Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Zeventienjarig toptalent maakt indruk bij knappe oefenzege AZ

Laatste update:

AZ heeft woensdagavond een knappe oefenzege geboekt. Het elftal van trainer John van den Brom was op eigen veld dankzij doelpunten van Myron Boadu en Fred Friday met 2-0 te sterk voor de Griekse topclub Panathinaikos. Het was voor de ploeg uit Alkmaar zijn tweede overwinning deze oefencampagne, nadat afgelopen zaterdag al met dezelfde cijfers was gewonnen van Lokeren.

AZ begon met nagenoeg zijn sterkst mogelijke opstelling en legde de basis voor de zege in de eerste helft. De formatie van Van den Brom was de bovenliggende partij in de openingsfase en wist na ruim een kwartier voetballen de score te openen. De zeventienjarige Boadu rondde koelbloedig af na een fraaie assist van Oussama Idrissi.

Behalve Boadu kreeg ook Friday van Van den Brom de kans om zich te bewijzen en ook hij wist in de eerste helft op het scorebord te komen. De Nigeriaanse spits verdubbelde de voordelige marge van AZ op slag van rust door raak te koppen op aangeven van Mauro Savastano. Laatstgenoemde was na een half uur als invaller binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Thomas Ouwejan.

Na de onderbreking lieten Boadu en Iliass Bel Hassani mogelijkheden op een derde Alkmaarse treffer onbenut, terwijl Ousmane Coulibaly namens Panathinaikos op Marco Bizot stuitte. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor AZ op een eenvoudige zege afstevende. Het team van Van den Brom speelt op 26 augustus zijn eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League, tegen de winnaar van het tweeluik tussen het Kazachse Kairat Almaty en Engordany uit Andorra. Kairat Almaty won het eerste duel met 0-3 en kan zich donderdagavond definitief ontdoen van Engordany.

Denk jij dat AZ zich plaatst voor de groepsfase van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe zit het eigenlijk met die Calvin Stengs? Is hij weer terug op zijn oude niveau?

18 juli 2018 om 21:31

Hij trainde in ieder geval wel weer maar meer weet ik niet

18 juli 2018 om 21:40

Inderdaad, doodzonde dat hij uitviel vorig seizoen. Stond lekker te ballen in de voorbereiding en maakte ook in die pot tegen PSV wel indruk op me totdat hij geblesseerd uitviel. Laten we hopen dat we hem dit jaar weer aan het werk zien op de Nederlandse velden, lekker spelertje!

18 juli 2018 om 21:49

Doet alleen nog loop oefeningen, doet nog niet eens rondo’s/trap oefeningen dus die ligt er nog wel een maand of 2 uit. Allicht rustig opbouwen bij jong az na een jaar geen duel

18 juli 2018 om 23:14

Op z'n vroegst zou hij naar eigen zeggen (3 maanden terug) pas eind September weer enigszins mee kunnen doen.
Heb wel vertrouwen in een goede come back, hij is nog jong en gaat straks weer lekker vlammen.

19 juli 2018 om 06:40

Dat is zoals eerder gezegd een maand of 2

Mooi hoor, toch wel gewonnen van een topclub uit (spijtig genoeg) een concurrent in Europa. Komt helemaal goed met ons

Toch knap hoe AZ bijna altijd weer een knap elftal op de been krijgt. Gaan gewoon voor de top 3 komend seizoen en hoop dat ze het in Europa ook goed gaan doen!

18 juli 2018 om 21:35

Ik heb het al gezegd we hebben geen extra spits nodig voor aankomend seizoen helemaal niet als Mihalik weer fit is. Alleen een vervanger voor Alireza mits die verkocht gaat worden. Een rechtsback is ook nog wel handig , AZ had interesse in de Fransman Jordy Gaspar. Bradley kuwas zou ook een mooie versterking zijn.

18 juli 2018 om 21:53

Aankoop rechtsbuiten die concurreert met Stengs, een spits erbij en Fred 2de en zodra mihalik terug is Fred verkopen in de winter. Op links kan Idrissi, Seuntjens en boadu

18 juli 2018 om 21:58

heb nog vertrouwen in Fred er moet sowieso een stand-in voor Svensson komen misschien verlengen met van Rhijn of Jordy gaspo proberen binnen te hengelen. Kuwas zou een zeker goede kracht zijn op rechts voor AZ komt uit de omgeving heeft aangegeven naar een subtopper te willen. Alleen Heracles heeft een aardig vraagprijs..

18 juli 2018 om 22:29

AZ moet geen 3 miljoen voor johnsen of kuwas betalen, dat doe je alleen voor uitzonderlijke talenten met doorverkoop waarde. Allicht Gudmundsson van jong PSV of cerny van jong Ajax. Jong, potentie en allicht goedkoper dan een kuwas

AZ zonder Stengs en Jahanbaksh wint toch overtuigend en dat is een knappe prestatie en zegt wel iets over de jongeren.
Boadu is een pareltje die nog wedstrijdritme moet opdoen en gaat nog beter worden !

Vooralsnog klint het wel hoopgevend hoe de Nederlandse clubs bezig zijn. Hopelijk kunnen we dit seizoen veel punten pakken in Europa.

Boadu scoort bij AZ en Bergwijn, Gakpo en Malen scoren bij PSV. Aanvallende Nederlandse talenten, dat hebben we nodig! Ben trouwens wel benieuwd wat AZ dit seizoen kan. Vorig jaar was fantastisch met Jahambaksk en Weghorst maar die zijn/gaan weg. Benieuwd wie er nu echt opstaan en of ze weer kunnen vechten voor de derde plaats.

18 juli 2018 om 21:51

Hopelijk zijn allen verstandig.... boadu heeft Raiola als waarnemer.. die jongen ligt nog 2 jaar vast en zal einde van dit seizoen voor een prikkie op te halen zijn....

18 juli 2018 om 22:12

Voor een uitzonderlijk talent moet ook met een 1 jarig contract fors betaald worden. Zeker als de vraag groot is !

18 juli 2018 om 22:12

Boadu heeft dit voorjaar bijgetekend tot medio 2021, ligt dus nog 3 jaar vast (en is dus zeker niet voor een prikkie op te halen)

18 juli 2018 om 22:14

3 jaar ligt ie nog vast. Az heeft een halfjaartje geleden weer met een jaar verlengd dus hij ligt tot 2021 vast

Volgende week donderdag in Alma Ata moet AZ er dus staan. De voorbereiding is perfect gelopen dus ik heb er vertrouwen in, zeker omdat dan ook jahanbakshs er weer bij is.

18 juli 2018 om 21:50

Gaat hij wel spelen dan? Vaak worden spelers gespaard.... hij zal maar wat afscheuren en het is dag 20M

18 juli 2018 om 22:08

Alleen een Iraanse bron heeft dit de wereld ingeslingerd. Broodje aap wat mij betreft.
Hij speelt gewoon bij AZ. Combinatie van vraagprijs en tegenvallend WK.

18 juli 2018 om 22:31

Dan nog zou ik hem gek genoeg niet opstellen, wacht maar een paar weken... financiën spelen helaas een grote(re) rol

We zijn helemaal klaar voor de EL! Hopelijk doen ze wel voorzichtig met Boadu, heeft ook een aardig blessure verleden

Zonder twijfel het grootste talent van Nederland. En nog lang vast gelukkig. En daarachter rammelt er nog een hele serie aan de deur. Wereldkampioen 2026? Nederland! :-)

19 juli 2018 om 12:08

Ik zal het onthouden ed

Boadu,
Mooie speler met veel potentie. Had graag gehad dat Ajax hem over had genomen maar helaas. Hoop dat hij dit seizoen kan shinen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren