Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Youri Baas bewijst NEC een slechte dienst tijdens remise op Het Kasteel

Laatste update:

Sparta Rotterdam en NEC Nijmegen zijn vrijdagavond niet veel wijzer geworden van hun ontmoeting op Het Kasteel: 1-1. De bezoekers leken er dankzij een knap doelpunt van Dirk Proper met drie punten vandoor te gaan, totdat Ajax-huurling Youri Baas tien minuten voor tijd een strafschop veroorzaakte. De inzet van Sparta-middenvelder Joshua Kitolano was Jasper Cillessen vervolgens te machtig, waardoor beide teams een punt over houden aan de ontmoeting in Rotterdam. Sparta blijft nog heel even koploper, maar kan dit weekend al worden ingehaald door een behoorlijk aantal teams. NEC staat momenteel tiende in de Eredivisie.

Sparta startte vrijdagavond met de verwachte basiself, al moest trainer Jeroen Rijsdijk het op Het Kasteel nog steeds doen zonder Mike Eerdhuijzen. De 23-jarige Volendammer, die terug is van een blessure, was afgelopen week ziek en werd tegen NEC wederom vervangen door Tijs Velthuis. Camiel Neghli was de logische vervanger van Vito van Crooij, die een lucratieve transfer naar Saudi-Arabië gaat maken. Ook Jeremy van Mullem maakte wegens transferperikelen geen deel uit van de selectie van de Kasteelclub.

Bij NEC moest trainer Rogier Meijer het doen zonder een waslijst aan namen. Mees Hoedemakers, Lasse Schöne, Bart van Rooij en Elayis Tavsan kampen met blessures, terwijl Japanner Kodai Sano nog niet speelgerechtigd was. Bas Dost zat wel op de bank, naast Sontje Hansen. De pijlsnelle vleugelspits was in Rotterdam-West niet fit genoeg om te starten, aangezien ook hij deze week te maken kreeg met koortsverschijnselen.

In een eerste helft met weinig spektakel, op gele kaarten voor Bram Nuytinck en Arno Verschueren na, moest Hansen vlak voor rust alsnog zijn opwachting maken. Brayann Pereira kon vanwege een blessure niet verder en werd vervangen door het jeugdproduct van Ajax. Een minuut na rust moest Meijer ook Nuytinck naar de kant halen wegens een blessure, waardoor Mathias Ross in de ploeg kwam. NEC liet zich ondanks de pech niet kennen en kwam na 51 minuten op voorsprong, waarvoor het Proper mocht bedanken.

De jonge middenvelder pikte de bal op buiten het zestienmetergebied, dribbelde naar binnen toe en wist met een harde uithaal de verre hoek te vinden: 0-1. Vervolgens was het de beurt aan Sparta, dat lange tijd zocht naar een opening in de Nijmeegse defensie. Koki Saito dacht te profiteren van een misser van Cillessen, maar kopte op onwaarschijnlijke wijze net naast. Nadat Baas een onnodige overtreding had gemaakt op Pelle Clement, kregen de Rotterdammers vanaf elf meter de uitgelezen kans om alsnog langszij te komen. Kitolano bleef kalm en wist Cillessen in de linkeronderhoek te verschalken: 1-1. Daarmee bepaalde de Noorse middenvelder direct de eindstand.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Was een gelijkspel uiteindelijk terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk valt het mee met Nuytinck!
Over de wedstrijd, ik had hier een verlies ingeschat. Blij met een punt. Maar het spel lijkt stabieler achterin. Maar aanvallend nog steeds zo inspiratieloos.

Hoe Meijer Larssen laat staan steeds blijft een vraag voor mij. Hoop dat onze nieuwe fransman wat meer creativiteit en diepte brengt.

1 september 2023 om 22:04

Hoe speelde Ross?

1 september 2023 om 22:05

Veel stabiel in, begon vanaf de bank.

1 september 2023 om 22:11

Vind je? Met zijn huidige spel voegt hij niets toe. Het is Sandler die achterin de kar trekt en de gaten dichtloopt. Nuytinck tot nu toe één grote teleurstelling.

1 september 2023 om 22:18

Sandler was dat vorig jaar ook al, maar vind Nuytinck afgelopen 2 wedstrijden wel zekerder worden. Nuytinck and sandler is een heerlijk duo die sterk waren tegen sparta.

1 september 2023 om 22:30

Agree to disagree, vond Sandler (zoals altijd) sterk en Nuytinck wederom tegenvallen. Verloor elk duel en aan de bal was het ook niet goed. Hadden misschien toch meer geld moeten steken in het in Nijmegen houden van Marquez, die vond ik veel sterker.

1 september 2023 om 22:36

Ik ben het niet perse met je oneens, ik had ook wel wat meer van Nuytinck verwacht. Nu vind ik er wel een stijgende lijn inzitten maar je ziet duidelijk dat hij na 11 jaar weer moet wennen aan het voetbal in Nederland. Is nooit de snelste of de meest wendbare geweest en je moet voorkomen dat hij in grote ruimtes komt te spelen. Voor hem geldt wat mij betreft hetzelfde als voor onze andere routiniers in de zin dat ik vind dat ze de ploeg wel iets meer bij de hand mogen nemen. Kan zeker beter maar ik vond hem vorige week tegen RKC al beter. Denk ook dat de terugkeer van Sandler enorm veel scheelt, die is echt complementair aan Nuytinck omdat die wel beweeglijk, snel en voetballend goed is. Die Lauritsen van Sparta kreeg echt geen poot aan de grond tegen beiden.

1 september 2023 om 22:41

En wat niet is kan nog komen! Het is nu gewoon niet goed genoeg. Hopen dat zijn blessure meevalt en hij zijn oude niveau kan terugvinden en dan is het een hele bruikbare speler!

Echt waar, die Baas is echt een waardeloze back tot nu toe… Voetballend is het nog oké, maar wat een drama is hij verdedigend. Hadden vanavond ‘gewoon’ met drie punten weg kunnen gaan uit Rotterdam. Onbegrijpelijk.

1 september 2023 om 22:29

Ik vraag me echt af wie hem ooit op linksback gezet heeft, werkelijk elke verdedigende actie is gewoon fout. Zelfs aan de goede kant dekken gaat veels te vaak fout.

1 september 2023 om 22:38

Ik twijfel zelfs of het wel een voetballer is. Ziet er allemaal zo onbeholpen en ongecontroleerd uit bij hem.

Leuke pot, slecht voetbal. Sparta lijkt het nog niet gevonden te hebben en NEC kan zich zorgen gaan maken, tenzij ze vaker incidentele bevliegingen hebben zoals de wedstrijd tegen RKC waarin Mattsson effectief was. Zeker in de tweede helft lag NEC met het hoofd op het hakblok, maar verzuimde Sparta om het af te maken.

1 september 2023 om 22:20

Zorgen maken waarover? Je mist in de tweede helft 4-5 basisspelers. 4 verdedigers in de lappenmand, tegen in een in vorm sparta. Ze stonden solide vanuit daar kan je verder gaan bouwen.

1 september 2023 om 22:24

Tja persoonlijk ben ik van mening dat NEC met de middelen en selectie die het heeft echt nooit in de problemen mag komen. Als je de spelers individueel bekijkt dan zit er voor NEC-begrippen echt behoorlijk veel kwaliteit in de selectie. Helaas weet onze trainer er niet echt een lekker voetballend geheel van te maken + heb je nu even wat pech met heel veel blessures. Interlandperiode komt als geroepen, moet zeggen dat ik ook wel een beetje NEC-moe ben. En dat na 4 wedstrijden.

1 september 2023 om 22:34

Dat hoor ik veel om me heen, dat er kwaliteit in de selectie zit. Ik laat graag mijn ongelijk bewijzen maar ik heb het nog niet gezien. Nu zijn we vorig jaar “verwend” met een smaakmaker als Tannane maar ik mis in deze selectie wel een échte voetballer en heel wat kwaliteit. Ik zie nog geen toppers… Los van Proper en Sandler. Al kan die Rober, mits hij één a twee stappen zet, ook een leuke voetballer worden!

1 september 2023 om 23:31

@NetAlsVroeger, gek hè met zoveel geblesseerden, speelden in de tweede helft nog net niet met een B-elftal.

2 september 2023 om 00:17

Heb je alleen deze wedstrijd gezien Garco of kijk je meer potten? Het is al een hele tijd om te janken, doet één sterker potje tegen notabene RKC niets aan af

Tja laatste tijd veel kritiek gehad en ook vandaag was het verre van goed maar kon wel genieten van de vechtlust in het elftal die de eerste twee wedstrijden volledig ontbrak. Als je bedenkt dat je van tevoren Van Rooij, Schone, Hoedemakers, Tavsan en Hansen niet (vanaf het begin) kan opstellen en tijdens de wedstrijd ook nog Pereira, Nuytinck en Sandler moet wisselen dan moet je even tevreden zijn met een punt. Eerste helft nog wel af en toe aan het voetballen gekomen maar veel te weinig activiteit richting de vijandelijke helft. Tweede helft echt niet meer aan het voetballen gekomen maar ook niet zo gek gezien wat je onderweg aan spelers verliest. Dan is een puntje bij Sparta er eentje die je snel in je zak moet steken. Weer genoten van Proper en Sandler vind ik voor mijn club echt een geweldenaar, zo verschrikkelijk veel rust, inzicht en voetballend vermogen. Alleen jammer dat ie extreem blessuregevoelig is. En onze Spaanse vriend Gonzalez kan mij ook wel bekoren, al mag het met zijn kwaliteiten allemaal nog wel wat dominanter.

1 september 2023 om 22:43

Volledig eens met deze analyse. Top geschreven!

Die Ajacieden zijn echt lachwekkend slecht zeg... Strik er omheen en terug naar Damsco!!!

Niet ontevreden met het punt. Zuur dat je via pingel die tegentreffer krijgt, maar drie punten was ook teveel geweest.

Het is nog maar even, maar ik zie toch wel graag nog een rechtsback komen… Verder is denk ik dit een prima opstelling voor na de interlandperiode (mits iedere fit): Cillesen; nieuwe rechtsback, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Mattsson, Proper, Schone; Gonzalez, Ogawa of Dost, Hansen

Als je als NEC net als vorig jaar weer veel gelijk speelt blijf je erin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren