Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zestienjarige Zaïre-Emery schrijft Champions League-geschiedenis

Laatste update:

Warren Zaïre-Emery schrijft dinsdagavond geschiedenis bij het duel tussen zijn club Paris Saint-Germain en Bayern München. De zestienjarige, die op 8 maart zeventien wordt, heeft van trainer Christophe Galtier een basisplaats gekregen en is met zijn 16 jaar en 343 dagen de jongste basisspeler ooit in de knock-outfase van de Champions League.

De middenvelder maakte zijn debuut voor de Parijzenaren in augustus 2022 en werd toen al de jongste speler in de clubgeschiedenis. Hij maakte indruk en wist ook als jongste speler ooit te scoren voor PSG. Zaïre-Emery voegde zich in 2020 in de jeugdopleiding van de club, waar hij snel grote stappen maakte. Afgelopen weekend speelde hij negentig minuten mee in de met 3-1 verloren wedstrijd bij AS Monaco en was daarin goed voor een treffer in een verder vruchteloze avond voor PSG.

De basisplaats van Zaïre-Emery hangt samen met de afwezigheid van Kylian Mbappé. De sterspeler is niet fit genoeg bevonden om aan de aftrap te staan. Wel zit de topscorer van het afgelopen WK op de bank. Zaïre-Emery deed tot nu toe elf keer meer in de Ligue 1 en was daarin goed voor twee treffers. Neymar en Lionel Messi moeten tegen Bayern voor de aanvallende dreiging zorgen. Zaïre-Emery staat op het middenveld naast Danilo Pereira en Marco Verratti.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik trek zijn leeftijd niet in twijfel, maar als je me had gezegd dat hij 28 was had ik het ook wel geloofd. Die jongen was een paar maanden oud toen Zidane ermee kapte.

14 februari 2023 om 21:20

Hahahaha ja bent het volledig met je eens. Ik had nog geen baard groei toen ik 16 was en zelfs nu kan ik niet zo'n baard kweken man.

14 februari 2023 om 21:23

Besef dan nog even dat hij in Frankrijk is geboren, dus over zijn leeftijd bestaat weinig twijfel.

14 februari 2023 om 21:38

Hij ziet er inderdaad best volwassen uit voor zijn leeftijd. Vroeg gepuberd I guess. Het is een open deur intrappen door te wijzen naar het wegvallen van fysieke voordelen op professioneel niveau vergeleken met jeugdvoetbal, maar we zullen het vanzelf wel zien I guess. We gaan voetballers krijgen die niet eens geboren waren toen bv. Highbury buiten gebruik werd gezet, toen Servie + Montenegro nog een ding was als voetbalelftal en spelers zoals Zidane, Figo en Keane nog actief waren.

14 februari 2023 om 22:01

Je hebt oud-voetballers die nu op TV te zien zijn als analist, die nog tegen de Sovjet-Unie hebben gespeeld. Of West-Duitsland. Of Joegoslavie.

En dan zijn er hier leden die zeggen "joegowatte?" of "hoezo "West"-Duitsland?"

14 februari 2023 om 22:06

Mensen die machten als Joegoslavië en West-Duitsland niet herkennen (ook buiten voetbal om) moet je op zomerschool zetten.

15 februari 2023 om 04:41

Zolang geschiedenis in de bovenbouw een facultatief vak is in dit land gaan we steeds meer van dit soort gasten tegenkomen.

Hij is jong, maar hij is ook verschrikkelijk slecht zeg.

14 februari 2023 om 21:47

Het mag dan wel een miljardenteam zijn maar wat is het niveau van psg laag zeg, soler, danilo, deze jonkie, marquinhos zelfs.. Klopt helemaal niks van

14 februari 2023 om 21:50

Marquinhos is een wereld verdediger. Dit jonkie is waardeloos en Danilo en Soler zijn inderdaad ook heel triest.

14 februari 2023 om 22:01

Als je dit middenveld ziet moet je als xavi simons zeker de stap terug maken. Die is binnen een seizoen vaste basisspeler daar.

14 februari 2023 om 22:15

Hebben ze opgesteld voor Neymar, dan heeft hij weer een jonkie die hij de huid vol kan schelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren