Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zivkovic zwakt verhalen af: ‘Zo heel veel was er ook niet aan de hand’

Laatste update:

Richairo Zivkovic stapte vorig jaar zomer over van FC Groningen naar Ajax, maar zal zijn debuutseizoen in Amsterdam vooral moeten zien als een leerjaar. Zijn club had Kolbeinn Sigthórsson al in huis en huurde daarnaast Arek Milik: Zivkovic werd bij de beloften gelaten en moest het doen met veel speeltijd in de Jupiler League. Bij het eerste kwam hij slechts tot invalbeurten in de Eredivisie: zondag was het voor de zevende keer raak.

/

Frank de Boer zette Sigthórsson in de basis tegen FC Utrecht en liet Zivkovic er twintig minuten voor tijd inkomen. De jonge aanvaller hoopt dat zijn trainer volgende week wel vanaf het begin voor hem kiest, uit tegen Heracles Almelo. Hij zegt in gesprek met NUsport dat het de beslissing zal zijn van de trainer, maar dat hij er zelf in ieder geval klaar voor is. Tegen FC Utrecht kon hij niet veel potten breken. “Ik wilde belangrijk zijn met een goal, een assist of op een andere manier. Helaas lukte dat niet.”

“Hopelijk kan ik volgende week wel laten zien dat ik ook in de spits kan staan”, kijkt Zivkovic vooruit. Hij miste vorige week ook een basisplaats bij Oranje Onder-19, in de ontmoeting met Zwitserland. Zivkovic zou te laat zijn gekomen en daarom zijn bestraft. Hij wil niet exact zijn kant van het verhaal vertellen. “Het was iets in die richting. Ik heb het afgesloten, ben nu weer bij Ajax. Zo heel veel was er ook niet aan de hand. Maar ja, het hoort er nou eenmaal bij, dat media dingen soms groter maken dan ze zijn.”

Moet Richairo Zivkovic in de basis beginnen tegen Heracles Almelo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst maar eens een knop om.

6 april 2015 om 11:38

Ja en daar zijn dit soort opmerkingen absoluut geen goed hulpmiddel bij. Zeg gewoon dat je fout bezig geweest bent, zelfs als er weinig aan de hand was. Op deze manier lijk je de regeltjes een beetje flauw te vinden of überhaupt niet serieus te nemen.
Deze jongen heeft een lange weg te gaan. Er is iets grondig mis met zijn mentaliteit heeft hij het afgelopen jaar meermaals bewezen. Getuige deze reactie doet het hem ook niet bijzonder veel. Desalniettemin groot talent, prachtige aannames en scorend vermogen. Als de knop niet omgaat bij hem gaat die hopeloos falen, maar anders kan het een daverend succes worden.
Ik vrees niettemin met grote vrezen, want over enig greintje zelfkennis lijkt deze jongen niet te beschikken.

Zivkovic moet nu gewoon de kans krijgen in plaats van Sigthorsson. Sigthorsson heeft al maanden (jaren?) weinig laten zien, buiten die enkele keren in belangrijke wedstrijden zoals tegen Feyenoord maar die komen er niet meer.

De competitie is toch al gespeeld en Ajax moet er enkel voor zorgen dat ze die 2de plek blijven vasthouden.

Spelers die Ajax binnen nu en 1 jaar moet laten vertrekken:

1. Sigthorsson
2. Boilesen
3. Schone
4. Van Rhijn

6 april 2015 om 11:33

Waarom moet Schone vertrekken? Lijkt mij toch wel een aanwinst als reserve met ervaring.

Met de andere 3 ben ik het wel eens, boeken totaal geen progressie.

6 april 2015 om 11:35

Helemaal mee eens! Stuk voor stuk spelers die dit jaar te weinig laten zien. Helaas werkt het zo niet.

6 april 2015 om 11:37

Mee eens, snap alleen van Rhijn niet. Waarom wil iedereen hem opeens weg hebben?

6 april 2015 om 11:42

Staat al zeker twee jaar stil in zijn ontwikkeling. Hij was twee jaar geleden op de grens van wel en niet basiswaardig en dat is nog steeds zo. Een goede vervanger hebben we (nog) niet, hopelijk ontwikkelt Tete zich de komende tijd.

6 april 2015 om 12:09

Ik vond hem de laatste tijd (vooral verdedigend) wel juist stabiel.

6 april 2015 om 12:32

Ja precies, heel raar. Heb hem altijd slecht gevonden voor niveau Ajax, aanvallend wel leuk maar verdedigend vaak dramatisch. Maar juist dit seizoen vind ik dat ie eindelijk stappen aan t maken is, vooral in verdedigend opzicht. Het probleem bij Ajax ligt echt niet aan Van Rhijn.

6 april 2015 om 12:39

Mee eens, vergeleken met vorig jaar heeft hij wel stappen gemaakt

6 april 2015 om 11:37

Niets aan toe te voegen

6 april 2015 om 11:40

En mogelijk ook Kishna, ik heb het idee dat zijn mentaliteit hem aan het opbreken is.

Prioriteit nummer 1 voor komend seizoen: een goede linksback. Boilesen zou eventueel als reserve dan kunnen blijven omdat Ajax niet veel LB's heeft, maar bij voorkeur gewoon verkopen. Sowieso vind ik onze hele verdediging - Veltman daargelaten - maar matig, voor mij moet de ervaren speler die we goed kunnen gebruiken een verdediger zijn. Het middenveld lijkt in orde, voorin zou je de linkerkant kunnen versterken, zeker als Kishna vertrekt.

6 april 2015 om 12:21

Serero kan ook op deze lijst, met sinkgraven, bazoer en klaassen is er geen plek voor hem en met van de beek en nouri die eraan komen geef ik hem weinig kans op speeltijd

6 april 2015 om 13:24

3 goede middenvelders is te weinig en Bazoer krijgt nog wel een terugval.

6 april 2015 om 13:12

@medellin

Van Rhijn maakt dit seizoen wel degelijk stappen.
- Speelt met meer zelfvertrouwen(niet altijd evengoed)
- Verdedigd echt stukken beter mee(vooral bij corners)
- Komt in tegenstelling tot veel andere spelers in de selectie tenminste wat inzet vanaf.
- Soms nog wel slordig maar vergeleken met afgelopen 2 seizoenen is hij zeker wel vooruit gegaan.

Als Ajax Ricardo weet vast te houden zou dat hartstikke mooi zijn, altijd maar die 'talenten' die komen en gaan echt verschrikkelijk.

Graag wil ik ook Nick Viergever aan het rijtje toevoegen, wat is dat een simpele en lompe speler zeg.
Totaal geen uitstraling die een verdediger moet hebben, daar win je echt geen wedstrijden mee.
Moisander idem dito.
Veltman is in de opbouw redelijk maar verdedigend best matig en laat dat nou net zijn taak zijn.

Het is jammer van Boilesen en zijn potentie maar de tijd begint nu wel heel erg te dringen voor hem.

Veel spelers zijn ook te traag maar dat komt misschien omdat ze niet met volle overtuiging spelen.

El Ghazi en Klaassen trouwens top dit seizoen!

6 april 2015 om 13:20

Van Rhijn doet het inderdaad wel beter maar die grote stap die ik verwachtte van hem zie ik niet meer gebeuren. Ik vermoed wel dat hij het goed kan/gaat doen als hij bij Ajax vertrekt en naar het buitenland gaat.

Viergever was ik inderdaad vergeten. Alle middelmaat moet echt weg.

Je wordt geselecteerd voor Oranje, wordt naar huis gestuurd en zit de volgende wedstrijd 90 minuten op de bank. Dat zou bij de meeste spelers en hun ouders een andere reactie te weeg brengen dan de zijne.

6 april 2015 om 12:09

Hij heeft 70 minuten op de bank gezeten en 20 minuten gespeeld.

6 april 2015 om 12:45

@ Postman87

Ik denk dat hij het heeft over de tweede wedstrijd van Oranje U-19, toen Zivkovic 90 minuten op de bank bleef.

Jammer dat de media zich zo op hem focust, in negatieve zin. Natuurlijk niet slim van hem sommige dingen. Maar er wordt zo langzamerhand een soort -bad boy- van hem gemaakt terwijl hij ook gewoon prima gepresteerd heeft dit seizoen in Jong Ajax en daar helemaal niet stennis schopt of wat dan ook.

Als je niet bij de selectie zit om disicplinaire redenen is er WEL veel aan de hand. Zeker omdat dit al de zoveelste keer is. Het is een groot talent maar zijn dicilpline is vergelijkbaar met die van een baksteen. Ik ben benieuwd of deze jongen het in zich heeft de top te bereiken.

6 april 2015 om 11:37

Inderdaad. Ik heb de indruk dat het hem niet zo gek veel doet allemaal. Hij blijft zijn wangedrag ook herhalen, dat is een teken dat de aanpak van schorsen niet werkt.

Dan heb je twee opties, zwaarder straffen door voorlopig niet meer op te roepen, of kijken of hij eens wel praten over wat nou eigenlijk zijn probleem is.

6 april 2015 om 12:55

Ten eerste heeft ook Aron Winter gezegd dat er weinig aan de hand was, Zivkovic zat een paar dagen later gewoon weer bij de selectie. Dat zou niet gebeuren als het volledig uit de hand zou zijn gelopen. Ik denk dan eerder aan een proces van bewustwording. Zoiets als ''tien uur is tien uur, en niet tien óver tien''.

Dat hij moeilijk gedrag vertoont zegt niets over het feit of hij het in zich heeft om de top te halen, of was Zlatan zo een makkelijke jongen zonder aanvaringen? Of Balotelli in zijn begindagen bij Inter?

7 april 2015 om 02:07

Zlatan en Balotelli zijn uitzonderingen. Er zijn ook genoeg voorbeelden op te noemen van spelers die het totaal voor zich zelf verpest hebben terwijl ze een gouden toekomst voor het oprapen hadden.

Nogmaals, ik oordeel hier niet, ik zeg alleen dat ik benieuwd ben of hij het in zich heeft. Hij heeft talent, maar met alleen talent kom je er vaak niet.

Het lijkt er niet op dat Sigi er nog wat van gaat bakken, Zivkovic lijkt me sowieso beter dan hij is.
Ik denk dat Ajax volgend seizoen een ijzersterk spitsenduo heeft die niet veel voor elkaar onder doen.

6 april 2015 om 11:40

Ik denk dat jij Zivkovic tamelijk overschat. Heeft waarschijnlijk nog meer kwaliteiten dan Milik, maar geen mentaliteit. Zijn mentaliteit maakt hem drie klassen minder dan Milik. Als de knop niet omgaat hoor je binnen 3 jaar niks meer van deze jongen.

Edit: Daarnaast werkt sigi tenminste nog de ballen uit zijn broek, terwijl deze jongen alleen wat doet als het lekker loopt. Beschikt over nul zelfkennis. Als hij de concurrentiestrijd verliest gaat hij dwars liggen. Met een betere mentaliteit zou het een grote kunnen worden.

6 april 2015 om 12:57

Hij verliest al het hele jaar de concurrentie strijd en dat wist hij zelfs al voordat hij aangetrokken werd. En toch werkt hij hard bij het tweede terwijl hij vorig seizoen eerste keus was bij Groningen.. Waarom wordt daar niet naar gekeken maar wel naar het feit dat hij te laat kwam.
Ik keur dat niet goed, maar we moeten niet als een stel oude wijven overal een groot punt van maken en gelijk maar oordelen.

6 april 2015 om 13:14

Klopt, ik erken zijn doelpunten in de JL wel hoor. Dat is niet misselijk, zeker niet op die leeftijd. Er zijn toch fysiek sterke jongens in de Jupiler League. Daar moet zeker naar gekeken worden en dat wordt inderdaad te snel over het hoofd gezien.

Echter wordt er wel wat meer gevraagd in de Eredivisie. Dat in combinatie met dat het geen eenmalig incident geweest is, vormt de algemene mening toch wel denk ik. Hij heeft er zelf invloed op.

Al met al denk ik dat iedereen wel door heeft dat deze jongen de kwaliteiten heeft. Je bent blind als je dat niet ziet. Hij heeft echter nog wel een lange weg te gaan, maar hij is nog jong. Als hij volgend jaar 10 keer een basisplaats heeft en 15 keer invalt is hij op de goede weg. Een doelpunt of 10 daar aan koppelen lijkt mij een mooi streven voor hem.

6 april 2015 om 13:28

Dan onderschat ik zijn kwaliteiten en overschat ik zijn mentaliteit als ik het goed begrijp?
Ik ben altijd voorzichtig in het beoordelen van iemands daadwerkelijke geestesgesteldheid omdat ik daar gewoon echt totaal niks van weet.
De media gaat graag vol erop als er sprake is van enig soort van afwijkend gedrag bij jonge voetballers (kishna, hetzelfde verhaal) en dat hij een slechte mentaliteit zou hebben dat kan heel goed kloppen maar ik heb daar geen weet van. Wat hij normaal op het veld laat zien vind ik veelbelovend in ieder geval.

Daarbij, ik heb liever dat Sigi geen ene moer doet 90 min lang en er 3 inpeert ( trouwens eentje al gewoon) dan dat hij de hele wedstrijd zich het apenlazerus rent en helemaal niks gedaan krijgt.

6 april 2015 om 13:37

Ben het over het algemeen met je eens, maar het is nu twee keer gebeurd, weliswaar in een korte tijd, maar volgens mij kunnen ze bij Ajax hem beter beoordelen dan dat wij kunnen. Als zijn mentaliteit daadwerkelijk slecht is zouden ze bij Ajax zelf wel maatregelingen treffen en behalve een praatje is dat nog niet gebeurd. Sterker nog, bij Ajax zijn ze tevreden over hem en investeert hij nu in zichzelf door eerst een stap terug te doen.
Hij kon al eerder naar Ajax, maar koos er toentertijd voor om bij Groningen te blijven voor zijn ontwikkeling. Hij maakt dus bewuste keuzes en dat doe je volgens mij niet als je een slechte mentaliteit heb, dan ga je voor de makkelijkste en snelste route naar het grote geld.

6 april 2015 om 13:40

Ik ben het met jullie beide eens dat er moeilijk te oordelen is over de mentaliteit. Echter zijn twee waarschuwingen in korte tijd toch wel een teken. Je moet bij zo'n talent ook rustig aan doen en hem niet volledig afbranden, zeker niet als club zijnde. Eigenlijk hetzelfde met Memphis, hoewel de media hem afkraakt om zijn mentaliteit beschermt alles en iedereen hem bij Psv. Ik weet daarom niet of de club wel een goede graadmeter is om zoiets te beoordelen. Bovendien zullen ze niet met een gesprek te koop gaan lopen, maar dat is iets anders.

Ik ben het overigens wel volledig met jullie eens. Er wordt wellicht wat te snel geoordeeld door Nederland en de media. De club en de jongen zelf weten het uiteindelijk het beste.

Ik begrijp de hele situatie niet goed. Een van de grootste talenten in de spits van nederland.
Volgens Ajax moet ie wennen.... Maar aangezien ie bij jong Ajax aan de lopende band scoort bewijst dit toch dat ie er prima in kan spelen??? Of ben ik nu gek?

En dan zetten ze Sigthorson weer in de spits. Die bakt er helemaal niets meer van. Wordt met de week slechter. Die heeft totaal geen vertrouwen meer.

Dan stel je Zyvcovic toch gewoon een keertje op? Slechter als nu kan hij het echt niet doen hoor.

Maar die mensen bij Ajax staat totaal niet meer open voor meningen van buitenaf. Alles weten ze toch beter want hun hebben de waarheid in pacht

6 april 2015 om 12:10

Ajax is een bedrijf. Siggy vertegenwoordigt waarde en die waarde daalt als hij niet speelt. En ze willen hem graag verkopen.

Zo simpel is het.

6 april 2015 om 12:41

Dan stellen ze bij Ajax dus de financiele belangen boven de sportieve.... Als dat echt zo is zou ik dat schandalig vinden en kunnen ze al die (nep)idealen die ze lopen te verkondigen ergens steken waar de zon niet schijnt

6 april 2015 om 14:59

Het 1 is nodig om het ander te bereiken. Maar bij Ajax liggen de verhoudingen wel raar op dat vlak.

Te groot ego, en een gebrek aan mentaliteit. Hij is te groot gebracht door de media. Ajax doet het goed hem op zijn plaats te houden. Dat zal hij thuis te weinig hebben meegemaakt.

Misschien als hem bij Ajax discipline bijgebracht wordt, dat het over een paar jaar een topper wordt. Vooralsnog een late puber die een balletje kan tikken, maar het mist om nu al een topvoetballer te zijn.

Echt wat een heisa om niks. Jet lijkt af en toe wel een ideale schoonzonen verkiezing. Allemaal laffe spelers die liever achteruit of breed spelen ipv risico nemen. Vraag me soms af of die gasten in hun te dure auto ook altijd in de achteruit zetten. Je koopt een speler met een mening, met persoonlijkheid en vol met talent! Koester dat en geef 'm veel vertrouwen. En dan niet afrekenen op de spaarzame minuten in het eerste. Laat die jongen gewoon vanaf het begin spelen, want die is in potentie veel en veel beter dan Milik en Siggi. Vertrouwen houden in Siggi is jezelf gewoon in de maling nemen. Die moet gewoon via de achterdeur naar een club als QPR. Dus de resterende wedstrijden Zivkovic in de basis houden!

Er wordt niet bijgezegd dat bij de laatste besprekingen van Aron Winter er meerdere jongens te laat waren en wie dat waren...Nu is het of Zivkovic de enigste boosdoener is..Typisch Nederland. ..Altijd maar dat zeuren...Daarom kan ik het goed begrijpen dat mensen emigreren naar een rustig land om niet steeds dat telkens op elk pietluttig dingen aan te horen..

6 april 2015 om 12:12

Nou, dag hoor!

Winter was ook duidelijk dat Zivkovic vaker dit soort dingen uithaalt en dat zijn trainingsarbeid ook niet zo geweldig was. Het was een optelsom waardoor hij harder werd aangepakt dan de rest.

6 april 2015 om 12:31

Als Sigtorsson niet vertrek moet Groningen proberen Zivkovic volgend jaar weer te huren. Die Hoesen is niks en Dino is er ook nog niet helemaal klaar voor. De Leeuw zal alsnog graag wel zijn transfer willen, dus hebben we weer een spits nodig. Bij Groningen zou hij gewoon in de basis staan en goed zijn voor 15 goals.

Zolang De Boer trainer is en blijft krijgen spelers als hij geen kans De Boer zet liever iemand anders die plek , kijk maar naar zijn wissels , pas na 70 min begint hij te wisselen terwijl iedereen al in de eerste helft zag dat Sigi er niks van bakte.

Ben het niet eens met je lijstje. Schone heeft diverse wedstrijden voor Ajax beslist en van Rhijn is wisselvallig maar een prima speler voor Ajax. De volgende mogen voor mij asap weg:
1 Boilissen - veruit de slechtste dit seizoen
2 Sigi - gun zivkovic nu maar het vertrouwen
3 Kishna - hij moet veel meer gaan laten zien en zich niet gek laten maken door die dikke irritante Italiaan. Raiola is een miezerig mannetje

In de jl doet hij het goed maar de keren als invaller bij ajax1 laat hij niet zien een basisplek te verdienen! Sigi heeft gewoon meer krediet en dat zegt ook veel over zivkovic!

6 april 2015 om 12:35

Kun je niet zeggen vind ik zoveel speeltijd heeft hij nog niet gehad in het eerste daar kun je hem niet op afrekenen.

Hoop idd dat Zivkovic zaterdag mag starten. Over Siggy was hij niet tevreden dus zul je denken dat hij nu met Zivkovic start. Maar ja de Boer is regelmatig niet tevreden over spelers en stelt ze toch op. Dat is een van de fouten van de Boer dit seizoen. Hij durft ze niet op de bank te zetten.

Zivkovic moet zich eerst maar eens wat volwassener gedragen en dan zal hij misschien in aanmerking komen voor een basisplek.

Benieuwd hoe dit verder gaat. Begint onderhand een soap te worden.
Binnengehaald voor 2.5 miljoen, dus zal niet zomaar weggedaan worden als hij zo nog een jaar door blijft gaan. Dit is namelijk al het vijfde (?) incident omtrent deze speler..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren