Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wouter Burger ‘doodziek’ van rode kaart: ‘Genaaid door eigen ploeggenoot’

Laatste update:

Wouter Burger is niet blij met Dan Ndoye, ploeggenoot bij FC Basel. De 21-jarige middenvelder werd dinsdagavond tijdens het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje met de leeftijdsgenoten van Zwitserland (2-0 winst) van het veld gestuurd met een rode kaart, nadat Ndoye hem door een slimmigheidje zijn tweede gele kaart aansmeerde.

“Ja, ik word genaaid door mijn eigen teamgenoot", zegt Burger in gesprek met ESPN. “We trainen woensdag weer en dan is hij wel van mij. Nee, hij doet er alles aan om te winnen en ik moet iets slimmer zijn in dat duel door niet met geel op zak zo'n tackle in te zetten.” De international van Jong Oranje, die als gelegenheidsverdediger speelde, zag hoe zijn ploeggenoot Ndoye kermend naar de grond ging na een lichte overtreding.

Burger laakt dan ook het gedrag van zijn ploeggenoot bij FC Basel. “Misschien had ik hetzelfde gedaan als de situatie andersom was geweest. Het zit alleen niet zo in mijn systeem. Hij voelt iets en gaat liggen. Dan ligt hij vijf minuten op de grond alsof hij echt geblesseerd is. Dat vind ik jammer en dat ga ik hem ook vertellen. Nee, we vliegen niet samen terug naar Zwitserland. Dat stond hiervoor ook niet op de planning hoor.”

Ondanks dat Jong Oranje met een man minder kwam te spelen, zette de ploeg toch een cruciale stap richting deelname aan het EK 2023. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi moest winnen van Zwitserland om plaatsing in eigen hand te houden. Invaller Elayis Tavsan, die zijn debuut beleefde als vervanger van de geblesseerd geraakte Joshua Zirkzee, redde Oranje met twee goals. “Ik heb beide doelpunten gemist, ik was namelijk nog doodziek van mijn rode kaart”, aldus Burger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijke reactie van Wouter. Ik hoop dat 'ie op een dag nog een keer terugkomt in De Kuip.

30 maart 2022 om 14:51

Als ballenjongen, gastheer?

Achja, uiteindelijk de pot alsnog gewonnen ondanks dat de gehele arbitrage tegen JongOranje was. Eerstvolgende training gewoon een keer perongeluk op de voet staan

Wat was dat gisteren een wanvertoning van de arbitrage zeg. Jong Oranje heeft wel echt een leuke ploeg om naar te kijken.

30 maart 2022 om 12:44

Er mist wel enige vorm van creativiteit. Waar je in de vorige generatie Jong Oranje spelers nog creativiteit kon verwachten van Gakpo, Stengs, Lang, Kluivert, Harroui en/of Kadioglu, speelde je gisteren vrijwel alleen met lopers: Gravenberch, Taylor, Ekkelenkamp en Timber. Waarbij Zirkzee opeens als een soort van Harry kane moest gaan terugzakken. Dat kan natuurlijk niet. Of je moet een Unuvar en Regeer (laatstgenoemde kan in een Veerman rol opkomen en creatieve ballen geven) oproepen of je moet 4-3-3 spelen met wingers, waarbij de lopers de ballen inleveren bij de wingers. Ook al gaf Ekkelenkamp wat listige balletjes, kun je niet verwachten dat die middenvelders de aanvallers kunnen wegsteken.

30 maart 2022 om 13:21

Nou, ik heb gisteren naar de kwalificatiewedstrijden in Afrika zitten kijken, als je op zoek bent naar arbitraal falen...

Achteraf was die rode kaart juist een kantelpunt, het werkte als doping op oranje. Alles ging veel zorgvuldiger en weloverwogen na dat moment. Het was natuurlijk nooit geel, maar die Zwitser heeft 70% van de zuivere speeltijd op de grond gelegen.

30 maart 2022 om 12:36

Met een beetje pech hadden die Zwitsers 2x gescoord direct na de rode kaart. Die 5 minuten na de rode kaart hadden ook heel anders kunnen uitlopen.

30 maart 2022 om 18:13

Ja pas toen vd Looy's intenties overboord moesten ging het draaien, lol. Wat zegt dat over hem...

Wat een schandalige kaart was dit en dan nog niet te spreken over die zuivere goal van Brobbey. Gewoon enorm goed dat sterke lijf gebruikt verdediger afgehouden en doorgedraaid. Knap dat ze nog hebben gewonnen.

Belachelijke gele kaart. Dat aannaaien is heel erg, maar een incapabele arbitrage is minstens zo erg. Die fluitist hoeft sowieso de eerste tijd niet internationaal losgelaten te worden. Laat hem eerst maar eventjes deze wedstrijd nafluiten;-)...

Iedere keer als ik even spiek of Wouter Burger speelt bij Basel, zie ik dat hij eraf gaat met rood. Valt me wel op, en Ndoye die wist als ploeggenoot natuurlijk dat hij de aan te naaien man was.

30 maart 2022 om 13:44

Knap, aangezien hij één keer rood heeft gepakt dit seizoen. En dat was ook met 2 keer geel...

30 maart 2022 om 15:12

Hij heeft ook maar één keer gespiekt😆

30 maart 2022 om 20:40

O geinig, ik heb hem letterlijk er tweemaal af zien gaan met rood, volgens mij eenmaal in de competitie en eenmaal Europees. Vergeef me als ik het fout heb, maar dat zijn wel precies de tweemaal dat ik heb gespiekt dus.

edit: Onwijs, ik heb letterlijk een herinnering hem vaker eraf te zien gaan met rood, in de tussenstanden, maar ik controleer nu de gespeelde wedstrijden en het is allemaal onzin. Mijn fout.

31 maart 2022 om 12:09

Hij heeft in zijn hele profcarrière pas één keer rood gepakt (in bijna 70 wedstrijden). Ik volg Wouter wat nadrukkelijker omdat hij uit de buurt komt waar ik ben opgegroeid.
Maar goed, dat je de fout toegeeft in ieder geval. En op zich pakt hij bij Basel wel veel gele kaarten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren