Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech hoopt op mooi bedrag: ‘Na drie jaar Eredivisie is de tijd rijp’

Laatste update:

Hakim Ziyech is misschien bezig aan zijn laatste weken in het shirt van FC Twente. Gedurende de grote uittocht bij de club in de zomermaanden bleef de aanvallende middenvelder zelf wel aan boord, maar hij lijkt nu niet meer houdbaar. FC Twente is financieel ingestort en voor Ziyech valt er weinig eer meer aan te behalen. Hij sluit niet uit dat hij in januari al weggaat uit De Grolsch Veste.

/

Ziyech geeft in gesprek met ELF Voetbal aan dat hij de kans groot acht dat clubs zich opnieuw voor hem zullen melden bij FC Twente. Zijn statistieken geven er in ieder geval alle aanleiding toe. Ziyech was dit seizoen bij bijna alle doelpunten van de club betrokken met zeven goals en vier assists. Als er zich daadwerkelijk clubs zullen melden, staat Ziyech naar eigen zeggen open voor een overstap.

“Ook deze winter al. Na drie jaar Eredivisie is de tijd rijp. Als er echt concrete belangstelling komt en mijn gevoel bij een club goed is, wil ik een stap kunnen maken. het plaatje moet compleet zijn. Een topclub uit een iets mindere competitie, een subtopper uit een topleague of een echte topclub. Ik sluit bij voorbaat niets uit”, geeft de 22-jarige aanvoerder aan. Hij speelde eerder twee seizoenen bij sc Heerenveen.

Ziyech zegt niet bang te zijn voor een fors prijskaartje. Hij weet dat FC Twente het moeilijk heeft en gunt de Enschedeërs een goed bedrag bij zijn verkoop, zegt hij: ondanks de ellende van de laatste maanden heeft veel aan FC Twente te danken. “Als ik kijk naar mijn persoonlijke groei in de laatste anderhalf jaar, is die conclusie gewoon gerechtvaardigd.” In de zomermaanden nam FC Twente al afscheid van onder meer Andreas Bjelland, Luc Castaignos, Jesús Corona en Cuco Martina.

Hoeveel geld denk je dat Hakim Ziyech oplevert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 december 2015 om 17:57

Buiten het lokale jongen zijn om: de spelers is een rooskleurige toekomst voorgespiegeld, waar niets van waar is gebleken. Dan sta je in je recht wanneer je weg wilt.

1 december 2015 om 17:58

Ja dat vind ik ook, een kapitein die een zinkend schip verlaat. Hetzelfde wat Wijnaldum heeft gedaan, Fer heeft gedaan. Snap ook niet dat Feyenoord met Fer bezig zou zijn, een speler die de club juist zou moeten helpen die vervolgens naar de concurent vertrekt. Maar dat terzijde..

Anderszijds snap ik hem ook wel weer, maar dan alleen voor zijn eigen belang.

2 december 2015 om 10:20

Wijnaldum en fer hebben mede de basis gelegd voor een gezonde situatie waar Feyenoord nu in verkeerd. Door het geld wat daarbij in het laatje is gekomen, staan we er financieel weer een stuk sterker voor. Als dat bij Twente in het geval van Ziyech ook gebeurt, waardoor Twente weer wat lucht krijgt is dat alleen maar positief. Iemand afschilderen als kapitein die het schip verlaat vind ik niet terecht. Hij is Immers niet verantwoordelijk voor de financiële malaise waar in Twente nu verkeerd.

1 december 2015 om 23:17

Denk echt dat hem laten gaan het beste is in de winterstop.
Een niet gemotiveerde speler heeft Twente niet veel aan en Ziyech zelf ook niet. Dus is het beste om over te gaan tot verkoop. Nu kun je nog aardig wat vangen voor Ziyech, denk aan een bedrag tussen de 7 en 12 miljoen. Van dat geld kan Twente de brood nodige ervaring halen en of aanvallend/verdedigend vermogen.

Niet te vergeten een extra buffer om schulden af te lossen o.O

Het is hopen voor Twente dat ze genoeg punten sprokkelen om nacompetitie te ontlopen wanneer Ziyech vertrekt. Ik heb er een hard hoofd in want het loopt voor geen meter. Het feit dat Ziyech bij nagenoeg alle doelpunten betrokken is, zegt genoeg. Ik denk daarom dat menig Twente fan hoopt dat Ziyech tot ten minste de zomerstop blijft.

1 december 2015 om 18:00

Ik zie liever ervaren spelers komen. Ondanks zijn goede persoonlijke statistieken heeft hij met zijn kwaliteiten te weinig toegevoegde waarde voor het team. Twente had natuurlijk meer punten moeten hebben met spelers als Ziyech, Tapia, Gutierrez en Mokotjo en talenten als Ter Avest en Bijen. Het loopt voor geen meter en dat is met name het gevolg van het ontbreken van ervaren spelers en echte leiders. Ook Ziyech is (nog) geen echte aanvoerder, c.q. Leider die het elftal op sleeptouw kan nemen.

1 december 2015 om 18:12

Twente kan toch helemaal niemand halen? Ze mochten Zyech eigenlijk al niet halen, en zie ze de komende 3 transferperiodes geen budget krijgen van de Knvb om spelers aan te trekken. Wellicht een overbodige huurspeler hier en daar, misschien gunt de top 3 ze een wisselspeler om er nog in te blijven. Maar Twente wordt er sowieso zwakker op de komende transferperiodes.

1 december 2015 om 18:22

Ze kunnen transfervrije spelers halen of spelers huren. Spelers als Brama, De Zeeuw, Hahn, Pasveer, Schaars etc. zouden haalbaar moeten zijn, helemaal nu er afspraken zijn gemaakt met de belangrijkste schuldeisers en categorie 2 weer in zicht is.

1 december 2015 om 20:21

Maak nou niet de fout om jonge spelers talenten te noemen. Jong en talent zijn twee verschillende dingen. Ter Avest en Bijen zijn jong, maar hebben geen talent. Zoals alle jonkies in het eerste. Jong en talentvol zijn die jongens die bij Ajax en Feyenoord doorgebroken zijn. Behoren direct tot de betere spelers. Net zo oud, maar 3 niveaus beter. De jeugdopleiding van Twente heeft niets opgeleverd uiteindelijk. 3 jaar geleden riepen de verantwoordelijken dat ze winnaars wilden afleveren, het zijn uiteindelijk schooljochies gebleven. Goede zaak dus dat ze flink gesnoeid hebben onder die jeugdtrainers.

1 december 2015 om 21:42

En van welk geld gaan ze die salarissen betalen? Je doet net alsof ze enorm overschot in de begroting hebben.

Of gaan die jongens voor niks daar spelen?

Vind het een beetje raar wat hij allemaal zegt. Ik snap ook wel dat hij niet zo blij is met de gang van zaken daar, maar hij als aanvoerder zou juist het voortouw moeten nemen. Ik vond de kritiek van Studio Voetbal ook volkomen terecht. Als je een topspeler wilt worden moet je dat altijd laten zien. Nu lijkt hij net een italiaanse kapitein die als eerste zijn schip verlaat.

1 december 2015 om 17:35

Alles gaat via Ziyech. En Ziyech neemt wel degelijk het voortouw. Kijk naar zijn statestieken sinds hij voor ons speelt. Daarbij werkt hij iedere wedstrijd opnieuw keihard. Daarbij zie ik het helemaal niet als; de kapitein die het zinkende schip verlaat. Want hij moet aan zijn carriere denken. En de shit waar Twente nu in zit, zal ook volgend seizoen het zelfde zijn. Wat zeg ik, de komende jaren.

1 december 2015 om 18:14

Ik vind dat Ziyech enorm wordt gehypet in de media die net doen of alleen Ziyech kan voetballen en de anderen er niets van kunnen. Dit elftal heeft ervaring en leiding nodig. De persoonlijke statistieken zijn fantastisch maar ik zie dat helaas niet terug in het puntenaantal. Ook Ziyech is hiervoor verantwoordelijk.

Laten we dan maar hopen op een groot bedrag. Al denk ik dat we al blij mogen zijn met 5 miljoen. Het schijnt dat Twente een miljoen kan uitgeven in de winterstop. Waarom niet Demy de Zeeuw polsen? Desnoods voor de rest van het seizoen? Hij is clubloos, kan nog steeds prima voetballen, en durft vooruit te spelen. En wat ook belangrijk is; hij beschikt over de nodige pit in zijn donder.

1 december 2015 om 20:27

Twente moet zorgen voor 2 geroutineerde backs. Ze worden continu vanaf de zijkanten overlopen omdat zowel van der Lely als ter Avest er niks van kunnen. Missen alle basisvaardigheden die ze eigenlijk al op hun 14e hadden moeten hebben. De centrale verdedigers komen niet eens toe aan het verdedigen van hun eigen tegenstanders omdat ze steeds de gaten van die jochies moeten dichtlopen. Twee betrouwbare backs en een 5-3-2 systeem. Met desnoods Marsman in de goal als minst slechte. Voetballen op vanuit de nul. Voetballen vanuit de zekerheid dat het achter dicht zit. Dat brengt rust. Zyech wordt er namelijk moedeloos van dat tegenover elke goal die hij maakt of voorbereidt er telkens 3 tegentreffers staan. Dan zou ik het ook opgeven. Want dat is voetballen voor de kat z'n viool.

Is zijn goed recht ook, de beste jongen heeft Twente vorig jaar geholpen met al zijn assists en goals en ziet dat er dit jaar gewoon geen verbetering in zit. Hopelijk gaat hij dan ook gewoon naar een middenmoter in Duitsland of Engeland, om zich op te werken naar de top.

Een topclub uit een minderen competie? Dus psv zou hopelijk ook goed zijn dan mogen jullie van mij maher hebben XD

1 december 2015 om 17:43

Ik snap dat je aan het trollen bent, maar je hebt wel gelezen dat Ziyech naar het buitenland wil?

1 december 2015 om 18:03

Waarom eigenlijk niet? Psv is gewoon een titelkandidaat en de kans groot dat ze overwinteren in de CL. Hij is net zo'n type speler die Psv mist.

1 december 2015 om 18:17

Ik zou Ziyech zelf de stap naar PSV ook zeker aanraden! Alleen heeft hij het wel gezien in Nederland.

Zou het leuk vinden als Galatasaray hem zou aantrekken maar natuurlijk kunnen onze clubs niet fatsoenlijk scouten.

1 december 2015 om 18:01

Ziyech is geen naam, daar heb je in Turkije niets aan.

1 december 2015 om 18:08

Als Galatasaray hem zou scouten dan hebben ze een pareltje. In iedergeval denk ik dat Spanje of Portugal meer voor zijn Fysiek is. In turkije heb je niet de grasveld met je mee en bij vechtvoetbal om technische dingen te laten zien is wonderlijk. Ziyech hoeft zichzelf niet moeilijk te maken.

Die wil dus al niet meer naar de top van Nederland lijkt het.
Voor het bedrag dat Twente vangt is dat zeker nog wel een mogelijkheid, want die krijgen niet meer de hoofdprijs.

Ben benieuwd of hij wat is voor Ajax? Hij zou Klaassen toch wel uit de basis moeten kunnen spelen ?

Twente heeft inmiddels grotere problemen op sportief vlak dan financieel.Ziyech kan hierdoor alleen weg in de winter bij een astronomisch bod, elk ander bod wordt pas in de zomer geaccepteerd.
Met ziyech hoeft niemand medelijden te hebben. Hij is international geworden en heeft de clubs voor het uitzoeken dankzij zijn spel en waanzinnige stats. Twente kan hem alleen niet lopend het seizoen missen.

Ik zou hem graag zien bij Ajax in een 3-3-1-3 systeem kort achter de aanvallers. Mocht Ziyech balverlies lijden en niet meeverdedigen dan staat daarachter gewoon een powerhouse blok. En aanvallend kan Ajax dan optimaal van zijn creativiteit en scorend vermogen profiteren. Sinkgraven maar een jaartje verhuren dan. Ook zou ik liever Haller of Siem De Jong in de spits willen zien bij Ajax. Dat zou het aanvalsspel zoveel meer aantrekkelijker maken. En het mooie is dat als iemand zijn dag niet heeft er een redelijke vervanger voor klaar kan staan met Onana, Van Rhijn, Heitinga, Dijks, Vd. Beek, Serrero, Schone, Nouri, Cerny, Milik, Younes eventueel nog op de bank.

--------Cilessen
Tete Veltman Riedewald
Bazoer Klaassen Gudelj
---------Ziyech
El Ghazi Haller Fischer

1 december 2015 om 18:17

Leuke opstelling maar Volgens mij geeft hij toch duidelijk aan dat hij niet meer in de eredivisie wil voetballen.

1 december 2015 om 18:20

In het stuk staat dat hij niks uitsluit.

1 december 2015 om 18:26

Ik lees toch echt (zie ook de kop). " Na 3 jaar eredivisie is de tijd rijp". Dit wordt steeds meer een probleem. Goede spelers zullen de eredivisie steeds eerder ontgroeien. Kijk naar Bazoer die nu al serieus in de belangstelling staat van Wolfsburg.

1 december 2015 om 18:40

Ja voor een volgende stap.. Dus een topclub in een mindere competitie dis PSV of Ajax zou prima kunnen... Grote kans op cl en om zich prima verder te ontwikkelen

1 december 2015 om 18:41

Je moet leren lezen man:

1 december 2015 om 19:14

Sorry, ik wist niet dat Ajax niet meer in de eredivisie speelt...

1 december 2015 om 19:19

Waarom noemt hij dan specifiek na 3 jaar eredivisie? Ik kan me voorstellen dat jullie hem graag willen hebben maar Ziyech gaat echt naar een grote(re) competitie.

1 december 2015 om 18:59

Vraagprijs was 18 M. ajax en psv komen daar niet in de buurt.

1 december 2015 om 19:00

En nu 5 miljoen omdat Twente geld nodig heeft.

1 december 2015 om 19:13

Ja, dat hebben ze ook, dus daarom verkopen ze aan het buitenland.BPl waarschijnlijk.

1 december 2015 om 20:59

Het lijkt mij sterk dat Twente hem voor 5 miljoen laat gaan, helemaal omdat Heerenveen 30 procent krijgt bij doorverkoop plus nog de opleidingskosten. Dan houdt Twente nog zo'n 3 miljoen over, dan kunnen ze hem beter houden als belangrijke pion in het team.

Topclub in een mindere competitie?

Fener?

Zou prima meekunnen met wat wij nu hebben. We missen namelijk een speler die het spel beter kan verdelen.

Diego doet zijn best, maar een als Ziyech kan je altijd gebruiken. Diego wordt ook al oud.
Met Ziyech zullen we echt compleet zijn.

Echter moet ik zeggen: zijn arrogante gedrag vind ik wel wat minder. Oké je bent de beste van het team maar als ik hem soms tijdens de interview zie.. Laatst ook: Ziyech jij wilt weg hé? Ik zou helaas moeten wachten tot de winterstop. Dan ben je gewoon respectloos tov je andere teamgenoten.

Ook deze winter al. Na drie jaar Eredivisie is het tijd om op te stappen .
Als er echt concrete belangstelling,komt en mijn gevoel bij een club goed is wil ik een,
stap kunnen maken.
Ziyech zal Twente verlaten een aderlating wel jammer. Zo ik de reactie lees wil merendeel hem nog in de eredivisie zien voetballen nu hij 5 miljoen kost begrijp ik.
Die 5 miljoen lijk mij te weinig dat zal wel op lopen.
Maar een overgang naar het buitenland kan hij wel aan,hij is international geworden en,heeft de clubs voor het uitzoeken. Uitzoeken daar heb ik mijn twijfel over.

Ziyech zou bij elke club in Nederland in de basis staan. Die gaat weg voor minimaal 8 mln naar sub top club in een buitenlandse topcompetitie.

Wauw de club zit in nood (die overigens een dik salaris heeft opgehoest) en je denkt aan een overstap. Ik zou bij dit soort vragen mijn muil houden en gewoon meer met de club praten, is beter voor je imago en staat stukken beter op je uiteindelijk CV.

Zijn instelling van de laatste weken zal in ieder geval niet de doorslag gaan geven.

Iedereen weet dat hij weg gaat, maar het kan geen kwaad om de geruchten te negeren en deze laatste maand er nog even hard aan te trekken voor Twente. In plaats hiervan loopt hij als een chagrijn over het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren