Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavi Simons geniet samen met Mbappé prioriteit: draai van 180 graden lonkt’

Laatste update:

Er is Paris Saint-Germain veel aan gelegen om het aflopende contract van Xavi Simons te verlengen. GOAL meldt dat het behouden van de achttienjarige middenvelder 'topprioriteit' is voor les Parisiens, naast het verlengen van de samenwerking met Kylian Mbappé. Mocht Simons instemmen met een langer verblijf in Parijs, maakt hij ten opzichte van een aantal maanden geleden een draai van 180 graden.

Vanwege de geringe speelkansen in het eerste elftal zou de Nederlander hebben getwijfeld over zijn verblijf in Parijs, zo schemerde door in Franse media. Tegelijkertijd zou Simons juist geen speeltijd hebben gekregen vanwege zijn aflopende contract. Dat veranderde vanaf medio december, toen trainer Mauricio Pochettino de offensieve middenvelder vrijwel vast bij de A-selectie haalde. Sindsdien mocht Simons in zeven wedstrijden zijn opwachting maken.

Begin maart meldde Fabrizio Romano dat Simons een sterk verbeterd contract voorgeschoteld zou hebben gekregen van PSG. Van een akkoord is het echter niet gekomen, waardoor Simons in principe nog altijd transfervrij op te pikken is komende zomer. Barcelona - waar hij tussen 2010 en 2019 speelde - zou een belangrijke gegadigde zijn om hem over te nemen. De berichten over een naderend vertrek werden vorige gesterkt door een 'opmerkelijk' besluit van Pochettino.

Simons werd gepasseerd in de wedstrijdselectie voor het Ligue 1-duel met Clermont Foot (1-6 winst). Er zou geen directe aanleiding om de aanvallende middenvelder op de tribune te zetten en Pochettino - die tot dan toe steevast een plek in zijn wedstrijdselectie had voor Simons - trad zelf ook niet naar buiten met een verklaring. Het management van Simons was naar verluidt not amused over de beslissing van de Argentijnse oefenmeester, waardoor er hevig gespeculeerd werd over zijn nabije toekomst.

Pochettino nam Simons zondag weer op in zijn wedstrijdselectie voor het duel met Olympique Marseille (2-1 zege) en zijn contractverlenging geldt intern als 'topprioriteit'. Simons maakt deelt uit van een groep die zou moeten dienen als 'pijlers van de toekomst' van PSG. Naast Simons zijn ook de contracten van andere jeugdige talenten Ismaël Gharbi, Ayman Kari en Warren-Zaïre Emery prioriteit om te worden verlengd. Bovendien werkt sportief directeur Leonardo hard aan het aanblijven van Mbappé en het definitief aantrekken van de van Sporting Portugal gehuurde Nuno Mendes.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch maar zwichten voorde almighty buck i.p.v. een club met meer perspectief op speeltijd? Ik denk dat het onderhand niemand meer boeit wat hij doet.

Wat zou Barca willen met deze speler? Simons moet lekker naar v Bronkhorst gaan en paar jaar spelen. Fysiek sterker worden. Of België bij een leuke subtopper.

18 april 2022 om 10:51

Totdat je beseft dat City, Arsenal, Spurs en Newcastle hem ook willen. Die jongen heeft zoveel potentie en Barca heeft weinig keus.

18 april 2022 om 10:54

De potentie valt reuze mee hoor zonder zijn kapsel sprak niemand over hem, er zit in de jeugd bij zowel PSG en Barca jongens die gewoon veel beter zijn dan Simons

18 april 2022 om 11:01

aycaramba

Er lopen momenteel betere spelers rond bij Barca voor het middenveld. Deze jongen kan best potentie hebben, maar wordt links en rechts ingehaald.

Met Raiola is het geen goedkope jongen voor Barca. Heel veel salaris en tekengeld.

Deze jongen moet nu echt kiezen voor speeltijd. Leuk dat City, Arsenal en NCU hem willen, maar daar zal hij niet spelen.

18 april 2022 om 11:30

Ik was vergeten daar Chelsea bij te toe te voegen, die hebben zelfs meer dan alleen interesse. Die jongen heeft keuzes zat. @protheus sorry jou kan ik totaal niet serieus nemen als je over kapsels begint. Als er zoveel betere spelers zitten bij de jeugd moet Barca die jongens maar een kans geven maar jij weet het vast beter dan al die Premier League scouts en managers als Guardiola en Tuchel.

18 april 2022 om 12:17

Nou Aycaramba vertel me eens door welke topwedstrijd heeft xavi simons al die publiciteit gekregen? je bent wel heel erg naïef als je denkt dat het iets te maken heeft met zijn voetbalkwaliteiten want zoals ik al zei in de jeugd zijn er zoveel die beter zijn. bijvoorbeeld gavi en er zijn er ook een hele boel vertrokken omdat de kans op speeltijd te klein was voordat Koeman en Xavi kwamen.

En kom niet aanzetten met dat ene jeugdtoernooitje toen die ook eens in ze leven de man of the match is geweest.

18 april 2022 om 12:29

Dan moet Barca die jongens maar een kans geven? Nico en Gavi? Ringt dat een belletje?

18 april 2022 om 12:56

@protheus - Dat is natuurlijk de grootste onzin. Xavi Simons was een erg groot talent toen hij in de jeugd van Barcelona speelde. Inmiddels zijn jongens als Gavi doorgebroken, maar een aantal jaren geleden werd er alleen maar over Xavi Simons en die andere die vertrokken is gepraat, ook in Barcelona. O ja, en Fati kwam destijds regelmatig voorbij.

Mensen willen die jongen ook maar wat graag naar beneden halen. De ene omdat er oud zeer zit, de ander omdat men schijnbaar verwacht dat een 18-jarige speler direct impact heeft in een ploeg als PSG. Dat die jongen uberhaupt aan minuten komt op die leeftijd, is gewoon knap.

Het kan natuurlijk nog alle kanten op met hem. Het zou me niets verbazen als hij over 5 jaar in de Eredivisie speelt, maar ik zou er ook niet van staan te kijken als hij over drie jaar net als Frenkie de Jong indruk maakt in de CL en doorbreekt bij een grote club. Talent heeft hij duidelijk wel. De vraag is hoe z'n ontwikkeling eruit gaat zien.

18 april 2022 om 11:04

Waarom niet in NL? Feyenoord, Psv, Ajax zouden hem best kunnen gebruiken lijkt me.

18 april 2022 om 11:32

Laat maar lekker een paar seizoenen bij een Heerenveen of Vitesse spelen. Denk dat dat al moeilijk zat is voor deze overschatte commerciële voetballer

18 april 2022 om 12:51

Die jongen verdient bij PSG al een miljoen euro per jaar. Als hij al naar een Nederlandse club verkast, zal dat hoogstwaarschijnlijk op huurbasis zijn.

18 april 2022 om 13:55

Bij Ajax zou hij de opvolger van Gravenbergh worden en 1 van de pijlers van Ajax worden. Dus zal hij ook net zoveel kunnen verdienen als de grootverdieners daar zo een 2,5 miljoen. Ik zou als Ajax zijnde toch voor Suslov gaan die moet wel 10 miljoen kosten maar zal minder salaris vragen en heeft in mijn ogen meer potentie dan Simons.

Gewoon eens kiezen voor een goeie club ipv geld..

Hij zou bij een Nederlandse topclub ook niet in de basis staan, dan liever een contract bij PSG.

Of gewoon lekker mee met Mbappe naar Madrid. Zou nog veel beter zijn al zal hij dan geen speelminuten moeten eisen. Die krijg je daar niet bij het tekenen cadeau.

Eigenlijk weet nog steeds niemand wat je aan deze jongen als voetballer hebt toch? Nooit regelmatig in de basis, nog nooit karakter hoeven tonen want altijd bij clubs die bovenaan staan en waarbij alles voor je gedaan wordt.

Hij doet zich voor als een leeuw, maar tot nu toe heeft hij alleen nog maar het poesje hoeven spelen, geen idee of er in hem een leeuw schuilt, ik betwijfel het.

Als Simons slim is blijft hij bij PSG, gewoon lekker geld harken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren