Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons ziet Openda meteen klasse etaleren bij officieus debuut Leipzig

Laatste update:

Xavi Simons heeft zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van RB Leipzig. De van Paris Saint-Germain overgekomen aanvaller begon dinsdag in de basis in de oefenwedstrijd tegen Udinese (2-1 verlies) en deed 45 minuten mee. Loïs Openda kwam tevens voor het eerst in actie en gaf meteen zijn visitekaartje af. De voormalig Vitessenaar was trefzeker, maar kon niet voorkomen dat de Duitsers onderuit gingen.

Naast Simons verscheen ook Janis Blaswich (voormalig Heracles Almelo) aan de aftrap bij Leipzig. Verder wisselde trainer Marco Rose zijn complete elftal halverwege. Leipzig keek op dat moment al tegen een 0-1 achterstand aan, nadat Lazar Samardzic Udinese na een half uur op voorsprong had geschoten. Simons was schier onzichtbaar in het eerste bedrijf en werd dus halverwege afgelost.

Na rust liet Openda wel meteen zien van meerwaarde te zijn voor die Roten Bullen. De aanvaller, die voor liefst 43 miljoen euro van RC Lens overkwam, had slechts twintig minuten nodig om zijn eerste treffer in het shirt van Leipzig aan te tekenen. Openda werd op de rand van de zestien gevonden, verschafte zich wat ruimte en schoot vervolgens hard raak in het dak van het doel.

Genoeg voor het punt was het echter niet, daar Udinese aan het langste eind trok. Tien minuten voor tijd zorgde Vivaldo Semedo met de 1-2 voor het slotakkoord. Voor Leipzig begint het seizoen op 12 augustus met de strijd om de Duitse Supercup tegen Bayern München. Een week later volgt opnieuw een serieuze krachtmeting bij de start van de Bundesliga met de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het nog steeds jammer dat we Openda toen de tijd niet hebben overgenomen voor hij naar Frankrijk vertrok. Er werd gedaan als of het een blinde draver was. Maar ik had hem uitstekend bij PSV vinden passen. Het gebeurt tegenwoordig te vaak dat we er te laat bij zijn.

26 juli 2023 om 08:09

PSV of Lens waar hij speelde zou ik voor Lens kiezen... Ligue 1 tegen PSG, Monaco, Marseille, Lyon etc..

26 juli 2023 om 08:29

Op voorhand zou ik nooit Lens boven PSV verkiezen, misschien bood Lens al meteen een goed salaris. Nadat ze het zo goed deden, zag ik ook pas wat voor een club het is. Leuke sfeer en wekelijks zo goed als gevuld stadion. Mooie club hoor. Uiteindelijk heeft de competitie het nadeel dat je eigenlijk bij voorbaat als kansloos bent tegen PSG. Die hebben zoveel sterren, dat ze makkelijk kampioen zouden moeten kunnen worden.

26 juli 2023 om 09:47

Waarschijnlijk betaald Lens ook nog beter als PSV en in Nederland vinden we PSV wel een topploeg maar internationaal wordt er natuurlijk wel anders naar gekeken. Niet voor niets dat Xavi Red Bull Leipzig prefereert boven PSV.

26 juli 2023 om 11:33



Ja logisch toch Leipzig is top-3 Duitsland en top-15 Europa, PSV hoort niet eens bij de top-30 van Europa.

26 juli 2023 om 08:28

Hij was geen blinde draver, absoluut niet, maar ik moet zeggen dat ik toch wel mijn twijfels had. Hij was absoluut niet effectief. Er ging altijd heel veel dreiging van hem uit, maar hij had 5 a 6 kansen nodig voor een doelpunt.

In Frankrijk heeft hij dit aardig weten te ontwikkelen en hij gaat nu gewoon lekker door. Heel mooi om te zien, want dat hij goed was, wisten we(Vitessefans) allemaal wel. Ik heb het graag verkeerd wat betreft dit soort dingen.

26 juli 2023 om 08:32

Ik ben benieuwd naar dit seizoen. Boutrah zou maarzo een geval Haller kunnen zijn, onbekende Fransman die uiteindelijk een goede voetballer lijkt, daarnaast Tielemans ook aangetrokken van PSV. Maar uiteindeljik heel veel belangrijke spelers moeten laten gaan natuurlijk. Bero, Tronstad en Dijks, al viel Dijks natuurlijk wel een beetje tegen.

Ben benieuwd hoe het zich Daar gaat ontwikkelen met Openda en Xavi

26 juli 2023 om 09:49

Xavi gaat uit als een nachtkaars. Ene Justin Kluivert was ook een toptalent en had beter destijds bij Ajax kunnen blijven maar koos voor Roma en daarna allerlei omzwervingen (ook nog RB Leipzig) waar hij het nooit waarmaakte. Pas afgelopen seizoen bij Valencia deed hij het naar behoren maar heeft heel wat jaren weggegooid van zijn carriere voor geld.... Xavi gaat precies het zelfde Mark My Words

26 juli 2023 om 17:38

Is goed. Staat genoteerd.

Ik had niet verwacht dat Openda deze stappen zou maken, erg knap. Ook nooit een onvertogen woord over de man. Die combinatie lijkt zeldzaam tegenwoordig.

26 juli 2023 om 09:40

Bij Lens kotsen ze hem wel uit, hij riep overal CL met Lens, om 3 dagen later bij leipzig te tekenen.
Aan de andere kant, dat is de voetbalwereld

Genoeg voor het punt was het niet, maar ook niet voor Udinese. Het betreft namelijk een oefenwedstrijd die niet in toernooivorm werd gespeeld.

Matige performance van Leipzig. De keeperspositie en linksbackpositie zijn toch wel het zorgenkindje. Raum is de enige LB en daar ben ik niet van overtuigd. Gulacsi en Blaswich kan je ook niet meer mee aankomen.

26 juli 2023 om 12:02

Klopt vind Raum erg matig vorig seizoen ook niet goed. Heb nog begrepen waarom ze Angelino zo makkelijk laten gaan hebben.

Ik ben geen PSV fan, maar toch voel ik me genaaid door Xavi! Balen om hem op de Nederlandse velden te moeten missen en hem zo snel bij Leipzig te zien na maanden gedoe over dat contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren