Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zag PSV het verkeerd? ‘Sávio kan aan de slag in Italiaanse top’

Laatste update:

Sávio gaat zijn carrière mogelijk vervolgen bij AS Roma. Dat melden diverse Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, donderdag. De negentienjarige Braziliaan was in het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor PSV, maar wist in Eindhoven geen potten te breken. Roma-trainer José Mourinho ziet het echter wel zitten in Sávio en hoopt de Braziliaan als extra aanvallende versterking toe te voegen aan zijn selectie. Bij Troyes (onderdeel van de City Football Group) ligt de linkspoot nog tot medio 2027 vast.

Roma heeft volgens de roze sportkrant zelfs al contact gezocht met Troyes, waardoor de eerste gesprekken op gang zijn gekomen. Naast Sávio staan Wilfried Zaha (transfervrij) en Gianluca Scamacca (West Ham United) hoog op het lijstje in de Italiaanse hoofdstad. Zaha geniet echter veel interesse van clubs over de gehele wereld, terwijl Scamacca de duurste optie van de drie aanvallers is. De Italiaan lijkt pas in beeld te komen wanneer Tammy Abraham vertrekt uit Rome. Mourinho zoekt komende zomer voornamelijk versterkingen in de voorhoede.

Roma versterkte zich deze transferzomer al met Houssem Aouar (Olympique Lyon) en Evan N’Dicka (Eintracht Frankfurt). Beide spelers liepen bij hun vorige werkgever uit hun contract, maar hebben wel een flinke som tekengeld gekost. Daarnaast zullen Aouar en N’Dicka de komende jaren een vorstelijk salaris ontvangen. Roma gaf deze zomer nog geen geld uit aan transfersommen. De Italiaanse club is door de verkoop van Benjamin Tahirovic (Ajax) wel ruim zeven miljoen euro rijker. Nederlander Justin Kluivert lijkt op korte termijn voor zo’n twaalf miljoen euro naar Bournemouth te vertrekken.

Vanwege de financiële problemen zal Roma zich komende zomer voornamelijk richten op koopjes. Sávio, volgens Transfermarkt zo’n zes miljoen euro waard, behoort tot die categorie. Mogelijk wil de City Football Group meewerken aan een verkoop door zijn teleurstellende uitleenbeurt aan PSV. Sávio kwam slechts acht keer in actie voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren. In slechts 150 speelminuten wist de Braziliaan wel twee assists af te leveren. Namens Jong PSV was Sávio in negen wedstrijden goed voor twee doelpunten en hetzelfde aantal assists.

Zie jij Sávio naar AS Roma vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was al weer vergeten dat wij Savio hadden gehuurd.. echt helemaal niks van gezien dus niet zo gek ook.

22 juni 2023 om 17:14

Was hij niet voor 2 seizoenen (of 1,5 seizoen) gehuurd? Mij ontgaan dat er al einde aan gekomen is

22 juni 2023 om 17:19

Nee 1, maar volgens mij konden ze er nog 2 van maken. Verder wel een leuk spelertje, maar jammer dat PSV zelf niet gewoon zo’n speler kan kopen. Nu is zijn status als leenspeler gewoon heel erg laag.

22 juni 2023 om 17:38

Eens, helaas zijn die grote clubs te rijk. Kans is dat zo een gast nu komende 4 a 5 jaren verhuurd gaat worden.
Vervolgens ergens in Polen of Kroatie komt te spelen.

Die omweg van City moet ook gestopt worden.

Helemaal vergeten dat-ie bij PSV zat. Enige keren dat ik zijn naam hoorde vallen was omdat hij bij Brazilië onder-zoveel zat, en niet bij de selectie van PSV.

22 juni 2023 om 17:18

Heeft ook meer tijd bij brazilie gespendeerd dan bij ons psv. Wat hebben die veel toernooien gespeeld zeg

Dit is toch waarom zo een city group verrot is. Deze speler is te duur voor troyes en zal er ook nooit voor spelen. Handelswaar.

Roma is geweldig bezig hebben N’Dicka en Aouar al binnen gehaald

22 juni 2023 om 18:20

Savio gaat het verschil alleen (nog) niet maken. Vond hem in de KKD bij Jong PSV zelfs niet denderend. Wel een goede kop erop dus hopelijk gaat hij het flikken.

Ben hier niet zo kapot van...

We moeten geld besparen en dan gaan we Savio halen die nog niet veel heeft laten zien.

Bespaar dit geld zou ik zeggen.

Toch wel frappant dat in de 21ste eeuw geen enkele Braziliaanse aanvaller is doorgebroken bij PSV.

Deze jongen zou het nieuwe pareltje van Psv worden. Niets van gezien…

22 juni 2023 om 19:53

Is het echt zo frappant? Braziliaanse spelers met ook maar een beetje talent zijn zo ongelovelijk duur geworden dat het heel erg lastig is voor Nederlandse clubs op die op te pikken. Ajax heeft raak geschoten met Neres en Antony, maar die hebben wel veel gekost. Realistisch gezien kom je dan uit bij de 3e rang van talent zoals bijvoorbeeld een Igor Paixao. (1e zijn de absolute top talenten a la Endrick etc, 2e de grote talenten categorie Antony waar half Europa achteraan zit en 3e de spelers die toch meer een gok zijn, die iets ouder zijn, bij een mindere club spelen, geen jeugdinternationals zijn etc)

Savio was een groot talent maar het feit dat hij Bakayoko er niet uit heeft kunnen spelen zegt wel dat hij nog niet klaar is, al helemaal niet voor Roma. Zonde want hij kan echt goed voetballen en heeft begeleiding nodig.

Mourinho zal een goede back van hem maken denk ik

Volgens mij zat hij afgelopen seizoen meer in Brazilie dan dat hij bij PSV was. Het idee achter de huur van hem is me echt ontgaan.

Hij heeft ook echt zoveel wedstrijden gespeeld dat je hem kan beoordelen. Z'n speler komt hier voor het eerst kan je niet na 6 maanden afschrijven man. Van wat ik zag als deze man inviel werd het wel altijd wel beetje gevaarlijk. En tuurlijk hij is nog niet zo verfijnd voor de goal maar je zag wel potentie. Kijk maar naar sinistera. In het begin dacht ik ook wtf is dit. Mam kok niet eens een goed schieten op doel man zwak en na 2 jaar bam onze beste speler op links sinds tijden weer. Schiet de bal van alles kanten in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren