Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft begrijpt hosanna rondom PSV’er niet: ‘Waarom dan?’

Laatste update:

Wim Kieft begrijpt niet waarom internationale topclubs nu al bereid zijn om tientallen miljoenen neer te tellen voor Johan Bakayoko, zo laat hij optekenen in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. De analist van onder meer Vandaag Offside concludeert dat de Belgische vleugelflitser van PSV kwaliteiten heeft, maar denkt niet dat hij al meekan in de Premier League. Bakayoko werd deze week gelinkt aan Liverpool, dat in de linkspoot de potentiële opvolger van sterspeler Mohamed Salah ziet. Kieft kan zich daarin niet vinden.

“Waarom dan? Omdat je denkt dat je hem nu voor 20 of 25 miljoen euro kan ophalen en anders over twee jaar 60 miljoen euro betaalt”, vraagt Kieft zich hardop af. “Bakayoko heeft kwaliteiten als rechtsbuiten, maar in de Premier League wordt wel iets anders gevraagd dan tegen FC Utrecht of Sturm Graz. In het treffen met de Oostenrijkers in Eindhoven liep hij zijn directe tegenstander continu voorbij. In een wedstrijd passeerde hij vaker dan in al zijn wedstrijden voor PSV bij elkaar. Sturm Graz had zich onvoldoende op Bakayoko ingesteld.” Bakayoko ligt bij PSV nog tot medio 2026 vast, waardoor de Eindhovenaren hoog in de boom kunnen zitten.

Kieft weet hoe verdedigers het Bakayoko lastig kunnen maken. “Hij speelt juist meer op safe als ploegen zich aan hem aanpassen. Het ontbeert hem dan vaak aan lef, terwijl hij de kwaliteiten bezit om binnendoor en buitenom te gaan. Dat laatste is ideaal voor Luuk de Jong. Iets meer initiatief kan geen kwaad. Maar Liverpool in deze fase van zijn carrière…” Het lijkt er niet op dat the Reds deze zomer al concreet worden voor Bakayoko, daar Salah nog tot medio 2025 vastligt op Anfield. Momenteel is het qua transferperikelen stil rondom de 31-jarige rechtsbuiten.

Peter Bosz
Kieft is wel lovend over de manier waarop Bosz zijn elftal laat spelen. “Het is toch knap hoe snel Peter Bosz dat voor elkaar heeft gekregen. In nauwelijks twee maanden speelt PSV leuker dan in al die seizoenen onder Phillip Cocu, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij. Alleen moet Bosz aan het einde van de rit weleens met een echte hoofdprijs in zijn handen staan. Het lukte Cocu namelijk wel om driemaal kampioen van Nederland te worden met PSV. De Johan Cruijff Schaal is onvoldoende; iedereen mag meer verwachten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 augustus 2023 om 20:53

Jij denkt dat de scoutingcel van Liverpool, die zeker uit een man of 20 zal bestaan samenvattingetjes kijkt?

Die zijn gewoon heel goed op de hoogte van wie ze binnen willen halen en kijken ook naar statistieken waar wij de de beschikking niet eens over hebben.

18 augustus 2023 om 21:08

Veel statistieken zijn er toch nog niet van hem.. maar iedere club ziet dat hij snel en sterk is en een actie heeft, dat zijn al 3 pluspunten die aanslaan bij een Engelse club. Daarnaast jong en kun je hem voor premier league begrippen mogelijk nu nog "goedkoop" halen.

18 augustus 2023 om 21:14

Dat je schijnt te denken dat goals en assists de enige statistieken zijn die er zijn, zegt eigenlijk al genoeg.

In zijn debuutseizoen op het hoogste niveau 5 goals en 5 assists is niet zo slecht. Verder ook al twee assists nu in de CL-kwalificatie en daarnaast is hij viervoudig Belgisch international en heeft hij al een goal en assist in drie kwalificatiepotjes.

18 augustus 2023 om 21:15

Jij denkt dat de scoutingcel altijd geconsulteerd wordt en dat hun oordeel altijd opgevolgd wordt?

Ik vind het hilarisch dat het je waarschijnlijker lijkt dat ze evenveel werk doen als de gemiddelde VZ-bezoeker.

18 augustus 2023 om 21:19

Dat lijkt me heel waarschijnlijk ja als je sommige transfers ziet. Als die spelers echt 10x bekeken zijn is het eigenlijk alleen maar erger.

18 augustus 2023 om 21:28

Dus omdat er enkele slechte transfers zijn, wordt dat bij alle transfers gedaan? Hoe verklaar je al de goede transfers van Liverpool dan? Geluk?

Algemene generalisaties zijn nooit slim om te maken.

18 augustus 2023 om 21:30

Ik chargeer ook wat... mocht dat niet duidelijk zijn.

18 augustus 2023 om 21:43

Dat weet iedereen maar Lierse is dan ook op dit forum om elk topic dood te redeneren en mensen de maat te nemen. Dat betweterige wordt een beetje zielig. Zeker de manier van praten naar andere mensen

18 augustus 2023 om 21:46

Hoe moet ik weten of hij/zij serieus is? Daarom vraag ik het even.

18 augustus 2023 om 21:56

De volgende keer zal ik proberen duidelijker te zijn! Al haalt dat wel de lol er een beetje af.

18 augustus 2023 om 20:47

Ik mag toch hopen dat scouts zich juist niet bezig houden met filmpjes maar ook daadwerkelijk wedstrijden gaan kijken. Volgens mij is dat ook zo

Niet moeilijk Wim. Die gaat later wel 50 miljoen op brengen. Hoef je geen voetbal verstand te hebben.

18 augustus 2023 om 20:45

Als je denkt dat Bakayoko 50 miljoen gaat opbrengen dan heb je inderdaad weinig verstand van voetbal.

Ben het wel met Kieft eens. Heeft het aardig gedaan tegen Sturm Graz, maar die konden er ook niet heel veel van.

18 augustus 2023 om 20:47

Nu nog niet later zei ik😜

18 augustus 2023 om 20:54

Ben zelf ook niet vreselijk kapot van Bakayoko, maar zo enorm ondenkbaar is het toch ook niet dat die over 1 of 2 jaar 50 miljoen kan opleveren? Clubs hadden vorig jaar al 15 (!) miljoen over voor hem toen hij net bij het eerste zat. Deze zomer gaan de berichten al richting de 20/25 miljoen, terwijl die jongen pas net 20 is. Is het dan echt onmogelijk dat Bakayoko er 3 maakt in de CL, 12-14 in de competitie, bij Belgie goet presteert en dat er een club 50 miljoen biedt? Ik zou het er ook niet voor overhebben maar volgens mij is het niet krankzinnig om te voorspellen, laat staan dat je dan 'geen verstand van voetbal' zou hebben.

18 augustus 2023 om 21:10

Eerst maar eens plaatsen voor de CL he. Maar het is allemaal niet ondenkbaar, maar ik geloof er niet zo in. Zie niet heel veel verbetering/ontwikkeling bij hem.

Als er serieus clubs zijn die er nu 25 miljoen voor willen betalen, weg doen! Voor dat geld kun je echt wel een betere vinden.

18 augustus 2023 om 21:10

Je noemt nu wel meteen een hele lijst aan voorwaarden om aan die 50mln te komen...

18 augustus 2023 om 21:40

Mijn punt is: het lijkt me niet dusdanig ondenkbaar om er geen verstand van voetbal voor te hoeven hebben.

18 augustus 2023 om 22:01

Fossen. Ik denk voetbal verstand hoort daar ook bij . Sarcastisch bedoel ik juist omdat het Wim Kieft dat zegt. Ik zie hem over 1 of 2 jaar dat wel op brengen.

18 augustus 2023 om 22:05

@pesso: Serieus 50 miljoen voor Bakayoko. De voetbalwereld is gek, maar zo gek toch niet?

18 augustus 2023 om 22:15

PaulR . Er gebeuren wel meer gekke transfers. Over 1 of 2 jaar verder. Vind dat niet onmogelijk.

18 augustus 2023 om 22:35

@fossen, ik zie hem deze stats niet behalen dit jaar. 3 goals in de CL, dat zou betekenen dat hij de helft van zijn goalproductie van vorig jaar, dit jaar in de CL haalt. Ik vind 12-14 goals in de eredivisie ook niet echt veel voor een speler die 50 miljoen moet kosten en ik zie hem dit ook niet redden dit seizoen.

Niks is onmogelijk, zeker niet als ten Hag nog bij Man U zou zitten maar het lijkt me wel hoogst onwaarschijnlijk

18 augustus 2023 om 22:03

Later misschien wel ...maar dan speelt ie al niet meer bij Psv. Leuk ventje maar 10 miljoen is nu al de hoofdprijs. Dat betekent niet dat ze hem daarvoor moeten verkopen,maar wel dat psv rustig kan wachten desnoods 50 miljoen kan vragen want die 10 miljoen krijg je er over 2 jaar ook voor dus alles extra is meegenomen

18 augustus 2023 om 23:35

Ik hoop voor psv dat je gelijk hebt. Persoonlijk zie ik het nog niet zo in die jongen, maar wie weet komt dat nog.

18 augustus 2023 om 23:44

Dat zegt tegenwoordig niet zozeer iets over de kwaliteiten van een speler. Potentie is veel waard en er zijn veel clubs die makkelijk 40 miljoen euro o.i.d. kunnen neertellen voor een twijfelgeval. Echter denk ik dat een Bakayoko helemaal kapot wordt gespeeld, zou hij nu in de PL moeten spelen. Wat een speler op zou kunnen brengen, zegt lang niet altijd iets over z'n niveau. Een Antony zou nog meer dan genoeg kunnen leren bij Ajax, maar werd wel voor bijna 100 miljoen euro gekocht door Manchester United. Dat is meer de totale afgang van de voetbalmarkt dan dat het al te veel zegt over spelers.

Bij een beetje tegenstander zie je m bijna niet...

Ik snap het ook niet. Ik vind het een geweldige gozer, maar voor 30 miljoen kom ik hem zelf brengen. Zie hem niet snel de subtop halen, laat staan de absolute top.

18 augustus 2023 om 21:32

Hij zit al bij de subtop toch? Dus een stapje hoger is eigenlijk de top? Kijk naar Doku is gehaald voor 20mil van Anderlecht en is nu al het dubbele waard, Bakayoko gaat hetzelfde ervaren weg voor 20mil

18 augustus 2023 om 21:46

Wat heeft PSV in de afgelopen 15 jaar gedaan om zich bij de Europese subtop te mogen scharen?

19 augustus 2023 om 04:35

Winnen van ajax 😜

Meestal is het toch tikkie terug ipv een actie. Dat klopt wel wat kieft zegt.

Hier heeft Wim gewoon gelijk in. Af en toe een aardige wedstrijd tegen een zwakke tegenstander maar vervolgens zie hem een paar wedstrijden niet. Te licht voor de premier league.

18 augustus 2023 om 21:11

Ssssssssttttt straks lezen ze het nog ergens over de grens. 30+ is gewoon zelf er naar toe brengen. En een goede vervanger halen voor 15 Miljoen

Ik zie er ook niet veel in, als een club gek genoeg is om hier bijvoorbeeld 25/30 miljoen voor neer te leggen ben je gek als je het niet pakt

In potentie heeft Bakayoko alles, en het komt er steeds meer uit. Logisch dat clubs geinteresseerd zijn

18 augustus 2023 om 23:09

Helemaal mee eens. Daar komt nog bij dat hij net 20 is en hij heeft zich elk jaar duidelijk ontwikkeld. Door de blesuregevoeligheid en snelle verkoop van Madueke is hij mogelijk te snel gebracht. Daar heeft hij nu overigens wel profijt van. Daarnaast is het echt een bescheiden, leergierige en leuk persoon..

Tja zoek even op welke buitenspelers van 20 jaar de snelheid, diepgang, trap, rendement en individuele actie van Bakayoko hebben en je houdt een heel klein lijstje over. Als je het talent van Bakayoko niet ziet dan begrijp je weinig van voetbal. Dat het allemaal nog niet consistent is lijkt me gezien zijn leeftijd toch niet gek, het is ook nog eens een erg bescheiden jongen die wat zelfvertrouwen nodig heeft om echt goed te kunnen presteren. Maar hij heeft zoveel klasse. Dat zie je vanaf zijn eerste wedstrijd bij Jong PSV en dat zien scouts van clubs als Liverpool natuurlijk helemaal. Ik verwacht dat Bakayoko uiteindelijk vertrekt voor een hoger bedrag dan Gakpo. Ik vind Bakayoko eigenlijk ook al beter dan Gakpo was op die leeftijd. Al zegt dat laatste niet alles, iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen tempo

18 augustus 2023 om 23:26

Kieft legt het heel negatief uit. Ik ben juist blij dat Bakayoko de bal afspeelt als hij tegenover drie man staat. Dat getuigt van spelintelligentie. Ik heb een broertje dood aan die wingers die dan met de kop naar beneden op avontuur gaan voor die ene kans op 100 dat ze er eens op magische Messi wijze langsgaan. De andere 99 keer is het dom balverlies. En dan nog steeds gaat Bakayoko, ook in slechte wedstrijden, de één op één vaak genoeg aan. Hij wisselt dat netjes af. Binnendoor. Buitenom. Voorzet. Schot. Hij is nu nog grillig, maar, wat je zegt, je ziet nu al dat hij op constant presteren na alles heeft.

Die komt er wel.

18 augustus 2023 om 23:38

Tuurlijk heeft hij talent..maar ook niet meer dan dat. Het is niet dat elk willekeurig talent voor 30 miljoen vertrekt. Leuke speler zoals zoveel jeugdspelers die een paar keer mee mogen doen. Aan het eind van het seizoen zien we wel verder

Ik ben PSV fan maar geef Kieft helemaal gelijk. Natuurlijk heeft Bakayoko potentie maar transfersommen van 20 of zelfs 30+ miljoen zijn ridicuul voor een nog jong talent dat nog te weinig rendement heeft en ook regelmatig balverlies lijdt.

18 augustus 2023 om 21:23

Je betaalt voor potentie. Wat verwacht jij dan? Gakpo had op de leeftijd van Bakayoko net aan 2 goals gemaakt in Psv1. Bakayoko staat al op 7 goals 7 assists, heeft een vaste basisplaats, is international van Belgie en lijkt met de week beter te worden. Er is helemaal niets ridicuul aan een prijskaartje van 30 miljoen. Enige wat ridicuul zou zijn is als PSV daar genoegen mee neemt

18 augustus 2023 om 22:11

Ik ben het met je eens dat PSV geen genoegen moet nemen met 30 miljoen. PSV is eindelijk goed aan het bouwen om iets te kunnen betekenen in de Europese competities, dan moet je wel voldoende talent binnenboord houden. Als PSV zich structureel weet te plaatsen voor de Champions League komt het geld vanzelf. Dat PSV af en toe een grote uitgaande transfer moet scoren lijkt me logisch maar de club moet niet steeds alle potentiele sterkhouders verkopen.

18 augustus 2023 om 22:47

@davilla_7, een basisplek heeft ie natuurlijk ook voornamelijk door een gebrek aan concurrentie. Gakpo had Lozano en Bergwijn voor zich. Baka had vorig jaar Saibari, die helemaal niets op de wing te zoeken heeft en El Ghazi die ook nog eens regelmatig iets had.

Aan de andere kant legt Bakayoko dezelfde statistieken af als Salah op die leeftijd bij Basel. De potentie om een Salah te worden zou erin kunnen zitten. Maar goed, salah redde het ook niet bij chelsea daarna, maar kwam toen via een omweg alsnog voor redelijk wat centjes bij Liverpool. Het is een vrij riskante gok...

18 augustus 2023 om 22:16

Ieder transferwindow kent risico's, naast goede scouting moeten de verantwoordelijken ook veel geluk hebben, het is net een casino. Kijk bijvoorbeeld naar Arsenal met de aankoop van Timber.

18 augustus 2023 om 23:41

Ik vind dat soort vergelijkingen persoonlijk altijd een dooddoener, al kan ik anderzijds ook goed snappen dat dit soort artikelen nuance behoeven. Echter zijn er zoveel factoren die meespelen en puur vanuit m'n eigen inzicht speelt de manier van spelen daarin een grote rol. Bakayoko is wel erg afhankelijk van snelheid en explosiviteit; het fysieke aspect dus. Dat ontwikkel je niet echt meer. Een speler als Salah heeft dat op een hoger niveau, maar heeft daarbij ook een zeldzame techniek en een spelintelligentie die je niet veel ziet. Bakayoko heeft dat absoluut niet en is bovendien erg omstuimig (al wordt dat wel minder). Cijfers zijn leuk, maar ze behoeven wel nuance als het op potentie aankomt. Er zijn bijvoorbeeld topscorers in de Eredivisie die daarbuiten nooit een knikker geraakt hebben en spelers die in de Eredivisie weinig hebben laten zien en daarna als een raket gingen.

En een kunus bijvoorbeeld heeft zich al wel laten zien? Die had ik al vlug weg gebracht voor die prijs, misschien volgend jaar lang niet meer zoveel waard

Ik moet bekennen dat ik het ook niet echt zie. Z'n basisniveau is absoluut leuk en zo'n jongen maakt er wel genoeg gezien z'n speelstijl, maar voor Europese begrippen is het allemaal niet zo bijzonder. Met vergelijkingen van spelers bij andere Nederlandse clubs kan ik ook weinig, aangezien ik daar ook twijfels bij heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren