Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech maakte U-bocht: ‘Ik herinner me nog heel goed hoe trots hij was’

Laatste update:

Guus Hiddink riep Hakim Ziyech vorig jaar mei bij de voorlopige selectie van Nederland voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. De spelmaker van FC Twente moest zich geblesseerd afmelden bij de bondscoach, maar van uitstel kwam uiteindelijk afstel. Toen Danny Blind hem niet direct opriep koos Ziyech voor een interlandcarrière bij Marokko. Hiddink vindt het jammer dat Ziyech dat besluit nam, zegt hij.

/

In een interview met Helden zegt Hiddink dat hij het sneu vond dat Ziyech moest afhaken en dat de middenvelder het zelf nog erger vond. “Ik herinner me nog heel goed hoe ontzettend trots hij was om voor Nederland uit te komen. Waarom hij later voor Marokko heeft gekozen, weet ik niet. Dat moet je andere mensen vragen”, aldus de ex-bondscoach van Oranje.

Ziyech koos dus voor de Leeuwen van de Atlas en debuteerde op 9 oktober in de oefeninterland tegen Ivoorkust. Daarna speelde de middenvelder interland nummer twee tegen Guinee en was hij present in de WK-kwalificatieduels met Equatoriaal Guinea.

Oranje had Hakim Ziyech goed kunnen gebruiken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja mensen maken keuzes of je er nou mee eens bent of niet.

3 februari 2016 om 09:31

Voor het geld wellicht? Hij had bij Nederland natuurlijk een veel mooiere interland loopbaan kunnen krijgen. Zie hem nog steeds als een hele goede CAM en naast Bazoer op het middenveld dat is toch prachtig!! Maarja de keuze is al gemaakt..

Het lijkt me wel duidelijk dat hij niet op de hoogte was dat zijn selectie voor Marokko zou betekenen dat hij niet meer voor Nederland zou kunnen uitkomen. dat zie je duidelijk aan zijn gezicht wanneer die journalist hem dat zegt.

Nu ja either way een groot verlies voor oranje imo, dit was gewoon de opvolger van Sneijder.

2 februari 2016 om 21:31

Hij wordt wel een beetje gehyped op het moment. Het is een geweldige speler maar hij komt voor mijn gevoel tekort voor het niveau Sneijder. Ten eerste moet hij op fysiek gebied nog veel stappen maken en ten tweede merk je wel dat het tempo in de eredivisie hem te makkelijk afgaat. Ik ben daarom erg benieuwd of hij deze statestieken ook zal halen in het buitenland. Verder is het geen wereld talent en vraag ik me af of hij ook echt de handelingsnelheid heeft van een David Silva of Ozil om te slagen in Engeland of Duitsland.

2 februari 2016 om 22:32

Maar als je naar de leeftijd van ziyech kijkt kan hij wel van niveau sneijder worden, misschien zelfs hoger.
Voor de lange termijn is het een blunder van oranje

2 februari 2016 om 22:40

Moet hij dan perse het niveau Sneijder hebben? Ik kan me natuurlijk vergissen maar wat mij betreft heeft hij in ieder geval het niveau oranje.

2 februari 2016 om 22:50

Nou dat vind ik wel heel erg overdreven. Het is natuurlijk een goed talent maar bij het niveau van Sneijder zal hij niet eens in de buurt komen. Sneijder had op zijn leeftijd toch wel wat meer laten zien hoor en als je in begin 30 voor het Nederlands elftal al bijna 120 interlands hebt gespeeld dan behoor je eigenlijk ook wel tot de beste spelers allertijden van Nederland. Daarnaast heeft Sneijder bij de grootste clubs gespeeld, 2 prachtige wk's met Nederland gespeeld (1e wk echt fenomenaal), cl gewonnen en 1 jaar waren er toch wel erg veel mensen er van overtuigd dat hij de beste speler van de wereld was.

Ziyech heeft eigenlijk ook nog alleen maar bij clubs gespeeld waarbij er eigenlijk nauwelijks druk is, bij PSV of Ajax spelen is toch een ander verhaal. Bij Twente is hij ook de gewoon de man waar het om draait en hoeft die eigenlijk niet veel mee te verdedigen. Bij een topclub zou het zomaar een Maher gevalletje kunnen worden wat ik overigens niet denk maar het zou toch kunnen.

Ook heeft hij in het verleden gezegd dat hij per se naar Twente wil omdat hij daar op 10 kan spelen maar steeds meer clubs in Europa spelen zonder een echte 10 en je ziet ook veel vaker all-round middenvelders dat is hij ook niet echt. Ik denk bijvoorbeeld dat Ziyech eigenlijk nog een seizoen bij Ajax of PSV zou moeten spelen omdat ik nu denk dat clubs van het kaliber Schalke, Wolfsburg, Porto etc. toch wat te hoog voor hem zijn gegrepen..

2 februari 2016 om 23:13

Sneijder van Inter? Dan zeg ik zeker weten. Maar de Sneijder van Gala is echt niet bijzonder, al jaren over zijn top. Gala zou beter Ziyech halen en Sneijder dumpen, want Ziyech is veel beter

2 februari 2016 om 23:48

Als je bij een team speelt waar mindere spelers zijn als bv psv of ajax en je daar elke wedstrijd de beste speler bent van je team. En dat team draagt met assist en doelpunten dan ben je toch beter dan die spelers van ajax of psv?
En dat over dat hij niet goed genoeg is voor de top in europa is zkr, heeft nog vele jaren omdaar na toe te werken die talent heeft ie wel. En ben het met je eens over de top depay was vorig jaar misschien de beste spelers van ed en nu bij manu (wat nu subtop is) doet ie niet veel bijzonders

3 februari 2016 om 00:07

Het is moeilijker presteren bij een degradatie kandidaat met mindere spelers om je heen dan bij een top club

3 februari 2016 om 00:31

Ja normaal wel. Maar vergeet niet dat Ziyech alle corners, penaltys en vrije trappen neemt, nauwelijks mee terugneemt en voortdurend de bal krijgt van zijn ploeggenoten. Bij PSV en Ajax is er veel meer concurrentie aanwezig en is hij zeker niet degene die constant de bal zal hebben. Toch zou hij betere cijfers bij deze clubs kunnen halen maar zo maar zeggen dat hij per se beter presteert bij een betere club klopt ook niet.

2 februari 2016 om 22:52

Klopt. En toen kon hij niet meer terug voor zijn gevoel. Erg awkward.

Als het land zich niet plaatst voor de EK en wellicht ook niet voor de WK waarom daarvoor kiezen dan?

3 februari 2016 om 00:45

Omdat je een keuze die je niet meer terug kan draaien niet baseert op het mislopen van een EK. De eerste wedstrijd van de WK kwalificatie moet bovendien nog gespeeld worden dus om daar nu al zo pessimistisch over te zijn lijkt me wat overdreven. Ik schat de kans dat Nederland het WK haalt nog steeds wel groter dan die van Marokko.

Ziyech heeft gewoon onder Blind niet het vertrouwen gevoeld. De afgevaardigde van de Marrokaanse vond zijn overgevlogen om 'm te overtuigen. Danny Blind heeft geeneens telefonische uitleg gegeven. Dus goede keuze. Blind kiest liever voor Klaassen.

Hij wist sowieso eerst niet dat hij niet meer voor Ned kon uitkomen als hij die oefeninterland speelde voor Marokko en toen hij erachter kwam, dacht hij ja nu zit ik toch bij Marokko, beetje sneu om dan nog te weigeren om voor Marokko te spelen, dus dan wordt het maar Marokko. De keuze werd dus eigenlijk voor hem gemaakt.
Althans dit is wat ik denk dat er in het hele Ziyechs keuze verhaal gebeurd is.

2 februari 2016 om 23:03

En het heeft met vertrouwen te maken denk ik. Hij is nogal gevoelig voro het krijgen van de garantie oo speeltijd en positie, zie ook de transfer maar Twente die hem garantie op 10 bood en Feyenoord opteerde hem als linksbuiten.
Blind gaf hem ook niet de garantie, die moest hij verdienen en zolang Sneijder er nog was zou die de voorkeur genieten. Bij Marokko was die kans van spelen ineens een stuk groter.

Achteraf bleek dat hij beide opties open wilde houden om een goede keuze te kunnen maken, maar na zijn toezegging voor een oefenwedstrijd voor Marokko werd hem tidjens een interview na een eredivisie wedstrijd verteld dat hij wanneer hij zou bij Marokko niet meer voor Oranje zou kunnen uitkomen. Je kon aan zijn gezicht aflezen dat hij daar niet van op de hoogte was (gebracht).
Maar samen met het (geen) plan van Blind en de onwetendheid van zijn vaste keuze maar Marokko niet meer netjes af te kunnen zeggen, wetende waar je bij Oranje terecht komt, heeft hij daar toch maar voor gekozen.

Door die situatie heeft hij zelf niet echt moeten kiezen maar is dat voor hem gedaan. Een groot gemis, want wel een hele goede voetballer die Oranje meer dan nodig zou kunnen hebben.

Zeer jammer, in mijn ogen het grootste talent en de beste speler van de ED (samen met guardado). Zou hem graag bij Ajax zien van de zomer als klaassen, serero, duarte en het liefste ook gudelj vertrekken. Als psv deze selectie bij elkaar houdt en zich definitief met van ginkel versterkt is hij daar niet nodig. Ik hoop echt dat we deze parel nog minimaal een jaar in de eredivisie kunnen bewonderen.

Iedereen zou trots zijn om bij oranje opgeroepen te worden dat betekend dat je op dat moment bij de beste spelers van nederland behoort, maar dat betekend nog niet dat je al een keuze hebt gemaakt.misschien voelt ie meer binding met marokko dan met nl.

Ik had hem graag bij het Nederlands elftal gezien maar als Ziyech kiest voor Marokko is dat prima. Hij mag zelf bepalen wat hij doet met zijn carrière.

Dit is oud nieuws hier zijn al 20 artikelen over geschreven over de keuze van Ziyech iedereen kan ervan vinden wat hij wil. Ziyech maakt uiteindelijk de keuze en uiteindelijk na lang wikken en wegen heeft hij besloten om voor Marokko te kiezen.

100% de keuze en onkunde van Blind. Een speler van Heerenveen en Twente in Oranje....dat zou gek zijn natuurlijk. Liever Ajax-jeugd in Oranje, dat zorgt tenminste voor resultaat. Oja, en het is ook lekker makkelijk, want Blind hoeft er niet zover voor te rijden. Nederland is immers een gigantisch groot land.

Het resultaat is bekend. Blind zit er blijkbaar nog steeds, omdat euhhh....

T'is gewoon een dwarskop die goed kan voetballen, zoals zoveel Marokkanen. Begrijp best dat hij voor Marokko gekozen heeft, maar waarom hij dan in eerste instantie voor Nederland uit wou komen begrijp ik niet zo goed (wie het eerst komt wie het eerst maalt gaat niet echt op bij mij in de keuze voor een nationaal team).

Ook denk ik dat het voor zijn carriere slimmer geweest zou zijn om voor NL te kiezen, minder ver reizen voor interlands, meer aanzien, geen Afrika Cup etc etc. Echter respecteer ik hem wel dat hij zijn keuze daardoor niet heeft laten leiden (lees: geld).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren