Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zelfvertrouwen bij Ajax: ‘Hij gaat Feyenoord geen kampioen maken’

Laatste update:

Op weg naar de eerste landstitel van deze eeuw moet Feyenoord zondag afrekenen met Ajax. Wanneer de Rotterdammers niet verliezen in het hol van de leeuw, is de kans bijzonder klein dat de Coolsingel eind april of begin mei niet volstroomt met uitzinnige Feyenoord-fans. Clubtopscorer Nicolai Jörgensen heeft een groot aandeel in het succes van het team van Giovanni van Bronckhorst. Toch gaat Ajacied Lasse Schöne ervan uit dat zijn landgenoot Feyenoord geen kampioen maakt.

De Deens international was dit seizoen al goed voor negentien competitiedoelpunten. "Nergens heeft hij zo veel doelpunten gemaakt als hier", zegt Schöne in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nicolai heeft de gave om zo vaak op de goede plek te staan. Dat is knap. Het talent had hij altijd al. Nu komt het er echt uit ook."

Schöne verwacht dat Ajax aan het einde van de rit met de landstitel aan de haal gaat, zelfs ondanks de uitstekende serie van Jörgensen. "Nee, hij gaat Feyenoord geen kampioen maken. Onze opdracht is duidelijk. Weer zo spelen als tegen FC Kopenhagen. Dan winnen we en gaat Feyenoord nog wel zenuwachtig worden. Ik moet nog maar zien of ze daar mee om kunnen gaan."

Jörgensen laat zich niet van de wijs brengen door de woorden van zijn landgenoot. "Als je ziet hoe wij soms wedstrijden kunnen laten kantelen. In Heerenveen zaten we een helft echt muurvast. Dat hebben we veranderd na de pauze. Dat is een kwaliteit", aldus de spits. “Dit is de grootste wedstrijd in de Eredivisie en zeker nu staat er nogal wat op het spel. In de Kuip waren wij beter, we hadden moeten winnen. Het zal zondag wederom worden beslist op details. Het is prachtig om nu deze wedstrijd te mogen spelen. We gaan er wel heen als koploper hè, als de nummer 1 van Nederland."

Wie is de betere spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schone is lekker bezig laatste tijd in de media. Totaal niet verwacht dit van hem. Over de wedstrijd van zondag: Ajax moet, Feyenoord gaat lekker achterover leunen en counteren. Ben benieuwd, heerlijk die spanning!

1 april 2017 om 09:15

Waarom zou Feyenoord leunen. Ik hoop het niet. Ajax is juist kwetsbaar als je druk zet.

En tja schone die probeerde nog even alles uit de kadt te halen om de Feyenoorders nog wat meer op te peppen dank daarvoor.

Schone is uit alle macht in elk interview aan het schreeuwen dat het toch echt Ajax is die kampioen gaat worden. Feyenoordkamp gaat vrij relaxed om met de media betreft de klassieker. Zegt genoeg over waar de druk ligt.

1 april 2017 om 08:17

Schone heeft natuurlijk wel ervaring met het kampioenschap op het laatste moment verliezen

1 april 2017 om 09:06

Zat op de bank....

1 april 2017 om 09:37

Dan alsnog weet hij hoe het voelt...

Hij hoeft ons ook geen Kampioen te maken in zijn eentje, de rest van de spelers en het legioen hebben daar net zo een grote bijdrage aan.

Ik word wel een beetje moe van die arrogante schöne.. heeftie een glazen bol ofzo?

1 april 2017 om 08:25

Vind de woorden van Schã¶ne persoonlijk niet arrogant overkomen. Dit zijn gewoon clichã©s die hij aanhaalt en een laatste stuiptrekking van een ploeg die weet dat het de laatste strohalm is. Hij heeft het over een landgenoot en concurrent.
Arrogant vind ik dan eerder een Sjaak Swart, hoog van de toren blazen en bijzonder onsportief.

De enige reactie die ik had gehoopt is iets in de de zin van: "ach deze wedstrijd is vooral belangrijk vanwege die rivaliteit. We mogen nog 9 punten verspelen want Ajax laat het in de laatste wedstrijd toch wel weer liggen". Gewoon even een standje terug geven.

1 april 2017 om 08:58

Juist deze reactie is wat hij wil. Lekker provoceren heet dat, de boel wakker schudden (;

Wat is dat toch met die Ajacieden?? Volgens mij gaan ze als Feyenoord al kampioen is alsnog zeggen dat ze nog kampioen kunnen worden. Heb nog nergens een Ajacied horen zeggen dat het moeilijk gaat worden maar dat het nog zeker kan, lees alleen dat Ajax wel even kampioen word. Als Ajax morgen verliest staan ze gewoon 3de waarschijnlijk dus laten ze nou maar een beetje rustig aan doen daar in Amsterdam.

1 april 2017 om 08:25

Klaassen kwam wel met die realistische woorden aanzetten na het gelijkspel tegen excelsior. Van Schone verwacht ik zulke teksten niet (structureel). Bij Feyenoord kan Elia er ook wat van maar die is nu al een tijdje buiten beeld wegens een blessure en komt dus niet ah woord

1 april 2017 om 08:50

Gezien het programma denk ik sowieso dat Ajax 3e gaat worden.

1 april 2017 om 09:26

"lees alleen dat Ajax wel even kampioen word(t)"

Waar dan? Schone zegt: "onze opdracht is duidelijk. Weer zo spelen als tegen FC Kopenhagen. Dan winnen we en gaat Feyenoord nog wel zenuwachtig worden. Ik moet nog maar zien of ze daar mee om kunnen gaan." Dus dat is de opdracht, spelen zoals tegen Kopenhagen. Hij verwacht dat ze dan zullen winnen. Dat verwacht ik ook. Ik verwacht alleen niet dat ze zo goed zullen spelen als tegen Kopenhagen. Dus ik weet niet of ze winnen. Als ze winnen weet Schone niet of Feyenoord dan nog wel met de druk om kan gaan. Nergens zegt hij dat ze wel even kampioen worden. Man. Het is allemaal voorspel voor de Klassieker h� Beetje tussen de regels door lezen verleerd door alle clickbait op Facebook?

1 april 2017 om 09:40

Maar als wij spelen zoals tegen Heerenveen (2e helft) verwacht ik dat wij gaan winnen. Voor hetzelfde geld wordt het een draak van een wedstrijd en blijft het 0-0. Het kan allemaal.

1 april 2017 om 09:54

Ik denk niet dat de tweede helft van Feyenoord tegen Heerenveen genoeg is om van Ajax te winnen als ze spelen zoals tegen Kopenhagen. Dat is ook wat Schone bedoelt, als ze zo spelen als toen kunnen ze van heel veel ploegen winnen. Maar je hebt gelijk, het kan allemaal. Mijn punt was om aan te geven dat Schone niet zegt dat ze wel even zullen winnen, maar dat de opdracht is om zo te spelen als tegen Kopenhagen, en hij verwacht dan te zullen winnen.

1 april 2017 om 12:41

Jij doet net alsof Kopenhagen een topploeg is, maar om nog even je geheugen op te frissen: Kopenhagen is geen Manchester United, Besiktas, Schalke 04 of Roma, die ook nog in de race zijn. Ik hoop voor het Nederlands voetbal dat Ajax ook van Schalke gaat winnen, maar dat is een compleet andere tegenstander, dus daar ben ik nog niet zo zeker van. Kopenhagen is een Deense ploeg uit een zwakkere competitie dan Nederland, dus ook Feyenoord is beter dan Kopenhagen. We zullen morgen zien wie er gaat winnen, maar die wedstrijd win je iig niet met je mond.

1 april 2017 om 13:07

@preditor Ten eerste heb ik (nog) niets gezegd over de kwaliteit van Kopenhagen. Het ging om het spel van Ajax wat gewoon erg goed was die avond, ook toen zei ik al dat je dat zeker aan het eind van het seizoen niet alle wedstrijden vol kunt houden. Dat werd meteen pijnlijk bevestigd uit bij Excelsior.

Ten tweede, als je niets van Kopenhagen weet doe je er verstandig aan ook gewoon niet te reageren. Kopenhagen is een ontzettend stugge ploeg die moeilijk te verslaan is. Gemiddeld 0.38 doelpunt tegen per wedstrijd in de competitie, 0.33 in de CL. Slechts 1 wedstrijd verloren in de CL, thuis geen doelpunt tegen gehad, 4 tegendoelpunten in 12 CL wedstrijden incl voorrondes.

Ter conclusie: Feyenoord is te verslaan als je speelt zoals tegen Kopenhagen. Niet omdat Kopenhagen net zo goed als Barcelona is, wel omdat het spel van Ajax toen uitstekend was.

1 april 2017 om 16:49

Ja en als Pec het hele seizoen zo speelt als in de bekerfinale tegen Ajax een paar jaar geleden worden ze ook kampioen. En als Ajax het hele seizoen zo speelt als tegen Excelsior degraderen ze. Tjonge jonge wet een dom gelul man

1 april 2017 om 17:25

Myloki,

Ik heb het niet over een heel seizoen, ik heb het over een wedstrijd, die van morgen. Waarom jij allerlei andere clubs en scenario's erbij haalt is mij een raadsel en het is daarnaast totaal niet relevant.

Ik zet alleen de uitspraak van Schone uiteen omdat deze verkeerd geã¯nterpreteerd werd door een aantal leden hier. Dat lijkt me juist vriendelijk in plaats van dom gelul?

Ach ja ze schreeuwen al jaren dat ze de beste zijn. Zoals er gepraat wordt door sommige fans zitten ze ook elk jaar bij de laatste 8 vande cl.zelfs nu en als ze verliezen staan ze gewoon 3e. Maak het af Feyenoord.

1 april 2017 om 09:28

"niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord!"

"het kampioenschap zal weer in het zuiden zijn!"

"wij zijn Ajax wij zijn de beste!"

Volgens mij gebeurt dat overal wel. Het zijn wederom supporters van andere clubs die verkondigen dat Ajacieden zo arrogant zijn.

1 april 2017 om 09:30

Omdat we dat geschiedenis technisch ook zijn, net als dat Feyenoord supporters zichzelf het beste publiek van de wereld vinden vinden wij ons de beste club van Nederland, en in Eindhoven vinden ze weer dat hun de beste zijn, zo gaat dat overal, kortom van Ajax kan niemand het hebben en hoe komt dat? Omdat de grootste/beste altijd gehaat wordt

1 april 2017 om 09:42

Van de wereld? Nee. Van Nederland? Ook niet. Echter zie je wel dat ons publiek wat fanatieker is dan de rest van NL (goed of slecht).

Wat zijn jullie een stelletje zuurpruimen zeg. Schöne geeft Jörgensen complimenten en zegt daarna dat Feyenoord geen kampioen gaat worden. Het is toch mooi dat er nog hoop en vertrouwen is om kampioen te worden? Moet hij het bij voorbaat maar opgeven dan?

1 april 2017 om 08:36

Dit is al de derde keer dat hij zich op zo'n manier in de media toont. Zo komt hij zenuwachtig over.

1 april 2017 om 10:39

Derde x nog wel. Of vz maalt gewoon 3 artikelen van 1 interview...

1 april 2017 om 08:42

Iets meer realisme zal op zijn plaats zijn. Zeggend dat het nog niet gespeeld is is prima. Maar iedere keer roepen dat Ajax wel even kampioen gaat worden getuigt mij van niet veel respect naar je tegenstanders toe. Vergeet niet dat Ajax gewoon derde kan worden! Dan zijn de rapen gaar in Amsterdam en roept iedereen om het hoofd van Bosz

1 april 2017 om 09:02

Je zou inderdaad een iets genuanceerdere houding verwachten, zoals ze bij psv hebben. Het gaat lastig worden. Deze moeten we echt winnen en dan nog hopen dat Feyenoord ergens punten laat liggen. Dit is gewoonweg olie op de brandende ambitie die feyenoord heeft gooien.

1 april 2017 om 10:41

Psv staat 8 punten achter. Dan piep je wel anders ja. Schone verwacht gewoon winst tegen Feyenoord en dus 3 punten verschil. Dat is echt geen gat of zo. Zodra psv 3 punten achterstand heeft op Feyenoord dan hoor je ze ook en terecht.

Schone bedoelt natuurlijk dat Feyenoord net zo zenuwachtig gaat worden als Ajax tegen de Graafschap waar ze ook wel even kampioen zouden gaan worden afgelopen seizoen.

1 april 2017 om 12:28

Toen wist Willems van PSV ook van te voren ook al dat PSV voor 99% zeker kampioen ging worden. Toen vond iedereen hem ook gek. Dus als je geloof houd kan het zomaar gebeuren dat je Kampioen word. Als je je eigen woorden gaat afzwakken ga je er misschien ook minder in geloven.

We gaan als koploper naar de Arena en gaan ook als koploper weer weg. Schone kan zeggen wat hij wil, de druk ligt volledig bij ajax.

1 april 2017 om 09:09

Nou ja dat is één ding wat zeker is he. Of je nou verliest of wint, je blijft koploper. Al slaap ik een stuk lekkerder als dat gat gewoon 6 punten blijft of vergroot wordt. Schone moet trouwens wel even beetje minderen. Hoop dat El Ahmadi hem flink aanpakt zondag.

Zal nog een beste kluif worden voor Ajax. Mits ze fris en scherp zijn kunnen ze gewoon winnen van Feyenoord. Nu moet Ajax laten zien of ze daadwerkelijk meer kwaliteit in huis hebben. Hopelijk gaat Dolberg de spits in, met Bertje weet ik het niet. Off topic; een wijze les sowieso dat we dus niet weg komen met b garnituur zoals casiera. Missen echt een goede spits als back up

Schone moet dit niet zeggen. Als je zo kort voor het eind op zes punten staat, past bescheinheid je beter.

Maar dat gezegd hebbende, mijn hemel wat zitten er toch veel calimeros op deze site. KNJB, KNFB, wat een arrogantie, de KNVB manipuleert Doellijntechnologie, en nog honderd van die dooddoeners. Mogen ze van mij wel eens wat strenger op controleren.

1 april 2017 om 09:33

Ik heb het idee dat hij het in 1 interview heeft laten vallen, en nu in elk interview hetzelfde moet zeggen om z'n geloofwaardigheid niet te verliezen. Je moet er ook een beetje doorheen kunnen prikken, het is uiteindelijk allemaal opzwepen voor de Klassieker.

Over die andere reacties; mee eens, maar dat heeft toch geen zin. Het is vechten tegen de bierkaai. Met de meesten is een normale discussie niet te voeren omdat ze blind geworden zijn voor andere meningen door hun eigen social media-bubbel. Ook de minder bedeelden mogen hun mening ventileren via het internet, dan heb je soms nou eenmaal te maken met personen die het buskruit niet hebben uitgevonden.

Als dolberg niet fit is wint ajax sws niet. Ajax heeft dolberg of een type dolberg echt nodig als aanspeelpunt. Er moet echt een spits bij volgend seizoen hopelijk huntelaar of als ik ajax wassen zou ik het proberen bij bony die mag weg bij city. Moet je wel dik salaris geven maarja ajax heeft toch geld zat.

1 april 2017 om 10:04

Dolberg wordt zwaar overschat. Was in de Kuip volledig onzichtbaar tussen die 2 niet wendbare verdedigers Vd Heijden en Botteghin. 1 slippertje van Vd Heijden strafte hij goed af. Verder totaal uit de wedstrijd gespeeld. Ajax kan beter op de counter gaan spelen 4-4-2 met Kluivert en Yoenes. Dan hebben ze de grootste kans op winst. (Ik hoop niet dat Bos dit leest en idd zo gaat spelen).
Veel lopende mensen bij een counter, daar heeft Feyenoord het moeilijk mee.

1 april 2017 om 10:29

Ik hoop dat de feijenoord verdediging er ook zo makkelijk over denkt..

Is toch mooi dat zelfvertrouwen van Schone. Hoort bij Ajax en mis ik een beetje bij vele Ajax supporters dit seizoen. Wat is er met WZAWZDB gebleven?

Waarom doen mensen alsof Ajax of Feyenoord niet zullen verliezen? Ik vind beide teams kwetsbaar, maar ze kunnen het ook goed doen. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Wanneer Feyenoord tegen een sterke tegenstander moet aantreden, dan verliest het gewoon (zie Fenerbahce, voetballend en fysiek sterker). Ajax heeft het moeilijk tegen stugge tegenstanders (zie Rostov). Ik verwacht eerlijk gezegd niet eens een winnaar.

Zoals het er nu voorstaat, lijkt Feyenoord kampioen te worden en lijkt Jorgensen topscorer te worden. Het gaat natuurlijk te ver om te zeggen dat hij Feyenoord kampioen maakt, maar als Feyenoord kampioen wordt, dan heeft hij daar in ieder geval een grote bijdrage aan geleverd.
Ajax moet morgen per se winnen, anders is de landstitel uit zicht voor ze en wordt de 2e plek zelfs nog lastig. Feyenoord mag morgen zelfs verliezen, dan hebben ze nog steeds alles in eigen hand. Met 3 punten voorsprong, een veel beter doelsaldo en een Ajax dat nog uit tegen PSV moet en nog minimaal 2 Europese duels speelt, zie ik Feyenoord de titel niet meer aan Ajax weggeven.

Dit zijn gewoon uitspraken van iemand die bang, onzeker of zenuwachtig is. Feyenoord gaat niet verliezen, dus de houden de 6 punten, of 9 afstand. Dat betekend dus kampioen worden. En Ajaxieden weten dat. Is geen schande, mogen we ook een keer na 18 jaar.

Het is wat Martin van Waardenberg van de week al riep:
Er staat voor Ajax niet meer veel op het spel. Het is over het is gespeeld. Feyenoord heeft geen druk. Het is over het is klaar. Het dak kan open het dak kan dicht, nieuwe grasmat, jeugdspelers, Peter Bosz ontslaan het is over voor Ajax. Leg je er nou bij neer. Waarom doen jullie dat niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren