Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze mochten zoveel drinken als ze wilden, maar Dirk Kuyt wilde rust’

Laatste update:
/

Na de 0-1 zege op PSV heeft Feyenoord zich definitief gepresenteerd als titelkandidaat. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst heeft na zes speeldagen nog geen enkel punt laten liggen. Volgens Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, speelt Dirk Kuyt daar een belangrijke rol in. De veteraan is volgens Vissers al anderhalf jaar bezig met de professionalisering van de Rotterdamse lijstaanvoerder.

"Er wordt zo goed naar hem geluisterd, hij is een soort onderdirecteur. Alle adviezen die hij geeft, worden opgevolgd", zo vertelde Vissers op NPO Radio 1. Kuyt is een topsporter en dat sorteert effect op zijn teamgenoten. "Een topsportklimaat zit in je hoofd. Als Kuyt vroeger zijn familie en vrienden over had laten vliegen in Liverpool of Istanbul, dan stuurde hij ze weg als de wedstrijd in de buurt kwam."

"Dan mochten ze zoveel drinken als ze wilden, Dirk wilde rust. Hij heeft altijd zuinig geleefd voor zijn sport. Daarom rent hij op zijn 36ste nog rond als iemand van 26. Kuyt kan dat gevoel overbrengen op jonge jongens die niet weten hoe het werkt." Kuyt speelde afgelopen seizoen 32 van de 34 competitieduels en verscheen deze voetbaljaargang in alle competitiewedstrijden aan het startsignaal.

Denk jij dat Feyenoord kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch en zeer uitzonderlijk dat iemand met die leeftijd nog zo belangrijk is op dit niveau. Maar aan de andere kant is het wel jammer dat men binnen Feyenoord die topsport mentaliteit zonder Dirk niet heeft weten over te brengen. Daar mogen ze zichzelf wel eens voor achter de oren krabben.
Overigens zie je wel in de laatste 20 minuten van de wedstrijd dat de kaars langzaam uitgaat bij Dirk. Op het veld komt hij regelmatig te laat bij tegenstanders. Het zou beter voor hem zijn als hij iets minder gaat spelen maar de belangrijke wedstrijden uitkiest.

20 september 2016 om 09:45

Na de flops van Stam, Ooijer en Heitinga eindelijk iemand die succesvol op de Nederlandse velden is teruggekeerd. Wat een voorbeeld! Zelfs als hij zijn stempel niet op de wedstrijd kan drukken, verdient hij door zijn harde werken altijd een 6.

@afcavosje
Feyenoord heeft altijd een redelijk jonge selectie gehad met weinig ervaring. Daarnaast hebben ze het de laatste seizoenen door financiele problemen vooral met eigen jeugd moeten doen. Ze komen ervaren spelers tekort.

20 september 2016 om 09:49

De flop van Stam? Stam, Ooijer (én) Davids) waren allemaal van grote waarde destijds, zeker Stam die op 35 jarige leeftijd als een Jan Verthongen rushes van 45 meter naar voren maakte, om vervolgens weer op tijd positie te kiezen in de verdediging bij balverlies, bovendien was Jaap zijn reputatie zo groot, dat hij natuurlijk de ultieme angstgegner was. Ik was als Ajacied bijzonder tevreden over het seizoen van Stam, heeft zowel verdedigend als aanvallend meer dan zijn steentje bij gedragen!
Ik zou hem dan ook alles behalve een flop noemen. Weet nog dat ik, en vele ajax supporters bijzonder beduusd waren toen Stam onverwachts zijn laatste jaar vroegtijdig beeïndigde, had ook dat seizoen nog van meerwaarde kunnen zijn. Weet niet waar je dat vandaan haalt eerlijk gezegd?

20 september 2016 om 09:54

Heitinga was een flop maar Ooijer en Stam zeker niet. Maar goed daar hoeven we het hier niet over te hebben.
Ik insinueer ook niet dat Kuyt onbelangrijk is oid, juist niet. Hij is een gigantische toegevoegde waarde voor dit Feyenoord. Echter komt hij nu op het punt dat de jaren beginnen te tellen. Vorig seizoen ging het hem nog wel goed af om het laatste gedeelte van de wedstrijd vol te maken. Maar ik denk dat Gio hem toch wel vaker moet gaan wisselen wil hij dit seizoen zonder blessures of overbelasting vol maken.

20 september 2016 om 10:08

Dat is niet waar, als je bijvoorbeeld kijkt naar de selectie van Feyenoord 2014/2015:

Had je als spelers van de basis, en tussen basis en bank:
vermeer 26 (nu 28)
Mathijssen 32 (nu 34)
Boulahrouz 30 (etc.)
Wilkshere 31 (..)
El ahmadi 29
Immers 26
Toornstra 27
Kazim richards 27

Gemiddeld was de leeftijd nog steeds wellicht redelijk laag, maar dit is genoeg parate ervaring om die jongens daarin te moeten horen kunnen begeleiden

20 september 2016 om 10:10

En dat is helemaal geen schande! Ik ben Ajax fan maar ik gun Feyenoord dit succesje wel even! Zolang Ajax aan het einde maar bovenaan staat natuurlijk.

20 september 2016 om 10:13

Komt Feyenoord ervaren spelers tekort? Elia, Kuijt, El Ahmadi, Botteghin, Vermeer, Jones, Vejinovic, Jorgenson, Kramer, Toornstra, Berghuis, Van der Heijden zijn stuk voor stuk ervaren spelers voor Eredivisie begrippen... Qua ervaring zit het bij Feyenoord juist heel erg goed..

20 september 2016 om 10:56

@selassi 020 In het lijstje dat je zojuist opgeeft zie ik 4 spelers met ervaring, namelijk nummer 2 tot en met 4. Spelers opgehaald in lage eredivisie clubs hebben 0,0 ervaring op het hoogste niveau. Mathijssen en Boulahrouz natuurlijk wel, vermeer is altijd 2de keeper geweest, dat is toch geen ervaring?

20 september 2016 om 10:57

Met ervaring bedoel ik ervaring om voor het kampioenschap te gaan. Spelers die weten wat je daarvoor moet doen, alleen wat eredivisie ervaring of ervaring op de bank bij Ajax is niet genoeg om een club naar het kampioenschap te leiden.

20 september 2016 om 11:16

Dus Elia die bij Oranje, Werder en Juve heeft gespeeld is niet ervaren, Botteghin (ondanks hij nooit in het buitenland of om de prijzen gespeeld heeft) ineens weer wel en Vermeer (in totaal denk 3 seizoenen eerste keus en meerdere keren kampioen) vervolgens weer niet ervaren...... Juist...

20 september 2016 om 11:24

Hmm, apart dat je bijvoorbeeld Botteghin, Vejinovic en een Kramer noemt als ervaren spelers voor Feyenoord. Dan zou je dus ook een speler als Vilhena of Kongolo op kunnen noemen? Aangezien ze bij elkaar bijna 200 duels voor Feyenoord hebben gespeeld, international zijn en Kongolo zelfs een WK heeft meegemaakt.

20 september 2016 om 11:32

Ik keek nu puur naar leeftijd. Dat leek mij redelijk duidelijk. Extra seizoenen, extra jaren zorgen voor meer ervaring. Een Kongolo of Vilhena hebben voor hun leeftijd echter ook veel ervaring ja.

20 september 2016 om 11:34

Elia speelde niet bij Feyenoord in 2014/2015 en staat niet in het lijstje dat Selassi 020 noemt. Graag opletten voor u uw mening deelt.

20 september 2016 om 12:19

Haha en el ahmadi die jaren pl heeft gehad telt ook niet mee?

20 september 2016 om 15:04

Ik citeer: ´´zie ik 4 spelers met ervaring, namelijk nummer 2 tot en met 4

Mathijssen 32 (nu 34)
Boulahrouz 30 (etc.)
Wilkshere 31 (..)
El ahmadi 29l´´

Graag even lezen alvorens u antwoord.

20 september 2016 om 20:11

@ Anfield ben je nou serieus?

Zo makkelijk kom je er niet vanaf door opeens ervaring te herdefiniëren, want ervaring heeft niks te maken met het kampioenschap, dat maak jij er van. Ervaring zijn de trucjes, lessen, wijsheden, gevoelens, onderbewuste handelingen die je jezelf aanleert/aanvoelt door het te doen, herkennen, anticiperen en op een gegeven moment is het een automatisme.
Als jij al jaren op een bepaalde manier iemand verdedigt, en al weet hoe je op die gene in moet sliden zodat hij niet nog een draai kan maken (bijv.) dan is dat onderdeel van je ervaring. maar als een aanvaller me al drie keer via de linker kant probeert te passeren, dan heb je ook al weer ervaring over die speler op gedaan, er is een grotere kans dat hij je via links uitspeelt.

Zeg dan gewoon wij willen wel een 'de nieuwe' Guardado, een aanjager, iemand die het klappen van de zweep kent, die voor minimaal één europese (sub)topclub heeft gespeeld voor het kampioenschap en het liefst vanaf 27 jaar of ouder. Dan had ik je uitgelachen en verteld dat PSV en Ajax, maar ook andere clubs uit België, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije, middenmoters Bpl, Zweden en meer zijn continu op zoek naar dit soort pareltjes, maar voor de meeste van die spelers is het niet eens interessant om de stap terug te doen,een Guardado is eerder een uitzondering op de regel, en bovendien ligt het ook nog steeds per persoonlijkheid aan of hij wel die 'win-drang' over draagt, of dat hij gewoon focust op zijn eigen taken uitvoeren, zo'n leider figuur die het team sterk beinvloed, die vind je niet zomaar..
Iemand die voor een (sub)topclub heeft gespeeld in het buitenland, en daar heeft meegestreden voor het kampioenschap, dat is ervaring, maar dat betekent niet dat die andere jongens die ik net opnoem, opeens niet meer ervaren zijn, iemands zijn ervaring in corners van een eerste paal wegkoppen kan bijzonder belangrijk zijn, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat hij daarom ook meteen bij Villareal of Southhampton hoefde te spelen om die ervaring op de feyenoorders over te geven, of die techniek te leren. Snap je waar ik heen wil?

gaat gewoon om leeftijd, wedstrijdervaring, (en alle facetten die daar bij komen kijken) en mentaal groeien(ook daar komen wat facetten bij kijken), daar komt nog Europese wedstrijd ervaring bij, omdat het een hele andere manier van spelen is, en je meer wedstrijden per week gewend bent, en dan nog ervaring van andere competities, zo kan je bijvoorbeeld wel een gedeelte van de Duitse werkethos meenemen als je al lang in Duitsland hebt gevoetbald, of je niet snel laten vallen, en de fysieke duels niet schuwen uit de Championship.

Het gaat niet alleen om parate wedstrijd ervaring hè, dat is misschien niet eens zó belangrijk. Het gaat om hoe snel je stappen maken maakt in betere beslissingen maken, Anticiperen, je energie slimmer verdelen, je concentratie constant houden, de ander uit zijn concentratie houden, hoe je duels ingaat, doorzettingsvermogen, je niet laten kisten/uitdagen, effectieve passeerbewegingen, leepheid, hoe je overtredingen uitlokt, of ontwijkt. al die dingen zijn mentale eigenschappen of trucjes die kunnen groeien met de ervaring die je opdoet, niet alleen in wedstrijden, ook op de trainingen, workshops, van je coaches, je medevoetballers en zelfs andere sporten kunnen je nieuwe inzichten geven. Leer je met de jaren steeds meer. Al heb jij je hele leven in de Juup gespeeld, dan kan je daar een schat aan parate ervaring op doen, het gaat echt niet alleen om Europese wedstrijd ervaring, of om het kampioenschap te hebben gepakt of bij een topclub te moeten hebben gespeeld.

Je moet alleen wel een beetje kijken naar wat voor ervaring je team nodig heeft, Mathijsen mag dan misschien wel de Duitse werkethos met zich meebrengen, maar die had al zijn voorlaatste seizoen een stapje terug moeten nemen, man wat heeft die veel punten en dreiging voor jullie gekost zijn laatste seizoen. Kan je nog zo veel doorzetten, en nog zo ervaren zijn als je alleen maar achter de feiten aanloopt, moet eigenlijk ook Van Bronckhorst hem dan gewoon uit ze lijden verlossen, en Feyenoord.

Vermeer is international, heeft ook twee volle seizoenen voor Jong Nederland onder Foppe de Haan gekeept, en ook nog europees kampioen geworden met dat team. Zijn debuut voor NL elftal gemaakt (5 caps), is 30 jaar oud, heeft voor Ajax gewoon twee seizoenen Europees onder de lat gestaan hoor. Een beetje ervaring op de bank? Hij heeft nog steeds de 30 wedstrijden meer voor Ajax gespeeld als voor Feyenoord, hij heeft 105 wedstrijden voor ons gekeeped, waaronder CL, EL wedstrijden, en ook nog 66 wedstrijden voor Feyenoord, met nog wat EL wedstrijden er tussen, en is ook geen domme kerel,

Kazim is al helemaal raar dat je die er tussenuit haalt: Colin Richards heeft inmiddels in meer landen gewoond, en competities gespeeld als Mathijsen, wilkshere en Vermeer bij elkaar. Heeft 5 seizoenen in de Turkse competitie voor Fener, Bursaspor en Gala gespeeld, Heeft een paar seizoenen Championship ervaring, opympiakos griekenland, toulouse frankrijk, coritiba Brazilië, Nederland, Schotland en ook nog 37 caps voor Turkije in de pocket. Als dat geen ervaren speler is, dan weet ik het ook niet meer... Volgende keer als je iemand gaat verbeteren, ga eerst even op onderzoek uit.


Die definitie die jij geeft aan ervaring, dat slaat natuurlijk nergens op.. Men spreekt toch ook wel over het ervaren Den Haag, dan gaat dat niet over Havenaar en Beugelsdijk die het gewend zijn om zo veel te winnen, want dat valt reuze mee ;

20 september 2016 om 10:06

Als je ruim een uur gevoetbald hebt en je staat 2-0 voor kun je hem gewoon wisselen, 9 van de 10 keer is de wedstrijd dan gespeeld en heeft Dirk zijn taken goed gedaan.

20 september 2016 om 10:49

Sorry maar Kuyt speelde echt niet goed afgelopen zondag. Dat het resultaat goed is betekent niet dat Kuyt of zijn teamgenoten ook echt fantastisch waren. Op basis van het spel en kansen hadden ze net zo makkelijk kunnen verliezen.

20 september 2016 om 11:35

Of dat hij zichzelf gewoon laat wisselen...

Zijn er geen relevantere polls? Ik word er als Feyenoorder in iedergeval gek van! Enorm knap van Kuyt om nog zoveel te kunnen lopen op je 36e. Zelfs als hij een matige wedstrijd speelt is hij van waarde voor het team. Wat een held!

20 september 2016 om 10:09

Sinds de start van het seizoen zie ik al elke dag deze poll terugkomen. Weinig creativiteit aanwezig haha.

Een echte topsporter , ben met de vorige spreker eens dat hij zijn wedstrijden moet uitkiezen en denk dat hij naast het veld ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan Feijenoord. Geniet iedere wedstrijd van zijn tomeloze inzet.

20 september 2016 om 11:27

Dit is denk ik het meest lastige punt voor Kuyt. Hij wilt altijd voorop in de strijd gaan, iedere wedstrijd. Denk dat hij het toch lastig gaat hebben wanneer hij een keer 'rust' krijgt. Puur omdat hij een topsporter pur sang is en altijd wil spelen, altijd wil winnen. Het heeft wel wat die enorme drive, maar toch moet je voor de risico's waken. Vooral omdat hij al wat ouder wordt ondertussen.

Nou hij rent op zijn 36ste nog rond als iemand van 34 !! Maar verder wel een op en top prof die meer dan het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald, en dan ben je automatisch een voorbeeld voor anderen.

20 september 2016 om 09:46

Wou net zeggen, ik ken toch weinig spelers van 26 die een aanvallende rol vertolken, die een lagere handelingssnelheid hebben.

Hij compenseert dat dan wel weer ruimschoots met ervaring, winnaarsmentaliteit/doorzettingsvermogen, scorend vermogen, een persoon binnen het team die het team op sleeptouw kan nemen, dat zijn spelers die zeldzaam zijn, zeker op de velden van de Eredivisie, hij zal niet meer elke wedstrijd hoeven starten, maar zal van onschatbare waarde zijn in de gehele loop van het seizoen, zoals hij dat vorig jaar ook al was voor Feyenoord.

Kuyts lichaam veroudert nu wel rap, maar zijn aanwezigheid en coaching op het veld is nog steeds van onschatbare waarde. De beste man is de coach op het veld en de absolute leider. Zo'n sterke leider heb je bij PSV en Ajax niet.
Feyenoord heeft niet alleen ervaring, maar ook goede ervaring op het veld staan. El Ahmadi, Kuyt, Jones. Voor elke linie is er iemand die heel veel uitstraalt en veel kennis kan overbrengen. Ongeacht het resultaat dit seizoen ben ik heel erg trots op hoe de selectie nu bezig is.

Kuijt moeten we na zijn actieve carriere voor de club zien te behouden. In alles is hij een goed boegbeeld voor de club, een uithangbord en belangrijker nog: het ultieme voorbeeld van hoe je het maximale uit jezelf en je volledige carriere kan halen. Als hij daarin de jeugd kan gaan begeleiden bijvoorbeeld zou een hele goede zaak zijn.

Het is gewoon erg knap wat hij presteert en dat hij de club Feyenoord misschien wel dat laatste zetje geeft om zich weer bij de top aan te sluiten.
Van mij mag het een three way race worden voor het kampioenschap.

Ik zie Dirk Kuyt als de perfecte assistent manager bij Utrecht of Feyenoord nadat hij zijn klossen aan de wilgen heeft gehangen. Het is dat Kuyt zelf nog voetbalt anders had de Knvb hem ook bij Oranje mogen halen van mij.
Weet de jonge jongens goed te begeleiden, heeft een prachtige carrière achter de rug, en een mentaliteit waar iedere topsporter jaloers op kan zijn.

Wat hierboven wel is gezegd dat Kuyt de laatste 20 minuten op begint te raken, dus af en toe wat extra rust of tegen een ploeg als Go Ahead, Willem 2 aan de kant houden voor minimaal een helft zal hem goed doen.

Met mannen als El Ahmadi, Jones, Botteghin, en Jorgensen staat er een ploeg die professioneel een wedstrijd uit kan spelen. Kuyt is natuurlijk de onbetwiste leider van dit gezelschap. Het mooie is ook dat jongens als Vilhena, karsdorp, Kongolo genoeg voorbeelden hebben om naar op te kijken en die ook als mentaal vangnet dienen.

Topsportmentaliteit is niet hetzelfde als meer dan 5 jaar eredivisie ervaring. Het is een eigenschap die je hebt of kunt ontwikkelen, daarmee kun je wekelijks topprestaties leveren. Je zult dan niet de kantjes eraf lopen of je been terugtrekken, ook niet af en toe, elk kopduel aangaan en jezelf voor een schot op het doel gooien in een poging deze te blokken.
En dat zie ik nog niet bij alle Feyenoordspelers terug. Ook zondag kreeg PSV te vaak de tijd om vanaf de zijkant rustig aan te leggen en voor te zetten. Dat zou gewoon niet mogen!
Kongolo heeft een te lage handelingssnelheid en levert vaak in paniek de bal in.
Vilhena gaat niet altijd de duels aan, zeker niet in de lucht. Laat ook regelmatig een mannetje weglopen en sjokt er dan achteraan.
Kuyt kan het wel voor 60 minuten, maar raakt dan leeg. Moet dan echt worden gewisseld zodat Toornstra of Gustafson op zijn plek kan spelen.
Tot nu mooie resultaten met een bescheiden getalenteerde ploeg!
Je kunt veel bereiken als de teamspirit goed is en als spelers voor elkaar willen werken

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren