Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wonderkind Lamine Yamal schiet Barcelona met fenomenale uithaal naar zege

Laatste update:

Barcelona heeft vrijdagavond een moeizame zege geboekt in LaLiga. In eigen huis was de ploeg van trainer Xavi met 1-0 nipt te sterk voor RCD Mallorca. De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van de zestienjarige Lamine Yamal. Dankzij de driepunter bezet Barcelona voorlopig weer de tweede plek op de ranglijst, al heeft Girona, dat twee punten minder verzamelde, nog een duel tegoed.

Trainer Xavi voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het duel met Athletic Club (0-0). Marc-André ter Stegen, die zijn 400ste wedstrijd keepte voor de Catalanen, stond net als afgelopen week onder de lat.

Centraal achterin verving Iñigo Martínez de geschorste Ronald Araújo, terwijl het gat dat de geblesseerde Frenkie de Jong achterliet werd opgevuld door Raphinha. In de spitspositie kreeg Marc Guiu de voorkeur boven Robert Lewandowski. De achttienjarige aanvaller werd vanaf de flanken bediend door Yamal en João Félix.

Barcelona creëerde in het eerste bedrijf de nodige kansen, maar onder meer João Félix en Fermín López, die de geblesseerd geraakte Raphinha verving, hadden het vizier niet op scherp staan.

In de 23ste speelminuut kreeg Barça een uitgelezen kans de score te openen. Na het bekijken van de videobeelden kende arbiter Javier Iglesias Villanueva een penalty toe vanwege een overtreding op Raphinha in de zestien. Ilkay Gündogan mocht aanleggen, maar hij miste de strafschop.

Tien minuten na de hervatting was Mallorca dicht bij de 0-1. Uit een hoekschop was het Vedat Muriqi die op de lat kopte. Uiteindelijk vond Barcelona de openingstreffer pas een kwartier voor tijd.

Yamal ging op avontuur en belandde in het zestienmetergebied. De aanvaller kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal op fenomenale wijze in de linkerbovenhoek: 1-0. In het restant van de wedstrijd gingen de Catalanen nog op zoek naar een tweede treffer, maar die werd niet meer gevonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig kijk ik alleen nog naar Barcelona voor de 16 jarige Yamal en 17 jarige Cubarsi. Twee licht punten in een verder donker seizoen. Echt bizar dat die twee op dit moment gewoon je twee beste spelers zijn. Tegen Napoli zal het toch echt beter moeten. Maar ik heb er een hard hoofd in als je dit elftal al het hele seizoen ziet ploeteren en afhankelijk is van een 16 jarig jochie. Maar opnieuw.. wat is hij goed zeg. Wauw gewoon.

8 maart 2024 om 23:03

Tja..geen speld tussen te krijgen. Maar behalve die twee die je noemt was vitor ook goed vandaag. Veel dreiging.

8 maart 2024 om 23:06

Eerlijk gezegd vond ik Gündogan ook wel goed, die kan echt heel goed om zijn wegdraaien. Een van de meest stabiele spelers in het team na de winterstop.

8 maart 2024 om 23:07

Ja gundogan is ook belangrijk voor de structuur in dit team. Met frenkie uitgevallen zouden we zonder gundogan geen middenveld meerd hebben. Vandaag wel een beetje sloridg maar is moe denk. Sinds begin dit jaar speelt hij erg sterk maar is bijna altijd wel belangrijk geweest. Is misschien wel de best presterende barca speler sinds 2024.

8 maart 2024 om 23:19

Voelt zo dubbel met Gundo. Lijkt alsof ie op 90% speelt en alleen 100% kan geven in echt de grote/belangrijke wedstrijden. Zo’n pingel is ook flut, echt een belangrijke pingel had zoveel meer rust en energie kunnen leveren voor dinsdag, schiet je hem zo belabberd in. Maar goed in dit slecht draaiende elftal houdt hij wel als enige steevast een degelijk niveau vast en zorgt zo voor wat balans.

8 maart 2024 om 23:23

Hij is moe waarsch. Maar dat dubbelgevoel herken ik niet. Is sinds begin dit jaar barcas beste middenvelder. Ook beter dan frenkie gedaan die ik vaak ik het zonnetje zet.

8 maart 2024 om 23:06

@ei_guaje7

ja volledig mee eens alleen ben ik echt bang dat Lamine dalijk een zware blessure of iets dergelijks krijgt. vooral omdat die zoveel speelt op zo'n jonge leeftijd

zelfde geldt voor Cubarsi we spelen nog met tieners in de basis dat is ook het grappige eraan

8 maart 2024 om 23:09

Xavi laat lamine inderdaad teveel spelen. Snap het ook niet. Vingers gekruist dat het niet slecht uitpakt.

8 maart 2024 om 23:09

Raphinha is om de haverklap geblesseerd al vind ik hem ook een veel mindere speler in vergelijking met Yamal. Ferran Torres vind ik dit seizoen wel gewoon een goed seizoen spelen alleen is hij ook geblesseerd. Daarom speelt Yamal ook zoveel.

8 maart 2024 om 23:09

Dat is het toch wel een beetje. Niet zo lang geleden dachten we dat we met Frenkie, Pedri en Gavi het beste middenveld ter wereld zouden hebben de komende 10 jaar. Dat Fati een nieuwe wereldtopper zou worden. En nu hebben we in korte tijd weer zo'n speler. Hij doet het geweldig, maar laten we nu alsjeblieft toch even oppassen en het rustig aan doen met die jongen..

8 maart 2024 om 23:14

Maakt niet uit el guaje. Je moet zo een speler op die leeftijd beschermen. Helemaal met dat talent. Je kan ook sergi roberto op rechts laten spelen. Heeft ie vaker gedaan. Of je begint de eerste helft met 4-4-2 met lewa and vitor voorin. Hebben we ook al een keer eerder gedaan.

8 maart 2024 om 23:15

@martijn R

ja eens hoor alhoewel ik nog altijd heel veel vertrouwen heb in Gavi zijn herstel gaat heel goed melden verschillende media's hij is Juni ongeveer weer hesteld maar komt op het EK sowieso niet in actie.

damn wat mis ik Gavi toch op het veld mijn favo speler van Barca.

8 maart 2024 om 23:16

@ei_guaje7

ja eens Ferran Torres vind ik ook wel een goed seizoen spelen ik hoop ook dat hij blijft bij Barca na dit seizoen hele nuttige speler die overal voorin wel kan spelen.

Lamine Yamal Beste 16 jarige ooit!

8 maart 2024 om 23:07

Cesc Fabregas

9 maart 2024 om 06:52

Inderdaad. Een 16-jarige Fabregas die in een CL wedstrijd het Barca middenveld helemaal zoek speelt. Ongekende prestatie was dat.

9 maart 2024 om 11:24

@Achterman

Nu ben ik benieuwd over welke wedstrijd je het hebt?

8 maart 2024 om 23:08

Hoe weet je dat zo zeker? Ik (en jij ook) heb nooit Ronaldo Nazario gezien toen hij 16 was, Romario, Pele noem maar op. Hoe wil je die vergelijken met Yamal als je ze niet hebt meegemaakt en als het sowieso lastig vergelijken is.

Ik heb geen idee hoe oud Mbappe was toen hij doorbrak bij Monaco? Die was ook belachelijk goed.

8 maart 2024 om 23:11



@pedri16

Mbappe was 17-18 toen die doorbrak bij Monaco geloof ik.

en ik geef je verder wel gelijk. maar Lamine is voor mij de beste 16 jarige die ik ooit live heb meegemaakt ik was dat ook vergeten erbij toe te voegen

8 maart 2024 om 23:22

Oke fair, dat zou dan wel eens heel goed kunnen kloppen.

8 maart 2024 om 23:25



@pedri16

daarom, ben zelf 19 jaar dus heb niet echt superveel talenten live meegemaakt moet ik toegeven. alhoewel ik mij Ansu Fati nog wel goed kan herinneren toen hij doorbrak op als 16 jarige maar die is veel minder dan Yamal.

9 maart 2024 om 09:21

Ja Pedri, jij hebt mij nog nooit gezien toen ik 16 was. Toen was ik beter dan al die klaplopers.

9 maart 2024 om 09:47

Wat waren je sterke punten zoal Bongiorno? Als ik zie hoe makkelijk jij VZ leden op de kast jaagt moet je haast wel een type van Bommel geweest zijn.

9 maart 2024 om 03:43

Seedorf? Maldini?

9 maart 2024 om 06:39

Patrick Pothuizen? René van Rijswijk? Roelf-Jan Tiktak?

9 maart 2024 om 16:38

Seedorf was veel beter en completer op zijn 16e dat was ongelofelijk. Maar deze knul is ook fantastisch.

Lamine Yamal is echt belachelijk goed.. je wilt altijd op je woorden passen bij dit soort jonge jongens en ze niet té erg de hemel in prijzen. (Barcelona jeugdspelers worden wel eens overdreven geroemd😉) echter is deze jongen wel een speciaal geval. Wat een gevaar brengt hij met zich mee, en zo vaak de goede keuze op zo’n jonge leeftijd. Echt niet normaal..

Voor mij was persoonlijk Cubarsi man of the match. Die jongen is ook buitencategorie. Wat een stabiele verdediger zeg. Defensief zelden de fout in, en opbouwend de beste uit de selectie.

Dan neem je even als 16 jarige barca eventjes op sleeptouw. Echt ongekend.

8 maart 2024 om 23:11

En Cubarsi houdt het achterin dicht met zijn 17 jaar.. die vond ik eigenlijk zelfs beter dan Yamal vandaag. ( die wel eigenhandig de wedstrijd beslist maargoed)

Die Duels met Larin waren wel echt genieten. Larin: 28 jaar, 1.88m, 90 kilo tegen een jong pikkie van pakweg 1,82 en niet bijster veel spier.

8 maart 2024 om 23:17

Ja cubarsi heeft eigenlijk elke wedstrijd geleverd, behalve eentje. Weet even niet meer welke. Ging de fout in tegen napoli? Maar doet het echt geweldig ook helemaal op die leeftijd

8 maart 2024 om 23:24

De fout tegen Napoli was Iñigo. Die zich liet wegzetten als een kind en Osimhen een één op één bood.

Cubarsi’s enige matige wedstrijd vond ik alleen die 3-5 thuis tegen Villareal. Daar viel hij in, maar verder niks op aan te merken!

8 maart 2024 om 23:28

Oja klopt dat was inigo. Dan kan het inderdaad tegen villareal geweest zijn. Heb alleen dat hij in mijn hoofd tot op heden 1 zwakkere wedstrijd had naar mijn mening.

Dit zou echt de beste speler ter wereld kunnen worden. Zelde of nooit zo een jonge , volwassen voetballer gezien.
Heeft alles
Snelheid
Techniek
Sterk aan de bal
En er lijkt een goed koppie op je te zitten .

8 maart 2024 om 23:17

Ik vind hem dus helemaal niet zo snel eigenlijk, maar hij doet ook weinig op pure snelheid. Zijn versnelling is wel top, maar op lange afstand is het geen Bale of Henry zeg maar, maargoed dat hoeft ook niet.

8 maart 2024 om 23:19

Ja mee eens pedri. Hij mist inderdaad net dat stukje snelheid dat de allergrootste hadden. Maar hij heeft wel versnelling, dus kan met voetbalintelligentie echt heel veel betekenen.

Edit: lol zie nu pas dat je ook versnelling benoemde. Las alleen de eerste regel eerst hehe

8 maart 2024 om 23:27

Haha, ah joh, we zijn het met elkaar eens dus ik vergeef het je.

Wat me wel van levensbelang lijkt voor Barcelona is een hele snelle linksbuiten. Yamal heeft een uitstekende pass, dus hijzelf kan de linksbuiten prima diep sturen, en zo heb je tenminste wel ergens in de aanval diepgang en snelheid.

Roque mist ook snelheid naar mijn mening namelijk. Hij is niet persé traag, maar hij loopt niet heel makkelijk zeg maar.

8 maart 2024 om 23:36

Roque mist inderdaad ook een stukje snelheid. Maar ik heb altijd een beetje het gevoel dat als hij de gewenste snelheid had dan zouden meer clubs achter hem aan gezeten hebben en speelde hij bij een andere club dan barca. Dat is de realiteit van onze club op dit moment. Waarschijnlijk gaan we komende jaren veel spelers van de bovenste plank mislopen, in ieder geval op de transfermarkt.

Het is duidelijk zoeken naar lichtpuntjes dit seizoen. Lamine Yamal en Cubarsi zijn de meest felle puntjes dit seizoen. Eerstgenoemde werd net in live meepraten tot allerbeste 16 jarige ooit bestempeld, ik kan me daar makkelijk bij aansluiten. Besef even wat hij laat zien in een slecht draaiend elftal zonder automatismen. Hoe gruwelijk goed moet hij presteren in een draaiend elftal. Cubarsi speelt als een volwassen vent, noem het een Spaanse Hato.

Het grote negatieve was voor mij opnieuw de coaching staff. Tuurlijk, het wegvallen van Raphina die lekker leek te draaien op het middenveld is een tegenvaller. Er zit gewoon geen duidelijke lijn in het spel. De buitenspeler is mij totaal onduidelijk wat hun taak is. Actie maken, voorzet geven of terug naar binnen passen het is alles en niets tegelijk. Op het middenveld is Gundogan duidelijk de verdeler in de final third, maar wie verdeelt het spel daarvoor? Christensen kan dat (nog) niet, waarom speel je dan met zo’n breed middenveld?

En dan mijn diepste teleurstelling: het niet wisselen van Lamine Yamal. Je opstelling geeft het belang van de wedstrijd al aan. Ik weet zelf dondersgoed hoe ik me voelde na een lekkere goal toen ik jong was. De wedstrijd voelt van jouw, je speelt opportunistisch totdat iemand je met een goede tackle met beide benen op de grond zet. Dat moeten zij ook weten. Je hele team ligt in de ziekenboeg, je speelt dinsdag misschien de laatste wedstrijd van belang dit seizoen en dan wissel je maar 4 keer waarvan 1 noodgedwongen. Eindresultaat: die tik op z’n enkels. Onbegrijpelijk. Je hebt nota bene met Pedri hét mega voorbeeld in je team zitten.

Al met al blij met de punten, op naar dinsdag en persoonlijk kan ik niet wachten op een nieuwe, hardere coach.

8 maart 2024 om 23:20

Weet je, nu Xavi stopt vind ik het vele laten spelen van Yamal eigenlijk erger. Als hij vol onder druk staat, en hij moet zijn trainerscarriere bij Barcelona redden. Oke, dan snap ik dat hij risico’s neemt.

Nu hij stopt, hoeft hij zijn eigen hachje niet te redden en moet hij eigenlijk gewoon denken aan de toekomst. Daar hoort Yamal constant 90 minuten laten spelen niet bij, hoe goed hij ook is. Laliga win je niet meer, dus waarom risico nemen?

8 maart 2024 om 23:26

Nog niet eens over nagedacht maar helemaal gelijk. Was ook een optie om met Raphina als rb te spelen en Roberto op het middenveld, maar nee.

Man wat vind ik het vervelend om naar Barca te kijken, er zit geen idee achter, spelers werken niet hard en voor elkaar en het is duidelijk dat ze ook veel jongens missen, maar toch het was echt vervelend. Had meer het idee dat Muriqi wel eentje zou scoren, lastige pot voor de Barca verdedigers die toch knap staande houden. Wel heerlijk die Yamal. Speelde bedroevend slecht in de eerste helft en was ook gefrustreerd en dan toch die goal. Je zou maar Ajax en Barca fan zijn op dit moment.

Lewa viel trouwens redelijk prut in en het is een nietszeggende assist maar toch, 26 wedstrijden in de competitie en bij 18 doelpunten betrokken alweer. Niets mis mee.

8 maart 2024 om 23:31

Vond je? Ik vond Lewa best oké. (Kan zijn dat mijn verwachtingspatroon gewoon laag is)

Hij had een paar keer prima balbezit gehouden en had ook die voorzet op Roque die hem over kopte + Inderdaad de assist op Yamal.

Verder dat moment dat hij overduidelijk dook om een vrije trap/penalty te krijgen, daar vond ik hem verassend technisch en soepel ogen in die beweging. Iets wat ik de laatste tijd meer zie dan van augustus tot januari. Toen was het een stijve hark die constant de bal verprutste als hij wilde meevoetballen.

9 maart 2024 om 09:59

Waarom stond Lewa wissel? Gepasseerd?

9 maart 2024 om 11:29

@SergioRamosHM

Stond op scherp voor de clash volgende week tegen Atleti. Daarnaast ook rust voor de CL denk ik.

De match moeten missen. Yamal en Cubarsi verbazen mij al niet eens meer. Hoe speelde Roque?

9 maart 2024 om 09:54

Viel gretig in! Had een paar goede rushes met de bal. Al oogt het allemaal houterig bij hem, hij kwam wel langs zijn mannetje en leverde daarna de bal netjes in bij een medespeler. Hij won ook 2 kopduels meen ik, iets wat ik wel opvallend vond want voor een relatief kleine spits is hij vrij goed met het hoofd lijkt het.

Of het de toekomstige Barcelona spits wordt, twijfel ik nog steeds aan. Hij mist iets in mijn ogen.. ik kan niet echt goed uitleggen wat. Een bepaalde elegantie/rust mist. Alles is heel enthousiast en met passie, maar er mist een bepaalde verfijning. Ik snap dat hij jong is, maar bijvoorbeeld Marc Guiu vind ik met de bal aan zijn voet al rustiger. (Terwijl hij niet perse bekend staat om zijn hele goede combinatiespel)

Jongens, volgens Marca zou PSG 200 miljoen willen bieden om Lamine Yamal weg te plukken.

Wat denken jullie hiervan? Ik weet het niet zo goed, het is een absolute wereldtalent. Alleen is 200 miljoen echt wel veel geld en kunnen we onze ploeg op meerdere plekken versterken.

Het is een heel moeilijke, je weet niet wat Yamal nog gaat brengen in de toekomst.

9 maart 2024 om 23:37

Minimaal het record van Neymar verbreken om er over na te denken. Maar nee is onze beste aanvaller. Dan zou ik andere gerenommeerde namen eerder verkopen.

10 maart 2024 om 22:30

@fcbinsider1899

het is fake nieuws dat PSG 200 miljoen heeft geboden op Lamine. maar het zal me niks verbazen als PSG ooit een torenhoog bod op Lamine gaat gooien.

blijft wel gek Barca heeft met PSG denk ik wel de moeilijkste band. en die voorzitter van PSG zegt van alles wel over Barca hoe die ons probeert omlaag te halen

maar toch willen ze altijd spelen van ons kopen met name in het verleden Pedri, Gavi en laatst ook Frenkie.

hoop echt dat die club nooit de CL gaat winnen en zie dat ook niet gebeuren het project Mbappe is gelukkig voorbij voor hun

Zonder twijfel beste 16 jarige in Europa, hopelijk gaan ze geen "ansu fati" uithalen en het slim aanpakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren