Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zidane: ‘Het is duidelijk dat hij de Ballon d’Or het meest verdient’

Laatste update:

France Football maakte afgelopen maandag de lijst met kanshebbers voor de Ballon d’Or bekend en zoals elk jaar zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de twee grote favorieten om de onderscheiding in hun zak te steken. Real Madrid-trainer Zinédine Zidane, die de prijs als speler ook al een keer won, heeft natuurlijk een uitgesproken favoriet.

/

“Ik weet hoe het werkt, maar alles wat ik van Ronaldo heb gezien zegt genoeg. Hij heeft de lat zo hoog gelegd dat elke keer als hij een beetje uit vorm is, iedereen denkt dat er een probleem is”, vertelt hij op een perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen Alavés. “Wat hij heeft gedaan in 2016, niet alleen op individueel niveau, maar ook met het team, is geweldig. En hij weet dat hij alles heeft te danken aan zijn harde werk en de mensen om hem heen. Ik had het er laatst nog over, hij is duidelijk degene die de Ballon d’Or het meest verdient.”

Ronaldo scoorde dit seizoen pas vier keer, maar zijn trainer denkt dat de Portugees snel weer op schot zal raken: “Hij lijkt niet nerveus, maar hij is misschien wel boos. Hij wil scoren, dat is normaal. Hij is uniek in alles wat hij heeft laten zien en nog steeds presteert.”

Vind jij dat Cristiano Ronaldo de Ballon d'Or moet winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Artikel 150.001 wie er moet winnen. Kom maar kids! Zeg maar dat Messi de beste is en Ronaldo fans moeten het natuurlijk wel weer verdedigen.

En hoe verrassend dat Zidane dat vind. Ben benieuwd of de trainer van Barcelona het met hem eens is.

28 oktober 2016 om 14:59

Het is idd het bekende wij van wc eend adviseren wc eend.

Nog steeds blijf ik van mening dat de gouden bal over 1 nationaalseizoen plus eindtoernooi moet worden bepaald en niet over een jaar.

Daarnaast worden aanvallers extreem hoog gewaardeerd. Naar mijn mening was juist Pepe iemand die totaal onderschat wordt en nooit is genoemd.

Het zegt ook al veel te veel dat een middenvelder in de afgelopen 8 jaar niet is gekozen. Iniesta, Sneijder en Xavi bijv. hadden zeker een keer de bal moeten winnen.

28 oktober 2016 om 15:10

Ronaldo heeft de CL en het Ek gewonnen, hij verdiend hem gewoon. Als Messi de Copa had gewonnen, zou ik nog twijfelen.

28 oktober 2016 om 15:15

Pepe ook, als dat je enige argument is. En die was belangrijker, bracht meer bij.

Als je volgende argument een lijstje statistieken is -lol- laat deze discussie dan maar voor wat ze is. De beste voetballer verkiezen door spelers in Excel of op Whoscored te vergelijken, kan het nog gekker?

De waarheid ligt op het veld en nee, Ronaldo is echt niet het beste wat deze aardbol te bieden heeft.

28 oktober 2016 om 15:26

En hij heeft gewoon weer buitenaards gepresenteerd zoals tegen wolfsburg zonder ronaldo had real de cl niet gewonnen wss

28 oktober 2016 om 15:56

Precies alleen Wolfsburg en Hongerije. En de finale was hij er niet eens bij. O wacht hij was toen coach lachwekkend dit hoor. Maar ach zoals iemand al zei wij van wc eend adviseren wc eend. Please oogkleppen af doen en gewoon realistisch zijn. Ronaldo is gewoon een afmaker en als dat niet lukt blijft er bar weinig van over. Nogmaals hij is een goeie afmaker meer ook niet

28 oktober 2016 om 16:35

'Pepe bracht meer bij'

Dit is wel lachwekkend hoor, Ronaldo was bij 6 van de 7 goals direct betrokken op het EK, met 3 goals en 2/3 assists. Ik weet niet of het gedeflecteerde schot tegen Kroatie als assist wordt gerekend.

Dat Portugal defensief zeer stabiel was lag niet zozeer aan Pepe, maar aan de verdediging middenveld als geheel. Aanvallend gezien is het zonder Ronaldo uitermate pover, zoals we in de finale hebben gezien. Een zondagschot heeft de finale beslist, waar Portugal verder 0 kansen heeft gecreeerd.

Statistieken zeggen niet alles nee, maar het is heel makkelijk om eerst te zeggen dat Ronaldo weinig toevoegt, en dan te zeggen dat met statistieken komen geen goed argument is.

28 oktober 2016 om 16:48

. Europees Kampioen: ja. Had Ronaldo een grote bijdrage: mwa. Finale al snel uitgevallen. In de poule en knock-out fase was hij vaak onzichtbaar. Bovendien speelde Portugal vaak gelijk dankzij de sterke defensie onder leiding van Pepe. Hij wint de CL en schiet de winnende penalty erin. Maar behoudens zijn rol tegen Wolfsburg heeft hij weinig echte inbreng gehad.. Tegen City (halve finale) en in de finale tegen atletico was hij bijzonder matig.
De ballon dor is een individuele prijs die niet gebaseerd hoort te worden op teamprestaties. Naar mijn mening zijn Buffon, Suarez en in mindere mate Griezmann van groter belang geweest voor hun teams. En ook Messi kent over het kalenderjaar gezien een beter/consistenter jaar.

28 oktober 2016 om 16:54

Ghalid, ik vind het best bijzonder dat je Ronaldo de winnaar op basis van een wedstrijd tegen Wolfsburg.. Moet Messi hem dan winnen vanwege zijn hattrick tegen City anderhalve week geleden? Het gaat over een HEEL kalenderjaar. En hij heeft voor zijn doen een best matig jaar gehad. In de CL en op het EK heeft hij best matig gepresteerd voor zijn doen. Tegen B landen als Oostenrijk, Hongarije, IJsland had ik toch meer verwacht van hem. In de topwedstrijden tegen City en Atletico en ook Barca (competitie) gaf hij niet thuis. Terwijl Messi daarin goed speelde. Bovendien heeft Messi Argentinie bijna in zijn eentje naar de finale van de Copa America geschoten met een aantal fraaie goals. En ten slotte presteert Ronaldo tot dusver erg matig in La Liga. Hij scoort weinig en komt erg geirriteerd over. Nogmaals: het jaar eindigt niet in juli maar in december. En het tweede halfjaar is tot nu toe erg slapjes.

28 oktober 2016 om 18:26

Nou in de Champions league was hij zeker niet geweldig ja okã© in de groep en thuis tegen Wolfsburg maar voor de rest helemaal niks laten zien.
Als je het dan zo moet gaan spelen van hij won de Champions League en het EK lus ik er ook nog wel 10.
Ten 1ste Ronaldo won de Champions league. Met Penalty's!!!
Het is niet dat hij de wedstrijd besliste of goed was.
En het EK heeft hij behalve Hongarije en 1 goal tegen Wales echt helemaal niks gedaan. Messi verdient hem net zo hard als Ronaldo alleen Messi verloor een finale met penalty's.

29 oktober 2016 om 09:23

Maar die zit niet bij de top drie alhoewel hij op het EK minstens zo belangrijk was als ronaldo

29 oktober 2016 om 09:27

Zonder Ronaldo was Portugal niet eens op het EK geweest. Zonder goals tegen Hongarije en Kroatië en Wales waren we niet eens in de finale gekomen en real had zonder Ronaldo de cl nooit gewonnen. Dus er is er dit jaar 1 die het echt verdient en dat is Ronaldo.

Kom op stelletje haters wees nou eens realistisch. Messi Suarez ea hebben bij lange na niet zo een succesvol seizoen gehad als Ronaldo.

29 oktober 2016 om 09:35

Het is een individuele prijs. Qua teamprijzen heeft messi in 2016 'gewoon' weer de dubbel gewonnen in spanje hoor, mocht je het even vergeten zijn. Daarnaast heeft ie een weergaloze copa gespeeld waarin werd verloren met penals. In het nieuwe seizoen is ie gewoon weer ouwerwets aan t vlammen met hattricks in cl en la liga.
Dan ronaldo. Cl gewonnen met real. Poulefase veel gescoord, maar was in 2015. Tegen wolfsburg thuis 3 goals (nodige geluk met die vrije trap door de muur, maar goed hij telt), verder niet gezien tegen city en atleti. Ek, poulefase alleen tegen hongarije. Hongarije werd daarna afgeslacht tegen belgie, om t niveau even weer te geven. Kroatie drama. Mislukt schot die quaresma binnenloopt per toeval, kom op hee. Wales goeie kopbal. Polen niet gezien. Finale deed ie niet mee. Nieuwe seizoen, drama tot nu toe.
Wat ziet er beter uit?

De meningen van iedereen in de voetbalwereld zijn zo ongelooflijk gekleurd door de club waaraan ze gebonden zijn. Alsof iedereen alleen maar lieve dingen tegen elkaar wil zeggen. Beetje kansloos imo

De statistieken bewijzen toch echt anders.

28 oktober 2016 om 15:27

Statistieken is niet alles als een jochie van 6 er 100 inknalt verdiend hij de ballon d'or dan ook?

28 oktober 2016 om 16:15

Maar het lijkt me sterk dat een jochie van zes al in het 1e van Real speelt.

28 oktober 2016 om 16:37

Als hij het op het hoogste niveau doet, dan zou ik niet weten waarom hij geen kanshebber zou zijn. Dat zou waarschijnlijk iemand zijn van onder de 1 meter lang, en iemand die de fysieke kracht van een pakje boter heeft. Dat maakt het alleen maar knapper dat hij er 100 intikt.

28 oktober 2016 om 17:26

@ghalid op basis van wat heeft ronaldo dan 3 keer de gouden bal gewonnen? Je kan moeilijk zeggen dat hij voetballend beter is dan messi.

28 oktober 2016 om 17:53

Dennis_kruijt

Wat is de officiele definitie van voetballend? Juist, die is er niet. Dit maakt de prijs dan ook subjectief, aangezien de mensen die stemmen hun eigen waarden meerekenen.

29 oktober 2016 om 14:56

Het maken van dribbels het geven van belangrijke passes het dicteten van het spel. Als jij ronaldo daarin beter vindt dan messi heb je een slokje teveel op.

Op basis waarvan? Dat hij niks heeft bijgedragen aan het EK?

28 oktober 2016 om 14:46

Ik vind zulke reacties zoals die van jou zo verschrikkelijk echt niet normaal!

Was het niet Ronaldo die opstond tegen Hongarije met een hattrick? Zonder Ronaldo lag Portugal er al lang uit! Hetzelfde deed hij voor Real tegen Wolfsburg het is altijd Ronaldo die opstaat als zijn team hem het meeste nodig heeft en op het randje van uitschakeling staat maar dat zien mensen zoals jij nooit.

Dat hij in de finale niet heeft gescoord betekent niet dat hij niet belangrijk is voor zijn ploeg! Zonder Ronaldo hadden zowel Real Madrid en Portugal veel eerder uit het toernooi gelegen.

28 oktober 2016 om 15:07

Koekoek. Kanye, jij mallerd.

We weten simpelweg niet of ze het zonder hem niet hadden gered. Het wordt saai en vervelend om dit te blijven lezen. Op het EK had hij ze zogezegd gered in de groep.

Dat is natuurlijk onzin. Zonder hem hadden ze misschien wel 9 op 9. Hij heeft 2 of 3 keren gescoord ja, maar ook 45000 kansen gemist, dat was niet normaal meer. Als hij de penalty tegen Ijsland -die hij miste- aan Nani had gelaten, wonnen ze waarschijnlijk tegen ijsland en was de match tegen Hongarije van geen belang meer.

Om te zwijgen over zijn kansloze vrije trappen waarmee hij zijn team potentiele doelpogingen ontneemt. In de finale viel hij uit en was het eens aan een ander, Guerreiro of zo en die laatste raakte direct de lat.

In verdedigend opzicht was het huilen met de pet op. Hij liep geen 3 meter voor het team waardoor de coach zich genoodzaakt zag van 433 te veranderen naar 442 zodat hij de back van de tegenpartij niet meer moest volgen. Die werd dan opgevangen door een centrale middenvelder, vaak renato sanches, maar dan ontstond er disbalans op het middenveld. Te wijten aan de luie Ronaldo.

Als team hebben ze het trouwens prima gered zonder hem, ze wonnen de EK finale tegen Frankrijk. En wie zegt er dat Real Madrid niet veel beter zou draaien met een Reus of Hazard op de flank?

O ja, straks krijg ik 45 boze reacties in mijn inbox waarin naar zijn statistieken en erelijst gewezen wordt, maar daar ga ik niet meer op ingaan. He interesseert me niet. Ik was een zeer grote fan van de Ronaldo van United maar bij Real wordt hij meer en meer een pure doelpuntenmachine die zelfs geen mannetje van een degradatiekandidaat meer voorbij raakt, en nee, hij is echt niet de beste voetballer.

Als je slechts tot beste voetballer verkozen wordt door lijstjes met statistieken te vergelijken, is het triestig gesteld met die prijs.

28 oktober 2016 om 15:14

Jij snapt er dus helemaal niks van. Dus omdat hij tegenwoordig geen mannetjes meer passeert is hij niet meer de beste? De man is al 32 en verliest met de jaren natuurlijk zijn snelheid en lenigheid. Wanneer is de laatste keer dat we Messi gezien hebben met een dribbel voorbij 3man? juist ja ook jaren geleden.

Ronaldo is een totaal andere speler geworden de laatste jaren wat ook logisch je kan niet je hele carriã£â¨re op dezelfde manier blijven spelen. Hji is nu meer een afmaker en daar kan ik ook van genieten altijd op de juiste plek op jet juiste moment.

Een Zlatan of Lewandowski likken jullie de billetjes schoon omdat ze zo goede afmakers zijn maar bij Ronaldo is het van ja nee hij dribbelt niemand meer voorbij.. Nou en!

28 oktober 2016 om 15:17

Blijkbaar is lezen een heuse kunst. Laat maar, m'n jongen.

28 oktober 2016 om 16:09

Vorig jaar tegen bilbao heeft messi nog 3 man gepasseerd, volgens mij snap je er zelf ook niks van

28 oktober 2016 om 17:28

@kanyewest. Ik zag messi toch echt 4 man voorbij dribbelen afgelopen week tegen manchester city. Sleepte er nog een penalty uit ook.

28 oktober 2016 om 18:01

Zegt ie nog jaren haha... Messi dribbelt bijna elke week nog 2-3 man voorbij om zo een pass te geven en het spel open te breken.

28 oktober 2016 om 18:31

Nee dat zeg je verkeerd.
Zonder Rui Patricio, Fonte en Pepe hadden ze er al lang uitgelegen.
Tuurlijk leuk z'n goal of hattrick maar jouw ploeggenoten spelen jouw goed in dan is het een koud kunstje.
Pepe verdiend hem het meest en daarna Messi daarna Ibrahimovic en dan pas komt Ronaldo. Dit is mijn volgorde

28 oktober 2016 om 18:53

@kanye west

Meen je dit serieus wanneer is Messi voor het aatst 3 man voorbij gegaan? 3 man nog wel? waarom niet direct 4 of 5? want Ronaldo weet niet eens hoe het is om er 1 voorbij te gaan. Messi ging vs City in de aaname eentje voorbij en daarna met een Iniesta nog iemand om vervolgens een penalty te versieren.

Als je niet ziet dat Messi een unieke voetballer is die er maar 1x komt in ons leven dan vraag ik me oprecht af waar jou liefde voor het spel om gaat. Als Messi met zijn lichaamsschijnbewegingen zijn fenomenale techniek, zijn overzicht en inzichtt, het technische vermogen om een steekpass te geven die zo makkelijk lijkt maar precies op de juiste snelheid gegeven is niet kunt onderscheiden met de balletjes breed en vervolgens het positie kiezen voor de goal met Ronaldo dan is er echt oprecht iets mis met wat jij en ik verstaan onder dezelfde vragen. Goals scoren kan die als de beste (niet eens beter dan Messi vind ik ) maar voor de rest is het gewoon een huis tuin en keuken voetballer als je zijn specifieken kwaliteiten aan de bal ziet.

Hij heeft natuurlijk ook andere geweldige kwaliteiten die hem tot een van de beste afmakers maakt in deze generaties en die ervoor. De manier waarop hij positie kiest voor de goal de honger naar zijn goals maar niet vanwege zijn fenomenale techniek want ondanks dat hij natuurlijk een goede techniek heeft is het geen fenomeen aan de bal maar juist zonder de bal.

28 oktober 2016 om 15:06

Ronaldo was juist heel belangrijk op de momenten dat ze op het randje van uitschakeling stonden. Vind dit niet direct een reden om hem de Ballon d'or te geven maar als je een beetje objectief bent moet je gewoon inzien dat hij weldegelijk een grote rol heeft gespeeld, zoals Kanyewest zegt.

Dit seizoen is hij toch wat minder. Zal wel weer een close race worden met Messi. Al zal t m denk k niet heel erg boeien, EK pakt niemand meer van m af..

28 oktober 2016 om 14:51

Ek kan Messi nooit winnen!!
Copa is sterker bezet dan menig Ek.
Komt bij dat de scheidsrechters het er niet zo nou nemen met aanslagen. Voor mij verdiend Suárez het.

28 oktober 2016 om 15:02

Dat is niet waar , het niveau op een EK ligt hoger dan dat van een Copa America. Kijk eens naar de resultaten op de WK's en de Fifa ranking, Europese landen presteren over het algemeen beter.

28 oktober 2016 om 16:39

Venezuela, Panama, Bolivia en Ecuador zijn natuurlijk allemaal toplanden he jorgen....

28 oktober 2016 om 17:01

Als ik Chili, Argentinie, Brazilie, Colombia, Uruguay moet vergelijken met Portugal, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje is het over het algemeen best close. Bovendien was het EK qua niveau bedroevend. Albanie, Roemenie, Slowakije, Rusland, Hongarije, Oostenrijk en noem het maar op. Dat was gewoon een bedroevend niveau. En zij zouden het allemaal lastig hebben met de landen die jij noemt. Waarom? In Zuid-Amerika betekent spelen voor je land een hele grote eer. Die spelers spelen ook over het randje vaak. In Europa wordt het meer gezien als een leuk uitstapje lijkt het soms. Bovendien zit in veel teams weinig collectief.

28 oktober 2016 om 17:03

Fcdc1, dan ben ik benieuwd welk EK jij hebt gezien. Ik heb een bedroevend slecht EK gezien. Het was echt drama, ook de toplanden.

28 oktober 2016 om 18:55

Het EK was inderdaad niet best te noemen . Heel veel landen uit Europa spelen uiterst behoudend, vanuit een gesloten formatie , met als gevolg weinig doelpunten en spektakel. Landen uit Zuid Amerika spelen vaak op een attractievere manier maar dit betekent niet dat het niveau hoger ligt, dit blijkt ook wel uit de onderlinge duels.

28 oktober 2016 om 20:12

Mastero.

De copa Amerika was minstens net zo bedroevend. Overigens is het vooral een Nederlandse kijk op het EK. De rest van Europa heeft toch een andere mening. Rara hoe komt dat?

Ik blijf het een individuele prijs vinden die niet perse afhangt van de prijzen die dat jaar zijn behaald door de desbetreffende persoon. Ronaldo ia fenomenaal, maar dit jaar verdient Messi of Suarez het in mijn ogen. Wat hebben die weer laten zien hoe heerlijk ze kunnen voetballen. Ik vind over het hele jaar gezien, messi en suarez beter dan Ronaldo. Overigens ben ik er vrij zeker van dat Ronaldo hem zal winnen.

28 oktober 2016 om 14:44

Vind dat Suarez of Griezman hem verdiend. Beter seizoen gedraaid dan Messi en Ronaldo . Maar ja het is net of moet elk jaar 1 van die 2 winnen en in al die voorgaande jaren op 2010 na ook wel terecht! En ja Ronaldo won CL en EK, maar vond Griezman in die 2 toernooien beter, maar won geen van beide, dat moet geen reden zijn om deze "individuele" prijs te winnen!

Geef hem nou een keer aan iemand anders. Gewoon aan Modric ofzo. Is ook een fantastische voetballer. Lekker boeiend dat ie misschien niet echt de beste is. Je zou hem als een soort oeuvre prijs een keer aan iemand anders moeten geven. Toch ook zonde dat een speler als Iniesta nooit zo'n ding heeft gewonnen.

Als je puur kijkt naar de beste is het gewoon ieder jaar Messi. Statistieken zijn leuk, maar ieder rationeel persoon kan zien dat Messi beter kan ballen dan Ronaldo. Vroeger op het schoolplein had je ook geen Squawka nodig om te weten wie je als eerst ging kiezen.

Men vergeet volgens mij dat hij een heel grote bijdrage heeft gehad vorig jaar op de cl overwinning, hij was topscorer van de cl. Mede door zijn belangrijke doepunten kwam Portugal langs de poulefase op het EK. Zonder zijn doelpunten lagen zij er allang uit. Ik vind dat hij meer krediet moet krijgen voor deze dingen.

28 oktober 2016 om 14:53

Gros van de doelpunten in CL tegen Malmo e.d. gemaakt, nog steeds goed, maar overdrijf hier aub niet mee. Op ek speelde hij op wat momenten na gewoon dramatisch!

28 oktober 2016 om 18:38

Leuk dat hij tegen Malmo 4 keer kan scoren per wedstrijd.
Maar je merkt gewoon dat als Ronaldo eenmaal in de kwartfinale van een toernooi zit hij het gewoon niet meer aankan.
Ook leuk dat je zegt dankzij Ronaldo's doelpunten is Portugal door uit de groepsfase.
Bullshit!
Dankzij Pepe Fonte en Patricio lagen er niet meer ballen in het netje die hebben het goed gedaan!
En anders moet het hele team van Portugal maar een ballon d'or krijgen.
Ze scoorde bijna allemaal en ze wonnen het EK.

Mensen beginnen in juni al over de ballon d'or, belachelijk. Het gaat over een kalenderjaar en ja meesal zijn de prijzen uit mei en juni doorslaggevend maar kom op we zijn oktober, laat ons over 2 maanden maar eens kijken wie de bal het meest verdient. Al kan deze populariteitsverkiezing me weinig schelen.

Ronaldo heeft inderdaad prijzen gepakt...

Maar wat was nou eigenlijk de verdienste van Ronaldo bij het winnen van die prijzen ? Die was dus inderdaad eerder miniem.

28 oktober 2016 om 14:49

Zelfde geld voor jou! zie:

Ik vind zulke reacties zoals die van jou zo verschrikkelijk echt niet normaal!

Was het niet Ronaldo die opstond tegen Hongarije met een hattrick? Zonder Ronaldo lag Portugal er al lang uit! Hetzelfde deed hij voor Real tegen Wolfsburg het is altijd Ronaldo die opstaat als zijn team hem het meeste nodig heeft en op het randje van uitschakeling staat maar dat zien mensen zoals jij nooit.

Dat hij in de finale niet heeft gescoord betekent niet dat hij niet belangrijk is voor zijn ploeg! Zonder Ronaldo hadden zowel Real Madrid en Portugal veel eerder uit het toernooi gelegen.

28 oktober 2016 om 14:52

Het aanpassen van de structuur van het EK is van veel meer invloed geweest. Anders mochten ze na drie potjes lekker naar huis in de zwakste poule van het toernooi. Iedereen kijkt altijd alleen maar naar goals. Modric is naar mijn mening veel belangrijker voor het spel van Real, maar daar hoor je nauwelijks iemand over. Ronaldo is een geweldige afmaker, maar geef dat ding nou een keer aan iemand die andere dingen bijdraagt dan goals.

28 oktober 2016 om 14:54

Zonder Pepe zul je bedoelen

28 oktober 2016 om 14:54

Ja, in die wedstrijden heeft hij inderdaad land en club over de streep getrokken....

Is het gepermitteerd omdat net iets te weinig te vinden om hem éã©nduidig als enige favoriet aan te duiden ?

Maar maak je geen zorgen ; hij zal die prijs wel winnen.

Omdat mensen inderdaad naar prijzengewin kijken, omdat hij nu éã©nmaal Ronaldo is (samen met Messi heeft hij een streepje voor) en omdat hij over een gigantische PR-machine beschikt die nu overuren aan het draaien is opdat CR de prijs zou weten binnen te halen.

28 oktober 2016 om 15:01

Of ik vind hem niet de beste afgelopen jaar en ja zie hem heel vaak voetballen, maar vind andere dit jaar tot nu toe beter. De laatste die hij won vond ik wel terecht!

Ronaldo heeft prijzen gepakt maar het blijven prijzen die door je team zijn gehaald. Hij heeft een klein aandeel gehad in de CL van vorig seizoen en bar weinig aandeel gehad bij Portugal. Het systeem dat de beste nummers drie door konden gaan heeft pas aandeel gehad.

Ik blijf het wel een fenomenale speler vinden, alleen is hij wel heel slecht dit seizoen begonnen.
Messi vind ik weer weergaloos alleen in de CL vorig seizoen tegen Arsenal prima maar verder ook weinig van vernomen in de Copa weergaloos, maar ook een hattrick tegen bijvoorbeeld Panama Papers die ik nog lager inschat dan Hongarije of Wales. Ook op het beslissende moment falen en dan aangeven ik kap er mee. Voor mij een goede tweede tot nu toe.

De nummer 1 op dit moment voor mij is gewoon Suarez. De Gouden Bal word gekeken naar de individu en deze man heeft bizarre maar dan ook echt bizarre statistieken tot nu toe. Liet zich vaak zien in de CL op beslissende momenten en was de man toen Messi eind 2015 geblesseerd raakte waardoor Barcelona nipt kampioen werd.

28 oktober 2016 om 17:32

Helemaal mee eens raffaelo. En suarez is de enige die de scoringsban van messi en ronaldo heeft gebroken. Hij verdiend de gouden bal en was altijd beslissend. Jammer genoeg gaat hij deze prijs niet winnen.

Tuurlijk stop je je sterspeler een veer in de reet figuurlijk gesproken maar om te overdrijven dat Ronaldo zo'n enorm aandeel had in de teamprestatie is wel een beetje erg overdreven

Ronaldo verdient het om te winnen
Messi verdient het om te winnen
Neymar verdient het om te winnen

En zo kan het rijtje nog wel even door gaan. Elke speler die geselecteerd is, is van wereldklasse en verdient het om te winnen. Keeper - verdediger - middenvelder - aanvaller. Als er op een dag een speler gaat komt die op alle vier de fronten de beste is.. verdient hij de ballon d'or. Zolang dat niet het geval moeten we alsjeblieft stoppen met deze discussie. Kom op nou een prijs van een frans voetbal tijdschrift dat gebaseerd is op vriendjespolitiek.

Ik kan er begrip voor opbrengen wanneer Ronaldo hem wint, echter is de meest interessante speler van het afgelopen seizoen voor mij Griezmann geweest.

Die heeft zich buitengewoon ontwikkeld, en wordt door velen onderschat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren