed voor jezelf. Je wil goed voetbal zien
Bovendien... je kan je prima verdedigen: beter spelen.

20 januari 2018 om 23:00

Ik fluit zelf nooit iemand uit maar als een verwende miljonair een zaadpot speelt vind ik best dat een supporter mag uiten dat de betreffende speler een zaadpot speelt. Overigens vind ik Ziyech een weergaloze voetballer en de kritiek op zijn spel niet altijd terecht, maar ik vind het vrij pedant dat hij zich bemoeit met hoe de supporter zich hoort te gedragen.

21 januari 2018 om 10:04

Ik vind uitfluiten iets wat je naar de tegenstander doet. De reactie van Ziyech kwam toen hem gevraagd werd wat hij daarvan vond. En dan zegt hij wst hij er van vindt. Geen geslijm van "ja ze hebben misschien wel gelijk ...". Ik zou willen dat Ajax supporters heeft die idolaat zijn van hun club en spelers en ze naar overwinningen schreeuwen. Dat is pas mooi. Dat negatieve mopperen daar moet ik niks van hebben. Dus ben ik blij met de opmerking van Ziyech.

Ik kan zo'n uitgesproken persoon wel waarderen, niet allemaal die door de mediatrainers gekneden types. Kramer, Ziyech, Locadia of Weghorst, je luistert in ieder geval wat ze nu weer te zeggen hebben, er gebeurt vaak iets als ze voor de camera verschijnen.

Zou voor Ajax mooi zijn als Ziyech nog wat langer bleef, ik hoor niet veel over interesse en denk dat hij bij Ajax ook volgend seizoen nog veel kan leren.

20 januari 2018 om 16:50

Eens. Veltman en Viergever gaan denk ik vertrekken en Schone zal plaats maken voor Frenkie. Volgend jaar als leider de kar trekken in de EL/CL zou niet slecht voor hem zijn. Al geeft dat geen garanties (zie Klaassen, al is Ziyech aan de bal wel 5 klasses beter). De Eredivisie/Ajax kan dan nog een jaar genieten van een speler van Ziyechs kwaliteiten wat het niveau alleen maar goed doet. Na het dieptepunt 2014 (van Ajax in ieder geval) lijkt onze selectie kwalitatief steeds meer te groeien en die van feyenoord even eens. Die van psv is wel wat minder na het vertrek van guardado, moreno, depay en wijnaldum, maar die werden toen ook dik kampioen.

Helemaal eens met Hakim maar soms denk ik wel laat maar gaan kerel en laat het op het veld zien en je hoeft ook niet altijd op de vragen van de journalisten uitgebreid antwoord te geven.

Het klopt wat hij zegt en ik waardeer ook dat hij zo direct is, maar het is vaak ook niet echt doordacht wat hij roept. Toen met het de keuze tussen Oranje en Marokko en bij Twente, die hij in mijn ogen toch niet allemaal echt meende. Je kan zeggen dat hij lekker zichzelf is en direct is, maar aan de andere kant is dat ook wel weer een rol die hij speelt.

Dit is al het vierhonderdendrieentachtigste interview waarin in de man aangeeft hoe eerlijk hij is. En hoe stoer hij is in het beantwoorden van de media.

20 januari 2018 om 18:18

Je hebt wel gelijk hoor, hij komt wel vaak in het nieuws met dit soort uitspraken. We weten het ondertussen wel. Maar het wordt hem warschijnlijk gevraagd en hij geeft gewoon antwoord.

Goede voetballer maar het is ook te hopen dat hij zelfkritisch genoeg is. Ziyech heeft ook veel balverlies en als hij echt de top wil halen moet het wel balvaster. Soms denk ik ook dat hij zichzelf over de kop loopt wat uiteindelijk ten koste gaat van de zuiverheid. Natuurlijk leuk dat Ziyech zoveel kilometers aflegt maar juist zijn trap en techniek zijn zijn sterke punten. Ziyech heeft een strenge en kritische coach nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren