Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wolverhampton Wanderers haalt Rode Duivel weg bij ‘Dutch’ Anderlecht

Laatste update:

Leander Dendoncker gaat per direct aan de slag bij Wolverhampton Wanderers. De promovendus uit Engeland huurt de verdediger annex middenvelder voor een jaar van Anderlecht, waarna hij definitief overkomt. Via de officiële kanalen doet Wolverhampton geen uitspraken over de transfersom, maar volgens de BBC is er 13,3 miljoen euro met de deal gemoeid.

Dendoncker behoorde deze zomer tot de WK-selectie van België en was de enige Rode Duivel die nog binnen de Belgische landsgrenzen speelde. Hij is een jeugdexponent van Anderlecht en debuteerde in 2013 voor het eerste elftal. Sindsdien kwam Dendoncker tot 125 competitieduels, waarin hij 9 keer scoorde. De 23-jarige aanwinst, die op het WK alleen speelde in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland, tekent vermoedelijk tot medio 2022 bij Wolverhampton.

De club kondigt de komst van Dendoncker aan via de officiële clubkanalen, maar gaat in het statement wel in de fout. "After making his debut in 2013, he played on the biggest stage in the Champions League and Europa League with the Dutch side", schrijft men. Dendoncker won in dienst van het Belgische Anderlecht tweemaal de landstitel en drie keer de Belgische Supercup. Zijn contract in het Constant Vanden Stockstadion liep nog een jaar door.

De zesvoudig international, die in de winter nog voor vijftien miljoen euro naar West Ham United kon totdat de voorzitter van Anderlecht zijn veto uitsprak, is de elfde aanwinst van Wolverhampton. De Premier League-club versterkte zich voor deadline day al met Benik Afobe, Willy Boly, Léo Bonatini, Diogo Jota, Rubén Vinagre, Adama Traoré, Rui Patrício, Jonny, João Moutinho en Raúl Jiménez.

Is Leander Dendoncker 13,3 miljoen euro waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopje in de huidige markt. Had alleen verwacht dat Dendoncker wel een betere club zou kunnen krijgen. Iets zoals Tielemans met Monaco bijvoorbeeld.

9 augustus 2018 om 15:53

Heel matig tot slecht seizoen achter de rug. Het is eerder van moeten en willen vertrekken want bij Anderlecht is er dit seizoen geen plekje meer voorzien. Vorig jaar kon hij naar grotere clubs maar die stonden begrijpelijk niet meer in de rij. Deze club zal vrij zeker niet zijn droombestemming zijn.

9 augustus 2018 om 16:02

Hij kon voor 20 miljoen naar Marseille, maar weigerde. Wou uitsluitend naar de Premier League, kreeg aanbiedingen van West Ham en Crystal Palace voor 15+ miljoen, maar geen toch voor Wolverhampton. Bizar.

9 augustus 2018 om 16:08

Ik zou ook voor Wolverhampton gaan als ik uit die clubs zou kiezen. Crystal Palace in een niet zo goed voetballende lage middenmotor, West Ham was dan opzich een prima alternatief geweest omdat ze nu goeie aankopen en een goeie trainer hebben maar Wolverhampton is wat mij betreft echt de beste optie. Ze hebben een paar hele goede ervaren spelers een jonge talenten. Geen gekke keus dus.

9 augustus 2018 om 18:26

Hij weigerde marseille volgens belgische media omdat een of ander investeringsfonds een bod deed op hem via Marseille en hij geen speelbal wou worden van deze lui wat ik ook volledig snap.

9 augustus 2018 om 16:36

@dejan

Dendoncker is geen Tielemans natuurlijk. die laatste is een geweldig talent, Dendoncker is een vrij simpele voetballer imo. geen slechte speler verder maar niet iemand met exceptionele aanvallende kwaliteiten als een Tielemans

Besef even dat Dendoncker, Patricio en Moutinho voor maar 18,3 miljoen gehaald zijn. Dit zijn spelers goed genoeg voor Everton, West Ham en Leicester. Ongelofelijke business van Wolves.

9 augustus 2018 om 16:56

Zeker ongelooflijk, maar vergeet niet dat dit alleen maar kon doordat Patricio van mening was en is dat ie transfervrij was nadat Sporting hooligans het team molesteerden. Sporting eist nog steeds een transfersom voor hem, benieuwd hoe dat gaat aflopen.

9 augustus 2018 om 18:07

De eigenaren van Sporting zijn altijd al slechte personen geweest. Patricio heeft zijn contract eerlijk verbroken en heeft dus het recht om te gaan en staan waar hij wilt.

9 augustus 2018 om 18:34

Dat zou kunnen, ik ken die mensen niet, maar dat doet niks af aan het feit dat hij onder contract stond of staat. Ik denk dan ook dat een jurist dat toch anders beoordeeld. Als een speler eenzijdig een contract kan verbreken en dan vrij is om te gaan en staan waar hij wil...Zo werkt de voetballerij niet. Het CAS zal Rui Patricio of gelijk geven of oordelen dat Wolves nog X bedrag moet betalen.

9 augustus 2018 om 18:28

Naja, Patricio was transfervrij en Moutinho is ook al 31 (wordt binnenkort 32). Daarnaast zijn het beide clienten van Mendes, die ook eigenaar is van Wolverhampton. Maar toch wel goeie spelers die ze hebben gehaald, maar het is een beetje dat Red Bull Salzburg en Rassenballsport Leipzig spelers "transfereren" van elkaar, terwijl het eigenlijk dezelfde clubs zijn.

Vertrekken om het vertrekken. Is dit dan de droomtransfer die Dendoncker zo graag wou hebben? Deze jongen heeft een kortzichtige mentaliteit en denkt echt dat hij een geweldige speler is, terwijl hij nog steeds speelt als een talent. Werd in de kleine Belgische competitie zo vaak afgetroefd in de rug, benieuwd hoe hij het dan gaat doen in het fysiek sterke PL, als hij überhaupt in de basis komt bij de Wolves natuurlijk. Op een plek op het middenveld hoeft hij zich volgens mij niet op te focussen, want hij is echt niet beter dan Moutinho, Neves en de ervaren Saiss. Als centrumverdediger vind ik hem tactisch veel te zwak (wordt dikwijls in de rug gepakt, zelfs in de Belgische Mickey Mouse competitie) en vaak te slap ingrijpen. Kortom, hij gaat heel hard moeten werken.

9 augustus 2018 om 16:04

Waarom is dit vertrekken om het vertrekken? Hij komt nu in een geweldig team met een paar ervaren krachten, grote talenten en hij speelt in een topcompetitie. Of hij goed genoeg is dat is een tweede vraag maar de competitie stap is toch niet zo raar?

9 augustus 2018 om 16:15

Arnout

Hij speelt nu wel in een grotere competitie, maar komop Wolverhampton is geen club waar je als kind van droomt toch? Hij zou eerder in de Duitse competitie passen bij een mooie historische club als Schalke, waar hij zichzelf echt we de basis in zou hebben gespeeld. Daarnaast wees hij ook Marseille af, een prachtige club met een mooie aanhang én Europees voetbal. De stap naar de PL zou wel gekomen zijn en dan zou het allicht een grotere club zijn geweest, als hij zich goed had weten te manifesteren bij een grote club in een 'kleinere' competitie dan de PL.

9 augustus 2018 om 16:33

Als de naam en de historie de enige 2 dingen zijn die je gebruikt als referentie of het een goeie stap is dan kan die ook naar Ajax gaan. Voor de sportieve uitdaging is Wolverhampton gewoon prima. Die hebben een selectie die mee kan draaien in het linker rijtje als het een beetje meezit. Op dat niveau mee kunnen doen in de premier league is gewoon prima voor zo'n talent.

9 augustus 2018 om 17:22

Ik begrijp dat hij Marseille af wees. Marseille zou hem kopen met geleend geld van doyen sports. Dan word je een soort speelbal van doyen sports.

9 augustus 2018 om 16:07

Mickey Mouse competitie... En de eredivisie is beter dan de Premier League zeker?
Dendonker is een defensieve middevelder. Anderlecht had geen centrale verdediger meer (blessure), dus besloot de coach om hem daar op te stellen. Deed het niet onaardig, dus bleef hij daar staan. Maar dat is nooit zijn positie geweest dus is hij inderdaad soms kwetsbaar.

9 augustus 2018 om 16:12

@de_voetbalgod

Lees aub. Ik schrijf duidelijk de Belgische Mickey Mouse competitie. Daar werd hij fysiek en tactisch dikwijls afgetroefd door de aanvallers daar. Bovendien zie ik hem geen plek op het middenveld bemachtigen, omdat zijn concurrenten in mijn ogen beter (moutinho) en talentvoller (ruben Neves) zijn.

9 augustus 2018 om 16:12

Op het middeveld is hij een BEEST. Vraag maar aan ManUnited.
Het zal me niet verbazen als hij direct een vaste waarde wordt.

9 augustus 2018 om 16:16

De toekomst zal het uitwijzen. Maar ik betwijfel of hij een Moutinho of Neves uit de basis zal kegelen. Dat zijn gewoon topspelers.

9 augustus 2018 om 16:23

Sinds Tielemans weg is, is Dendoncker maar een schim van de speler tegen United. Ik weet het niet, ik heb het gevoel dat hij een eeuwig talent gaat blijven. Ook mentaal lijkt hij veel minder te zijn dan bv Tielemans.

9 augustus 2018 om 17:21

Heeft dit jaar vaak genoeg op het middenveld gespeeld, en ook daar ontgoocheld. Vraag maar aan ploegjes als Moeskroen...

Wat? Geen Portugees? Het is een wonder speelt er überhaupt een Engelsman bij wolverhampton?

9 augustus 2018 om 17:24

Genoeg: ruddy, coady, bennett, batth, hause, ebanks-landell, iorfa, afobe, stevenson, gibbs, graham, mason en enobakhare. Van deze spelers speelden de laatste wedstrijd 5 in de basis en kwamen er 2 als wissel in de ploeg

Wie weet wordt Wolverhampton de verrassing van dit seizoen, heb ze zien spelen en ze lijken wel een Spaanse ploeg. Spelen verzorgd voetbal en bouwen goed op.

9 augustus 2018 om 16:03

Denk ook echt dat Wolves de verrassing van het seizoen wordt, al 'moeten' ze zich bijna al vrij gemakkelijk handhaven met zo'n selectie. Ik durf ze wel te spiegelen aan Bournemouth, dat ook met verzorgd voetbal de Premier League binnen kwam en ondertussen al enkele jaren knap stabiel het hoofd overeind houdt.

Ben ook erg benieuwd naar Fulham. Spelen ook erg leuk voetbal. Zal erg leuk/spannend gaan worden in de middenmoot en eronder.

9 augustus 2018 om 19:00

Ik verwacht net hetzelfde. Gaan nooit in de problemen komen. Toch veel jongens met ervaring en kwaliteit. Plek 6 tot en met 8 verwacht ik dat Wolves gaat eindigen. Cardiff gaat er voor mij direct weer uit samen met Fulham en Huddersfield. Denk ook dat Dendoncker het niet gaat halen. Wel voorbeeldige mentaliteit maar komt voetbaltechnisch te kort vrees ik.

Doet me altijd een beetje pijn om zo een speler te zien gaan bij je club. Hoop dat hij weer zijn niveau van twee jaar terug vindt daar in engeland. Bedankt voor alles Sportingboy!! COYM 💜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren