Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemer Myron Boadu woedend: ‘Ik word misselijk van die clubs’

Laatste update:

Het lijkt erop dat AS Monaco-spits Myron Boadu zich niet op huurbasis bij FC Twente gaat voegen. Volgens De Telegraaf zitten de gesprekken tussen de Tukkers en Monegasken muurvast. De nummer vier van de Ligue 1 zet in op een maximale huursom voor de 23-jarige Amsterdammer, die zelf dolgraag wil terugkeren in de Eredivisie.

Journalist Jeroen Kapteijns beschrijft de moeilijke situatie. “Beide partijen liggen op ramkoers, omdat AS Monaco voor het geld gaat en Boadu’s zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez het belang van de speler voorop zet.” Monaco heeft Boadu bij diverse clubs uit Europa aangeboden in de hoop op meer geld.

Boadu is volgens Transfermarkt momenteel 6 miljoen euro waard. Dat is liefst 11 miljoen euro minder dan het bedrag dat Monaco in de zomer van 2021 overmaakte aan AZ. De enkelvoudig international van Oranje ligt in Stade Louis II nog tot medio 2026 vast.

Tegenover Kapteijns reageert Fortes Rodriguez met een heldere boodschap. “Ik word misselijk van de clubs die alleen aan het geld denken en niet aan het belang van de speler.” Verder wil de zaakwaarnemer van Team Raiola niets kwijt.

Boadu ziet Twente als de beste optie in het huidige stadium van zijn carrière. “Het risico op blessures is erg groot als hij in het diepe wordt gegooid bij een club uit een grote buitenlandse competitie, terwijl FC Twente zich bereid heeft getoond om de trainingsintensiteit en wedstrijdbelasting van Boadu geleidelijk op te bouwen, zodat hij aan het einde van het seizoen volledig inzetbaar is”, schrijft Kapteijns.

Boadu zelf lijkt het wachten inmiddels beu te zijn. In een inmiddels verwijderde story op Instagram schreef hij dinsdagavond: “Dit heb ik nog nooit in mijn leven gezien.” Volgens De Telegraaf is de spits nog altijd bereid om water bij de wijn te doen, daar hij zich graag in De Grolsch Veste meldt.

De overbodige Boadu kwam dit seizoen pas 98 minuten in actie voor Monaco, verdeeld over 10 optredens. In de Ligue 1 was hij eenmaal trefzeker. In totaal speelde Boadu de afgelopen jaren 68 officiële wedstrijden voor Monaco, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 2 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ironie dat een zaakwaarnemer zoiets zegt. Bijna prachtig.

Wel spijtig voor die jongen.

31 januari 2024 om 15:32

Lol, idd ja.. stond de speler ook voorop toen ie hem voor 17 mio naar Monaco kon transfereren voor een plekkie op de bank? Hypocrisie ten top.

31 januari 2024 om 15:41

Tja, het is ook voor Monaco natuurlijk een best dure jongen daar op de bank. Als die wilt huren, zal je waarschijnlijk volledig salaris moeten overnemen, en misschien ook wel een huursom.

Ik las elders dat er meer interesse voor hem is, lees andere clubs die ook willen huren, en dan snap ik wel Monaco dat hem liever daar minuten laten maken.

Snap dat Boadu kansen ziet bij Twente, maar dat is niet gratis. Snap ook dat Twente voor zoveel mogelijk kwaliteit gaat, maar dat heeft natuurlijk wel een prijs. Als je die niet kunt of wilt betalen, is het misschien ook wel wat lullig naar die jongen toe. Nu wentelt die zaakwaarnemer alles op Monaco af, voor een deel ook wel terecht, je kan ook een beetje rekening houden met die jongen, het is een mens en geen machine zonder emoties of gevoelens, maar het is hun goed recht om een dikke compensatie te willen.

Boadu kan ook akkoord gaan met een van de andere clubs waar Monaco er wel mee uit is.

31 januari 2024 om 16:12

Maar Boadu weet dat hij bij die clubs, in die competities, waarschijnlijk ook niet veel minuten zal maken. Dan heeft het voor hem geen zin. Kan ie ook bij Monaco op de bank blijven zitten.

31 januari 2024 om 15:37

@almogaver,

Toevallig wel een van de weinige zaakwaarnemers die het mag zeggen.
Degene die Brobbey terughaalde naar Ajax en daarbij volledig van zijn transferfee afzag, nadat Raiola hem vetrekken.

31 januari 2024 om 21:19

Zat hij niet bij het kantoor van Raiola ? Hetzelfde kantoor wat boadu naar Monaco heeft gebracht waar het allemaal directe lijntjes had lopen waardoor ze er lekker goed aan konden verdienen ?

1 februari 2024 om 08:18

@de Weimar,

Maar jij als rechterhand van iemand werkt, heb je vrij weinig te vertellen.
Je kunt hem alleen oordelen op zijn eigen transfers, niet op die van Mino.

Daarbij, wat was er mis met de transfer naar Monaco ?
Hoger niveau had hij niet aangekund, denk dat deze club ongeveer het maximaal haalbare was.

31 januari 2024 om 15:39

Haha, zo hypocriet inderdaad. Monaco heeft pakweg 25 miljoen (transfersom + salaris) voor jou betaald. Niet gek dat ze je niet voor een appel en ei laten gaan toch?

31 januari 2024 om 15:41

Mijn minachting voor "zaakwaarnemers" heb ik hier wel vaker mogen spuien. Het gaat gewoon echt nergens meer over met die gasten en ze verpesten het spelletje voor een deel. Het is het gedrag van dezelfde zaakwaarnemer die Boadu in deze positie heeft gebracht.

De spelers zijn over het algemeen wel de dupe van de wonderbaarlijke transfers die (over het algemeen) jonge spelers vaak maken. Dat gezegd hebbende kan je je ook afvragen wat je als 21-jarige spits die in de eredivisie geen eens de beste was, te zoeken hebt bij een (toch nog wel) grote club als Monaco. Die maakt de stap toch ook gewoon omdat hij daar een riant honorarium kan opstrijken?

Er zijn zo ontzettend veel voorbeelden van jonge talenten die gestuurd door hun zaakwaarnemers op bankies in het buitenland hebben weggekwijnd. Spelers die meer hebben bereikt dan Boadu. En dan niet bij machte zijn om te kunnen afvragen of dit wel een juiste stap op sportief vlak is.

31 januari 2024 om 16:42

Een beetje kritiek naar zo'n jonge gozer mag, natuurlijk. Maar houd even rekening met het gegeven dat men hem destijds omhoog aan het praten was en een zaakwaarnemer hem veel beter hoort te begeleiden. Zeker als deze bekend is met de voetbalwereld.

Komaan, je bent jong, doet het lekker in de nationale competitie, dan komt er een club met een vet salaris + bonus om de hoek kakken die aangeven dat ze een plan voor je hebben. Knappe 21-jarige als daartegen opgewassen bent, hoor.

Tot slot, gezien wij dit zo vaak herhalen, wordt het tijd om veel meer te kijken naar de begeleiding dan naar jonge gozers die in een bubbel leven.

31 januari 2024 om 19:02

Almogaver, wat weet je precies over de wereld van zaakwaarnemers? Of iemand hier? Wat ik weet is een ding; er zijn goeie agenten en slechte agenten. Oh wacht het zijn mensen..Maw geldt dit net zo goed voor jou, mij, bestuursleden en TDs etc.

Vind dat zijn zaakwaarnemer hier niks verkeerds zegt en nogmaals ironie? Hoezo?

2 februari 2024 om 17:48

@markovvJe begrijpt toch wel dat zakenwaarnemers bestaan, omdat clubs of de entertainment industrie spelers en entertainers anders compleet financieel uitbuiten en inspelen op het gebrek van kennis van die mensen?Daarbij snap ik ook dat argument niet van 'spelers wegkwijnen op de bank'. Waarom denk je dat het logisch zou zijn voor een zakenwaarnemer om heel de tijd jonkies te verkopen voor die minimale bedragen die ze krijgen(alsof dat ook niks met hun naam zou doen en iedereen maar in zee zou blijven gaan met ze) in plaats van dat ze hun begeleiden om topvoetballers te worden waar ze op langere termijn veel meer winst uit halen?Volgens mij hebben velen gewoon de ballen verstand van wat de job inhoudt en vinden ze het vanuit hun perspectief als fan van een club gewoon vervelend, maar ook jullie favoriete club zou dus spelers zonder zakenwaarnemer gewoon ver onder wat een speler zou verdienen bieden als ze dat konden. Kijk maar hoe ze Frenkie de Jong onder druk hadden gezet bij Barcelona als perfect voorbeeld en hoe ze spelers forceren met mindere elftallen te trainen als ze hun weg willen en de speler niet wilt gaan. Dat is hoe clubs zijn. Je bent maar een nummer, tenzij jij ze veel nummers oplevert.Gelukkig zijn er dus zakenwaarnemers, zodat sporters en entertainers niet uitgebuit worden, wat alsnog gebeurd.

31 januari 2024 om 20:06

Ik wou net zeggen. Is dit jiskefet?

Tja Boadu verdiend meer dan een miljoen per jaar. Dus voor een half jaar moet je vijf ton aan salaris betalen plus een verhuurvergoeding. Dan kom je als snel op een miljoen euro of meer uit.

Als dat voor FC Twente teveel geld is, dan houdt het op. Kan je Monaco niet verwijten, die betalen zijn salaris en hebben 17 miljoen euro aan AZ betaald voor Boadu.

31 januari 2024 om 16:00

Ja, en op deze manier blijft hij daar nog twee jaar zitten en loopt hij transfervrij de deur uit. Of moet je hem komende zomer of de zomer daarna toch slijten voor een klein bedrag.

Dan kan je als Monaco hem beter toch verhuren, hopen dat hij er in de Eredivisie wat ballen in schiet. En je er nog wat voor terug krijgt.

Dat salaris betaal je toch wel. Of je dat dan doet om hem over een heel seizoen nog geen 100 minuten te laten spelen, of misschien nog een beetje waarde te genereren.

31 januari 2024 om 16:03

Wel mee eens, maar op deze manier wordt Boadu in een razend tempo minder waard. Je kunt je dan afvragen of Monaco er financieel echt op vooruitgaat door zich zo op te stellen. Hij staat ook nog twee jaar onder contract na dit seizoen en met deze instelling kom je niet van Boadu af. Aangezien hij duidelijk ook niet fit en goedkoop is, zullen topclubs uit middelgrote competities ook niet gaan happen. Uberhaupt gaat geen club op dit moment relevante centen betalen voor een niet-fitte speler die er bij Monaco niet enigszins aan te pas komt.

Als hij nog een halfjaartje gaat lopen zeuren en doen wordt hij echt niet meer waard. Snap best dat Monaco de opties onderzocht maar dat lukt dus niet. Laat lekker gaan, ze hebben hem ook niet nodig gezien zijn minuten.

31 januari 2024 om 15:50

@poeheej!, Monaco heeft aanbiedingen liggen voor clubs die meer willen betalen, maar daar wil Boadu schijnbaar niet heen. Dan ligt het imo dus bij allebei, want Boadu kan ook gewoon bij een van die clubs zijn minuten gaan maken.

Je kan dus ook zeggen dat Boadu 'de optie Twente is onderzocht, maar dat dat dus niet lukt. En dat hij dat dan maar lekker moet laten gaan, en moet gaan spelen bij een van de clubs die wel willen betalen'.

Ook kan je stellen dat Twente de deal ook kan vlot trekken, als die de portemonnee trekken is de deal ook rond. Dit is gewoon een relatief dure speler om te huren, als je dat niet wilt of kunt betalen, dan moet je misschien die jongen geen valse hoop geven en je melden voor een speler die wel in juiste prijsklasse valt.

Daarmee wil ik Monaco niet vrijpleiten, er zijn 3 partijen hier, en die hebben allemaal even veel verantwoordelijkheid waarom Boadu nog niet bij een nieuwe club op het veld staat imo.

Boadu deed het goed bij AZ. Maar bij Monaco is de concurrentie gewoon enorm. Balogun, Ben Yedder en zelfs mega talent Ben Seghir. Hopelijk kan hij Monaco snel verlaten.

31 januari 2024 om 16:08

Nou ja, we moeten ook niet doen alsof dat geweldenaren zijn. Ben Yedder is wel goed, maar inmiddels ook 33 jaar. Balogun is vooral een invaller die het hooguit leuk doet, terwijl Ben Seghir ten eerste een aanvallende middenvelder is en ten tweede nog niet aan spelen toekomt. Een megatalent speelt ook met 18 jaar wel bij een club als AS Monaco. Dat is gewoon nergens op gebaseerd. Boadu is gewoon niet goed genoeg, maar dat heeft niet per se iets met de concurrenten te maken. Hij heeft in de afgelopen 2,5 jaar echt wel kansen gehad, maar het zit er gewoon niet in. De kans is groot dat hij daarom ook terug wil naar de Nederlandse subtop, om vertrouwen te tanken en er weer in te komen.

Hij heeft daar getekend dus hij moet zich daaraan houden . Als Twente gewoon betaald wat Monaco wil hebben kan hij gewoon naar Twente



Ah Fortes Rodriguez. Zei hij niet over oud scheidsrechter Rene Temmink, dat hij de uiterlijke kenmerken heeft van een Syndroom van Down?

Tja, spelers en zakenwaarnemers denken maar dat alles aan komt waaien...
een transfer moet je afdwingen, niet forceren. Laat je voeten spreken.

Als Twente verwacht dat Boadu pas aan het eind van het seizoen echt fit is, dan laat hem maar gewoon in Monaco.

31 januari 2024 om 15:45

Boadu is fit, valt regelmatig in bij Monaco.

31 januari 2024 om 16:09

Ik heb ook het idee dat FC Twente wat meer wil dan hem enkel huren. Wellicht wil FC Twente ook een optie tot koop. Dat gerucht ging ook op Twentefans of Twente Insite.

31 januari 2024 om 16:16

Die sites zijn over het algemeen niet zo goed geïnformeerd.

Haha wel mooi hoor die zaakwaarnemers, die clubs verwijten niet aan het belang van de spelers te denken. Om te gieren! Een zaakwaarnemer die Boadu bij Monaco brengt, moet zich sowieso schamen, want dat is ver boven het niveau van die jongen. Heeft nooit meer dan 15 keer in een seizoen gescoord, en met name vanwege zijn snelheid. Snap sowieso niet wat Twente ermee moet, want komt weinig overeen met het profiel van Ugalde. Een luie spits en Ugalde bleef wel gaan.

31 januari 2024 om 15:52

Met je eens dat het een totaal andere spits is dan Ugalde. Maar op 19 jarige leeftijd 14 doelpunten scoren en op 20 jarige leeftijd 15 doelpunten scoren is heel erg knap. Daar zit echt nog wel meer in mag je verwachten.

31 januari 2024 om 16:00

Op zich wel, maar toch zal je versteld staan hoeveel spelers terugkeren van een hoger niveau naar een niveau waarop ze eerst wel gepresteerd hebben en dat niveau dan opeens ook niet meer aan lijken te kunnen. Maar je zal sowieso je speelwijze wel wat moeten aanpassen en dat moet ik het nog maar zien.

Dan hadden ze hem niet naar Monaco moeten sturen. Dat is eigen schuld. Nu met hangende pootjes terug. Ik bedoel je wilt uiteindelijk wedstrijden spelen. Boadu vond ik sws net niet goed genoeg voor de wereldtop. Brobbey die ontwikkeld zich nu wel goed, maar moet nog zeker 1/2 seizoenen blijven en daarna pas de stap maken. Als hij na dit seizoen al vertrekt, is hij ook zijn plek in Oranje meteen kwijt. Vroeger had je pech, dan stonden spitsen als Bergkamp, Kluivert, Makaay, Van Hooijdonk en Hasselbank voor je. Nu is het een zijn dood is ander zijn brood. Wel triest dat er amper aanvallers meer komen. Iedereen is alleen bezig met uiterlijk, geld, festival en social media. Maar iemand die 3 uur per dag traint om de beste te worden van de wereld, dat ga je helaas steeds minder zien.

Best apparte reactie van de zaakwaarnemer maar Boadu is wel de klos nu. Speeld bijna niet en staat stil in z'n ontwikkeling. Maar ik vind dat AZ ook wat te verwijten valt. Ajax en PSV wilde Boadu ook graag hebben maar AZ wil geen zaken doen met de concurrentie als het gaat om blikvangers van de club met Jansen het zelfde verhaal als deze spelers eerst bij een Ajax of PSV hadden gespeeld hadden ze er nu 10x beter voor gestaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren