Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi kan toptarget bijna verwelkomen: deal met Man City in de afrondende fase

Laatste update:

De onderhandelingen over de huurtransfer van João Cancelo naar FC Barcelona bevinden zich in de afrondende fase, zo melden onder meer The Athletic en Fabrizio Romano. De 29-jarige rechtsback van Manchester City is op een zijspoor beland in het Etihad Stadium en wil niets liever dan Ilkay Gündogan achterna gaan richting de Spaanse landskampioen. Barcelona heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst.

Xavi wil zich al langer versterken met de multifunctionele vleugelverdediger. Barcelona was in januari namelijk al bezig met de komst van Cancelo, maar kon toen niet aan de financiële voorwaarden voldoen. De Portugees vertrok vervolgens op huurbasis naar Bayern München, waar hij 21 wedstrijden zou spelen. De clubleiding besloot de koopoptie van zeventig miljoen euro echter niet te lichten, waardoor de rechtspoot deze zomer terugkeerde bij City.

Met het vertrek van Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain, dat vijftig miljoen euro betaalde aan Barcelona, kregen de Catalanen weer wat meer financiële mogelijkheden. The Athletic noemt de transfer van de tweebenige Fransman zelfs ‘cruciaal’: zonder het vertrek van Dembélé kon Barcelona niet aan de salariseisen van Cancelo voldoen zonder over het salarisplafond van LaLiga te gaan. City sorteerde de eerste duels van het seizoen al voor op het vertrek van de Portugees, aangezien hij telkens buiten de wedstrijdselectie viel.

Met de naderende komst van Cancelo krijgt Xavi een extra optie op de rechtsbackpositie, hoewel eerstgenoemde ook op de linkerflank uit de voeten kan. De Spanjaarden namen maandag (tijdelijk) afscheid van Sergiño Dest, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor PSV. De Eindhovenaren hebben daarnaast een optie tot koop bedongen. Xavi kiest doorgaans voor Jules Koundé als rechtsback, maar heeft ook Sergi Roberto nog achter de hand. Op de linkerflank kan de oud-middenvelder kiezen tussen Marcos Alonso en Alejandro Baldé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zwaar onderschatte speler. Was zo ontzettend goed in het begin bij City. Kan wel eens heel lekker uitpakken voor Barca en Xavi.

21 augustus 2023 om 17:53

Op rechtsback vind ik hem eerder overschat. Deed het daar alleen echt goed bij Inter en dat was als wingback. Bij Juventus ook goed, maar niet uitzonderlijk vind ik. Bij Portugal was het zelfs gewoon slecht.

Op de linkerflank was hij twee seizoenen waanzinnig in aanvallend opzicht. Maar het lijkt me niet dat de Balde voor hem op de bank gaan zetten. Het feit dat hij bij zowel City als Bayern snel wordt doorgeselecteerd afgelopen jaar zegt ook wel iets vind ik.

21 augustus 2023 om 18:01

Ja die periode dat ie bij City als inverted wingback speelde (links) was echt top. Ik weet niet wat het is met Cancelo, hopelijk is het niet te laat voor 'm

21 augustus 2023 om 18:03

Niet normaal goed was die toen inderdaad. Maar dat is toch al even geleden.

21 augustus 2023 om 18:04

@Lierse1997

Nee balde blijft gewoon basisspeler, maar cancelo kan prima vaak voor hem invallen, mocht balde geblesseerd/geschorst zijn. Want dat was afgelopen seizoen toch echt het probleem,dat als balde geblesseerd was had barca niemand

21 augustus 2023 om 20:26

Cancelo kan toch ook op rechts, dan moet alleen Kounde, Araujo of Christensen banken

21 augustus 2023 om 20:35

@DavidDein

Klopt inderdaad, dan zie ik christensen wel banken, maar die is onmisbaar achterin voor ons. Maar die kan dit seizoen iets meer rusten nu cancelo komt en kounde naar het centrum teruggaat.

21 augustus 2023 om 18:31

Onderschat? Wordt al jaren als een van de beste backs gezien terwijl hij bij zowel City als Bayern geen basisplek kan veroveren. Vind hem eerder overschat.

Deze club gaat in de komende 25 jaar zoveel problemen krijgen. Nu wellicht het sterkste en breedste team van de competitie maarr de inkomsten die ze mis gaan lopen gaat ze nekken.

21 augustus 2023 om 17:52

Sterkste team van de competitie waar haal je dat vandaan

21 augustus 2023 om 17:56

Nou goed ik zeg daarom ook ‘wellicht’ het sterkste team. Zal niet heel veel verschillen met real alhoewel real gewoon een erg krappe selectie heeft. Daarom zie ik barca wel kampioen worden.

21 augustus 2023 om 18:41

Nou als Madrid-fan ben ik het daar wel mee eens hoor.

Qua doelmannen heeft Madrid op papier een klein voordeel. Courtois is de beste ter wereld en hoewel MATS geweldig is en wellicht de 2e beste ter wereld zit er nog wel een aanzienlijk verschil tussen de 2. Met de blessure van Courtois is Barca echter gigantisch in het voordeel met MATS tov Lunin/kepa.

Centraal achterin is het imo een beetje om het even. Militao, Rudiger, Alaba, Nacho vs Araujo, Kounde, Christensen, Inigo is min of meer hetzelfde niveau en dezelfde diepte. Echter heb je hier ook weer een blessure met Militao. Op linksback is het min of meer gelijk indien Fran zijn niveau van Rayo haalt. Al schat ik Balde net een tikkeltje sterker in (en veel jonger). Op rechtsback is het verschil groot indien Barca Cancelo binnenhaalt.

Op het middenveld en de vleugels heeft Madrid weer het voordeel imo. Het middenveld van Barca is uitstekend maar wat Madrid daar momenteel aan kwaliteit en diepte heeft is absurd. Op de vleugels is het verschil waanzinnig groot in het voordeel van Madrid maar heeft Barca dan weer meer diepte.

In de spits is er geen discussie mogelijk. Daar zit ook het grootste probleem. Doordat Madrid geen basisspits heeft verliezen ze hun voordeel op de vleugels ook aangezien Rodry en Vini in dit systeem zonder spits compleet verloren lopen. Je hebt meer aan een middelmatige voetballer als Torres of Raphina die in een bekend systeem spelen en weten wat ze moeten doen dan aan topspelers als Vini of Rodry die geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn.

Hoewel Madrid op papier imo in de meeste linies wint is Barca gewoon sterker momenteel omdat ze een betere balans hebben. Mocht Madrid alsnog Mbappe halen (kleine kans volgens mij) dan slaat het volgens mij volledig om en ga ik meteen uit van titelwinst. Dat lijkt er echter niet in te zitten.

Nu is het een en al hosanna omdat nieuwe golden boy Bellingham het uitstekend doet en Madrid 6 op 6 heeft maar zodra Jude een dipje heeft of tegenstanders zich aanpassen en de angel uit zijn runs en penetratie halen houdt je een compleet impotent team over.

Zeer frustrerend om te zien als fan. Al maak ik me geen grote zorgen. Wat Laporta doet is leuk voor de komende 2-3 seizoenen maar wanneer ze de rekening gepresenteerd krijgen stort het hele kaartenhuis daar in.

21 augustus 2023 om 19:47

Meen je het echt dat de verdediging van RM om het even is met Barca??? Elke positie achterin van Barca is echt een stuk beter dan die van Madrid plus dat Barca nog aardig goed kan rouleren met die gasten. Vorig seizoen hadden ze de beste verdediging van Europa wat niet des Barca is maar wel momenteel wel de realiteit is. De rest van je opmerkingen zijn ook een beetje te betwisten maar die kan je nog uitleggen als kwestie van smaak en voorkeur maar de achterlinie is overduidelijk in het voordeel van FCB.

21 augustus 2023 om 20:21

Wederom weinig objecti aan mister objecti. Wanneer verander je nou eindelijk eens die username naar iets passend joh?

Wat is nou het grote verschil tussen Araujo, Kounde, Christensen en Inigo vs Militao, Rudiger, Alaba en Nacho?

Dat Barca defensief ijzersterk stond vorig seizoen klopt inderdaad maar dat heeft meer met de coach te maken en zijn systeem, net zoals de gatenkaas bij Madrid daaraan te wijten is. Qua spelersmateriaal is er echt geen verschil achterin.

21 augustus 2023 om 21:18

Nacho is niets meer dan een modale jongen en zwaar overschat als enige spanjool centraal achterin bij de merengues. Het is dat er bij Lucas keihard gelachen zou worden en Carvajal voorbij zijn top is, maar Nacho? Kom op.

Alaba heeft ook niet gebracht wat ervan verwacht werd. Althans, in mijn ogen valt ie tegen en zou ik hem voor geen enkele basisverdediger van Barã§a inwisselen. Let wel, tegenvallen is wat anders zijn beweren dat ie slecht is. Rudiger en Militao doen het prima, met name Rudiger heeft me (net als Christensen) weten te verbazen.
Alaba vind ik hetzelfde verhaal als Lewa bij ons.

Ik zou Kounde, Araujo en Christensen allemaal verkiezen boven de Cv's van jullie. En zelfs op RB heb ik er meer vertrouwen in. LB geloof ik pas weer zodra we Cancelo hebben. Balde is in mijn ogen teveel gehypet. Goed, zeker, maar een behoorlijke hype ook. Alleen jammer voor ons dat zowel Araujo als Christensen blessuregevoelig zijn.

21 augustus 2023 om 21:55

@Almogaver

We hebben nog mikayil faye en inigo martinez als christensen geblesseerd is. Die eerst genoemde hoop dat ie wat minuutjes kan maken dit seizoen.

En over rudiger gesproken idd die speelt steeds beter en beter de laatste tijd. Maar komt denk ik toch het beste tot zijn recht in een 3 mans verdediging. zoals die bij chelsea onder tuchel speelde.

21 augustus 2023 om 22:13

Faye speelt nog in het B-team en Inigo Martinez moet nog laten zien dat ie in ons systeem kan spelen. Daarom reserveer ik vooralsnog mijn mening over hen.

21 augustus 2023 om 23:02

Aanzienlijk verschil tussen Courtois en ter stegen? Dat bedoel je als grapje toch?

21 augustus 2023 om 23:41

@Almogaver

Ah dan snap ik het wel. En idd inigo moet zich nog bewijzen, heb wel veel vertrouwen in hem

22 augustus 2023 om 00:01

Imo zijn aurajo en militao de beste cvs ter wereld. Kounde of christensen zijn natuurlijk niet van het niveau alaba of rudiger. Denk dat sinds vorig seizoen ter stegen net iets beter is dan courtois en die gaat tot maart niet spelen denk ik. Snap de transfer cancelo tactisch gezien alleen niet behalve als backup als xavi van systeem wil wisselen. Kan ook aan mij liggen al zijn er wel meerdere dingen de afgelopen jaren onbegrijpelijk in Barcelona

22 augustus 2023 om 01:32

@EIfarondcamas

Nou, kounde is voor mij echt wel beter dan rudiger hoor. Die kan bijna alleen maar goed spelen in een 3 mans verdediging. Militao is ook wereldtop zeker, maar speelt de laatste tijd niet best helaas.

21 augustus 2023 om 18:23

Als Real Mbappe binnen heeft dan hebben zij alleen een zwakke rechtsback maar verder een prima elftal staan.

21 augustus 2023 om 18:29

Dat wordt nog een hele dure als aangezien hij weer zijn contract heeft verlengd

21 augustus 2023 om 18:43

Volgens mij is nergens gezegd dat hij zijn contract heeft verlengd maar kan zijn dat ik iets gemist heb

21 augustus 2023 om 18:44

Ik weet niet welke datum en welk jaar het daar bij jou is prof maar op 21 augustus 2023 heeft Mbappe helemaal (nog) niets getekend en is daar ook nauwelijks sprake van vooralsnog.

21 augustus 2023 om 18:47

Ik ben zelf voor real en ja in de basis heeft real een gigantisch sterk jong team staan. Alleen is het team niet erg breed. Voorin heb je naast vini en rodrygo niet heel veel. Achterin is carvajal al niet veel meer, laat staan wat erachter zit. Linksback zit het ook niet breed. Mendy heeft nog niet weten te overtuigen en cama is natuurlijk een middenvelder. Courtois een jaar eruit en lunin en kepa is ook niet denderend. Over een heel seizoen gezien, met blessures hier en daar, schorsingen en alles wat nog kan gebeuren is het team gewoon niet breed genoeg.

21 augustus 2023 om 18:58

Barcelona heeft volgens Transfermarkt.nl nu 22 spelers, real 25. Hoe dan ook denk ik dat iets verder komende in de CL dit jaar voor Barca belangrijker is dan la Liga winnen. En defensieve breedte heeft Barca vorig jaar in de 1e ronde CL genekt.

Dit heb ik nooit begrepen. Kan een City fan mij uitleggen waarom hij weg mag/wilt? Cancelo met zijn geweldig drive naar voren is toch wat Pep geweldig zou moeten vinden? Kan geweldig voetballen. Vind het echt een City/Barca speler.Maar ook vreemd waarom Bayern hem niet definitief wil inlijven

21 augustus 2023 om 17:55

Volgens mij gaan cancelo en pep niet zo lekker door één deur.

21 augustus 2023 om 17:58

Blijkbaar klaagt hij veel en heeft hij zo zijn maniertjes. Ook bij Bayern zat hij daarom toch af en toe op de bank.

21 augustus 2023 om 19:15

De reden is Pep Guardiola. Ik vind het doodzonde dat hij door de achterdeur wordt gewerkt

21 augustus 2023 om 21:24

Of hijzelf? Als ie ook problemen heeft gehad bij Bayern, ligt het misschien toch aan de speler.

Geweldige transfer, eindelijk een goeie rechtsback na jaren nu kan balde ook meer uitrusten, kan cancelo ook regelmatig op linksachter spelen mocht balde geblesseerd/geschorst zijn

22 augustus 2023 om 00:05

Prima speler maar juist een Onbegrijpelijke transfer. Of ze gaan tactisch anders spelen of dit wordt bankhangen voor cancelo. Voor in de breedte natuurlijk prima maar goed

22 augustus 2023 om 00:16

@EIFaraonDCamas

Ik denk toch stiekem dat cancelo ons enorm gaat verrassen met zijn prestaties, en hoop het ook. Ik had eerlijk gezegd fresneda er ook bij willen hebben. Maar die lijkt bijna onhaalbaar helaas.

Geweldige versterking voor Barca. Als je gisteren ook zag met wat voor jonkies Barca op het veld stond dan kan nog wat extra ervaring en klasse in de persoon van Cancelo absoluut geen kwaad!!

Was ik laatst ook even benieuwd naar. Cancelo gaf bij Guardiola aan dat hij een wisselrol niet accepteerde. Nadat Guardiola weer eens wat tactische foefjes in z'n hoofd had en meer met Ake ging spelen. Guardiola gaf aan dat hij dan maar weg moest gaan, want niemand krijgt de garantie op een basisplek. Denk dat Guardiola iedereen bereid is iedereen op te offeren voor zijn eigen controle over het team. Dus zo geschiede. Cancelo vertrok en Ake werd een van de betere spelers.

Dit wordt een miskoop.

Als je zowel bij Bayern als City niet weet te overtuigen, dan klopt er iets niet. Bij het nationale elftal van Portugal is het ook niet geweldig. Barcelonafans rekenen zich iets te snel rijk.

21 augustus 2023 om 18:15

Bij city niet overtuigen? Weet niet welke wedstrijden jij gezien hebt.

21 augustus 2023 om 18:40

@mick00

Hij was een beetje ala alves, maar dan op de linksback positie die assist op sterling die hij gaf waardoor sterling scoorde. was echt geniaal hopelijk kan hij dit ook laten zien bij ons!

21 augustus 2023 om 20:36

Jullie hangen te veel in het verleden. Deze jongen heeft al jaren niks meer laten zien en als je zowel bij City als Bayern persona non grata bent, belooft dat niet veel goeds.

Leuk dat ie een goeie periode in het begin heeft gehad bij City, maar daar is al jaren geen sprake meer van.

21 augustus 2023 om 18:23

Was in 2020 imo gewoon de beste linksback ter wereld en dat als rechtsback... Uitstekende speler.

21 augustus 2023 om 20:37

'was in 2020...'

Inderdaad, was.

21 augustus 2023 om 18:44

Hij heeft bonje met Pep Guardiola, en omdat hij 60 a 70 miljoen kost begint Bayern er niet aan.

Barcelona daar aantegen wil het graag betalen in 6 a 8 termijnen.

Huur met optie tot koop. Madrid ligt weer te slapen hoor. En dat allemaal omdat ie een client van Mendez is. Ik begrijp er niets van.

21 augustus 2023 om 18:24

Of ze willen geen probleemjongen in huis halen? Daarnaast wissel bij zowel city als Bayern? Waarom dan bij ons nodig?

21 augustus 2023 om 18:34

Omdat hij veel beter is dan jullie huidige back?

21 augustus 2023 om 18:49

Alvarez is ook wissel bij City. Ook niet nodig bij ons dan ondanks dat we geen eens een spits hebben die basis kan spelen? Dat vind ik echt geen argument. Bij City is het het systeem en Pep. Bij Bayern de concurrentie en het feit dat Bayern hem sowieso niet ging kopen dus ook liever speeltijd gaf aan hun eigen spelers. Hij is gewoon veel beter dan Carvajal, Odriozola en Vazquez. Zo'n jongen kan je altijd gebruiken.

Dat probleemjongen gedoe kan ik niet zoveel mee. Een paar geruchten in de Engelse tabloids en iedereen loopt het maar na te papegaaien. Bovendien, zelfs als dat zo is, wat dan nog? Alsof Ronaldo geen probleemjongen is en was? Of Mbappe waar elke Madrid-fan van droomt. Zolang ze professioneel zijn, de kwaliteiten hebben en inzet tonen maal ik er niet om. Daarnaast, de meeste 'probleemjongens' lopen doorgaans heel snel in het gareel wanneer ze bij een gigantische club als Madrid binnen komen.

21 augustus 2023 om 18:41

@real8madrid

Is fresneda niet iets voor jullie misschien? ook een erg goeie rechtsback maar moet meer laten zien nog. hij had wel vincius goed bijgehouden een aantal keer afgelopen seizoen.

21 augustus 2023 om 21:27

Ben er nou maar niet te rouwig om. Mendes heeft met Deco bij Barça gewoon weer een leuk plekkie. Plus hij heeft een goede band met Laporta.

Maar ik ben niet bepaald blij met dergelijke banden. Helaas verkeren we niet op juiste plek om spelers hoe dan ook naar ons te willen laten komen, die financiële slagkracht hebben we niet en we hebben ook niet meer het team van Messi. Als je dan dankzij dit soort banden (goede) spelers aan je bindt, dan is dat nogal fragiel.

Ik vind dit enger dan de financiële kwestie. Veel enger.

Had Cancelo ook wel graag bij Real willen zien maar goed dit is natuurlijk een enorme verbetering voor Barcelona op die rechterflank als je het met Roberto en Dest moest doen de afgelopen jaren. Koundé heeft het aardig ingevuld vorig jaar maar die wil je toch liever in het centrum hebben. Natuurlijk waren zijn beste jaren als linksback bij City maar bij Bayern had die ook een tijdje een prima periode op rechtsback. Verdedigend is het niet de sterkste speler maar aanvallend kan die zoveel toevoegen. Zeker tegen de wat lagere La Liga teams.

21 augustus 2023 om 21:43

Ik verwacht dat Xavi met 3 achterin gaat spelen, met dan eventueel Balde en Cancelo die het veld breed houden en hun zwaktes niet te bloot legt, namelijk verdedigen. Daarbij vang je ook op dat er gemor gaat komen van de centrale verdedigers. Kounde, Araujo, Christensen, Inigo Martinez,... daar mag je er twee van gaan banken. Inigo zal zich daar wel bij neerleggen, Christensen/kounde minder gok ik. Verder hebben ze in Barcelona nu ook eindelijk het licht gezien en de campagne gestopt dat Eric Garcia een topper in wording is. Maar ik zie Xavi niet met 2 aanvallende backs spelen in een 4-mans verdediging. Dan is hun stabiele verdediging, wat hen vorig jaar kampioen maakte, weg en verwacht ik dat ze veel vaker op de counter gepakt zullen worden.

21 augustus 2023 om 22:16

Ik denk eigenlijk dat Xavi dan op z'n minst Frenkie zal gebruiken als 1 van die 3 Cv's. Daarnaast denk ik dat de 3 genoemde Cv's best veel minuten kunnen maken allemaal, deels omdat Araujo en Christensen blessuregevoelig zijn, en ook omdat ze makkelijk ingezet kunnen worden als rechtsback (en dus als vervanger van Cancelo, of van Balde alscancelo naar links doorschuift).

Ik verwacht zelf gewoon het 442 systeem met Cancelo en Balde in een aanvallende rol, en Frenkie die zoals afgelopen week uitpakt als 3e CV.

Gelukkig heeft de club weer eens positief nieuws buiten de lijnen, want veertig minuten van het wangedrag van Getafe en de incapabele Spaanse arbitrage binnen de lijnen waren bijna genoeg om de afstandsbediening dwars door mijn televisie te smijten. Hoewel Xavi Hernández de plank overduidelijk heeft misgeslagen op tactisch vlak, was het frustrerend om te zien hoe een dubbele standaard werd gehanteerd door een uitzonderlijk slechte Cesar Soto Grado en uiteindelijk ook de Spaanse bond. Aan de andere kant verdiende Barcelona het ook eigenlijk niet om de wedstrijd te winnen. Ronald Araujo als rechtsback? Pedri in een rol waarin hij duidelijk minder aan de bal komt? Een blok op het middenveld in een wedstrijd waarin de tegenstander die ruimte juist dicht probeert te zetten? Het tactisch plan klopte niet, spelers wisten hun hoofd niet koel te houden en daar heeft Barcelona de prijs voor betaald.

Heb het al eerder benoemd, maar Barcelona heeft in mijn ogen twee prioriteiten voor de laatste weken van de transferperiode; een vleugelverdediger voor de rechterflank en een vleugje genialiteit in de voorhoede. João Cancelo (speler van wereldklasse met gedragsproblemen), Iván Fresneda (talentvolle en complete verdediger) en Arnau Martínez (talentvolle en aanvallend ingestelde verdediger) waren eigenlijk vanaf het eerste moment de drie opties. Xavi was voorstander van Cancelo, Deco was voorstander van Fresneda en Martínez werd al langer in de gaten gehouden door de club. Kortom, de vleugelverdediger die uiteindelijk tekent zal veel zeggen over de interne verhoudingen binnen de club. De keuze voor João Cancelo lijkt me een duidelijk signaal over de beslissingsbevoegdheid van Xavi en de macht van Jorge Mendes binnen de club. Xavi krijgt zijn zin, mits de nieuwe speler uit de stal van Mendes komt.

Wat betreft het vleugje genialiteit, daar werd even Neymar voor genoemd. Er waren wat mij betreft altijd drie voorwaarden voor zijn terugkeer; een publiekelijk excuses voor de manier waarop hij is vertrokken bij de club, een financieel offer om zijn terugkeer te realiseren en zijn vader dient niet langer betrokken te zijn bij onderhandelingen met de club. Blijkbaar zijn dat geen realistische voorwaarden en lijkt het ergens ook wel logisch dat hij nu voor Al Hilal heeft getekend. Welke spelers zijn dan nog wel haalbaar? Bernardo Silva gaat waarschijnlijk bijtekenen in Manchester, Leroy Sané heeft aangegeven nog minimaal een jaar langer in München te willen blijven, Paulo Dybala blijft in Rome en de helft van Takefusa Kubo’s transferrechten is nog in bezit van de aartsrivaal. Wat blijft er dan nog over? João Félix maakt zich onmogelijk onder Simeone en Rayan Cherki heeft nog een tweejarig contract in Lyon. Tsja, dan klinkt João Félix op huurbasis (wellicht met optie tot koop) niet eens zo vreemd. Zeker als hij bereid is om salaris in te leveren en gezien het feit dat zijn marktwaarde nog nooit zo laag is geweest.

21 augustus 2023 om 18:48

Guaporta

Met alle respect. maar ik denk niet Leroy Sane echt persee nodig is. sinds zijn zware blessure van 2019, is hij niet meer het zelfde geweest, laat soms geniale dingen zien maar ook vaak dat ie bizar slecht speelt, gewoon een mooi weer voetballer is het. felix is zeker welkom idd als hij inlevert

Prima vervanger voor Dest hahah

Die gaat makkelijk 10 assists pakken in la liga.
Al helemaal met Lewandowski voorin die weet wel wat te doen met voorzetten.

Gefeliciteerd met La Liga

CL proberen te overwinteren.

Verhuren zonder verplichte koopoptie, rare deal toch voor City?

21 augustus 2023 om 21:30

Met een verplichte koop zou de deal nooit doorgaan. Als ie het nu lekker doet bij Barça, dan zal de club mogelijk geneigd zijn hem over te nemen.

21 augustus 2023 om 21:46

Ja maar daar wringt het schoentje voor de club die verhuurd altijd. Ook al heeft ie het leuk gedaan bij de nieuwe club, zullen die altijd proberen hem nog voor een lagere prijs dan de optie tot koop te strikken.

21 augustus 2023 om 22:13

En als ie niet komt, wordt ie sowieso niet verkocht. Daarbij zit je met de kosten en een mogelijke stoorzender in de kleedkamer.

Dat Barca een rechtsback nodig heeft staat als een paal boven water. Cancelo is een hele goeie speler, en ik verwacht dat die dit ook waar kan maken. Toch heb ik wel zo m'n twijfels tactisch gezien, die ik hopelijk duidelijk genoeg zal uitleggen, en bovenal hoop ik dat ze onterecht zijn ;-)

Xavi lijkt voorlopig met een 442 te gaan spelen. Dan staat Balde erg hoog op het veld, waarbij je dus eigenlijk nog 3 "verdedigers" in je elftal nodig hebt. Afgelopen seizoen waren dat vooral Kounde (rechtsback), Araujo en Christensen. Dit seizoen zullen dat waarschijnlijk Frenkie en de 2 Cv's worden. Dat betekent dus dat de rechtsback waarschijnlijk ruimte krijgt om flink op te stomen, overlappende runs te maken en om bij de 1e paal op te duiken, zoals afgelopen 2 wedstrijden een paar keer gebeurde met Kounde en Araujo. Ik vermoed dat dat ook de reden was dat Araujo rechtsback stond, maar dat terzijde.

Cancelo vond ik in z'n tijd bij City vooral bijzonder vanwege het aanschuiven bij het middenveld. Vaak stond die naast Rodri mooie passes te geven, en ondanks dat dat geweldig is, hebben we dat bij Barca niet echt nodig, omdat het middenveld juist al overvol is met Romeu, Frenkie, Pedri en Gundogan of Gavi. (tenzij Xavi naar een 433 overstapt binnenkort, maar daar ga ik niet vanuit nu).
Wat mij betreft verschillen de kwaliteiten uit de City tijd van Cancelo (bijschrijven op het middenveld en mooie passes geven) behoorlijk van de eigenschappen waar Barca naar op zoek is (overlappende runs, de vleugelaanvaller rechtsvoor ondersteunen en achter de defensie van de tegenstander opduiken).

Ik denk dat die dit met zijn snelheid en kwaliteiten ook prima kan, maar het is niet hetgene wat Cancelo juist zo ijzersterk maakte bij City.

Wat dan wel weer positief is, is dat hij erg goed was bij het geven van voorzetten voor een inlopende nummer 8 (gundogan, en in mindere mate Pedri en Gavi). Het was niet voor niks dat Gundogsn veel doelpunten maakte in de periode dat Cancelo veel als linksback speelde. Zeker op de positie een stuk rechtsvoor de middencirkel waar Kounde en Araujo de afgelopen 2 wedstrijden best af en toe speelden, kan z'n passing en z'n sterke voorzet echt een kwaliteit zijn.

Kortom, het is wat mij betreft niet de match made in heaven qua spel, maar het is gewoon een kwaliteitsspeler die ik zeker zie slagen.

21 augustus 2023 om 22:02

@EIRompelineasIk had stiekem gehoopt dat barca fresneda er ook bij ging halen. Maar dat gaat niet meer gebeuren en zou sowieso veel moeten kosten. En ik hoop oprecht dat xavi stopt met 4 mans middenveld heletijd, en gavi of pedri als hangende linksbuiten. Ze zijn het beste gewoon op het middenveld. Ik heb echt wel vertrouwen in ansu dit seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren