Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zijn belang kan enorm zijn als Ihattaren besluit te verlengen’

Laatste update:

Ibrahim Afellay keerde afgelopen zomer na negen jaar in het buitenland te hebben gespeeld terug bij PSV en de routinier werd door trainer Mark van Bommel meteen aangewezen als aanvoerder. Deze taak heeft de middenvelder nog niet op het veld uit kunnen voeren, aangezien hij nog altijd wacht op zijn eerste officiële wedstrijd sinds zijn rentree bij de Brabanders. Het Eindhovens Dagblad schetst donderdagmiddag in een analyse echter dat Afellay ook op andere manieren van waarde kan zijn.

PSV speelt donderdagavond de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal, maar Afellay is, in overleg met zijn trainer, in Nederland achtergebleven om aan zijn fitheid te werken. ‘Afellay wil zelf graag spelen, maar Van Bommel vindt hem niet goed genoeg om te starten. De coach vindt het verstandiger dat hij nu investeert in zijn trainingen om daardoor later misschien nog van waarde te kunnen zijn. Dat is met Afellay besproken’, schrijft de regionale krant.

De 53-voudig Oranje-international wordt volgens het dagblad op het trainingsveld en buiten de lijnen echter nog altijd gezien als aanvoerder. PSV ziet voor Afellay een belangrijke rol weggelegd in de begeleiding van talenten als Mohamed Ihattaren: ‘Het belang daarvan kan enorm zijn, als Ihattaren zich daardoor bijvoorbeeld prettig voelt en bijvoorbeeld besluit om nog langer bij PSV te blijven en misschien wel zijn contract verlengt.’

In deze functie kan de captain, die sinds afgelopen weekend Denzel Dumfries als vertegenwoordiger op het veld heeft, alsnog van grote waarde zijn. Of hij ook binnen de lijnen nog belangrijk wordt, valt echter te betwijfelen, al lijkt men bij PSV niet ontevreden over de huidige stand van zaken: ‘Intern is de situatie van Afellay in ieder geval een minder groot dingetje dan het voor de buitenwacht is, zo geven betrokkenen aan’, sluit het Eindhovens Dagblad af.

Denk jij dat Ibrahim Afellay dit seizoen op het veld nog belangrijk gaat worden voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Dit is wel een type persoon die weet hoe jongens als Steven Donyll Mo Denzel zich voelen. Jongens die uit achterstandwijken komen met mooie dromen. Heeft alles gezien en kan deze jongens het best vertellen hoe de voetbalwereld werkt. Niet dat andere jongens niet van Affelay kunnen leren maar het zijn andere type mensen. Een Steven zal eerder advies oppakken van Affelay dan een topper die het altijd goed heeft.

28 november 2019 om 17:05

Komen die jongens allemaal uit achterstandswijken dan? Ja het kan hoor, maar ik vroeg het me gewoon af

28 november 2019 om 19:09

Ihataren komt uit Gorinchem en daar heb je geen Kanaleneiland of Bijlmer. Hoewel Affelay vroeger zijn idool was denk ik met alle respect dat Ittharen nu meer kan leren van een spelende Zyiech dan van een altijd revaliderende Affelay die al anderhalf seizoen aan de zijlijn staat.dat Ihataren destijds voor PSV koos was te begrijpen (toen speelde ook de el Hamdoui/de Boer soap bij Ajax), maar als je ziet wij er nu bij Ajax spelen had Ihataren daar eigenlijk beter op zijn plaats zijn.sommige terugkerende spelers zijn een succes (cocu, Rijkaard) en er zijn er die gewoon falen (heitinga en Affelay helaas ook).

Huh...serieus? Het dagblad staart zich echt blind op hoe slim en volwassen deze jongen al is op zijn leeftijd. Die zal ook wel zonder Afellay verlengen. Omdat ie Marokkaanse roots heeft? Zo een onzin.

28 november 2019 om 16:41

Ach het clubblad is de laatste tijd wel vaker bezig met verbloemen van de situatie. Affelay heeft na zijn eerste PSV periode niets meer gepresteerd dus is alles behalve een speler waar die gasten naar op zullen kijken of als voorbeeld zullen nemen. Kan hooguit aan die gasten vertellen dat de stap naar Barcelona wel erg groot is, iets wat zelfs Dumfries nog wel zal snappen.

28 november 2019 om 17:44

Ach die onzin van jou is anders niks beters. Afellay was inderdaad niet goed genoeg voor Barcelona, maar daarna heeft hij de ene na de andere blessure gehad. Ondanks dat werd hij toch weer basisspeler bij Stoke en werd hij zelfs weer opgeroepen voor NL. Blijf jij maar lekker negatief denken uiteindelijk is Afellay wel een speler die bij de eerste 16 van Barcelona heeft gehoord, wat misschien wel het beste team ooit was. Daarnaast speelde hij ook in de succesjaren van PSV erg goed. Tot slot maak je nog een leuke opmerking over Dumfries. Nou diezelfde opmerking zou ik ook over jou kunnen maken.

28 november 2019 om 17:51

Datzelfde dagblad kreeg van van Bommel anders een sneer dat ze het 'leuk' zouden vinden als het niet goed gaat en dus te kritisch waren. Volgens mij doet het ED juist aardig objectief verslag altijd, ook als het niet goed gaat.

28 november 2019 om 18:29

Dat hele verhaal bevestigt het alleen maar. Mag toch hopen dat Mo meer ambities heeft dan basisspeler worden bij Stoke.. Afellay was weergaloos in zijn eerste PSV periode en is daarna gewoon keihard geflopt. Bij dat beste Barcelona ooit maakte hij amper minuten en door blessures is het er inderdaad nooit meer uitgekomen. Op basis Stoke na dan, daar zal Mo vast van onder de indruk zijn.

28 november 2019 om 18:44

Als hij enigszins na kan denken wel ja. Of denk jij niet dat die zelf ook niet ziet dat die blessures hem niet goed gedaan hebben? Afellay heeft uiteindelijk meer dan 50 interlands gespeeld en met een beetje meer had dat zo maar richting de 80 kunnen gaan. Met jouw woorden zou iemand als Tadic ook geen voorbeeld kunnen zijn voor de jeugd. Hoe kun je nou ontkennen dat een speler die jarenlang voor PSV heeft gespeeld, bij Barcelona heeft gezeten en andere buitenlandse clubs, eks en wks heeft meegemaakt etc. Niks kan overbrengen aan een jonge spelers. Je moet wel heel arrogant zijn als je niks van zo’n speler aanneemt!

28 november 2019 om 19:11

Het verschil is dat Tadic presteert op hoog niveau. Natuurlijk heeft Afellay ervaring opgedaan en kan hij best wel het een en ander leren aan die jongens maar dat is toch niet de enige reden dat je hem aantrekt?! Hoeveel verdient die jongen eigenlijk? Als hij slechts een paar ton verdient neem ik mijn woorden terug, daar kan je wel een mentor voor aantrekken maar zoals hij destijds terugkwam en de nieuwe aanvoerder gemaakt werd is allemaal een beetje overdreven als hij slechts een mentor moet voorstellen buiten het veld. Bovendien kan ik me niet voorstellen dat een verstandige jongen als Mo zonder de aanwezigheid van Afellay ineens zou vertrekken ofzo. Daarom vind ik dit bericht een klein beetje overdreven gedoe.

28 november 2019 om 16:42

Als b.v. Ajax met een salaris aan komt zetten waar PSV nooit tegenop kan en hij heeft kunnen zien welke visie ze erop na houden, dan is ie weg.

28 november 2019 om 16:45

Fijn dat jij dat weet, denk dat je misschien de toekomst moet voorspellen als werk

28 november 2019 om 16:51

Ik voorspel niets maar hou heel veel opties open omdat geld boven clubliefde gaat tegenwoordig.

28 november 2019 om 17:02

Wellicht dat het bij jou meer hoop is. Maar goed, mocht hij volgens jou met geld te overtuigen zijn dan moet Ajax er nog met PSV uitkomen. Kansloze missie dus.

28 november 2019 om 17:07

Iedere speler is te koop. Ook van een directe concurrent. Alleen komt er dan wel minimaal 5 miljoen erbovenop denk ik op de vraagprijs.

28 november 2019 om 17:18

Ook dat valt wel mee, de internationale waarde van spelers worden niet bepaald hoe je speelt in de eredivisie maar wat laat je zien in 1 van de Europese toernooien.

28 november 2019 om 18:03

Als je over een transfer van PSV naar Ajax praat dan gaat het helemaal niet over een waarde of hoe veel hij heeft laten zien. Dat is gewoon onbespreekbaar. Wat hebben sommige supporters toch een plaat voor hun kop zeg.

28 november 2019 om 16:49

Dat ihattaren een slimme jongen is die goed nadenkt over belangrijke beslissingen lijkt me duidelijk. Maar kan me best voorstellen dat het voor de talenten van psv fijn is om met affelay bepaalde dingen te overleggen. Tuurlijk affelay is geen speler die het gemaakt heeft na psv, maar hij was net als zij een erg groot talent en op jonge leeftijd heel belangrijk voor psv. Juist zijn mindere ervaringen en de moeilijkheden die hij tegengekomen is, maken dat het mogelijk is dat hij die jongere gasten kan adviseren, helpen en coachen. Dat jij meteen een link legt naar de roots is je eigen keuze en daarmee vul je dingen in die ED helemaal niet zegt

28 november 2019 om 21:32

Omdat ik niet dom ben. Als het blad alleen had gezegd, voor jonge talenten die al in het eerste spelen of eraan komen...dan kan ik het begrijpen. Maar de focus wordt hier verlegd naar Ihatteren. Dan mag jij mij uitleggen, waarom hij?

28 november 2019 om 17:00

Jij onderschat hoe erg ihattaren opkijkt naar ibbi,hij was idolaat van hem,hij wilde net als hem zijn....

Opzich wel belangrijk natuurlijk. Als Afellay een goede mentor is voor Mo en hij er bijvoorbeeld aan kan bijdragen dat wanneer Mo 18 word gelijk bijtekent voor 5 jaar zou dat erg mooi zijn. Helemaal als Mo over een aantal jaar voor 60 miljoen word verkocht aan een grote club. Dan is het inderdaad wel waard. Zo’n jongen kijkt op tegen Afellay.

Afgelopen zomer werd erover gepraat dat Bergwijn misschien naar Ajax zou gaan. En dat Ajax misschien net als Bayern München zijn concurrentie wilt verzwakken door goede spelers bij hun weg te kopen. Nou dan kan Ajax beter voor Ihattaren gaan dan voor Bergwijn. Ihattaren is echt een pareltje en kan in de toekomst misschien wel net zo goed worden als Ziyech. Leg desnoods 35-40 miljoen voor hem neer en zorg ervoor dat hij dus niet zijn contract gaat verlengen bij Psv.

28 november 2019 om 16:44

Waarom zou zo een jongen die sinds zijn 8e bij PSV speelt, altijd PSV dankbaar is geweest voor alles tekenen voor Ajax? Waarom zou PSV haar grootste talent uit de jeugdopleiding sinds een jaartje of 15 aan Ajax verkopen? Onmogelijk.

28 november 2019 om 16:48

Omdat Ajax op dit moment een stap omhoog is ten opzichte van Psv. Ook kan hij de nieuwe Ziyech van Ajax gaan worden in de toekomst met mogelijk een dito salaris. Een bedrag van 35-40 miljoen is ook voor Psv gewoon een zeer groot bedrag wat ze eigenlijk niet kunnen weigeren.

28 november 2019 om 16:51

Volgens mij is PSV vrij duidelijk geweest afgelopen zomer met betrekking tot Bergwijn. Dat ze nooit aan Ajax zullen verkopen. Natuurlijk is iedere speler te koop, maar dat soort bedragen zal Ajax nooit betalen.

28 november 2019 om 16:52

@lawpi Ihataren is blijkbaar nog iemand met bepaalde waardes en loyaliteit zoals hij ook liet blijken als onderbouwing om voor Oranje te kiezen ipv Marokko...zeer, zeer onwaarschijnlijk dus dat hij PSV na al die Jaren jeugdopleidnig verlaat voor de grote concurrent....en dat zeg ik als Ajacied.

28 november 2019 om 16:54

Moet dat nog maar zien hoor. Stel Ajax biedt hem al 4 miljoen aan salaris in zijn eerste jaar. En salarisverhoging in zijn 2e jaar. Zal hij daar dan echt nee tegen zeggen?Een interlandkeuze is toch wat makkelijker. Daar is niet zoveel geld mee gemoeid.

28 november 2019 om 16:56

Psv kan niet tegen elk bedrag nee zeggen. Ook tegen de concurrent kunnen ze niet tegen elk bedrag nee zeggen. 35-40 miljoen is al erg veel geld voor zo'n jong talent die nog erg veel moet bewijzen. Is gewoon een Lozano bedrag.

28 november 2019 om 17:04

Hoezo zou PSV geen nee kunnen zeggen tegen elk bedrag? Wat is dat voor onzin? PSV heeft gigantisch veel waarde in de selectie en zijn totaal niet genoodzaakt spelers om die reden te verkopen.

28 november 2019 om 17:06

Het lijkt me niet dat die jongen Ajax als een stap omhoog zal zien. Net zoals El_guaje7 al aangeeft is Ihatarren een PSV jongen en in interviews lijkt het ook wel iemand die verstandig over zijn keuzes is. Daarnaast zit PSV niet in financiele problemen en kan het gewoon dat soort bedragen afwijzen. Helemaal als straks Bergwijn en Malen voor totaal 70-100 miljoen worden verkocht.

28 november 2019 om 17:10

Sure...zie jij Psv al nee zeggen tegen 40 of tegen desnoods 50 miljoen voor een talent dat nog erg veel moet bewijzen? Jullie als fans zouden wellicht nee zeggen maar de verantwoordelijken bij Psv kunnen zo'n bedrag eigenlijk niet naast hun neer leggen.

28 november 2019 om 17:21

Kijk Lawpi, Ik kan ook willekeurig wat bedragen opnoemen, maar Ajax gaat geen 50 miljoen aan PSV betalen, en dat weet jij ook. Ten eerste neemt Ajax die gok niet met een 17 jarige jongen, en ten tweede gaat Ajax PSV echt geen 50 miljoen rijker maken.

28 november 2019 om 17:23

Ajax is wel een stapje omhoog natuurlijk. Zeker de laatste jaren qua prestaties in Europa, maar ook qua uitstraling, aandacht, druk, stadion. Alleen is de vraag of ie die stap wil zetten of liever even wacht en dan meteen naar het buitenland gaat. Dat laatste is aannemelijk, ook gezien de sentimenten rond transfers van PSV naar Ajax.

28 november 2019 om 18:45

Ik gaf 50 miljoen dan ook als voorbeeld.Denk zelf dat Ajax voor een Ihattaren maximaal tot 35 miljoen wilt gaan exclusief bonussen.

29 november 2019 om 08:00

Andres, als je doordeweeks wel eens voetbal kijkt, zie je toch wel dat Ajax een (forse) stap omhoog is t.o.v. PSV en voor zowel Ihataran als Malen een ideale tussenstap. PSV verkoopt daarnaast niet zo snel een speler voor 50 miljoen. Het buitenland ziet dat toch als een ander niveau.

29 november 2019 om 09:25

Of Ajax nou een zware stap vooruit is als PSV niet aan Ajax wil verkopen zoals ze al vaak genoeg hebben aangegeven met Bergwijn zal het nooit gebeuren. Weet dat het nog vroeg is maar even wakker worden

29 november 2019 om 12:57

AZ verkoopt ook niet aan Ajax zeggen ze. Maar als Ajax een niet te weigeren bod op hun spelers neerlegt zullen ze zeer waarschijnlijk toch akkoord gaan. Bij PSV zal dat mogelijk ook zo zijn.

Hij gaat niet op het veld belangrijk worden. Enige reden dat ie een contract heeft gekregen -met vorstelijk salaris- is om Ihattaren te laten verlengen.

Zouden vanavond weer pizza's de kleedkamer in komen? Wat een topsport klimaat van Toon.

Wanneer loopt zijn contract af dan? Denk dat ie vooral zal kijken welke selectie er komt te staan en of ze CL gaan spelen.

Het belangrijkste blijft voor voetballers toch altijd de cl en als je dat een paar keer niet haalt dan zijn ze weg zo simpel is het

Sorry hoor maar wat een bende. Je koopt toch geen spelers omdat ze nodig zijn voor de ontwikkeling van een andere speler? Ik ben er van overtuigd dat Afellay werkelijk nog waardevol kan zijn voor PSV in de Eredivisie, waarom zou je hem niet laten spelen? Slaat werkelijk helemaal nergens op

Ajax kan beter nog een paar jaartjes wachten, een aankijken en als hij transfervrij is, overnemen. Lijkt mij veel beter.

28 november 2019 om 20:00

Want PSV laat het echt tot zo'n moment aankomen... Die verkoop je zo aan een grote buitenlandse club

Ik denk dat Ihattaren zelf slim genoeg is om zijn keuzes zelf te maken. Daarbij: alsof Afellay de grote voetballer is die het allemaal weet. Ik denk zelf dat veel jonge Marokkanen, zoals dat jongetje van gisteravond, voortaan Ziyech als idool hebben....

Als de aanwezigheid van Affeley de reden zou zijn om zijn contract te verlengen, dan moet hij toch bij zich zelf te raden gaan.
Advies vragen kan hij ook via het internet daarvoor hoeven ze elkaar niet te ontmoeten in de kleedkamer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren