Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wouter Goes koos na kritiek van Ajax zelf voor vertrek naar AZ: ‘Kwam hard aan’

Laatste update:

Wouter Goes heeft in de jeugd van Ajax zelf gekozen voor een vertrek naar AZ. De inmiddels negentienjarige verdediger kwam destijds tot deze keuze nadat er halverwege het seizoen twijfels over hem ontstonden.

Goes speelde tot zijn twaalfde vier jaar lang in de jeugdopleiding van Ajax. Toen het stoplicht tijdens zijn laatste seizoen ‘op oranje ging’, besloot de talentvolle mandekker eieren voor zijn geld te kiezen. Daarmee wilde hij een gedwongen vertrek voor zijn.

“Die twijfels vanuit Ajax kwamen voor mij als een verrassing”, zegt Goes in gesprek met Voetbal International. “Ik speelde alles in Onder 12, het ging lekker. Mijn ouders en ik gingen op gesprek met het idee dat het stoplicht op groen zou staan, zoals ze dat bij Ajax noemen. Maar het bleek dus oranje. Dan ben je een twijfelgeval.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Goes kreeg vanuit de club twee punten van kritiek te horen. “Ze vonden dat ik moeite had met het verdedigen met ruimtes in mijn rug en aan de bal vonden ze het indribbelen niet goed genoeg. Dat kwam hard aan.”

Om het moment vóór te zijn dat het stoplicht op rood zou springen, is Goes destijds met zijn entourage gaan rondbellen naar andere clubs. “AZ nodigde me meteen uit voor een stage van vier dagen. Na de eerste training al zeiden ze dat ik kon blijven. Kort daarna ging het stoplicht bij Ajax alsnog op groen. Maar toen was het te laat.”

Goes ging met beide clubs in gesprek, maar hield een goed gevoel over aan zijn ontmoeting met het hoofd opleiding van AZ, Paul Brandenburg. “Hij maakte veel indruk. Die kwam met een hele PowerPoint-presentatie van een jarenlang ontwikkelingsplan. Daar kwam bij dat ik tijdens mijn allereerste training bij AZ had gemerkt dat iedereen als vrienden met elkaar omging. Terwijl ik bij Ajax te maken had met groepjesvorming.”

Goes veroverde begin februari een basisplaats bij AZ onder trainer Maarten Martsen en vormt sindsdien een centraal duo met Riechedly Bazoer. Hij kwam dit seizoen tot nog toe achttien keer in actie voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. Namens de beloftenploeg speelde Goes in elf Keuken Kampioen Divisie-duels mee.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

19 april 2024 om 10:29

Meerdere wegen naar Rome en het pakt goed uit maar toch vind ik dit dubbel. Aan de ene kant menselijk dat je verder kijkt en als je dan een goed gevoel over houdt aan AZ dan is het logisch dat hij gaat. En laten we eerlijk wezen het pakt goed uit.

Alleen vind ik toch dat een bepaald geloof of een bepaalde mentaliteit mist wanneer wordt verteld dat je een extra stapje moet zetten om aan te haken en de reactie is om verder te kijken ipv te denken ‘ik ga het laten zien’.

Neemt niet weg dat het voor hem de juiste keuze was.

19 april 2024 om 10:35

Wellicht heeft hij dat gedaan want het stoplicht ging alsnog op groen geeft hij toch duidelijk aan? Jij concludeert te snel. Zijn gevoel bij AZ was gewoonweg beter ook na groenlicht van Ajax.

19 april 2024 om 10:46

Voor mij voelt het juist alsof hij zijn conclusie trok en dacht ik ga toch wel dus ga verder kijken. Hij geeft ook aan dat hij het niet had verwacht en toen verder ging bellen.

Ik kan niet in zijn hoofd kijken maar dit is inderdaad hoe het op mij overkomt. Echte top gaat niet voor een plan B of uitweg en is overtuigd van eigen kunnen. Hij had aan het einde van het seizoen ook verder kunnen kijken.

Stel dat hij nu bij een topclub komt en een moeilijk seizoen heeft en op het 2e plan komt of gewoon minder speelt dan verwacht. Hoe gaat dit dan in zijn hoofd, kan hij dan vechten voor zijn plek of wil hij dan ook weer weg? Ben ik dan wel benieuwd naar. Kan ook dat hij er nu heel anders in staat.

Maar nogmaals, uiteindelijk pakt het voor hem uitstekend uit en als hij zich beter voelde bij AZ dan is zijn keuze gewoon de juiste geweest.

19 april 2024 om 10:46

Hij was 12. Als een volwassen vent dan kritiek levert, hoe opbouwend ook, trek je je dat meer aan dan wanneer een leeftijdsgenoot dat doet. Zeker als die kritiek betekent dat je misschien kunt fluiten naar je droom.

Als je dan een alternatief achter de hand hebt, prima toch.

19 april 2024 om 11:07

Of hij denkt ze zien het bij ajax niet goed, ze hebben er niet zo veel verstand van, ik ben overtuigd van mezelf en kom er ook wel zonder die lui. Bovendien is het ongezellig.

Je legt het negatief uit, maar het kan juist ook andersom zijn, hij had er op zijn 12e meer kijk op dan de trainers bij ajax.

19 april 2024 om 12:51

Je kan misschien niet in z'n hoofd kijken, maar daarvoor is gelukkig dit interview. Ik denk dat je er te veel vanuit gaat dat Goes niks liever wilde dan voor Ajax spelen. Er zijn dus ook jongens die gewoon graag bij de club spelen met het beste plan en toekomstperspectief. Als hij had gewild had hij gewoon bij Ajax kunnen blijven, maar hij vond het dusdanig leuker bij AZ dat hij voor die overstap heeft gekozen. Overigens is het hebben van een plan B helemaal niet zo'n slecht idee, zijn genoeg factoren waar je geen invloed op hebt die er alsnog voor kunnen zorgen dat plan A hem niet wordt.

19 april 2024 om 14:07

Die jongen was 12 jaar. Op die leeftijd heb je geen extra stapjes. Het komt er gewoon uit of niet. Pas een aantal jaren later kun je echt aan het werk met je zelf, zowel fysiek, mentaal als voor een klein deel technisch.

19 april 2024 om 14:17

We moeten niet vergeten dat alles een momentopname is.

Niemand ontwikkelt op dezelfde snelheid, heeft dezelfde concurrentie en heeft ook hetzelfde nodig.

De één rendeert bij een strenge aanpak, de ander bij een coachende aanpak.

Hij voetbalt zoals hij hier praat, als een slapjanus. Wellicht zet hij nog stappen, want hij is nog jong, maar ik vind het nu 3x niks.

19 april 2024 om 11:00

Ik vind hem juist verstandig praten. Achteraf ook nog eens de goede keuze gemaakt, want nu is hij basisspeler in de Eredivisie in plaats van in de KKD.

19 april 2024 om 11:05

Want bij Ajax zou hij als 19 jarige geen speeltijd krijgen?

Afgelopen jaren zijn veel bij Ajax opgeleidde verdedigers uitstekend terecht gekomen.

19 april 2024 om 11:05

Op het moment dat je tips krijgt die je moeten helpen in je ontwikkeling en dat 'komt hard aan' en je loopt vervolgens maar weg... tja dan ben je gewoon een slapzak.

19 april 2024 om 11:10

Dit waren geen tips, maar dit was zijn periodieke beoordeling. Ik vind het altijd bijzonder (zonder ergens een schuld neer te leggen) dat er tijdens een beoordeling 'verrassingen opkomen'.
De tips zou je tijdens de trainingen en wedstrijden verwachten.

19 april 2024 om 11:16

Als jouw werkgever aangeeft dat ze misschien met je doorgaan, maar misschien niet dan ga jij toch ook om je heen kijken? Of zou je wachten op hun besluit?

Het klinkt alsof Goes gewoon snel onderdak vond en daar een goed gevoel had. Prima! Hij heeft ook gewoon netjes aan hoe het gelopen is en geeft ook niemand ergens de schuld van.

19 april 2024 om 11:18

Dit is totale onzin natuurlijk. Op het moment dat je tijdens trainingen en tijdens wedstrijden geen punten van kritiek krijgt en op een beoordeling is het opeens (oranje) terwijl je alles speelt en je wedstrijdverslagen goed zijn is gewoon vreemd.

19 april 2024 om 11:22

Dat is zijn waarheid, klinkt wat mij betreft niet geloofwaardig.

Maar goed, dat is niet m'n punt. Als jij verbeterpunten aangereikt krijgt en je reactie is te vertrekken. Tja...

19 april 2024 om 11:24

Speedy, dat zegt Mulenga niet eens. Hij zegt dat hij achteraf een goede keuze heeft gemaakt die verstandig voor hem heeft uitgepakt. Wellicht dat je het verkeerd opvat of ik zelf.

19 april 2024 om 12:13



Wie zegt dat die verbeterpunten ook klopten? Die trainers die (be)oordelen zijn ook maar mensen, wie zegt dat zij het bij het rechte eind hebben? Ik krijg ook wel eens verbeterpunten te horen waar ik het niet mee eens ben.

Ik zie jouw opmerking mbt slapjanus dan ook niet. Je bent gewoon verantwoordelijk voor je eigen keuzes en hij koos AZ. Waar ze blijkbaar minder moeite hadden met een 12 jarige die niet zo goed kon indribbelen.

19 april 2024 om 13:30

Ja zo'n jochie van 12 zal het vast beter weten dan al die trainers. Jouw opmerking stipt precies het mentaliteitsprobleem van de jeugd aan.

19 april 2024 om 13:36

Je doet net of hij op zijn 12e besloot te stoppen met voetbal om alleen nog fortnite te gaan spelen. Sterke keuzes maken en het heft in eigen handen nemen zijn eerder een teken van kracht in plaats van een zwakte. Het is in ieder geval totaal absurd om dit als mentaliteitsprobleem te zien van een 12-jarige. Het

19 april 2024 om 14:35

Aha, en die van jou vaart blind op expertise van verheerlijkte stafleden.
Prima toch. Goes blij, Ajax blij en jij ook.

19 april 2024 om 15:18

Nee hoor. In de huidige jeugd van Ajax zit een toptalent die een aantal jaar terug stopte om de hangen met zijn vrienden. Bij de amateurs lekker ging ballen en zelfs in het eerste meedeed. Vervolgens bedacht dat Ajax was toch zo gek nog niet en ik ga er toch vol voor. Zich opnieuw bij Ajax meldt, een proefperiode krijgt om te zien of zijn ontwikkeling niet te veel gestagneerd is. Zich letterlijk het snot voor de ogen werkt en voila een van de toptalenten. Dat is sterke keuzes maken en getuige van mentaliteit. Zowel topvoetbal opgeven omdat je het gevoel hebt dat je er teveel voor moet gaan laten en vervolgens realiseren dat je het er toch voor over hebt en je het snot voor de ogen werken om alsnog de kans te pakken.

19 april 2024 om 12:52

Precies Kuna_mila, beetje angsthazen gedrag. Ga gewoon de strijd aan, Ajax is je club maar als er een beetje twijfel is meteen allerlei clubs zelf bellen. Slapjanus, mee eens. Nadat het rood is kun je toch ook nog rondkijken.

19 april 2024 om 15:45

What? Slapjanus.....?
Heb je hem al eens zien voetballen.
Draagt op zeer jonge leeftijd de verdediging bij Az met de nodige bravoure dat eigenlijk past bij iemand die al minimaal 4 jaar in her eerste speelt.
Hij heeft ook durf en lef en schuwt geen enkel duel.
In tegenstelling tot sommige andere jongeren die ten onrechte worden bestempeld als toptalent is Goes echt een verademing om te zien spelen in de verdediging.

19 april 2024 om 18:41

Ja een enorme slapzak, mooi weer voetballer. Maargoed, wellicht zet hij nog stappen. Is immers pas 19.

20 april 2024 om 18:10

Jij vindt Bazoer ook meer kwaliteit hebben dan Reijnders, dus ik neem dit ook met een flinke korrel zout. Goes is een toptalent.

Wouter Goes vind ik eigenlijk het enige echte goede AZ talent wat de afgelopen 2 jaar zijn debuut heeft mogen maken. Wat een sterke en goede verdediger is dit voor een 19 jarige broekie. Vreemd dat Janssen hem en Dekker er meteen uithaalden nadat Bazoer en BMI weer fit waren.

Is ergens ook wel een vervelende klootzak als het moet en dat vind ik wel mooi om te zien.

Goede speler. Vooral in topwedstrijden dit jaar stond hij zijn mannetje.

Het klinkt inderdaad dat hij qua karakter en mentaliteit beter bij AZ op zijn plek is dan bij een topclub en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Maar wel apart dat jeugdspelers tegenwoordig zo veel moeite hebben met kritiek en verbeterpunten en dan meteen voor een andere club gaan kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren