Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech: ‘Ik kan fysiek geen negentig minuten spelen in deze rol’

Laatste update:

Ajax won drie dagen na het gelijkspel in Polen tegen Legia Warschau (0-0) met 1-0 van Vitesse. Hakim Ziyech werd in de slotfase naar de kant gehaald door trainer Peter Bosz. De Marokkaans international zat er doorheen. Twee wedstrijden in een kort tijdsbestek, is niet weggelegd voor Ziyech.

Twee wedstrijden vlak achter elkaar moet geen probleem vormen voor een profvoetballer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit geeft wel aan dat ziyech niet toe is aan de Engelse competitie.

19 februari 2017 om 18:45

Of een Duitse, Spaanse, Franse of Italiaanse :-)

19 februari 2017 om 19:31

Ook dat hij terecht gepasseerd was door de Marokkaanse bondscoach.

Hebben ze daar de rekening niet betaald? :P ... Dan maar zaklampen !

Ach t gaat nog niet helemaal super met hem daar bij Ajax.. Maar vind hem wel altijd degelijk spelen. Geef m de tijd en hij kan alleen maar beter worden.

19 februari 2017 om 20:44

Laatste paar wedstrijden toch af en toe wel een ergenis geweest hoor. Kracht is wel dat hij altijd wel een paar momenten in een wedstrijd heeft waar hij beslissend kan zijn, zoals bijvoorbeeld vandaag de uitgelokte penalty.

Dat ziet iedereen ook wel. Het was na 60 min wel echt belabberd. Ik snap dan met m'n godsvermogen niet waarom bosz een van de Beek niet eerder erin brengt. Ziyech heeft als hij moe is zo verschrikkelijk veel balverlies dat je er helemaal gek van wordt.

Dan is hij niet geschikt voor topvoetbal in Engeland Spanje Duitsland spelen ze dacht ik altijd twee keer in een week. Misschien heeft onze bondscoach het dan toch goed gezien ik vind hem bij Ajax laatste weken ook minder. Teveel bezig met randzaken ook zoals zijn haar moet zich meer concentreren op ze carriere.

19 februari 2017 om 23:40

Hahaha hij is teveel bezig met zijn haar? Een kerel moet toch naar de kapper? Of ken jij hem zo goed dat hij elke dag op de training met een tondeuse loopt? Ziyech moet bij Ajax idd veel lopen en gaat dan ten koste van zijn andere kwaliteiten maar gied dan kun je je afvragen of hij of goed genoeg is of in een andere rol moet spelen. Ik zie hem veel meer lopen dan bij Twente dat betekend wel dat hij echt doet wat van hem gevraagd wordt.

20 februari 2017 om 00:37

In Duitsland heb je evenveel wedstrijden hoor..

Die zal dus nooit de stap naar een topcompetitie maken. Goede voetballer maar komt fysiek (zwaar)) tekort.

Ik heb uit het interview bij van der Meyde vernomen dat Ziyech altijd (elke dag!) eten besteld en alleen op de club zich aan een bepaald schema houdt. Ik denk dat dit indirect ook de oorzaak is dat hij het niet volhoudt. Omdat hij niet de juiste voeding binnen krijgt. Zo zonde, want hij kan ontzettend goed voetballen, maar als hij zich op het gebied van voeding niet verbeterd haalt hij nooit de (sub)top.

19 februari 2017 om 19:15

Toch te bizar voor woorden als dat echt waar is. Deze gast verdient praktisch n miljoen per jaar met topsport. Dan kun je toch wel 20.000 euro ofzo (ik roep maar wat) investeren in een privé kok voor de nodige voeding om je lichaam in topvorm te houden? Betere investering dan een mooie auto in elk geval..

19 februari 2017 om 20:06

Ja dit is echt waar. Hij kende ook letterlijk elke toko in Twente. Moet je anders maar ff terug kijken op YouTube. Ik zou zelf gratis elke dag voor hem koken man als hij daardoor beter zou spelen bij Ajax!

19 februari 2017 om 21:10

Privã© kok? Iedere volwassene kan toch wel macaroni koken en ondertussen wat gehakt en groenten in een andere pan bakken? Een salade heb je ook zo gemaakt, zelfs een absolute nono op keukengebied kan dat.

19 februari 2017 om 21:32

Misschien kan jij dat maar niet iedereen heeft zin om na de voetbaltraining thuis te komen en te gaan koken. Ikzelf heb niet eens zin om te koken als ik uit werk kom

19 februari 2017 om 23:52

Tja, jij hebt dan ook een hele dag gewerkt. Deze jongen heeft smiddags 2 uurtjes getraind, even op de massagetafel gelegen, misschien even de sauna in, op de club geluncht en komt dan thuis... Hij heeft niet van 9 tot 5 gewerkt. Voor een normaal persoon komt dat middagje 'werk' van Zyjech aardig dicht in de buurt bij een dagje naar het welness center. Als je het dan nog niet kunt opbrengen om eventjes voor jezelf te koken ga dan terug bij je mammie wonen he

Ook maar verkopen. Verdienen geld als water maar 2 x 90 min presteren ho maar.

En dan vinden sommigen het nog steeds onbegrijpelijk dat hij gepasseerd was voor Marokko bij de Afrika cup.
De jongen komt simpelweg tekort. Goede beslissing van de Marokkaanse bondscoach.

19 februari 2017 om 20:17

De kwaliteiten van Ziyech stonden buiten kijf. Renard had gekozen voor Boussoufa op het middenveld. En verwachtte dat Ziyech niet op de bank plaats kon nemen. Dus had hij hem er maar niet bij gehaald.

Ik ben een liefhebber van Ziyech. Ik hoop dat hij de volgende stap maakt en dat hij 100% leeft voor de sport. Ik gun hem nog 10 mooie voetbaljaren in de subtop ipv het niveau Sunderland.

Ziyech kan maar amper 90 minuten volspelen in de Eredivisie.
Laat staan in zwaardere competities. Ik zag veel in deze jongen,
maar ben inmiddels flink bekomen. Klaassen is de man bij Ajax.
Zonder hem komen Ziyech en Schone longen tekort. Geeft maar
eens aan hoe belangrijk fysiek is. Younes, Dolberg, Kluivert
kunnen thuis excelleren tegen de onderste ploegen uit de Eredivisie,
maar zodra de tegenstand zwaarder wordt moeten de sterkere
jongens twee keer zo veel werk verrichten. Te veel lichtgewichten
in de selectie nekt Ajax dit seizoen. Marc moet kijken naar meer
volwassen, ervaren spelers van het niveau Poulsen.

Dit was toch te verwachten? Dat was ook waarom ik al die tijd heb getwijfeld over de aankoop van Ziyech. Maar ik vind toch wel dat hij het beter deed dan ik verwacht had. Hij werkt tenminste heel hard mee. Maar gezien het feit dat hij dat bij Twente niet hoefde is het ook logisch dat hij conditioneel in de problemen komt. Zeker nu er ook nog in de Europa League gespeeld wordt. Ik denk dat Bosz hem af en toe een wedstrijd moet sparen, zoals volgende week tegen Heracles.

Ziyech is gewoon een topvoetballer die nog even moet wennen aan de speelwijze van Ajax, moet nu veel harder werken als toen hij bij Twente speelde.

Hij doet het goed bij dit Ajax en zal zich alleen nog verder ontwikkelen en verbeteren.

Is gewoon een speler die gemakkelijk de top gaat halen, gewoon nog even de tijd gunnen.

Laat iedere wedstrijd wel mooie en nuttige acties zien.

Ziyech is met veel bombarie binnen gehaald. Een paniekaankoop, omdat de resultaten van Ajax toentertijd niet al te best waren. Maar zoals hij zelf zegt, heeft hij nu hele andere rol dan bij Twente. In dat team verdedigde hij amper en was hij de vedette van het elftal. Dus het is niet al te gek dat hij nu veel meer energie in de wedstrijden moet steken. De verwachtingen waren gewoon torenhoog om waar te maken. Hij begon heel goed. Het gaat nu wat moeilijker, maar zelfs in zijn slechtste wedstrijden kan hij nog steeds beslissend zijn.

Ik snap niet dat je Ziyech niet benut op zijn kwaliteiten. Onbegrijpelijk en weer maar eens een mooi voorbeeld van een eigenwijze coach die zijn stempel wil drukken. Zie mij eens goed bezig zijn, ho ho. Echt jammer want zo halveer je de kwaliteiten die Ziyech bezit. En dan komt de bekende kritiek...

19 februari 2017 om 22:06

Zo vreemd is dat niet. Ajax speelt goed en verzorgd voetbal en andere spelers moeten ook renderen. Het zou juist erg slecht zijn als Ajax hem dezelfde rol zou geven als hij had bij FC Twente. Zeker bij een club als Ajax draait niet alles om Ziyech en daar is hij zelf ook achter gekomen. De kritiek vind ik niet helemaal terecht. Over het algemeen speelt hij best aardig en is met zijn passing / traptechniek erg nuttig voor Ajax.

19 februari 2017 om 22:59

Neen, een rol als die bij Twente hoeft niet. Maar probeer hem wel in te passen in het systeem zodat hij van nut kan zijn. Natuurlijk moet Ziyech zich realiseren dat hij geen spilfiguur is en dat dit Ajax is en hij nog alles te bewijzen heeft. Maar doe als coach wel meer met zijn kwaliteiten.

19 februari 2017 om 23:39

Naar mijn mening doet Bosz dat ook. Ziyech is geen geweldige dribbelaar. Bij FC Twente leed hij ook ontzettend vaak balverlies, maar als je telkens maar aan de bal komt, word je vanzelf een keer gevaarlijk.

Ziyech is op de eerste plaats een speler met een goede visie en een goede traptechniek. Ziyech is niet uitzonderlijk snel en ook niet uitzonderlijk behendig voor Eredivisie-begrippen. In dit Ajax kan hij zijn visie en traptechniek gebruiken. Hij hoeft geen goals en assists te maken als centrale middenvelder.

Davy Klaassen moet het hebben van zijn loopvermogen en het vermogen om doelpunten te maken. Als je Klaassen als centrale middenvelder gebruikt, heb je er werkelijk niets aan. Dat heeft hij ook wel bewezen in Oranje waar hij volledig overbodig is.

20 februari 2017 om 10:04

@sirius

Klaassen is overal op het middenveld nuttig, zijn passing wordt enorm ondergewaardeerd maar ik weet niet of je die lange bal hebt gezien gisteren, waar hij uit scoorde? Uitstekende techniek, raakt bijna alles een keer met links en rechts, het is vooral functioneel, maar wel enorm goed.

20 februari 2017 om 15:35

Daar ben ik het niet mee eens. In de Eredivisie lijkt alles al snel erg goed. Neem als voorbeeld Jordy Clasie. Het leek in de Eredivisie alsof hij een exceptionele visie en passing in huis had. In een betere competitie en in Oranje bleek al snel dat de kwaliteiten van Clasie helemaal niet zo exceptioneel waren.

Klaassen kan veel dingen best goed, maar is boven alles gewoon een loper met scorend vermogen. In Oranje speelde hij een aantal keren op het middenveld en dan valt hij eigenlijk niet op. Daar kunnen de meeste spelers een bal correct passen. Dan heb je meer aan hem achter de spitsen waar zijn scorend vermogen belangrijk is. Wat dat betreft zie ik liever Klaassen dan Wijnaldum, alleen speelt Wijnaldum al op wekelijks op een hoger niveau waardoor hij de voorkeur krijgt op die positie in Oranje.

20 februari 2017 om 10:01

Dus door Ziyechs tekortkomingen moeten we het hele team omgooien? Voetbal is een teamsport en je team laten draaien om een enkele speler, die daar een veel te laag rendement voor heeft, is slecht voor het team.

Ziyech moet werken aan zijn tekortkomingen zodat hij en druk kan zetten en zijn stempel kan drukken aan de bal, ook moet het rendement omhoog. Dit wordt een niveau hoger ook gevraagd, maar dan nog meer.

Dat is toch zorgwekkend te noemen. Ziyech heeft het altijd over het halen van de absolute top waar men meer wedstrijden speelt en ook zo kort na elkaar. Dan mag ik hopen dat hij zijn fysieke gesteldheid snel verbetert. Verder merk je toch dat het Ziyech allemaal niet zo makkelijk af gaat bij een Nederlandse topclub. Maargoed, het is een goede speler en voor Ajax erg nuttig. De absolute top gaat hij naar mijn mening niet halen.

Leuke zaalvoetballer. Of in een elftal met 4 keiharde werkers om hem heen zodat hij alleen maar mooie passjes hoeft te geven. Te licht voor de echte top.

19 februari 2017 om 23:45

Ik ben het inderdaad met je eens. Hij heeft de voetballende capaciteiten van een Europese subtopper, maar de mentaliteit van een (bij wijze van spreken) amateur. Ziyech is een speler die puur voor zichzelf speelt en heeft moeite zich aan te passen aan een elftal. Alleen al daardoor zal hij zich denk ik niet meer heel veel ontwikkelen. Bij FC Twente deed hij mooie dingen, maar leed ook erg vaak op cruciale momenten balverlies.

20 februari 2017 om 10:05

Ik ben het weer niet met jou eens.. het ligt niet aan zijn mentaliteit, dat is mij tot nu toe juist het meest positief opgevallen. Hij werkt hard op het veld, hoort hem niet zeuren of klagen, hij kan het alleen fysiek nog niet helemaal aan.

20 februari 2017 om 15:40

En jij denkt dat Ziyech niet gefrustreerd is? Ziyech weet heel goed dat het erg schadelijk voor zijn carriere is als hij nu gaat lopen zeuren en zich elke wedstrijd niet 100% geeft. Op den duur zullen er wel scheurtjes in zijn voorkomen ontstaan en dan heeft Ajax een lastige klus.

Een mentaliteit verander je niet zomaar even bij een transfer. Bij Heerenveen maakte hij zichzelf onmogelijk als toptalent en bij FC Twente maakte hij zichzelf onmogelijk, ware het niet dat hij zeer belangrijk was voor de club. Je kan er wat voor zeggen, over zijn periode bij FC Twente, maar je kunt niet stellen dat de mentaliteit geen probleem vormt. Er is een reden waarom hij nog niet zo heel veel indruk maakt bij Ajax en dat ligt niet alleen aan zijn fysieke gesteldheid.

Minder huilen, meer trainen gap. Dit is ook wel echt iets typisch voor jongens die in Nederland zijn opgeleid hoor. Dat is imo ook een van de redenen voor de slechte prestaties van het huidige Oranje. De jonge spelertjes in Nederland worden veel te veel gepamperd

20 februari 2017 om 09:58

Klopt wel en dat vind ik dus het mooie aan Bosz, die gaat daarin niet mee, hij hanteert de keiharde voetbalwetten en daar konden El Ghazi, Bazoer, Gudelj niet mee omgaan en Tete en Riedewald hebben het daar ook moeilijk mee. Ziyech pakt het wel goed op in mijn ogen, maar merkt waarschijnlijk nu dat hij er nog lang niet is.

Klaassen heeft dit niet, echt een model prof. die altijd hard werkt buiten dat hij enorm goed kan voetballen.

20 februari 2017 om 15:45

Ben het inderdaad volledig met je eens. Daarom hoop ik ook dat jongens als Mink Peeters, Fosu-Mensah, Baars, Dilrosun, Malen enzovoort zich blijven ontwikkelen en wellicht door kunnen breken bij mooie clubs in de grote competities. Ook goed om te zien dat Ajax nu harder optreedt tegen de mentaliteit van aantal talenten waardoor je al vrij snel een topsportklimaat ontwikkelt voor jonge talenten. In principe het begrip: "aanhaken of afvallen".

Stamina van eredivisiespelers is echt heel matig. Vraag me echt af waar dit aan ligt.

Off topic
Waarom wordt dit artikel weer bovenaan gezet?

En dan loopt Bosz bij Studio Voetbal te verkondigen dat ze niet harder hoeven te trainen... Het is toch belachelijk dat een full time prof dit niet kan... Helemaal niet iemand die dood velen als de beste van eredivisie wordt gezien en die zichzelf in de toekomst naar de absolute top ziet gaan. Dan investeer je er niet genoeg in, helemaal niet als je ziet wat ze in het buitenland aan arbeid kunnen leveren.

20 februari 2017 om 09:55

Niet harder.. wel slimmer.. Dat is het onderdeel wat je vergeet, Bosz gelooft niet dat NL mee moet in het puur fyiek trainen maar NL juist onderscheiden is door goed op techniek te trainen. Ziyech weet zelf ook wel dat zijn conditie beter moet, maar moet gewoon wennen aan dit niveau van drukzetten en lopen.

Klaassen die al wat langer meeloopt kan het bv. wel, gewoon een kwestie van tijd.

20 februari 2017 om 11:18

Met zijn ambities had hij bij binnenkomst al zo fit moeten zijn. Nu zit hij er al bijna een half jaar en is hij nog niet fit genoeg... Dan gaat er iets goed mis met zijn instelling.

Ajax zet ook wel heel hoog en heel veel druk, Klaassen kan dit dus wel (kwaliteit die niet op waarde wordt geschat) en ik snap best dat Ziyech er nog even aan moet wennen. Zo zie je maar dat het niet zo gek is om nog een tussenstap naar Ajax te maken, daar kun je net wat extra leren omdat er wat extras wordt gevaagd.

Ik geef Ziyech tot nu toe een 6je, van een aankoop van 11 miljoen mag je meer verwachten, maar hij is ook niet ongevaarlijk, rendement, dat zei ik voor zijn komst ook al, moet wel omhoog. Doelgerichter en gevaarlijker, maar dat hij bijzondere kwaliteiten heeft, dat spat er wel vanaf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren