Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaniolo en Tonali per direct weg uit selectie Italië na mogelijk illegaal gokken

Laatste update:

Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali hebben de Italiaanse selectie donderdag verlaten. Dat bevestigt de Italiaanse voetbalbond donderdagavond. De twee Italianen worden beschuldigd van mogelijke betrokkenheid bij illegale weddenschappen. Als gevolg daarvan zijn ze ook al door de politie ondervraagd. Italië speelt zaterdag een EK-kwalificatieduel tegen Malta.

Op X maakte Fabrizio Romano al melding van het nieuws. “Nicolò Zaniolo en Sandro Tonali zijn door de autoriteiten ondervraagd. Dit gebeurt nadat zij beschuldigd zijn van mogelijke betrokkenheid bij illegale weddenschappen. De spelers van Aston Villa en Newcastle United hebben allebei het trainingskamp van Italië verlaten nadat ze met de politie hadden gesproken.”

Waar Zaniolo en Tonali precies geld op zouden hebben ingezet is niet vooralsnog niet bekend, evenals wanneer ze het eventueel gedaan hebben. Wel is duidelijk dat Italië in de komende EK-kwalificatiewedstrijden, tegen Malta (zaterdag) en Engeland (dinsdag), niet kan beschikken over het tweetal.

In een statement heeft ook de Italiaanse voetbalbond (FIGC) gereageerd op de beslissing om beide spelers terug te laten keren naar hun club. "Ongeacht de beschuldigingen zijn wij van mening dat de spelers in deze situatie niet in de conditie verkeren om de verplichtingen die de komende dagen zijn gepland na te komen. De bond heeft, ook om hen te beschermen, besloten om hen toe te staan terug te keren naar hun respectievelijke clubs."

Beide spelers kwamen tot dusver tot vijftien interlands. Zaniolo speelt tegenwoordig voor Aston Villa, dat hem dit seizoen huurt van Galatasaray. De 23-jarige Tonali maakte afgelopen zomer voor 64 miljoen euro de overstap van AC Milan naar Newcastle United.

Italië staat momenteel op de tweede plek in de EK-kwalificatiepoule. Van de vier wedstrijden werden er twee gewonnen: tegen Malta en Oekraïne. Van Engeland werd er verloren, terwijl de Italianen tegen Noord-Macedonië gelijkspeelden.

La Squadra Azzurra heeft daarom momenteel zeven punten, evenveel als nummer drie Oekraïne en nummer vier Noord-Macedonië. Wel speelde Italië een duel minder dan die andere twee landen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bepaalde mensen kunnen gewoon niet stoppen met gokken of ze nou geld zat hebben of niet. Maar lijkt mij toch sterk dat ze op eigen wedstrijden hebben gegokt, hoeveel geld willen ze? Ik denk puur gegokt op andere competities, maarja blijft dom, voor paar extra ruggen zoveel risico nemen..

12 oktober 2023 om 20:27

Kan vrij onschuldig zijn hoor. Als ik op een regenachtige zaterdagmiddag Aston Villa tegen Watford kijk vind ik het ook leuk om er een tientje op te zetten. Kijkt toch net wat anders. Als ze op hun eigen competitie hebben gegokt zijn ze natuurlijk verschrikkelijk dom.

12 oktober 2023 om 20:32

Ja klopt, gok zelf ook redelijk vaak. Kan zelfs op mijn eigen team zetten;p. Maar het is gewoon dom als ze op hun eigen wedstrijd/competitie gegokt hebben. Ze verdienen geld zat man, en als ze voor de spanning een gokje willen wagen doe dat dan via een goede vriend ofso. Dit kan hun carriere kosten.

12 oktober 2023 om 21:43

Volgens de geruchten heeft Zaniolo geld ingezet op een Roma wedstrijd waar hij zelf op de bank begon.

Dat een Beugelsdijk zoiets zou doen kan ik nog begrijpen, zo iemand verdient geen miljoenen en zou zomaar z'n vermogen kunnen verdubbelen. Maar de nu genoemde spelers verdienen al zoveel.. waarom zou je in godsnaam hier iets mee te maken willen hebben en überhaupt zo'n risico lopen. Uiteraard nog afwachten of ze schuldig zijn..

Tsja gisteren waren ze bezig over typisch Juve, wordt het nu ook typisch Milan of Roma??

Spijtig en vooral erg dom mocht het bewezen worden en ze zich hier echt hebben laten vangen om het zo te zeggen. Gokken kan een vieze ziekte zijn en in dit geval eentje die je carrière kan beëindigen. Laat ons hopen voor deze spelers dat het uiteindelijk niet zo gaat uitdraaien.

12 oktober 2023 om 20:29

Typisch Italiaans zal het dan wel zijn hehe. En Haags gezien Beugelsdijk.

12 oktober 2023 om 20:33

Dan zou ik eens intypen op Google naar zulke zaken. Verschillende zaken geweest recent nog in de Premier League bv en bv in Amerika.

13 oktober 2023 om 08:49

De "hehe" impliceerde dan ook een grapje.

12 oktober 2023 om 20:34

Ho ho, Tonali speelt voor Newcastle, lieve jongen. Nu kan je het balletje opgooien dat dit waarschijnlijk ook (gedeeltelijk) heeft plaatsgevonden in zijn Milan tijd, dat kan! Maar staat nergens vermeld dus voorlopig lekker de blaam bij Newcastle laten😉 en daarbij is het natuurlijk niet de schuld van de clubs. Net als het niet schuld is van Juve met haar speler, net zoals met Pogba

12 oktober 2023 om 23:59

@sa2juve - Wie was/waren gisteren precies bezig over 'typisch Juve'?

Het ergere is dat ze ook nog is beschuldigd worden van “illegaal” gokken. Denk dat het voor beiden 6 maanden geen voetballen wordt

Ongelofelijke domoren zijn ze die hier bij betrokken zijn. Je kan ook zoveel dingen gokken. Keuze is reuze zeg maar. Dan ga je meedoen met een illegale goksite. En gokken op voetbal. Zoveel manier om geld weg te gooien en kies je eentje die je carrière kan beschadigen.

Ah, vandaar dat Italië de cruciale wedstrijden richting WK verloor😉In; Had dat echt niet van Tonali verwacht. Dat is niet zo’n bad boy. Fagioli van Juve laatste ook al in verband gebracht met deze geruchten. Wat is daar aan de hand? Maar vooral klote voor Italië Tonali en Zaniolo zijn een van de vaste basisspelers, zo niet, invallers. Jammer.Gokken is helaas iets van de huidige generatie. Mede door gigantische reclames

12 oktober 2023 om 21:08

Je hoeft ook geen bad boy te zijn om te gokken.

12 oktober 2023 om 21:27

Wel als het illegaal is, en in zijn sport zwaar illegaal en al helemaal als speler zelf wel weet dat het zeer verboden is

12 oktober 2023 om 21:50

Ik denk zelf dat vooral online gokken van de huidige tijd is. Verder heb ik nooit gesnapt dat de overheid haar burgers niet in bescherming neemt als het gaat om gokreclames. De risicogroep is de dupe van grote bedrijven in de gokindustrie.

13 oktober 2023 om 10:11

Zeker niet iets van de huidige generatie. Online inderdaad wel makkelijker toegankelijk, maar bijv. een Luc Nilis heeft het gokken (na zijn actieve carriere) het huwelijk gekost. En die is zeer zeker niet van deze generatie.

Ja dat is balen, Gala krijgt dus hoe dan ook Zaniolo terug volgend seizoen als hij komende 6 maanden niet gaat spelen?

12 oktober 2023 om 20:39

Hij is beter, jonger dan Ziyech. Dus je gaat erop vooruit. Daarnaast speelt je naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen weer in de CL (Gs is topfavoriet voor de titel imo) en als hij daar 4 weddies goedspeelt dan vang je geen 30 maar 40m voor hem. Dus waarom baal je :D

12 oktober 2023 om 20:44

Beter dan Ziyech? Dat denk ik dus anders over. Alhoewel je met Ziyech geen vertrouwen kan bouwen met zijn fitheid en blessuregevoeligheid. Maar ik denk als we de geld van Zaniolo niet krijgen dat we in de problemen komen met de regeltjes.

12 oktober 2023 om 20:54

Bakt er tot nu toe nog niks van bij Aston, trainer is wel fan van hem maar zal niet lang duren.

12 oktober 2023 om 21:10

Zaniolo is ook vrij blessure gevoelig. Mits fit zeker beter dan Ziyech, dat was hij toch bij Roma voor een bepaalde periode. Sindsdien is het er niet echt op verbeterd..

12 oktober 2023 om 21:24

@misgunner39 Misschien zit het in je naam lmao. Maar bij Galatasaray moesten we ook wachten met hem tot hij op het laatste moment van het seizoen op bloeide. Dan is Zaniolo zeker on fire.

13 oktober 2023 om 11:12

Hahah bro, ik heb bijna elke wedstrijd van Aston gezien, en hij kan nog geen potten breken. Trainer gunt hem wel steeds zijn minuutjes maar komt er nog? niet uit. gun het hem zeker maar op basis van wat ik gezien heb, heb ik er een hardhoofd in. Misschien doet hij het beter bij Gala.

Die Zaniolo lijkt nu toch meer op een Cassano dan op een Totti met zoveel controverse en zo weinig ervoor te laten zien op het veld het laatste jaar.
Niet de eerste keer dat deze twee jongens de fout in gaan buiten het veld; discipline-problemen.

13 oktober 2023 om 14:10

Welke honger heb je als jonge speler om je te bewijzen, als je al zo jong zo veel geld bij elkaar hebt geharkt? Dan ga je toch niet je longen uit het lijf spelen zoals we gewend waren van talentvolle voetballers. Zaniolo, ik hoor zijn naam al jarenlang. Maar ik zou hem niet eens herkennen op straat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren