Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech: ‘Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger’

Laatste update:

Hakim Ziyech is dit seizoen zonder twijfel een van de meest besproken spelers van de Eredivisie. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakt in deze jaargang veel indruk bij Ajax, maar krijgt tevens de nodige kritiek te verwerken. Vanwege het risico in zijn spel, maar ook door zijn houding in sommige situaties. “Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen”, zegt Ziyech in een interview met het Algemeen Dagblad.

Ziyech stelt dat alleen zijn directe omgeving hem ‘kan raken’. “Als zij kritisch zijn, neem ik het direct aan”, stelt hij. Ziyech heeft naar eigen zeggen een ‘antenne’ voor ‘neppe mensen’, waarmee hij kan filteren wie ‘doet alsof’ of ‘puur’ is. “Geen overdreven populair gedoe omdat ik opeens een bal erin schiet, doe gewoon normaal. Als ik iemand vertrouw, vertrouw ik diegene ook blind. En anders laat ik je lekker. Dan kun je mij niet raken, dan maakt je mening mij ook helemaal niets uit. In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger.”

Ziyech: 'Heb hier een speciale prijzenkast voor nodig'

“Door alle meningen die iedereen maar moet verkondigen. Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Ze willen een kunstje opvoeren, zonder echte kennis”, vervolgt Ziyech, die van mening is dat dit ook te maken heeft met sociale media. Die hebben volgens de Marokkaans international de wereld ‘kapotgemaakt’, doordat alles minder persoonlijk wordt. Dat hij zelf wel actief is op Instagram klinkt volgens hem tegenstrijdig. “Maar als ik iets post, doe ik dat omdat ik het leuk vind en omdat het zo is. Ik maak niets mooier dan het is en zeker niet met een gevoel van: kijk mij eens.”

Ziyech benadrukt dat hij niet lastig te peilen is voor zijn medespelers en directe omgeving, omdat zij hem goed kennen. “Maar voor buitenstaanders ben ik niet iemand die even met je meepraat of populair gaat lopen doen. Soms verwachten mensen dat wel van me, maar zo zit ik niet in elkaar. Niemand gaat mij zeggen wat ik moet doen, nooit. En ik ga niet lopen acteren”, klinkt het stellig. Hij krijgt snel argwaan als mensen hem te positief benaderen nu het goed gaat. “Door de mindere periode bij Ajax heb ik veel gezichten om me heen zien veranderen. Ook van mensen van wie ik het niet had verwacht. Ik noem geen namen, maar als die nu opeens weer contact opnemen, hoeven ze niets te verwachten van me.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wijze woorden. Respect voor deze magiër.

18 januari 2020 om 07:22

Zeker wijze woorden. Zal door sommige mensen wel weer als arrogantie beschouwd worden, maar dat is het niet. Dit is een les die Zijech dankzij zijn rol als voetballer meekrijgt en daar moet leren mee om te gaan. De gewone mens krijgt hier vaak niet mee te maken en weet dan ook niet hoe hij zich voelt. Denk dan ook dat het goed is hoe Zijech denkt, hij zelf zal namelijk het beste kunnen zien wie goed voor hem is en wie niet. Soms moet je dan hard zijn helaas!

18 januari 2020 om 08:33

Gewone mens? Man, je doet net alsof hij specialer is dan jij en ik omdat hij wat met een bal kan. Dat voetballers in de spotlight staan wil niet zeggen dat ze anders zijn, gewoon een mens die zijn lessen net zo uit het leven leert als wij. Mensen die zich anders voor doen komen overal voor.

18 januari 2020 om 09:15

Wijze woorden? vind het onnodig voor een speler die continu zn voeten laat spreken.

18 januari 2020 om 10:15

@romarky, ik weet niet wat jij als ‘gewoon mens’ allemaal meemaakt maar over mij worden geen sportkaternen in kranten en voetbalfora vol geschreven. Laat staan dat er 50.000 mensen kijken naar hoe ik m’n werk doe...Dát is wat Isco bedoelt. Niet zo heel moeilijk te begrijpen toch?

18 januari 2020 om 11:26

Romarky heeft zelf nooit in de spotlights gestaan en weet niet wat zoiets met een mens kan doen. En ik zeg nergens dat hij speciaal is vergeleken met de "gewone mens". Dat maak jij er van! Zijn omstandigheden zijn gewoon heel anders.

18 januari 2020 om 16:13

Hij is verre van arrogant. Hij zou zelfs bij Feyenoord passen.

18 januari 2020 om 10:19

Er is niets wijs aan de woorden in dat interview, het is zelfs een beetje kinderachtig. Een persoon die geestelijk gezond in elkaar steekt, gaat nadenken over dingen die mensen zeggen en als hij het er niet mee eens is, dan laat hij die mening bij de ander en denkt bij zichzelf dat hij vindt dat het anders is en dan laat hij het los. Het wordt beter, maar Ziyech blijft zich miskent, verongelijkt en geprikkeld opstellen en dat is gewoon jammer. Vooral voor zichzelf, want hij is degene die ermee naar bed gaat; niet de persoon die iets schrijft of roept. Het is zo simpel, als men er niet tegenin gaat, houdt het vanzelf op. Er tegen vechten maakt alleen maar dat er meer over die persoon geschreven wordt. Dit interview werkt dan ook averecht, want elke sensatiejournalist weet dat het nog steeds werkt. Hoe harder men roept dat niets hen raakt... Hoe dan ook, ik heb sterk het vermoeden dat Ziyech niet kan zien dat kritiek op slecht spel geen kritiek op hem als mens is. Hij wordt op handen gedragen, maar hij focust zich vooral op die paar negatieve dingen die weleens geschreven worden. Hij mag weleens slecht spelen en daar mag over geschreven worden en de dag erna komt de zon weer op.

18 januari 2020 om 11:57

Helemaal met je eens Doncoxxx en zo werkt het nu eenmaal in de maatschappij je kunt het niet alleen. De ervaring leert dat die gastjes waar de voetballers zich mee omringen nu niet echt bekend staan om hun kritische insteek. Normaal als voetballer is dat de kritiek over je spel gaat, maar als je zo reageert als Ziyech zal het ook over je gedrag gaan. Beugelsdijk bijvoorbeeld krijgt terecht kritiek op zijn spel, maar nooit persoonlijk omdat het gewoon een sympathieke kerel is. Misschien is Beugelsdijk wel een goed voorbeeld voor Ziyech hoe je je ook kunt gedragen.

18 januari 2020 om 12:21

Het aparte is dat Ziyech V/d Beek erbij betrekt en dat vergelijkt met zichzelf en er dan vervolgens werkelijk niets uithaalt. V/d Beek stond ernaast en was daar boos over, ook in de media. Donny werd gepasseerd, voelde daar een emotie bij, uitte die emotie, vocht zich met hard werken terug in de basis en was vervolgens klaar met die periode. Donny staat niet elke week smerig naar een interviewer te kijken, want hij snapt dat dat een boodschapper is en niet de vijand of de dader. Dit is precies hoe tegenslagen in het leven op een gezonde manier verwerkt worden, maar bij Ziyech gaat dat er zo niet in. Iedereen is weleens niet blij met een situatie, de truc is daar volwassen mee om te gaan zodat je er niet in blijft hangen. Je kan je dus inderdaad afvragen of die 5 mensen waar Ziyech zo close mee is zo goed voor hem zijn, want blijkbaar houdt niemand hem een spiegel voor.

Alleen zijn directe omgeving kan hem raken? Ziyech is toch die speler die super geïrriteerd reageerde op fluitconcerten vanuit te tribune?

18 januari 2020 om 07:51

Klopt, geïrriteerd.. Maar hij bedoelt denk ik dat er weinig zijn van wie hij hun mening ook belangrijk acht.. Die hem weten te raken.. Lastig uitleggen, hoop dat je het snapt😅

18 januari 2020 om 08:00

Je weet dat je jezelf tegenspreekt in je comment. Als het hem niks deed reageerde hij namelijk helemaal niet op het publiek. Publieke opinie raakt hem gezien zijn interviews en reacties wel degelijk.

18 januari 2020 om 08:00

Ik weet niet of je je kan herinneren hoe hij voor de camera verscheen na die fluitconcerten? Maar hij was wel geraakt toen. Ziyech is volgens mij juist een emotionele jongen die het heel belangrijk vind wat de mensen vinden. Kijk maar naar hoe hij op elk gebied is opgeleefd nu hij zich op zijn plek voelt bij Ajax en een goede band heeft met het publiek.

18 januari 2020 om 09:24

Het is heel anders dan dat een grote groep je uitfluit en of iemand 1 op 1 een gesprek met je heeft.
Je kan je ook beledigd voelen omdat het dan zo openbaar is en je jezelf op zo moment niet kan verdedigen dat is iets wat iemand zeker kan raken. Als voorbeeld als iemand over mij huidskleur begint die ik niet ken dan boeit het me niet maar als het een hele groep is dat het doet en mensen waar ik close mee ben horen het ook maar kunnen je dan ook niet helpen dan zorgt dat toch voor een extra druk waardoor het iets met je doet.

18 januari 2020 om 09:25

Nee hij legt uit wat Ziyech met die woorden bedoelt, of die er nou naast zit of niet, afcad3nnis legt het uit. En ik denk dst Hakim het ook zo bedoelt, maar wat jij zegt klopt ook, hij is wel gevoelig voor anderen.

18 januari 2020 om 08:04

Hij is bij alle clubs waar hij voor speelde uitgefloten. Hij heeft zeker op het publiek gereageerd, maar zijn spel heeft er nooit onder geleden. Hij is gewoon blijven spelen zoals hij altijd deed. Dat is erg knap en ik denk dat hij op die manier wel heeft laten zien dat het hem niet echt raakt. Niet echt, want het raakt iedereen natuurlijk altijd in meer of mindere mate. Ik vind dat hij zichzelf met deze woorden wel goed neerzet, met het nodige zelfinzicht.

18 januari 2020 om 08:10

Zaten alleen maar dierbaren op de tribune denk ik.

18 januari 2020 om 08:44

Fluiten is geen mening over zijn persoonlijkheid maar een oordeel over zijn spel wat volgens een deel van de supporters betrekking had op zijn slechte vorm of inzet wat overigens geheel onterecht was. Dus iemand onterecht beoordelen op zijn spel is iets anders dan een mening hebben over zijn persoonlijkheid.

18 januari 2020 om 09:25

Bij Ziyech ging het juist over zijn maniertjes en houding waar het publiek zich aan stoorde. Ik denk dat niemand bij Ajax ooit heeft getwijfeld over zijn kwaliteiten als voetballer.

18 januari 2020 om 09:46

Correct, echter op een moment dat het niet lekker liep met Ajax en Ziyech niet voorop in de strijd leek te lopen. Dus nog steeds had het betrekking op het spel en gedrag in het veld en niet op een persoonlijkheid als mens. Als Ziyech in die periode wel assists en doelpunten was blijven geven had niemand gefloten terwijl zijn persoonlijkheid wel gewoon hetzelfde was gebleven. Anyways, denk dat we het in grote lijnen in ieder geval met eens met elkaar zijn. Fijn weekend!

18 januari 2020 om 09:33

Je hebt taken en raken . Hij krijgt heus wel mee hoe de mensen reageren en dat kan irriteren . Als mensen in zij directe omgeving het zelfde zouden doen als die mensen op de tribune , dan zou hij anders reageren en zou dat hem raken . Het blijft natuurlijk een mens met emoties , niet a robot

18 januari 2020 om 12:39

Dat is volgens mij 2 a 3 jaar geleden. Dus er is een grote kans dat hij is veranderd en hem het nu niks meer doet.

Met het vertrek van bepaalde spelers bij Ajax, (lasse, frenkie, mathijs) heb ik het gevoel dat de balans en nuchterheid in de groep wat minder is geworden. Dit kan ik niet bewijzen en is alleen een observatie. Het klopt dat wij voetbalvolgers spelers niet de hele dag meemaken. Wij zien alleen bepaalde gedeeltes en kunnen alleen daarover een eigen mening vormen. Dan kunnen zoveel spelers en mensen altijd roepen van Jij kent me niet, maar bepaald gedrag staat gewoon op beeld vast! Zoals dat zoveel spelers tegenwoordig meer bezig zijn met hun solo dansjes en toneelstukje na een goal inplaats van met het team samen de goal vieren en je teamgenoten bedanken door je in stelling te brengen. Narcisme heet dat volgens mij! Ik vind Ziyech en Ajax leuk om te zien voetballen, maar ook bij Ajax zitten spelers/profs die al niet tegen een klein beetje kritiek kunnen (soms zelfs van hun eigen coach) en dan roepen van Hater of Jij kent met niet etc.......er zijn waarsch veel neppe mensen om je heen als je beroemd en rijk bent ja, dus goed dat je daarop let, maar er zijn ook gewoon nog mensen die kritiek geven omdat ze je juist willen helpen en niet beledigen!

18 januari 2020 om 07:39

Al dat gezeur om het vieren van een doelpunt kan ik me echt niet in vinden. Dat die gasten hun blijheid uiten zoals zij willen hoeft helemaal.niks te maken te hebbenet narcisme, dat is echt een aanknopingspunt van niks.

18 januari 2020 om 07:46

Het gevoel? Hoe kan je dat bepalen en aanvoelen als je heel ver van deze spelers en groep staat!

Ik hou echt van deze man. Heb hem 1x in me leven mee gemaakt. Hij kwam destijds na Rotterdam samen met Karim Ahmadi en cabral. Cabral ken ik persoonlijk wonen bij mekaar in de buurt in rdam. Zag Ziyech 1x en ik merkte gelijk dat het zo een nuchtere jongen is en als hij je niet kent is het ook een verlegen type die niet zoveel zegt. Heeft een sterke persoonlijkheid en is zeker een puur iemand. Deze tijd moet je liegen en nep zijn dat vinden de mensen leuk, maar wanneer je real ben en je zegt gewoon waar het op staat face to face dan ben je een vieze man. Liever achter iemand de rug praten dat is wat mensen liever hebben zonder dat ze dat beseffen. Ik hoop echt dat hij naar een grote club gaat buiten Ajax dan want dat is ook een grote club. Ziyech past bij een club als Dortmund Arsenal of een Chelsea van nu zou hij ook met ogen dicht mee kunnen. Je had toch verwacht dat hij de eerste zou zijn die zou vertrekken en uiteindelijk vertrekken de jongens die net kwamen kijken als je ze vergelijkt met Ziyech de ervaring. Het is ze gegund hoor zeker weten.

Mooi man, iemand die zegt niet te raken is, maar juist meer “emotie “ in z’n kleine teen lijkt te hebben , dan velen in hun hele lijf....leuke gozer denk ik, prachtige speler.

Zijn voetbal talenten staan buiten discussie,zonder enige twijfel de beste voetballer vd Eredivisie.

Maar hij doet zelf juist lekker mee aan die
poppenkast natuurlijk: mensen welke erg erover praten dat zij “een gebruiksaanwijziging” hebben zijn Vaak in overmate zelf-centrisch en kunnen moeilijk om gaan Met kritiek en dus Ligt het Dan volgens hen aan de manier waarop de kritiek wordt geuit, en door
Wie.

Hij heeft het erover dat mensen positiever richting hem zijn als hij goed presteert en noemt dit Dan “nep”..eeuh nee beste Ziyech zo werkt de wereld voor iedereen; als je positieve energie uitstoot dan trek je dat ook in overgrote hoeveel positieve energie aan, dat is juist het tegenovergestelde van wat jij “ nep”

En voor iemand welke niks aantrekt wat de buitenwereld van hem en zijn presteren vindt, reageert hij toch altijd enorm gepikeerd op het kleinste fluitconcertje..

Zijn opmerking over social media is helemaal tegenstrijdig en lachewekkend; hij doet er niet aan mee om te laten pronken en laten zien “ kijk mij nou” maar hij poseert wel in en voor luxe auto’s...

Maar goed volgens zijn fanboys zal dit allemaal wel “haten” zijn, naast “nep”, “ respect” en “ acteren” hun clichematige reactie op iedereen Met een andere mening.

18 januari 2020 om 09:23

Daar hebben we Richardpraha weer. Die persoon die in ieder geval niet ‘nep’ is, want het maakt niet uit wat de berichtgeving is, hij is altijd negatief. Ik snap niet dat er mensen over dit interview kunnen vallen.. Bij Ziyech ontbreekt het altijd aan zelfreflectie e.d. wordt er hier gezegd. Nu kijkt hij een keer naar zichzelf (en geeft zich bloot) en is het weer niet goed. Sommigen van jullie hebben volgens mij echt een naar leven, omdat er enkel negativiteit uit jullie komt. OT: Mooi om te zien dat Ziyech zichzelf een keertje bloot geeft. Ik snap zijn gedachte over de mensen die ‘nep’ zijn, maar ik denk dat het meer het oppertunisme van de voetbalwereld is. Persoonlijk heb ik altijd genoten van Ziyech in het Ajax-shirt, maar voor de camera is het altijd even afwachten hoe hij reageert inderdaad (zoals hij zelf aangeeft). Het afgelopen 1,5 jaar gaat het natuurlijk super goed met Ajax en dit zie je ook terug bij hem. Hij is constant aan het lachen tijdens wedstrijden, maar ook zeker op de trainingen. Ik kan echt genieten van deze jongen en hij mag wat mij betreft 30 verkeerde passes geven per wedstrijd, zolang hij er ook 3 alleen voor de keeper neerzet.

18 januari 2020 om 11:28

En daar hebben we klene; 1 vd vele Ziyech fanboys voor wie elke kritische opmerking tov Ziyech als “negatief” of “haten” wordt benoemd.

Als Ziyech een scheet laat Dan zullen dit soort figuren in koor roepen; “ fantastische scheet Hakim, ruikt heerlijk”.

Jouw hele reactie slaat werkelijk waar helemaal nergens op; ik Ben helemaal niet perse negatief over Ziyech maar in dit interview spreekt hij zichzelf tegen en ik onderbouw waarom.

Ik vindt het ook een verademing om een iets meer open, en zeker veel meer lachende Ziyech voor de camera te zien...maar dat wil nog niet zeggen dat er helemaal niets kritisch mag worden gezegd als men vindt dat hij tegenstrijdige dingen zegt in een interview. WAT precies begrijp jij hier niet van???

En volgens mij heb jij juist een ”naar leven” als je zo geirriteerd reageert op kritiek op iemand Dan jezelf...just saying😉

18 januari 2020 om 16:51

Ik vind het vrij apart dat jij iemand die deze woorden niet als zoete koek slikt negatief noemt, terwijl Ziyech juist heel negatief is. Ga maar na, in een heel lang interview noemt hij niet een keer de miljoenen positieve voetbalfans, zoals jij, die hem op handen dragen en die hem wedstrijd na wedstrijd toezingen. Dat doet hij nooit, hij zit alleen te zeuren. Hij focust zich alleen op het handje vol mensen die iets zeggen of schrijven wat Ziyech niet zint en daarmee serveert hij jou en je positieve instelling indirect af. Vergeleken met die paar mensen die weleens iets naars zeggen betekent al jouw positiviteit helemaal niets voor hem! Denk daar maar eens over na, en ga eens naar Frenkie de Jong luisteren en kijken. Ja, hij lacht heel veel in wedstrijden, maar winnen is nu eenmaal er leuk. PS: Ik ben lyrisch over Ziyech als voetballer, ik en ik hoop dat hij nog tien jaar bij Ajax blijft, maar ik vind hem vrij respectloos naar de fans toe. Stel je verdient 4 miljoen per jaar met je hobby en miljoenen mensen liggen aan je voeten en aanbidden je, dan lacht het leven je toe. Dan ga je toch geen aandacht schenken aan een paar droeftoeters en kritiek na een paar keer balverlies?

Die analisten en journalisten die roepen meestal maar wat om te score. Het wordt voor die mensen ook steeds moeilijker om juist en betrouwbaar nieuws te maken .

Hij zegt dat niemand buiten zijn omgeving 'm echt kan raken. Geef 'm eens 5 keer achter elkaar kritiek op z'n wedstrijden en hij praat gewoon nooit meer met je. Maar dat is niet omdat je hem geraakt hebt. Tuuuuuuuuurlijk niet hakim, je lult finaal stront man

Grotendeels ben ik het met hem eens, zeker het deel over neppe mensen die mee proberen te profiteren van het voetbal en de groter wordende poppenkast.

Maar als hij dan over zichzelf praat zie je precies waar het mank gaat in de voetbalwereld, want dan doet hij net zo nep. Dat gelul dat de mening van anderen hem niets doet en hij Instagram alleen zinvol gebruikt ofzo. Wees dan gewoon eerlijk, niemand is er immuun voor als de buitenwereld negatief is en Instagram is een medium om aandacht te genereren. Heel begrijpelijk allemaal in zijn vak. Maarja, die gasten hebben allemaal een beetje grootheidswaanzin en hun omgeving corrigeert ze niet, want die willen mee blijven profiteren. Dus iedereen is fout in de voetbalwereld behalve zijzelf en hun directe omgeving... Zo verandert er dus nooit iets (ten goede).

18 januari 2020 om 09:50

Deze man is een erg goede voetballer . Maar je moet zijn afkomst niet onderschatten .
Een Marokkaan hecht terecht of onterecht veel aan traditie en eer (respect ) .
Als je dit erkent begrijp je zijn karakter beter .
Hij is volgens mij een zeer gevoelig mens , die een goed hart heeft , en al komt hij niet altijd zo over sociaal voor zijn medemens is .
Love him or hate him , hij is een voetballer pur sang .
I love him ,

Hij houdt het beeld zelf ook in stand, in deze tijd van socials en Exposure is beeldvorming cruciaal in je verdienmodel, ook Ziyech is onderdeel, actief, van deze poppenkast.

Ik kan dit bevestigen. De vriend van mijn nicht is Marokkaans en we waren van de zomer met zijn allen op zijn verjaardag. Ergens in het hoekje zag ik een jongen wat van de barbeque halen die me erg bekend voorkwam. Ik dacht het zal toch niet? Maar ja hoor, het was gewoon Hakim Ziyech. Niemand die me ook even vertelde dat hij er was en iedereen deed alsof het de normaalste zaak was. Ik durfde niets tegen hem te zeggen. Wat zou ik ook met hem moeten bespreken? Die clichématige gesprekjes over voetbal zit hij in zijn vrije tijd ook niet op te wachten, dus ik besloot hem gewoon te groeten. Hoi Hakim, zei ik, haha. Ik kreeg het meteen al Spaans benauwd. Dag hoor, zei hij. Nou ik had het niet meer van spanning en ben even naar de wc gelopen om bij te komen. Later op de avond gingen we bidden. Ik ben geen Moslim, maar uit beleefdheid deed ik wel mee. Zou ook een raar gezicht zijn als ik als enige gek daar maar een beetje zou staan. Dus ik buig mijn hoofd voorover met mijn knieën op de grond en plotseling begon de halve familie te gieren van het lachen. De enige die niet lachte was, jawel, Hakim Ziyech. Hij kwam naar me toe en zei: let maar niet op hen, maar je staat nu met je kont naar mekka, dat is haram. Het schaamrood stond me op de kaken en weer ben ik weggelopen. Hakim sprak de rest aan, hij zei: laten we niet hypocriet doen jongens, we hebben allemaal wel eens met onze kont naar mekka gebeden en dan gaan we zo'n jongen uitlachen? Kinderachtig. Helemaal aan het eind van het feest zijn we weer gaan bidden. Hakim legde een broodje kebab voor mij op de grond. Hij vroeg of ik hem even op wilde pakken. Dus ik bukte voorover en plots onderbrak hij mij. 'Nu sta je met je hoofd naar mekka, laten we bidden', zei hij met een knipoog tegen mij. Echt wow, Hakim is precies zoals hij in dit artikel zegt dat hij is.

Tja, als je zelf zegt dat je lastig te peilen bent maar journalisten of analisten doen dat wel dan heb je zelf ook een probleem. Fans willen wel iets meer weten over hoe teams en spelers functioneren en daarover door discussiëren. Kin je wel zeggen dat het clowns zijn maar je kunt ook beetje geven en niet meteen iedereen wegzetten als onbetrouwbaar. Niemand zegt dat je moet veranderen maar als je iedereen blokkeert dan krijg je dat wel terug.
Dat heb je gezien bij Heerenveen, Twente en Ajax. Staat los van hoe goed je kunt voetballen. Iemand als de Ligt of Frenkie gaat daar anders mee om en dan krijg je ook andere output.
Niet slim en nog minder handig om daar bozig over te doen en mensen weg te zetten als onbelangrijk. Zeker fans voelen dat aan en dat levert geen juichende commentaren op.
Jammer, het kan gewoon stuk handiger. Zou er ook niet teveel over klagen want groot deel heb jezelf in de hand.

Mooi mens Zyech. Natuurlijk doet kritiek wat met ieder mens. Maar hij is daar gevoeliger voor wanneer het mensen zijn die hij mag en dichtbij laat komen. Toen een Matrijs de Ligt slecht begon bij Oranje was de kritiek lang niet zo heftig op hem. Het zelfde bij Frenkie de Jong het anneer hij eens wat minder speelt of een bal op een cruciale plek verspeelt waar een doelpunt uit komt. Daar zit een ongelijkheid in tov van Zyech. Deze jongen heeft zich veel meer moeten bewijzen,maar was wel wat doorslaggevender dan de bovengenoemde twee in wedstrijden. Waar zij miljoenen contracten aangeboden kregen en op een voetstuk worden geplaatst daar moet Zyech zich 3x meer bewijzen om geaccepteerd en gewaardeerd te worden door het publiek. Daarom vind ik het een goede keuze van hem kieskeurig te zijn bij het kiezen van een nieuwe club waar hij gaat spelen op ,ik sterkste positie.

Hij voelt zich onschendbaar en dat krijg je gauw als alle mensen die tegenkomt je aanbid, want niemand zegt ooit in iemands gezicht dat hij kut(om het maar ff te overdrijven) is bij een voetballer.. Hij geeft zelf aan met veel woorden dat hij een moeilijke jongen. Des te moeilijker wordt het om in de top te spelen, als hij dit als "gek" vind, terwijl je in eenmatige competitie speelt bij een Ajax, ga dan maar niet naar een Real Madrid, daar is de druk sky high(terecht). en in die echte gekte kan je verzuipen als je je daarin vergist en daar niet tegen bestand bent En families zijn een geval apart; sommige kunnen kritisch zijn naar elkaar en sommige juist totaal niet, als Ziyech bij dat eerste hoort dan komt hij er wel, maar als hij na 40x balverlies thuis komt en ze zeggen:"wereldpartij" dan heb je niet genoeg zelfreflectie meekregen van huis en verzuip je sowieso in een topcompetitie, vroeg of laat.

Volgens mij vind hij het zelf ook wel interessant “kijk mij eens onpeilbaar zijn”. En voor iemand voor wie de meningen van anderen niks doet , begint hij toch wel zelf heel vaak over de kritiek van onbekenden . Verder een sympathieke gast lijkt me en een uitmuntend voetballer . Er zijn tegenwoordig zo veel analisten en die moeten allemaal iets roepen , daar moet je inderdaad niet te zwaar aan tillen.

“ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen." Alsof mannen een gebruiksaanwijzing lezen.

"Antenne/sensor" Misschien graaf ik te diep in maar ik zie hier gelijkenissen. Dat "antenne" beschik ik ook. Het is een vaardigheid dat diep in je gevoel je waarschuwt voor dingen of mensen die niet zijn wat ze lijken. Alsof je voelt dat er iets verborgen blijft, of er tegen je wordt gelogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren