Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft hard na Ajax - Atalanta: ‘Als je écht een goede voetballer bent...’

Laatste update:

Ajax werd woensdagavond geëlimineerd in de Champions League, na een 0-1 nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen Atalanta. Davy Klaassen kreeg een kwartier voor tijd nog een levensgrote kans om de Amsterdammers op voorsprong te schieten, maar faalde nadat hij dankzij een hakje van Jurgen Ekkelenkamp vrij opdook in het stafschopgebied. Wim Kieft zegt bij SBS6 dat Dusan Tadic een dergelijke kans wél had afgemaakt.

“Het was een geluksmomentje. Die bal kwam heel gelukkig bij hem en daar moet je dan van profiteren. Eigenlijk deed hij al niet meer mee, nadat hij doorliep en de bal niet terug kreeg. Toen dacht hij: klaar. Dan ligt de bal opeens voor zijn voeten”, zo analyseert René van der Gijp de kans van Klaassen. “Als je echt een goede voetballer bent...”, haakt Kieft in. “Stel dat je Tadic bent in zo’n situatie, die legt de bal gewoon in de hoek. Het is gewoon heel wild, blind. Hij kijkt niet en schoot gewoon, in de hoop dat de bal erin valt.”

Davy Klaassen mist een grote kans op de 1-0

Ook Jan van Halst zag Klaassen niet goed handelen bij de grote kans. "Die kwam uit het niets, want Ajax kon verder weinig klaarmaken. Een prachtige aanval, met Jurgen Ekkelenkamp die inviel en in de spits ging spelen. Eindelijk diepgang vanuit het middenveld", analyseert Van Halst bij Ziggo Sport de kans van Klaassen. Presentator Jack van Gelder wijst op het feit dat de middenvelder heel erg bezig is met de bal die onder hem ligt en daardoor niet naar het doel kijkt. Van Halst: "Hier had Donny van de Beek moeten staan. Die had altijd zoveel rust en keek altijd over de bal heen. Die zoekt dan rustig het hoekje uit. Het leek wel of hij schrok, terwijl Klaassen toch heel vaak op die positie heeft gestaan."

“Het was een lastige wedstrijd, zij kwamen niet om een doelpunt te maken. Dan krijg je niet veel kansen en de kansen die je wel krijgt, moeten erin. Die van mij zeker, dat klopt”, zo is Klaassen na afloop zelf schuldbewust in gesprek met SBS6. "Waarom we het zo moeilijk hadden? Omdat zij goed verdedigden, heel compact. We hebben wel te weinig gecreëerd, gewoon klote. Ons plan was om niet gelijk het hoofd te verliezen en kamikaze te spelen. We hebben wel een paar kleine kansen gehad en die van mij was dan een grotere. In zo’n wedstrijd krijg je niet veel kansen.”

“Ik had in de tweede helft wel het gevoel: nu gaan we meer creëren. We kwamen steeds meer naar voren. Maar dan komt die rode kaart erbij, dan wordt het nog lastiger”, besluit Klaassen met een verwijzing naar de rode kaart voor Ryan Gravenberch, die een tweede gele kaart kreeg nadat zijn arm in het gezicht van Alejandro Gómez belandde. Ajax eindigt door de nederlaag met zeven punten als derde in Groep D, achter Liverpool (met dertien punten) en Atalanta (met elf punten).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, met Ziyech en Blind had je hier fantastisch voetbal laten zien. Maar het was nu een avondje frank de boer voetbal. Tikkie breed, tikkie terug. Wachten op ruimtes die er nooit komen. Zeker niet als de voorhoede stil staat.

9 december 2020 om 21:38

Dit is altijd zo makkelijk he. Vorig jaar tegen valencia laatste wedstrijd was ziyech er ook gwn bij en was het net zo een zaadpot.

9 december 2020 om 21:49

tikkie breed,tikkie terug lijkt me logisch als je tegen een Italiaanse topploeg speelt,die ijzersterk is in de omschakeling. Atalanta is als ploeg sterker dan Ajax. ze wonnen op eigen kracht. Soms staren we ons blind op Ajax,en verwachten we dat ze tegen iedere CL topploeg het verschil kunnen maken.

9 december 2020 om 21:50

Het is niet makkelijk. Je mist toch een type Ziyech? Die risico neemt en altijd de aanvallende optie zoekt. Dat doet Blind ook. Er werd veel te lang achterin rondgetikt. Als je móét winnen kan dat toch niet?

9 december 2020 om 21:55

Het is wel makkelijk. Je zegt je mist een type ziyech, die risico neemt. Daarbij ga je er zomaar vanuit dat het voetbal beter wordt. Daarom zei ik dat een type ziyech niet meteen betekent dat het voetbal beter word

9 december 2020 om 22:28

Nee hoor. Maar ook met slechter voetbal creëert hij iets. Nu werd er niets gecreëerd. Dat is het verschil

9 december 2020 om 21:47

Heeft niks met Frank de boer te maken. Slaat nergens op. De boer laat met oranje soms aanvallender spel zien dan Koeman. Bent en blijft ook afhankelikk van t materiaal wat op t veld staat wanne

9 december 2020 om 21:49

Ik bedoel het Ajax onder Frank de Boer.

9 december 2020 om 23:16

HowhohohwhowHij heeft helemaal gelijk jazerstAl is de Boer wel flink aan het experimenteren geweest, het is hem nog niet eigen, wanne

9 december 2020 om 22:26

Oh, ik wist niet dat blind tegenwoordig de architect van dit elftal is...

De hele poule fase is Ajax net te kort gekomen, elke keer zat er meer in maar Ajax kreeg er niet meer uit. Vooraf heeft Overmars aangegeven dat het een tussenjaar is, wat niet zo gek is als je bekijkt wie er zijn vertrokken. Ik ben benieuwd naar de 2e seizoenshelft met Kudus erbij en eventueel nog een versterking. Liever nu deze dip dan straks na de winterstop. Straks minimaal de laatste 4 zien te halen van de EL!

9 december 2020 om 21:51

Europees inderdaad een tussen jaar. Maar ondanks dat we na de winter in hetzelfde toernooi spelen lopen we op de rest van de Eredivisie toch al weer gigantisch uit. 47,5 miljoen, en dan komt er (hopelijk) nog geld van de EL binnen. Structureel CL halen en we groeien alsnog enorm ten opzichte van de concurrentie.

9 december 2020 om 22:09

Overmars heeft aangegeven dat Ajax de cl inkomsten en verkopen nodig heeft om rond te komen. Deze inkomsten kunnen ze niet gebruiken om te groeien maar hebben ze nodig om dus rond te komen. Als je daarnaast naar de prestaties kijkt zijn ze ten opzichte van de kleinere clubs wel veel beter geworden, maar als de tegenstander iets beter is houdt het niet over.

9 december 2020 om 21:55

Ik kan daar niet zo goed tegen, dat gezever over een tussenjaar. Met zoveel geld en aankopen, moet het geen probleem zijn om aan de (sub)top te blijven. Is het in de competitie dan ook een tussenjaar. Maar ja, daar is het niveau zo laag. Lekker met 13-0 winnen en denken dat we heel goed zijn. Ik heb liever meer tegenstand in de NL competitie, zodat we beter bestand zijn tegen ploegen als Atalanta.

9 december 2020 om 22:24

Mee eens. En komend jaar gaan Onana, Nico en Neres ofzo weg, dan weer een tussenjaar? Het jaar daarna gaat Gravenberch en nog een paar weg, weer een tussenjaar? Ik vind het ook gezever. Ieder jaar vertrekken de sterkhouders, zo is het altijd geweest

Typisch deze cl campagne, verdienen het gewoon niet. Hopen op een mooi seizoen EL met Kudus erbij!

Klaassen is niet voor niets mislukt in Engeland, en na een aantal jaar weer terug bij Ajax op zijn 27e. Voor Ajax is het een prima speler, maar Europees gezien is het natuurlijk niet een speler waar tegenstanders bang van worden als ze die naam op het wedstrijdformulier zien staan. Ze mogen wel blij zijn dat hij er nog bij is gehaald op de valreep, want zonder hem zou het middenveld nog matiger zijn geweest.

10 december 2020 om 18:51

Klaassen hadden ze nooit terug moeten halen. Gewogen en veel te licht bevonden. Veel te veel voor betaald ook.

Logische uitslag. Knikkende knieen en B- garnituur maakten plaatsing onmogelijk. Eigenlijk ongelooflijk slecht als je meer dan 100 miljoen te besteden heb. Van der Sar zal net als vorig jaar wel weer gaan roepen dat ze de gedoodverfde favoriet zijn voor de Europa League. Met dit voetbal hadden ze echter ook in de EL de voorronde nauwelijks overleefd.

9 december 2020 om 22:11

Maar hebben ze wel 100 miljoen te besteden? Dat dit je eigen vermogen is wil dat niet zeggen dat je voor dit geld je selectie zomaar kunt versterken.

Jan van Halst over Klaassen : "hier had Donny van de Beek moeten staan". Wat moeten we nou met zo'n uitspraak ? mn neefje van 9 heeft ook vaak van dit soort vreemde uitspraken,als een speler niet scoort. Alsof je in een splitsecond altijd zuiver raak moet schieten. dat lukt Messi zelfs niet.

9 december 2020 om 21:43

Nouja, dat waren wel de momenten dat Donny van de Beek ijzig kalm de hoek uitzocht. Ik had verwacht dat Klaassen dat ook wel zou doen, want dit is niet des Klaassens. Maar dit had niet zoveel te maken met in een split second de bal goed raken. Hij schiet gewoon wild en zonder gedachte, totaal onnodig

9 december 2020 om 21:55

Klaassen moest meteen schieten,donnu had nog tijd om effe een hoek te kiezen toch ?davy had net wat meer tijd of meer mazzel moeten hebben. Maar so what ? Ajax speelt straks gewoon EL. hopelijk heeft Klaassen daar meer geluk .

9 december 2020 om 22:01

Maar vd Beek heeft toch net zo goed 3 grote kansen nodig om te scoren? Ik denk dat het verschil tussen vd Beek of Klaassen niet zoveel had uitgemaakt, wie er ook stond: deze bal had er gewoon ingemoeten. Echt zonde.

Je mist gewoon wat creatieve voetballers, maar dat is ook niet gek als je in een paar jaar afscheid neemt van De Jong, Schone en vooral Ziyech. Blind is verdedigend wat minder solide en Tadic is niet in zijn allerbeste vorm. Dan kun je niet van een Antony gaan verwachten dat hij a la Ziyech de boel creatief op sleeptouw neemt. Want Antony is gewoon een heel goede buitenspeler en heeft de creativiteit van een buitenspeler. Het is niet een pure 10 die op de flank wordt geposteerd. En van Gravenberch kun je ook niet verwachten dat hij nu al het middenveld op sleeptouw neemt als Klaassen matig speelt (lijkt wel een beetje oververmoeid na zijn veelbelovende begin) en Labyad simpelweg als Labyad speelt. Als iedereen fit is staat er een fantastische basiself met enkele goede invallers. Maar als er zoals nu een speler of 5 a 6 afwezig zijn, dan wel compleet uit vorm, dan kom je tekort, wat geen schande is.

9 december 2020 om 21:50

Martinez maar gewoon naast Blind in het centrum. Die won, ondanks zijn geringe lengte, wel luchtduels van die sterke spits! En Schuurs stond de hele wedstrijd, als gewoonlijk, weer lucht te dekken. Maar maestro Ten Hag weet alles beter: Labyad, Promes, etc. Die helpen je de winter door...

9 december 2020 om 22:14

Ik ben ook geen voorstander van Promes, maar wat had hij dan moeten doen. De ontwikkeling van talenten bij jong Ajax valt ook vies tegen. Waar gezegd werd dat de selectie zo breed is, valt dat eigenlijk vies tegen. Daarbij vallen in grote wedstrijden veel aanvallers echt tegen. Ook een Tadic is veel zwakker dan in zijn eerste jaar.

Het is niet voor niets dat het buitenlandse avontuur van Klaassen beperkt is gebleven tot een mislukte periode bij Everton en een laagvlieger in Duitsland.

Het is een bruikbare speler voor Ajax, maar zeker geen steunpilaar die het verschil voor je gaat maken.

Jammer dat zo'n scheidsrechter nooit eens in ons voordeel fluit als het voetballend niet lukt. Penalty had zeker gekund en die 2de gele kaart was natuurlijk belachelijk. Maar goed. Ten Hag maakt ook alle verkeerde keuzes. Er is totaal geen vastigheid en automatismen daardat hij telkens weer wat nieuws uit zijn hoge hoed tovert. Zijn magie is over ben ik bang.

Tussenjaar benoemen? Goed gezien voor nu. Wel typische opmerking. Geen enkele aanspraak op gemaakt.

Ze maken de kansen die krijgen in de CL niet af. Het scorend vermogen is te laag voor de CL. In de eredivisie kom je er mee weg met deze spitsen en aanvallende middenvelder maar op hoogste niveau zijn ze niet slim/ koelbloedig genoeg.

Het probleem is dat Klaassen een iets andere rol heeft gekregen sinds Kudus geblesseerd is geraakt. Hij is van verbindingsspeler naar een spelmaker gegaan en dat ligt hem niet. Het is zonde dat Kudus al zo vroeg in de Europese campagne geblesseerd is geraakt, want daar heeft Ajax geen goede vervanger voor.

9 december 2020 om 22:22

Die constatering zegt al genoeg. Ajax (ten Hag) ziet dus in Labyad een prima vervanger, anders had je hem verkocht en een echt goede speler gehaald. Gewoon geen goede kijk op spelers. In de Eredivisie hooguit twaalf/dertien volwaardige krachten. Daarna kom je bij spelers als Promes, de sleetse Huntelaar, Ekkelenkamp (nog bedankt voor de 0-1!), Labyad, etc. Om over het centrale duo Schuurs/blind het maar niet te hebben. Het is en wordt niet beter...

9 december 2020 om 22:27

Juist vandaag miste je Blind z'n voetballend vermogen enorm! Er werd van achteruit totaal maar dan ook totaal niks geforceerd of gecreëerd of verticale ballen tussen de linies. Niks van dat. Blind had dat prima kunnen uitvoeren

Nederlandse ploegen, zelfs onze beste (ajax), hebben niets in de CL te zoeken.

Ajax speelde zoo klinisch die 1e helft, er viel gewoon niet doorheen te komen omdat er constant werd doorgedekt op Maz, daarnaast Gravenberch en Klaassen de openingen vanuit het middenveld niet konden vinden en ook beide cv's goed werden afgejaagd door Atalanta. Het spelen werd ons onmogelijk gemaakt. 2e helft opportunistischer, ik zag ons nog wel een doelpunt maken totdat Ryan eraf moest. En wat betreft die kans van Klaassen, ja waarschijnlijk had Donny die wel gemaakt met een schijnbeweging en dan een schot of in de hoek geplaatst. Beetje zijn trademark. Zonde dit, alhoewel Ajax het ook niet verdiende. Te afwachtend, niet Ajax waardig spel vandaag. Het minste potje in deze CL campagne.

Ben het in dit geval niet helemaal eens met Kieft. Klaassen deed wel degelijk schieten met een gedachte. Hij wilde hem strak met de wreef in de korte hoek prikken, maar stuitte op de benen van de Atalanta-doelman. Daarentegen heb ik juist van Tadic niks gezien deze wedstrijd. De beste meneer denkt dat hij de vedette is van Ajax, maar ik heb hem dit CL-seizoen geen enkele keer er boven uit zien springen en beslissende dingen zien doen. Een zeer matig optreden van de aanvoerder van Ajax. Tegen FC Emmen en Fortuna Sittard staat de beste meneer er wel, maar als het moet geeft hij gewoon niet thuis. Heb bij hem ook altijd het gevoel dat hij niet op 100% speelt. Althans, in duels gaat hij nooit vol erin, hij trekt altijd zijn been terug en is nou niet het type speler dat zijn elftal op sleeptouw neemt. Dat is een Klaassen echter wel. Snap ook niet waarom Tadic aanvoerder is. Vergeet niet dat ook hij bekritiseerd mag worden he, want ik heb ook het gevoel dat hij altijd maar gezien wordt als de verlosser of onaantastbare.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren