Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woedende Pusic krijgt bijval uit Rotterdam: ‘Pure competitievervalsing’

Laatste update:

Marino Pusic is niet de enige eindverantwoordelijke in de Keuken Kampioen Divisie die stevig baalt van het feit dat spelers komend weekeinde ontbreken in verband met interlandverplichtingen. De trainer van FC Twente richtte zijn pijlen op de KNVB en sprak over competitievervalsing. Maandag meldt ook Sparta Rotterdam zijn onvrede over de gang van zaken.

Henk Fraser en Henk van Stee, respectievelijk trainer en technisch manager van de degradant, zijn woest op de KNVB, zo weet RTV Rijnmond te melden. Het tweetal vindt het onbegrijpelijk dat men komende vrijdag, als het duel met FC Eindhoven op het programma staat, het zonder Deroy Duarte en Abdou Harroui moet stellen.

De twee talenten zijn opgeroepen voor Oranje Onder-20. Het team van bondscoach Bert Konterman speelt de komende tijd duels met Portugal en Engeland, tot ontsteltenis van Van Stee. “Pure competitievervalsing”, zegt de sportbestuurder in een korte reactie aan de regionale omroep. Ook Suently Alberto en Bradley Martis ontbreken tijdens het het duel met FC Eindhoven, aangezien zij zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao.

Van Stee zocht contact met Konterman, maar hij liet weten dat Sparta blijkbaar zelf heeft ingestemd dat er tijdens een interlandperiode gespeeld ging worden in de Keuken Kampioen Divisie. Pusic liet eerder al duidelijk weten ontstemd te zijn: “Dit heeft niets met topsportbeleid te maken. Als je zegt dat je dat de Eerste Divisie serieus neemt als kweekvijver, dan moet je die competitie ook dusdanig faciliteren."

Begrijp jij de frustratie bij Sparta Rotterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker kloten dat we vooral Smith missen komende zaterdag, die vent is zo goed en zo allround, maar dit weet je van tevoren in de Kkd. Dus niet zaniken, maar voetballen.

3 september 2018 om 13:52

Deels eens. Maar nu wordt het aangekaart en misschien wordt er in de nabije toekomst wel wat aan gedaan. Want het is ook gewoon competitievervalsing

3 september 2018 om 14:07

De situatie is dubbelop natuurlijk. Aan de ene kant moet je niet zeiken en het niet als excuus (kunnen) gebruiken, aan de andere kant is het gewoon een amateuristische situatie die makkelijk voorkomen kan worden.

3 september 2018 om 14:15

Afhankelijk of Twente ook ingestemd heeft met spelers afstaan aan Oranje -20. In dat geval moeten ze nu niet zo zaniken, anders is het natuurlijk wel compleet zooitje tussendoor.

Van Sparta snap ik het nog wel tegen Eindhoven, maar Twente tegen Oss? Dat moet je toch ook winnen zonder twee basisspelers? Ze willen toch titelfavoriet 1 zijn?

3 september 2018 om 14:24

@ Spijkenisser, er is dit seizoen niet gestemd, dat is in eerdere jaargangen al gedaan.

Daarnaast is de discussie bij Twente niet alleen gericht op het missen van kwaliteit bij de club zelf maar over de situatie in zijn algemeenheid en de situatie waarin het spelers brengt.

Drommel is nu opgeroepen voor Jong Oranje waar hij toch niet zal spelen. Heeft een eenjarig contract nog en wil volgend jaar een stap gaan zetten. Met Jong Oranje meegaan kost hem waarschijnlijk zijn plek onder de lat, terwijl afzien van Jong Oranje hem ook zijn kansen in de toekomst kan verkleinen. Hoezo talentontwikkeling?

3 september 2018 om 14:51

Reds
Drommel heeft toch gewoon totaal geen toekomst bij Oranje? je denkt toch niet dat dat voor hem een argument zal zijn??

Voor ons is Smith een aderlating maar wellicht is Espinoza fit zaterdag?
kijkend naar de tegenstander is dit trouwens een prima moment om Brondeel te testen.

Pusic heeft 1 echt goed punt; als je de Eerste Divisie serieus wilt nemen moet je dit soort situtaies zelf niet willen.

3 september 2018 om 15:02

Vak104

Het gaat niet om zijn toekomstperspectief voor het grote Oranje, dat zie ik hem ook niet halen. Het gaat erom dat clubs eerder geneigd zijn interesse in je te tonen als je uitkomt voor Jong Oranje. Als hij nu niet mee zou gaan zou dat kunnen betekenen dat hij in de toekomst wordt gepasseerd, waardoor minder clubs interesse zullen hebben.

Ik ben overigens van mening dat echte talenten altijd boven komen drijven. Maar als je als Knvb/clubs talentontwikkeling zo hoog hebt staan aangeschreven dan is de huidige situatie echt lachwekkend.

3 september 2018 om 15:17

Ah check ja klopt, heft wel soort prestige.

3 september 2018 om 14:43

Het is niet alleen het gemis van eigen spelers, maar er is ook competitievervalsing omdat teamsamenstellingen veranderen. Het is nogal een verschil wanneer jong Ajax of jong PSV met of zonder jeugdinternationals speelt. Als tegenstander zie ik ze het liefst zonder de jeugdinternationals en mogen ze bijv. een week later tegen een concurrent wel weer op volle oorlogsbezetting zijn..

3 september 2018 om 14:50

Bij de jong teams is het daarom opgelost door hen deze speelronde tegen elkaar te laten spelen.

3 september 2018 om 15:17

Ah, dat wist ik niet. Dank je!
Dat is dus prima opgelost

3 september 2018 om 14:09

In een normale situatie hebben de spelers gewoon beide en sluit het elkaar niet uit. Ik denk ook dat een basisspeler bij Sparta meer leert bij zijn eigen team maar buiten de competitie om zijn het natuurlijk aangename wedstrijden die echt wel zijn meerwaarde hebben.

3 september 2018 om 14:12

Het schijnt dat de clubs er eerder mee hebben ingestemd.

3 september 2018 om 14:15

Klopt NJ, komt door het voordeel wat de kleinere clubs ermee behalen. Daarnaast is het niveau van de KKD de laatste jaren ook aan het groeien wat de problemen alleen maar verder blootlegt

3 september 2018 om 14:25

Onzin. Het is juist prachtig dat we zelfs in de o20 spelers van het tweede niveau hebben. En vice versa ook trouwens.

Ik ben blij dat er nu meer clubs zijn die hierover hun mond open doen en ook wat gewicht in de schaal leggen. Vorig jaar was NEC het enige team wat zich hier een aantal keer openlijk over beklaagde. Toen waren de gevolgen ook nog erger omdat we iedere interlandperiode onze 2 beste spelers mistten (groeneveld en Kadioglu). Nu hebben we er met Kvida en Romeny nog steeds last van, maar dat zijn minder bepalende spelers.

Los van het feit dat het competitievervalsing is krijg je op deze manier ook veel druk op de jonge talenten om eventueel te bedanken voor oefenwedstrijden van Jong Oranje of andere jeugdselecties. Dat moet je gewoon niet willen.

3 september 2018 om 14:13

Probleem ligt natuurlijk deels bij de (kleinere) clubs die er juist profijt van hebben, ik snap dus ook wel waarom er voor is gestemd ipv tegen. De rest kan ik volledig onderschrijven.

Drommel bij ons kan op deze manier zijn basisplek kwijtraken, op die manier sta je als bond dus de ontwikkeling van je eigen speler in de weg.

3 september 2018 om 14:36

Het was gestopt 3 jaar geleden, maar is vorig jaar weer gestart doordat de meerderheid van de clubs er voor stemde. Ik begrijp niet dat dit in een stemronde wordt beslist, want het klopt gewoon niet. Waarom ze er weer mee gestart zijn is me een raadsel.

3 september 2018 om 14:48

Kleinere clubs zonder jeugdinternationals profiteren er van he?

4 september 2018 om 12:06

Daarom zeg ik ook dat ik niet begrijp dat hier over gestemd wordt. Dit is een kwestie van knvb, niet van de clubs.

Aan het woord in het stukje hierboven zijn de technisch verantwoordelijken van FC Twente en Sparta.zij richten hun pijlen op de Knvb, maar zouden zich in dit geval naar mijn smaak moeten richten op de bestuurlijk verantwoordelijken van hun eigen clubs. Zij hebben de Knvb immers niet teruggefloten inzake de gewraakte interland van Oranje -20. Ik begrijp de woede van Pusic, van Stee en Fraser maar ik denk dat ze er mee bij het verkeerde adres staan.

3 september 2018 om 14:41

Het gaat niet alleen om de wedstrijd van -20 maar om de internationale kalender die een overlap heeft met de normale competitie.

Hoe zit dat eigenlijk met de Jong Teams? Ik neem eigenlijk aan dat dat Jong Ajax en jong PSV behoorlijk wat jeugdinternationals in de gelederen hebben?

Maar niet zeuren nu want de clubs hebben ingestemd met deze datum, of dat handig was en of dat terecht was is een tweede maar de Knvb doet hier dus niets geks.

3 september 2018 om 15:03

De jong teams spelen in dit soort weekenden altijd een wedstrijd tegen elkaar. Juist om dit soort problemen de kop in te drukken.

Voor Nec, Sparta en Twente is het gewoon even zuur en helaas hebben ze daar een nadeel. Alleen hadden ze dat ook aan het begin van het seizoen kunnen doen. Beetje laat om nu nog met modder te gaan gooien.

Hoe verhoudt dit tot spelers die naar de Afrika Cup moeten, of langer vakantie krijgen vanwege WK's en EK's? Is toch allemaal een beetje van hetzelfde laken een pak?

3 september 2018 om 14:55

De Africa Cup wordt ondermeer vanwege deze redenen vanaf nu gespeeld in de zomer i.p.v. in de winter.

Dat dit in een stemronde bepaalds toen het zijn herintrede maakte, is natuurlijk al beschamend. Die enkele club die er last van heeft wint het dan natuurlijk nooit! Het niveau van de KKD gaat om hoog door clubs als Roda, Sparta, nec en Twente en dat heeft als gevolg ook meer mogelijk internationals in de competitie. Daar had veel beter op ingespeeld moeten worden.

Enige puntje van kritiek aan de clubs is dat het nu wel laat is om te klagen. Aan begin van het seizoen hadden ze toch ook in de media hun beklag kunnen doen? Nu zal er dit seizoen geen verandering meer plaatsvinden lijkt me.

Ik weet niet wat precies de reden is om dit weer toe te staan door de Knvb, want paar jaar terug was het geen issue. Misschien dat het te maken heeft met het aantal clubs en het speelschema, maar dan is er maar 1 oplossing en dat is meer speelrondes door de week doen of gewoon het aantal clubs verminderen in de competitie.

3 september 2018 om 15:32

NEC heeft hier in het verleden al veel vaker over geklaagd en ook tegengestemd, maar blijkbaar doet de Knvb er vooralsnog niets mee. Het is bezopen om de clubs over zo'n onderwerp te laten stemmen terwijl je weet dat de meerderheid van de clubs geen internationals heeft en het voor hen dus voordelig is als hun tegenstanders zwakker worden gemaakt. Wat mij betreft. blijven de clubs hier iedere interlandperiode weer over klagen totdat de Knvb daadwerkelijk actie gaat ondernemen want op deze manier heb je gewoon geen serieuze competitie.

De KKD heeft wel wat meer wedstrijden dan de eredivisie maar geen Europees voetbal, dus niet doorspelen tijdens de interlandperiodes zou wel op te lossen moeten zijn met meer doordeweekse speelrondes. Sowieso zou je de KKD eerder kunnen laten beginnen, want dit seizoen zijn ze pas een week later dan de eredivisie begonnen met de competitie.

Duarte en Harroui kunnen toch ook gewoon in overleg met Sparta bedanken voor Oranje onder 20. Dat is namelijk totaal geen belangrijk elftal. Speelt nergens voor, alleen hier en daar een oefenduel.

3 september 2018 om 15:21

Ja dat kunnen ze

3 september 2018 om 15:33

Vanaf dit seizoen vallen wedstrijden van -20 ook onder de internationale kalender als ik het goed heb. Dit betekent dat je als club zijnde niet mag weigeren. Als speler natuurlijk wel.

3 september 2018 om 15:37

Jonge talenten willen graag uitkomen voor hun land, ook al is het voor onbelangrijke oefenwedstrijden. Op deze manier leg je onnodige druk op deze talenten om een keuze te maken tussen hun club of hun land. Ze willen zowel hun plaats bij hun club als hun plaats bij de nationale selecties niet kwijtraken. Zeker als je als Knvb de KKD ziet als een kweekvijver voor jong talenten moet je dit gewoon fatsoenlijk regelen.

En als de Afrika-cup is zijn er ook genoeg clubs die een of meerdere spelers moeten afstaan. Hier gebeurt ook niets tegen. Het blijft een raar fenomeen dat de clubs die de salarissen betalen hun speler moeten afstaan en de competitie gewoon doorgaat. Dat de Fifa dit niet kan regelen zodat de speelschema's van alle competities en interlandperiodes gelijk lopen.

3 september 2018 om 16:37

De Africa Cup is nu in de zomer dus er wordt wel wat aan gedaan.

Daarnaast is het niet eens volledig vergelijkbaar omdat je als faciliterende bond niet deelneemt aan dat toernooi.

Als je nu serieus genomen wilt worden, dan had je dit 1-2-3 jaar geleden moeten aanvechten, en niet nu het jezelf ineens uitkomt. Mijn club had er ook altijd last van,maar gedroeg zich niet als Calimero en was trots op het feit dat ze jeugdinternationals hadden (en nog steeds hebben). Beetje huilie huilie. Waren ze niet gedegradeerd, hadden ze niet geklaagd. Best hyoocriet eigenlijk, en niet iets, dat je niet had kunnen zien aankomen. Dat is het ergste. Dat het ronduit vervelend is, is iets anders. Maar goed, een competitie waarin een jeugdelftal tot net zoveel kost als alle andere 17 bij elkaar kampioen wordt, kun je sowieso niet serieus nemen.

Ik raad deze mannen aan om zich bezig te houden net de zaken waar ze invloed op hebben.

Twente is wel de laatste club die over competitievervalsing mag klagen. Jarenlang veel te veel geld uitgegeven, de Knvb met valse begrotingen voorgelogen en dus feitelijk competitievervalsing gepleegd doordat men spelers opstelde die het eigenlijk niet kon betalen.

Karma, zullen we maar zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren