Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City wil speler halen die vorig seizoen nog voor PSV speelde’

Laatste update:

Manchester City overweegt Sávio Moreira de Oliveira, kortweg Sávio, naar het Etihad Stadium te halen, zo schrijft The Athletic vrijdag. De buitenspeler staat momenteel onder contract bij Girona, dat evenals Manchester City onderdeel is van de City Football Group. Een transfer van Sávio naar Manchester lijkt daardoor een realistisch scenario.

"Girona-vleugelspeler Sávio zou een vrij gemakkelijke aanwinst zijn, aangezien hij voor de dochterclub van Manchester City speelt", schrijft het Engelstalige medium. De Braziliaan sprak zich bovendien recent positief uit over een overstap naar the Citizens.

Sávio kan zowel op de linker- als op de rechterflank uit de voeten. Daarnaast heeft hij ook sporadisch vanuit een centrale positie op het veld geopereerd. Deze veelzijdigheid wordt gewaardeerd door Manchester City, al ziet de technische leiding van de club vooral een buitenspeler in Sávio.

Mocht de regerend landskampioen van Engeland daadwerkelijk overgaan tot het aantrekken van de Braziliaans jeugdinternational, zal de club zich op zijn vroegst komende zomer kunnen versterken met de aanvaller. In de nacht van donderdag op vrijdag sloot de transfermarkt in de meeste landen.

Sávio komt dit seizoen uit voor Girona, dat de speler huurt van het Franse Troyes. Die club is eveneens onderdeel van de City Football Group. In Frankrijk heeft de linkspoot nog een contract tot medio 2027. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Sávio een transferwaarde van 30 miljoen euro.

Vorig seizoen kwam de flankspits nog op huurbasis uit voor PSV. Mede door blessureleed en het wereldkampioenschap met Brazilië Onder 20 kwam Sávio tot slechts acht optredens in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Daarin scoorde hij niet, maar gaf hij wel twee assists.

Meer wedstrijden speelde hij voor Jong PSV. Namens de beloftenploeg kwam Sávio tot negen duels, waarin hij goed was voor twee goals en twee assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel mensen hebben het over Dovbyk als ze het over Girona hebben maar deze Savio is voor mij (samen met Aleix Garcia) de absolute smaakmaker van het elftal. Komt 9 van de 10 keer zijn man voorbij en heeft daarbij sinds dit seizoen ook echt rendement in zijn spel geïmplementeerd. Ik begrijp echter niet wat City met hem moet. Ze hebben recent Doku aangetrokken en hebben nog Grealish onder contract staan. Daarnaast kunnen Foden en Bobb ook op links spelen. Ik zou het niet doen, als ik hem was.

Wat is die City Group toch een verrotte corrupte bedoeling zeg. Beetje andere clubs spelers laten kopen en kijken of de spelers goed worden en dan waarschijnlijk voor een schijntje overkopen en daarmee de FFP regels omzeilen

2 februari 2024 om 14:55

Nou blijkbaar werkt het wel. Girona beleeft het beste seizoen ooit in hun geschiedenis en City Group heeft dit o.a. mogelijk gemaakt. Ik zie slechts een win win situatie eerlijk gezegd.

2 februari 2024 om 15:06

Wat is daar nou weer corrupt aan? Ik ben ook geen fan van het concern, maar dit lijkt me juist een van de legale voordelen. Het verbaast me dat dit niet meer gebeurt. In de zakenwereld is dit niet meer dan normaal.

2 februari 2024 om 15:16

Is Abramovic hier niet ooit mee begonnen toen hij Chelsea kocht en er allerlei sateliet clubjes ala Vitesse om heen beweegden? Was hij volgens mij niet echt eigenaar van zoals City Group nu wel is....maar de constructie en gedachte er achter lijken redelijk vergelijkbaar.

2 februari 2024 om 15:20

Wat is hier nou weer corrupt aan? De bedrijvenwereld gaat zeker wel lekker eerlijk met monopolies en concurrenten kapot maken.

2 februari 2024 om 15:29

Lekker voetbal vergelijken met de bedrijven wereld. Daar gaat het juist mis.

Wat als beide teams tegen elkaar spelen in de CL bijvoorbeeld? Het is toch raar dat een groep meerdere clubs heeft.

2 februari 2024 om 15:27

Ze spelen gewoon binnen de regels. Dat jij dat als corrupt bestempelt zegt meer over jou dan over de city group.

2 februari 2024 om 18:20

Wat een bizarre reactie zeg, zeg je ditzelfde soms ook al jaren over de Red Bull clubs?
Ik mag City absoluut niet, ik zie ze als een van de oorzaken voor het verzieken van de transfermarkt tezamen met het Chelsea van Abrahamovic.
City heeft echter ontegenzeggelijk heel erg goed beleid uitgestippeld behalve het hebben van een grote zak geld.
Al met al vind ik dat de eigenaren van City group een geweldig imperium opgebouwd hebben, al is het een beetje afgekeken van Red Bull.

Snap dat gehaat op Girona dit seizoen niet, dat hint naar pure jaloezie.

Vind dat city group maar een apart verhaal, meerdere clubs hebben onder een domein/eigenaar. Wat nou als girona volgend jaar champions league of cl Finale speelt tegen een city. Kan die eigenaar zeggen laat man city maar winnen tegen Girona of anders om om zijn kapitaal te vergroten?

2 februari 2024 om 14:50

Nope. Volgens mij mogen 2 clubs van 1 eigenaar niet in dezelfde competitie uitkomen. Dus mocht Girona de CL halen, zal er een keuze moeten worden gemaakt. Een van beide clubs uitsluiten van de CL, of City group moet er 1 verkopen.

2 februari 2024 om 14:56

De keuze wordt dan gemaakt door te kijken naar ranglijst, wie hoger eindigt in eigen land, als dit gelijk is wordt er gekeken naar de coëfficiëntiepunten van het land.

2 februari 2024 om 15:18

Zou toch mooi zijn als Girona hoger eindigt als Man city. Benieuwd wat voor constructie de uefa dan gaat goedkeuren zodat ze beide in de CL kunnen spelen.

2 februari 2024 om 15:36

Heeft City niet 49% van Girona? Geldt die regel dan ook of alleen als je een meerderheidsbelang hebt in 2 clubs?

Dat City football group is gewoon zware fraude. Dat het überhaupt is toegestaan.. maar ja, jarenlang illegale kapitaal injecties gehad en daar wordt ook niks aan gedaan..

2 februari 2024 om 14:58

Heb je bewijs dat er sprake is van zware fraude en dat er illegale kapitale injecties zijn gedaan? Heb je daar documenten van?

Zolang ze niet veroordeeld zijn kunnen we het niet bewijzen als buitenstaander.

2 februari 2024 om 15:19

Bewijs is er genoeg. Kon alleen niet vervolgd worden omdat het verjaard was. City ook gewoon schuldig bevonden aan het tegenwerken van het onderzoek en er lopen nu nog ruim 100 aanklachten. Je kan je kop in het zand steken maar de enige reden dat ze voor dat gedeelte zijn vrijgesproken is door amateurisme van de UEFA. Maar goed, lees anders een keer iets ipv je te verstoppen achter clichés.

2 februari 2024 om 15:38

Er zijn inderdaad documenten (uit leaks dus onrechtmatig verkregen) en ander bewijs. En ze zijn al veroordeeld door de UEFA en CAS, alleen niet voor alles omdat sommige overtredingen al verjaard waren, en voor anderen onvoldoende bewijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren