Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zien: Memphis Depay blameert zich bij Atlético met hopeloze panenka

Laatste update:

Memphis Depay heeft zichzelf woensdagnacht een bijzonder slechte dienst bewezen. De spits van Atlético Madrid faalde met een panenka in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (0-0), nadat hij halverwege het duel binnen de lijnen was gekomen. Ook voor Real Madrid was het een slechte nacht. De Koninklijke moest tegen Juventus (3-1) opnieuw drie tegentreffers slikken. Vier dagen geleden was Barcelona al met 3-0 te sterk.

Atlético Madrid - Real Sociedad 0-0
Waar Depay tegen Manchester City (1-2 winst) nog trefzeker was op aangeven van Ángel Correa, sloeg hij tegen Sociedad een modderfiguur. De spits kwam halverwege het duel binnen de lijnen voor Antoine Griezmann en kreeg de opgelegde mogelijkheid om zijn ploeg aan de overwinning te helpen, maar faalde hopeloos vanaf elf meter. Depay probeerde doelman Ivo Grbic te verschalken met een panenka, maar het was laatstgenoemde die bleef staan en makkelijk kon vangen.

Juventus - Real Madrid 3-1
Real trad aan met een sterke basis met onder meer Jude Bellingham, Luka Modric, Toni Kroos en Antonio Rüdiger, terwijl bij Juventus Dean Huijsen twintig minuten speeltijd kreeg. De Nederlander kwam binnen de lijnen bij een 2-1 voorsprong. Die stand werd in de eerste helft al bereikt door goals van Moise Kean (rebound), Timothy Weah (intikker) en Vinícius Júnior (lob na snelle uitbraak). Het slotakkoord kwam van de voet van Dusan Vlahovic, die in de laatste minuut van de blessuretijd kon intikken bij de tweede paal.

Chelsea - Borussia Dortmund 1-1
Na een gigantische misser van Levi Colwill voor open doel greep Dortmund tien minuten voor tijd de leiding in het vriendschappelijke treffen met Chelsea. Marius Wolf stond op de juiste plek om een afgeslagen corner van dichtbij achter Kepa Arrizabalaga te werken. Chelsea toonde echter veerkracht en trok de stand in de slotminuut gelijk via Burstow. De twintigjarige aanvaller kopte raak uit een vrije trap van Mykhaylo Mudryk: 1-1. Het is het vijfde duel in de voorbereiding zonder nederlaag voor Chelsea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelofelijk dat hij al jaren de nummer 1 spits van Nederland is. Vroeger hadden we
echte topspitsen en werden spelers als Makaay en Hasselbaink zelfs nog thuisgelaten.
Hij is één van de voornaamste redenen dat het Nederlands Elftal al jaren ontbreekt of niet goed presteert.

3 augustus 2023 om 08:14

Bijna topscorer aller tijden.

3 augustus 2023 om 08:16

Dat zegt niks, in nutteloze potjes voetbal tegen dwergen is het makkelijk scoren.
En die Nation Leg. ach, zijn toch veredelde oefen potten?

3 augustus 2023 om 08:16

Dat zegt opzich niet zo veel meer. Er worden dan ook veel meer interlands gespeeld tegenwoordig. Tegen nietszeggendere tegenstanders. Daarnaast is er ook weinig concurrentie voor hem. Depay hoort niet eens bij de 10/15 beste spitsen die Nederland gekend heeft. Want wat een kwaliteit hebben jullie op die positie altijd gehad zeg!

3 augustus 2023 om 08:19

Vergeet ook niet dat in zijn hoogtij dagen er spelers als Babel en Promes op de flanken stonden. Wanneer hij in een team had gezeten met Robben en Van Persie op de flank en Sneijder erachter, dan was het waarschijnlijk sneu om te zien hoe erg hij buiten de toon zou vallen. Dan had die of op de bank gezeten of een stuk minder goals gemaakt. Alleen Wijnaldum had nog wat scorende vermogen. Daaromheen was het echt dikke drama en was Depay de eenoog in het land der blinden

3 augustus 2023 om 08:23

Die grote namen speelde toch ook tegen die dwergen ? Penalty’s van Memphis zijn prima, dit seizoen bij Atletico verwacht ik dat hij gaat vlammen. Een waardeloze panenka gaat over trouwens, hier had de keeper hem verwacht. Als keeper had gedoken was het een perfecte panenka! Buiten dat is Memphis natuurlijk gewoon onze beste aanvaller.

3 augustus 2023 om 08:26

Van Persie in Oranje is zwaar overrated. De enige goede interland van hem die ik kan herinneren is Spanje WK 2014. Voor de rest stond hij vooral op een eiland en voegde hij voetballend niet hetgeen toe wat hij bij Arsenal en Manu wel deed (was de kritiek altijd). Ik denk dan ook dat Memphis met een Gakpo, Lang en Malen op de flanken nog wel meer gaat laten zien in Oranje de komende tijd. Verder sneu dat 1 panenka weer zoveel stof doet opwaaien.

3 augustus 2023 om 08:38

Mee eens! Ze spelen nu veel meer interlands. Met alle respect tegen waardeloze voetbal landen.

De momenten dat Memphis het verschil heeft kunnen maken zijn op 1 hand te tellen.

3 augustus 2023 om 08:48

Van Persie haalde bij het NL Elftal vaak niet het niveau van zijn club maar heeft wel op vier eindtoernooien impact gehad (2006, 2008, 2010 en 2014, over 2010 kun je eventueel nog discussieren maar dan houd je er alsnog drie over). Leuk als je hem dan "zwaar overrated in Oranje" noemt maar wat is Memphis dan? Die heeft in 2014 z'n bijdrage geleverd maar haalde de vorige eindtoernooien een dermate laag niveau dat Van Persie daar zelfs in zijn allerslechtste dagen nog niet eens bij in de buurt kwam. Uiteindelijk is het presteren op eindtoernooien wel waar het om gaat. Memphis is toch vooral de koning van de onbelangrijke kwalificatiegoals

3 augustus 2023 om 08:58

Altijd genieten die ongekende frustatie tegen Depay. Des te mooier dat hij topscorer allertijden gaat worden.

3 augustus 2023 om 08:58

Als als als. Als Nec Messi en Ronaldo op de flanken had dan worden ze kampioen.

Inderdaad van alle aanvallers de beste. Maar dat is meer door een gebrek aan beter.

3 augustus 2023 om 09:01

Van Persie zwaar overrated - meteen gestopt met lezen.

3 augustus 2023 om 09:05

"Van Persie haalde bij het NL Elftal vaak niet het niveau van zijn club maar heeft wel op vier eindtoernooien impact gehad (2006, 2008, 2010 en 2014, over 2010 kun je eventueel nog discussieren maar dan houd je er alsnog drie over)."

Die impact heeft zich iig niet geuit in doelpunten op eindtoernooien.

3 wk's 6 doelpunten 3 assists,
2 ek's 3 doelpunten 1 assists.
Dat zijn imo slechte cijfers voor een spits van zijn kaliber en kom alstublieft niet aanzetten met goede looplijnen e.d want ook daarin was het niet goed. RvP kreeg destijds dezelfde kritieken als Memphis nu. Te veel voor zichzelf spelend, acties te ver doorvoeren, balletjes van de voet laten springen, medespelers voor de voeten lopen etc...
RvP heeft een toernooi gehad dat hij de pers niet te woord wou staan tevens werd RvP teveel beschermd door BvM die hem nooit durfde te wisselen, meer dan waarschijnlijk gevoed door het eerdere akkefietje tussen die 2 bij Feyenoord.
Persoonlijk ben ik nog steeds van mening dat Oranje meer kans had gehad in de finale tegen Spanje met Huntelaar in de spits.

3 augustus 2023 om 09:24

Zo vervelend van die mensen die dan gaan doen alsof het om Memphis gaat. Of je bent 14 en je hebt ze niet gezien, dat kan, maar de voetballer is gewoon niet zo goed als onze spitsen van vroeger. Dat is geen ongekende frustratie van "haters" ofzo. Sterker nog, mensen die het voor hem opnemen zijn eerder fanboys dan dat mensen die kritiek op hem hebben haters zijn. De kritiek is gewoon terecht.

3 augustus 2023 om 09:29

Gakpo speelt tegenwoordig als spits en niet vanaf links in oranje en bij liverpool toch?

3 augustus 2023 om 09:38

Ik heb altijd het idee gehad dat het meer aan Sneijder en Robben lag dat RvP niet goed rendeerde. Begrijpelijk uiteraard dat je die twee zo laat staan want dat werkte maar daardoor kreeg RvP eigenlijk geen of nauwelijks bruikbare ballen meer en ging hij te ver terugzakken. Ik denk inderdaad dat Hunterlaar beter zou werken aangezien die toch meer afwachte.

Maar eigenlijk denk ik nog steeds dat je beter voetbal had gehad als je Robben op links had gezet en Sneijder iets naar achter met vdvaart als voorste middenvelder. vdvaart was veel beter in de kleine ruimte en dan kon Sneijder alsnog zijn befaamde lange ballen spelen.

Aahh mooie tijd was dat. Wat een weelde voorin...

3 augustus 2023 om 09:48

Vademecum
Niet als NEC zo blijft verdedigen

;p

3 augustus 2023 om 09:50

Altijd mooi hoe het merendeel van de mensen die Van Persie nu verdedigen, dezelfde waren die al deze eindtoernooien hebben zitten schreeuwen om Huntelaar. Van Persie was de Depay van toen, met als hoogtepunt in 2012 toen hij DE Gehele pers heeft geboycot. Depay heeft in ieder geval geweldige internationale statistieken voor een beperkte spits en wordt naar mijn mening te heftig bekritiseerd, maar Van Persie was echt niet zoveel beter als er wordt gedaan nu. Lijkt mij alsof er vergeten wordt dat het niet altijd hosanna was met onze geweldige topspitsen en dat ze met hun kleine vete een eindtoernooi in 2012 hebben verpest en allebei de sfeer in de selectie negatief hebben beïnvloed.

3 augustus 2023 om 10:09

Kijk hoeveel penalties daartussen zitten. Memphis is echt een van de meest overschatte voetballers aller tijden.

3 augustus 2023 om 10:15

@pieterke: 1 panenka? Hij heeft er meer gehad die mislukten. Dit is de zoveelste keer dat hij zichzelf overschat. De man blijft stof doen opwaaien omdat hij zich een ster waant maar een modale voetballer is. En buiten het veld een klaphark is, maar dat is mijn persoonlijke mening.

3 augustus 2023 om 10:15

@pieterpost..knap he dat de man die zwaar overrated..topscoorder allertijden is..man united in zn eentje laatste keer kampioen maakte en beste speler was van Engeland. En ook een Uefa cup met Feyenoord won..wat heeft Memphis gepresenteerd of "grote" prijs gewonnen?

3 augustus 2023 om 10:16

@nielsfleuren..als als..Ja dan had Nederland ook wereldkampioen kunnen worden als Memphis zn dag had tegen tjechie of argentina...maar helaas pindapoep

3 augustus 2023 om 10:21

@niels er werden vroeger alleen een stuk minder interlands gespeeld

3 augustus 2023 om 10:29

Van Persie had om hem heen sowieso twee toppers die enkel voor eigen succes gingen - Robben en Sneijder. Dat is niet heel lekker als spits van Arsenal die combinatievoetbal gewend is gezien je vrijwel nooit een bal krijgt van hen, tenzij het voor een een-twee is.

3 augustus 2023 om 12:18

Douwe Dabbert

Leuk en aardig jouw misleidende stats maar wat jij vergeet erbij te melden is dat van Persie twee van die eindtoernooien als vleugelaanvaller speelde en niet spits.

3 augustus 2023 om 12:39

Ruuuud

Precies. Dat vergeten mensen ook makkelijk. Vooral in 2010 was dat duidelijk te maken. Van Persie maakte constant ruimte voor Sneijder zogenaamde spelmaker die zelf alles schiet (in dit geval kwam het goed uit want wij werden bijna wereldkampioen) en Robben. Zijn enige doelpunt uit dat toernooi kwam uit een assist van Van der Vaart

3 augustus 2023 om 12:44

HakimFR

Gast lul niet. Niet iedereen liep te schreeuwen om Huntelaar. Ik als Ajacied vond altijd dat Van Persie de betere keus omdat hij juist altijd als een half 9 speelde.

Van Marwijk had gewoon zoals Van Gaal vier jaar later deed gewoon duidelijk moeten zijn tegen Huntelaar. Huntelaar was gepikeerd dat RvP de voorkeur kreeg omdat RvP grotendeels van de kwalificatie ronde geblesseerd was.

3 augustus 2023 om 12:53

Anderhalf toernooi om precies te zijn. '06 het volledige wk (4 wedstrijden) en '08 2 wedstrijden als buitenspeler ,1 wedstrijd als spits en 1 wedstrijd als aansluitende aanvaller.
Hetzelfde geldt trouwens voor Memphis want die is ook begonnen als buitenspeler. Memphis heeft vanaf zijn debuut in '13 tot aan '18 als buitenspeler gespeeld. In totaliteit heeft Memphis 29 wedstrijden als buitenspeler gespeeld tegenover de 32 wedstrijden van RvP dus zoveel verschil maakt het niet.

Mijn mening is dat beide spelers in Oranje nooit als spits hadden moeten spelen maar als vleugelspeler. Dat is een overeenkomst tussen hen want beiden hebben om de spitspositie gevraagd. In het geval van RvP werd van der Vaart meer dan eens misbruikt als hangende linksbuiten.

3 augustus 2023 om 12:55

Bij het oranje van de gelopen jaren draaide dan ook alles om Memphis. Vroeger had je veel meer doelpuntenmakers in het team. De middenvelders en buitenspelers scoorden lang niet zoveel de laatste jaren

3 augustus 2023 om 13:21

Robben was geen buitenspeler ? Aardig wat goal meegepikt.

3 augustus 2023 om 13:47

Maar echt he @benzema , blijf maar haten op die jongen, alsnog komt hij in de boeken als topscoorder allertijden. En zag laatst een compilatie met zijn goals, toch heerlijke goals om te zien.
Memphis is gewoon een heerlijke speler, het probleem is als het niet echt loopt dan is het ook echt niets.
Maar heeft genoeg geniale dingen laten zien. Ik ben als nederlander wel trots op hem.
Een spits die toch veel zelf kan creeeren en niet perse aanvoer nodig heeft, als bv een spits als weghorst.

3 augustus 2023 om 14:09

@hakimfr
Het is juist het omgekeerde. Heel veel mensen schreeuwde destijds om van Persie. Ik heb zo het idee dat veel mensen vergeten zijn dat Huntelaar hard op weg was om topscorer allertijden te worden, totdat van Persie de voorkeur kreeg in de spits. Huntelaar stond heel vaak basis en van Persie werd vaker juist op de flank geposteerd. De reden dat Robin ineens de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan was omdat Robin bij Arsenal in de spits ging spelen toen Henry naar Barcelona vertrok. En het daar gewoon uitstekend deed. Van Marwijk zei eerst dat hij liever Huntelaar in de spits wilde laten staan, maar is toen overstag gegaan en liet van Persie steeds vaker in de spits starten. En dat leverde hem behoorlijke kritiek op van de media, aangezien van Persie toen een uitermate slecht WK speelde in Zuid-Afrika. Maar goed, iedereen weet hoe dat is afgelopen en dat van Persie uiteindelijk een van de beste spitsen van NL is geworden.

3 augustus 2023 om 14:14

Dat gezegd hebbende, ik was een van de mensen die Huntelaar het liefst in de spits zag spelen. En ik ben nog steeds van mening dat dit het beste was. Al heb ik destijds ook gewoon toegegeven dat van Persie een goed WK gespeeld had in 2014. Daar waar Huntelaar wat minder aan bod kwam omdat hij niet zo in vorm was.

Hoe dan ook, ik ben persoonlijk nooit kapot geweest van Depay als voetballer. Ik vind dat Oranje door hem juist minder als team speelt en te gefocust is om hem te laten renderen. Hij wordt als sub-top voetballer veel te belangrijk gemaakt, daar waar andere spelers juist wel belangrijker gemaakt moeten worden. Daar komt dan ook nog eens bij dat er in de voorhoede op dit moment gewoon geen absolute topspelers lopen. Met uitzondering van Gakpo, want die jongen gaat nog een mooie toekomst tegenmoet.

3 augustus 2023 om 16:33

Die grote namen hebben toplanden met topselecties verslagen! Deze arme jongen heeft tegen geen enkel topland potten kunnen breken. In potentie is het zeker een goede voetballer, maar zijn valkuil is vooral wat hij van zichzelf vindt als voetballer.

3 augustus 2023 om 08:15

Beetje flauw. Je kan hem ook thuislaten, en dan is het de schuld van Weghorst dat we niet presteren?

3 augustus 2023 om 08:15

Momenteel wordt die nog door sommige omhoog gepraat naar nummer 1. Krijg je weer te lezen 'er is geen alternatief' enz... Er is altijd een alternatief, en vooral voor deze speler die lijdt aan een vorm van zelfoverschatting. Gewoon een Europese subtopper die al 3 jaar geen deuk in een bakje boter schiet.

3 augustus 2023 om 08:18

Wat is dan het alternatief ?

3 augustus 2023 om 08:18

Noem het alternatief dan zodat we kunnen lachen

3 augustus 2023 om 08:22

Je kan nog beter zoals Spanje in 2012 deed met Fabregas een middenvelder in de spits zetten en die uit laten zakken.

3 augustus 2023 om 08:26

Daar noem je ook iemand. Je wilt met Wijnaldum in de spits spelen? Of Koopmijners? Tsja sorry, leuk bedacht, maar dan kan je alsnog beter Depay daar neerzetten.

3 augustus 2023 om 08:26

Moet je eerst goede middenvelders hebben en die zijn er ook niet.

3 augustus 2023 om 08:28

Volgens mij schiet Gakpo er ook nog wel eens een bal in?

3 augustus 2023 om 08:36

En Gakpo werkt ook nog eens een stuk harder! Malen op de ene flank en wie op de andere? Moet nog even wakker worden dus kan zo niets bedenken (lang of Bergwijn vind ik geen zekerheidjes)...

3 augustus 2023 om 08:36

Gakpo: 6 doelpunten in 17 interlands (0,35 g/wedstrijd)
Memphis: 44 doelpunten 88 interlands (0,5 g/wedstrijd)

3 augustus 2023 om 08:48

Wijnaldum had ik zelf al nooit geselecteerd.

3 augustus 2023 om 08:50

Consy. Maar welke middenvelder dan? Leuk hoor zo'n Fabregas voorbeeld noemen, maar denk dat je vervolgens ook geen mogelijke NL middenvelder kan benoemen die bij die kwaliteiten in de buurt komt.

3 augustus 2023 om 08:54

Ja, maar als een ander alle penalty's had mogen nemen valt Depay in het niets.

3 augustus 2023 om 11:19

Danjuma?

3 augustus 2023 om 16:58

Nu inmiddels is Gakpo doorgebroken, maar in de periode 2014-2021 (waar Memphis zijn goals bij Oranje heeft opgevoerd) hadden we concurrenten als Babel, Promes, Malen, Janssen, Dost, Stengs, El Ghazi, Boadu, Narsingh, Van Wolfswinkel en Luuk de Jong, die allemaal de goals ook niet maakten. Memphis wel, dus ja - daarom werd-ie opgesteld.

3 augustus 2023 om 08:17

Geldt toch ook voor het middenveld.

Spelers als Klaassen, Strootman, Koopmeinders, Wieffer, etc ipv toppers als Cocu, Davids, Seedorf, Sneijder, vd Vaart, v Bommel.

Keepers ook.

Alleen verdediging en vooral Cv's is nu bizar sterk en uitgebreid.

over de panenka, beter nu dan in het echt straks. Alleen waarom zou je een panenka doen in een oefenwedstrijd waar geen druk op staat. Het heeft pas echt waarde in een CL finale en laatste strafschop is.

3 augustus 2023 om 08:17

Wie moet er dan voorin staan? Zie jij iemand die beter had kunnen presteren?

3 augustus 2023 om 08:21

"Hij is 1 van de voornaamste redenen dat het Nederlands Elftal al jaren ontbreekt" > EK/WK kwalificatiewedstrijden sinds 2019: 18 wedstrijden, 19 goals en 14 assists. Ik zeg niet dat Memphis goed speelt afgelopen jaren, of dat hij onbetwist basisspeler zou moeten zijn. Maar als er iemand verantwoordelijk is voor het feit dat we überhaupt naar een eindtoernooi mochten is hij het wel. Als we alle grote spelers uit de basis halen die niet presteren in Oranje afgelopen eindtoernooien kunnen we Frenkie en van Dijk ook wel thuislaten. Weet niet wat het is maar in principe moet Frenkie onze grote man zijn toch in Oranje? Van Memphis weet iedereen dat het hooguit een subtop spits is, en toch krijgt hij altijd de kritiek (zelfs in een topic over een gemiste penalty) en blijft een Frenkie structureel buiten schot. Terwijl hij juist de kar zou moeten trekken inmiddels. Daar mogen we toch nog veel meer van verwachten dan Memphis?

3 augustus 2023 om 17:02

Exact - de reden dat Oranje zo waardeloos is, is niet omdat Memphis zo weinig scoort (niks mis met zijn productie), maar omdat hij de enige is: de andere aanvallers van Oranje de afgelopen 8 jaar scoorden niet. Middenveld is ook waardeloos, en voor zulke goede verdedigers die we op papier hebben laten we ook verbazend veel goals door.

3 augustus 2023 om 08:26



Lol, door Memphis hebben we juist deelgenomen aan het afgelopen EK en WK, en hebben we het nog best goed gedaan in de eerste editie van de Nations League. Deze jongen gaat topscorer aller tijden worden van Oranje.

Had je liever Luuk de Jong, Vincent Janssen of Wout Weghorst gehad de afgelopen jaren? Want meer alternatieven hebben we niet. Je kan ontkennen wat je wilt, maar Memphis is aanvallend gezien soort van de enige constante factor geweest in de afgelopen 8-9 jaar in Oranje. Je kan het ook beredeneren dat spitsen als Kluivert, Van Nistelrooij, Huntelaar en Van Persie in een gespreid bedje kwamen bij Oranje waarbij wij toen echt tot de top van de wereld behoorde met op vrijwel iedere positie een topper, en Memphis het moest doen met de Promesjes, Babels, Strootmans en Hoedts (tussen 2014 en 2018).

3 augustus 2023 om 08:27

De rest van het elftal is ook gewoon niet zo heel goed, wat een onzin dat Depay de reden is dat ze niet presteren.

3 augustus 2023 om 08:31

Het klinkt bijna alsof je het hem kwalijk neemt.

3 augustus 2023 om 08:32

Haha mensen hebben zulke korte geheugens! Memphis heeft zat belangrijke goals gemaakt, ook tegen bv. Frankrijk. Het is juist andersom, zonder Memphis is/was oranje nog veel slechter. Het Nederlands elftal is nl. over de gehele linie stukken minder. We hebben niet de aanvallende impulsen van Sneijder of eenmansleger Robben. Daar komt bij, wie had je de afgelopen jaren anders in de spits willen zetten?

3 augustus 2023 om 09:06

Hij kan echt wel aardig voetballen en met aardig bedoel ik eigenlijk dat hij het in een niet al te grote competitie bij een (sub)topper best goed zou doen en misschien wel de grote man kan worden. Zie zijn tijd bij Lyon bijvoorbeeld.

Echter lijkt hij alleen maar met zichzelf bezig te zijn. Zo'n panenka doe je toch alleen om op te vallen? Denk aan je team en rag die bal gewoon onder in de hoek. Dat is bij hem altijd zo: altijd moeilijke trucjes proberen op momenten dat het niet kan.

3 augustus 2023 om 09:09

Dat is ook wel een overtrokken reactie.

Depay is er geen debet aan dat Oranje het EK van 2016 en WK van 2018 miste. Dat was een combinatie van gebrekkige kwaliteit over de hele linie en rare aanstellingen qua coach.

Zelf is hij een uitstekende aanvaller, maar geen absolute top. Het probleem zit er meer in dat hij het afgelopen seizoen nauwelijks wedstrijd fit was. En de kwaliteit in aanvallers om hem heen nou ook niet veel beter was.

3 augustus 2023 om 12:56

/Hij is één van de voornaamste redenen dat het Nederlands Elftal al jaren ontbreekt of niet goed presteert./

Ontbreekt? Waar?

En welke spelers zijn volgens jou nog meer verantwoordelijk voor het niet goed presteren of ontbreken van het Nederlands elftal?

3 augustus 2023 om 17:04

We hebben EK 2016 en WK 2018 gemist. Wat overigens niet aan de productie van Memphis lag, die scoorde in de kwalificaties behoorlijk veel. Kritiek gaat meer naar de overige aanvallers die niet thuis gaven, en de verdediging die ondanks grote namen een verbazend aantal tegengoals incasseert.

4 augustus 2023 om 00:22

Altijd erg gevonden dat hij naar Barcelona kwam spelen. Waardeloze speler voor Barcelona. Het blijft een subtopper.

Een panenka is alleen spectaculair in grote of belangrijke wedstrijden. Dat Depay het hier doet, en ook echt bizar faalt, zegt wel wat over zijn denkwijze.

3 augustus 2023 om 08:20

Aan de andere kant kan dit beter falen in oefenwedstrijd dan in een grote of belangrijke wedstrijd.

3 augustus 2023 om 09:40

Vind een panenka eigenlijk nooit spectaculair. Zie liever een streep in de kruising

3 augustus 2023 om 09:47

Ik vind het zelfs heerlijk als een Panenka misgaat. Zeker als het gepaard gaat met een huppel aanloopje, zit ik echt te genieten.

3 augustus 2023 om 10:06

Gelukkig faalde Pirlo zo ook in een wedstrijd tegen Barça. Zegt zeker ook superveel over Pirlo?

3 augustus 2023 om 12:34

Panenka is toch een beetje denigrerend richting de keeper en een beetje patserig of stoerdoenerij. Komt een beetje arrogant over. Ik heb ook liever een streep in de kruising. Dat zijn de mooiste pingels naar mijn idee. Als je faalt met een panenka ben je zelf het sukkeltje.

Een Panenka ziet er mooi uit als die zit, maar als die niet zit dan sta je daar als jan met de ….
De Panenka moeten ze overlaten aan Sergio Ramos, die kan er wat van.

3 augustus 2023 om 08:56

Nee Pirlo, die kon een partijtje panenka’s nemen.

3 augustus 2023 om 09:16

Denk dat Panenka dat ook wel goed kon.

3 augustus 2023 om 09:52

Daar denkt Hiphop Pinto toch anders over

3 augustus 2023 om 14:22

Dezelfde Pirlo die een panenka mist tegen Barca ja??

All or nothing, Memphis zoals we hem kennen. Op zich een mooie instelling want als dingen lukken geeft het prachtig voetbal, maar in een teamsport is het niet altijd even handig.

Schiet gewoon die bal hard en hoog in een hoek.

Is toch niet zo gek... Memphis speelt voor Memphis, niet als een prof zoals de Nederlandse spitsen van weleer. Dit past prima in het verwachtingspatroon, lijkt me. Niet zo gek dat het Nederlands elftal al sinds dag 1 van Koeman los zand is

6 tegengoals alweer in 2 oefenwedstrijden. Carlo Ancelotti voetbal dames en heren. Kan me niets schelen dat het maar oefenpotjes zijn. Ik ga het echt onbegrijpelijk vinden dat men een derde seizoen geeft aan deze man. Mbappe en 20 betere verdedigers gaat de boel niet oplossen.. Gaat weer een zwaar en pijnlijke seizoen worden, als de goals zo ontiegelijk makkelijk worden gemaakt tegen Real Madrid.

3 augustus 2023 om 09:02

‘Carlo Ancelotti voetbal’… geef de man wat tijd. Het zijn oefenpotjes, tegen barca was mega geflatteerd en ook tegen Juve had real het betere van het spel. Er staan nieuwe/andere spelers in het veld die moeten wennen aan de automatismen en daarnaast is het spelidee drastisch veranderd met het vertrek van KB9. Dat heeft tijd nodig. Ik zie het wel goedkomen. Fran is een uitstekende linksback, en dan kunnen alaba en militao het centraal oplossen met rudi als backup.

Wat een prutser is het soms zeg. Dit soort acties zorgen ervoor dat hij tot nu toe niet slaagt in de top. Het probleem is dat hij zichzelf heel goed vind en oh zo trots is op zichzelf.

3 augustus 2023 om 08:45

En mist ook gewoon het talent

3 augustus 2023 om 16:14

Talent genoeg. Technisch ook erg goed. Het heeft echt met zijn instelling te maken. Er wordt zo vaak geroepen dat hij simpeler moet voetballen, maar dat wil hij blijkbaar niet. Zijn top ligt behoorlijk hoog, maar het ligt echt aan hem dat het er niet uitkomt.

Dit is Memphis ten voeten uit. Hij heeft vorige week ook weer eens een doelpunt gemaakt. Door kleine successen. krijgt hij last van zelf overschatting. Zie hier.Het stijgt hem te vaak naar de bol.

Heb respect voor die man zeg...dat ie dit er nog even bij doet naast zn rap carriere

Lijkt wel of men aan het wachten was op een fout van Memphis zodat de oude kritiek weer van stal gehaald kon worden. In een oefenwedstrijd kan je ook gewoon oefenen aan een paneka toch ?

3 augustus 2023 om 09:00

Oefenen aan een panenka? Er is totaal geen reden een panenka te oefenen. Je schiet die penalty gewoon binnen en als je niet normaal kan doen dan laat je iemand anders die penalty nemen. Dit was weer puur om de keeper te vernederen

3 augustus 2023 om 09:08

@soccerfan_1
Van de 32 penalties heeft Depay er 21 gescoord. 65,62 is niet slecht, toch?

Zullen we dan ook de schijntrap en -beweging afschaffen? Ook al is het funtioneel, dan wordt de tegenstander vernederd. Oja, doe ook de panna afschaffen. Dat is ook vernedering voor de tegenstander.

De panenka is functioneel mits een keeper een hoek kiest.

3 augustus 2023 om 14:23

Dat is ook precies wat er gebeurt kijk hoeveel onzin comments er weer zijn.

Het blijft een raar mannetje, maar voor de top komt hij echt te kort. Dat komt mede door dit soort fratsen. Jammer dat deze man niet op zijn plek word gezet!!!

Mister big star wilde weer even shinen hoor. Waarom eist die gast toch altijd alles op. Laat iemand die het wel kan doen

3 augustus 2023 om 09:19

Wie zegt dat hij hem opeist en dat hij niet is aangewezen door de trainer?

Depay wil het altijd mooi doen om te laten zien hoe goed hij is.
Nou goed is hij helemaal niet. Ik zie hem het liefst zo snel mogelijk uit oranje verdwijnen.

3 augustus 2023 om 09:55

Die 44 goals stellen inderdaag weinig voor. We hebben afgelopen Nations league gezien hoe goed we waren zonder hem. Dat smaakt toch naar meer!

3 augustus 2023 om 13:54

Zo dankjewel .. was memphis er eindelijk niet en konden jullie gakpo zetten met wie dan ook , was het nog dramtischer.
Memphis is gewoon belangrijk voor dit oranje, hoe vervelend het ook voor jullie is. (met jullie bedoel ik de criticasters)

Dat is het grote verschil tussen een grote speler spelen en een grote speler zijn. Wat kan die gozer op je irritatie zitten zeg. En wie de meeste goals voor oranje heeft gemaakt zou eens een andere berekening op losgelaten moeten worden. Misschien het aantal minuten gespeeld door het aantal doelpunten zou al schelen. Het is Depay allemaal een beetje naar zijn hoofd gestegen.

3 augustus 2023 om 09:19

Lewandowski zullen we dit nooit zien doen. Dat is het grote verschil.

Er zijn van die spelers die op een of andere manier altijd een reactie bij mensen kunnen "uitlokken"

Of het nu gaat om een "hoed" die ze dragen of ergens in een land verschijnen of een plaatje maken. Al deze "rand zaken" zijn altijd goed voor heel veel kliks.

Het zou zo maar kunnen dat als deze gast ergens tegen een boom plast ..het in Nederlandheel veel ergernis op wekt.

Heb ook sterk het idee dat al die trainers die hem opstellen voor een "bijzaak" als voetballen er niets van begrijpen of omgekocht zijn.

3 augustus 2023 om 09:14

Precies. Tuurlijk is het een beetje lachwekkend hoe hij deze penalty neemt. Maar goed, het gaat om een oefenpotje, who cares.

Ja, het is een flamboyante kerel, maar daarvan kan het voetbal er ook wel wat gebruiken, anders wordt het ook wat saai.

Daarnaast, het gaat erom hoe hij het komend seizoen voor het echie doet.

'de seks is goed, maar mijn panenka was nóg beter'. Uhm... Een passage uit zijn laatste muzieknummer, toch? Nu weer fulltime bezig houden met voetballen kerel. En neem je penalty de volgende keer maar normaal!

Tegenwoordig neemt hij bijna 25 van zijn penalty's op deze manier, wat een poffertje is het toch ook. Hopelijk staat Gapko snel op en wordt de aanvalsleider van ons Nationale team, ben zo klaar met deze tweederangs zelfoverschattende voetballer.

Depay overschat zichzelf schromelijk. Wat een afgang is het toch elke keer met die man. Hij is ook zo verliefd op zichzelf pfff 🤢 Ik blijf het zeggen, het is pure armoede bij het Nederlands elftal dat Depay zogenaamd onze eerste keuze is. Hij krijgt die bal elke keer met de grootste moeite, op het allerlaatste moment,met heel veel geluk erin. Wanneer hij echt moet leveren dan zie je hem gewoon niet. Dan speelt nog iedereen in dienst van hem ook, hij mag kans na kans verprutsen. Je kan niet wachten tot deze megalomaan zijn voetbal schoenen aan de wilgen hangt.

Als ik Depay was zou ik nog snel een nummertje schrijven en lanceren. Misschien dat zijn lyrics dan kunnen gaan over hoe die op het idee kwam deze penalty zo te nemen…

Wat een treurnis in de reacties hier. Memphis is niet van het niveau Kluivert, nee. Maar absoluut al jaren een dragende kracht van Oranje. Ondanks zijn speelstijl. Jammer dat het hier stikt van de VI-achtige types die alleen maar wachten tot hij een keer een foutje maakt of simpelweg iets doet dat hen niet bevalt.
Waardeloos gejank. Iedere keer weer. Stel treurwilgen.

3 augustus 2023 om 10:20

Ja iedereen ziet het verkeerd behalve Almogaver 😝 Hou op hoor met 'dragende kracht' het is puur met gebrek aan beter dat hij eerste keuze is. Heeft nooit maar dan ook nooit aan de verwachting voldaan. Daarom is kijken naar het NL elftal vaak ook pure frustratie. Je vraagt je af waarom Ronald Koeman dit het volk nog blijft aandoen.

3 augustus 2023 om 14:31

Nee, gelukkig weten grote mannen als Corajax96 het veel beter dan alle bondscoaches, inclusief van Gaal. Dat is inderdaad echte logica.

Nog los van het gegeven dat Memphis vaker bepalend is geweest voor Oranje, in grote wedstrijden(!) dan van Persie.

Daarbij lul je wel heel gek als je eerst beweert dat ie er is "puur bij gebrek aan beter" en daarna eruit gooit dat hij "nooit maar dan ook nooit aan de verwachting heeft voldaan". Gast, wat is het nou?

3 augustus 2023 om 14:54

Van Gaal had ook geen andere keuzes *helaas* anders had hij daar ook voor gegaan. Bepalend tja.. tis maar wat je bepalend vind, als alles en iedereen in dienst van je speelt en je alle ballen paast dan had ook jij met je beperkte voetbal kwaliteiten dit gemiddelde gehaald. Hij heeft verder alleen gespeeld bij puur gebrek aan beter inderdaad en heeft nooit aan de verwachtingen van het volk voldaan, dat kun je wel aflezen aan het gros van commentaren hier op VZ. Depay *fans* halen altijd zijn nietszeggende statistieken erbij als ze verder geen andere argumenten kunnen brengen om hem te verdedigen 🤪

3 augustus 2023 om 15:08

Als je niet ziet dat de twee uitspraken "speelt bij gebrek aan beter" en "voldoet niet aan de verwachtingen" haaks tegenover elkaar staan wanneer je iemand de grond in probeert te boren, kan ik je ook niet helpen.

En het gros van de commentaren hier op VZ? Sorry, maar als ik iets zie aan die zooi, dan is het wel dat de meeste mensen elkaar napraten en geen donder begrijpen van het spelletje. Jij bent daar een van, met je geblaat over "nietszeggende statistieken". Het is daarom ook verder waardeloos om hierover te discussiëren met je.

3 augustus 2023 om 16:05

Ik ga ook niet in discussie met jou. Ik ventileer mijn mening net zo goed als jij dat doet. The end 😂

3 augustus 2023 om 10:42

Snap er ook echt niks van, hij heeft voor een subtopspeler (wat hij echt is, komt tekort voor de top) toch echt geweldige statistieken voor het Nederlands elftal. Letterlijk de reden dat Nederland zich überhaupt plaats voor eindtoernooien.

Als die jongen zo ook maar een beetje op een rijtje had gehad, hoe goed was ie dan wel niet geweest. Maar al deze gekkigheid elke keer.

Typerend voor de arrogantie die hij uitstraalt. Ben nooit fan hem geweest en zal ook nooit fan van hem worden! En dat heeft niets te maken met het feit dat ik Ajacied ben. Want ik kon vroeger wel echt genieten van Makaay, Van Persie, Van Nistelrooij bijvoorbeeld. Dat waren echte spitsen. En dat ik Depay nooit geweest in mijn ogen!

Klassieker. Volgens mij ook niet de eerste keer bij hem dat een panenka niet lukt. Ach het is een oefenwedstrijd. Niet groter maken dan het is.

Tja, Depay blijft Depay, overschat zichzelf regelmatig

Memphis depay is een overschatte speler,niks speciaals. Zijn plafond is bv een clubje als lyon of PSV waar hij regelmatig kan schitteren.en daarnaast is hij te veel bezig met andere zaken zoals mode en muziek wat ik persoonlijk belachelijk vind voor een voetballer...

Vermoeiend mannetje.. zie liever een hardwerkende Weghorst in de spits dan dit geval..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren