Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zidane verdedigt keuze voor zoon: ‘Hij was nog de enige zonder speeltijd’

Laatste update:

Luca Zidane maakte zaterdagavond zijn debuut in de hoofdmacht van Real Madrid. Dat deed de twintigjarige doelman, de op een na oudste zoon van trainer Zinédine Zidane, nota bene in de basis. Zidane senior gaf Keylor Navas tegen Villarreal rust met oog op de naderende Champions League-finale tegen Liverpool en stelde zijn zoon onder de lat op. Zidane junior kon niet voorkomen dat Villarreal van een 0-2 achterstand terugkwam: 2-2.

Zidane senior kreeg na afloop vragen over de keuze voor zijn zoon, die in de jeugdopleiding met de achternaam van zijn moeder (Fernández) door het leven gaat om de (media)druk rondom zijn persoon te verlichten. “Hij was nog de enige zonder speeltijd”, verklaarde de oefenmeester. “De enige speler die nog niet had gedebuteerd. Het is een volwaardig lid van de A-selectie en hij heeft gespeeld. Hij heeft het goed gedaan. Ik ben blij met zijn debuut.”

Zidane kreeg de vraag of het voor hem moeilijk is om de rollen van vader en trainer te scheiden. “Nee, absoluut niet. Luca is gewoon een selectiespeler en zo behandel ik hem ook. Hij moest zijn debuut nog maken en daarom speelde hij. Ik ben blij dat hij zijn debuut heeft gemaakt. En belangrijke dag voor hem én zijn trainer. Voor zijn vader? Dat zien we thuis wel.” Door de remise sluit Real Madrid het seizoen op een derde plaats af. Het team van Zidane was alleen als tweede geëindigd als men had gewonnen en Atlético Madrid zondag van Eibar verliest.

Zidane junior had gemengde gevoelens over zijn debuut. “Het is een eer om in deze ploeg te debuteren, maar de uitslag zorgt toch voor een wrange nasmaak.” Hij wist pas een dag van tevoren dat hij tussen de palen zou staan. “Ik hoorde het gisteren (vrijdag, red.). De trainer zei dat ik vooral moest genieten, dat het eer was om met de beste spelers ter wereld te spelen. Of ik extra druk voel vanwege mijn achternaam? Als ik speel, ben ik Luca. Niet Zidane…”

Denk jij dat Real Madrid ook dit seizoen de Champions League wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het kon geen kwaad, gezien de positie van Real. maar familie laten spelen als coach is altijd een gevoelig ding. moet je erg mee oppassen, want voor je het weet krijg je kritiek over lievelingetjes enzo

20 mei 2018 om 09:01

Luca Zidane is te slecht voor Real en de La Liga ook. Zidane koos hem omdat hij gewoon een kans verdiende.

20 mei 2018 om 09:02

Zo gaat het bij mij op de club ook.
Een zoontje van de trainer die kan redelijk voetballen maar staat altijd basis.

20 mei 2018 om 09:33

Maar hij kan toch redelijk voetballen? Als je zou zeggen dat het een pannekoek was oké, maar je zegt nu gewoon dat het best terecht is dat je speelt

20 mei 2018 om 09:44

Dat ligt er natuurlijk aan hoe goed de rest van de selectie is. Als andere spelers beter of gelijkwaardig zijn is het niet terecht dat het zoontje speelt. In dit geval kan de trainer zich verschuilen omdat zijn zoon redelijk kan voetballen, maar dan hoeft het nog niet terecht te zijn dat hij altijd speelt.

20 mei 2018 om 13:20

En in dit geval gaat het niet om de zoon van de coach die elke wedstrijd basis staat, maar om de zoon van de coach die na een lange tijd zijn debuut mag maken.

Dit is natuurlijk een moeilijke situatie, voor zowel de vader als de zoon. En al helemaal bij een keeper, alles gaat onder een vergrootglas. Eigenlijk kun je beter niet je vader als trainer hebben.

20 mei 2018 om 11:26

Je zou toch denken dat zidane zoveel voor real heeft gedaan dat we niet meer moeten gaan zeuren over de keuzes dat de trainer maakt. Wie zijn wij om daarover te oordelen als we geen inzicht hebben van wat er gebeurt achter de schermen. We moeten zidane gaan bedanken voor de aankomende CL beker en alles wat die in het verleden heeft gedaan. Dan zijn er dus zielige mensen die nu over zijn zoon gaan beginnen. Noemen dat soort mensen zichzelf nou fans?

Aan die twee goals kon hij echt vrij weinig aan doen. Bij beide goals was de verdediging ver te zoeken en was het 1-v-1. Dan ben je meestal als keeper kansloos, mits je bij de betere keepers ter wereld hoort.

Navas kreeg rust...
Rust. ... hallo hij is keeper. Hakt er zeker flink in, n wedstrijdje keepen. Anders was hij over 7 dagen nooit uitgerust voor de cl finale

Ideaal moment om Luca Zidane te laten spelen aangezien de competitie er toch niet meer toe doet. Je kan Casilla wel laten spelen maar van hem wisten we al dat hij niet goed genoeg is. Luca moet nog wat meer wedstrijden spelen om echt beoordeeld te kunnen worden, maar zou hem nog geen 2e doelman maken. Laat Navas concurreren met een aankoop, het liefst De Gea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren