Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wilmots probeert Frans toptalent te strikken voor Belgische ploeg'

Laatste update:

Gianni Imbula staat in Frankrijk bekend als een groot talent en de middenvelder van Olympique Marseille werd in de wandelgangen al in verband gebracht met een transfer naar Arsenal of Chelsea. De jongeling heeft een mooie toekomst voor zich liggen, zo lijkt het, en de Belgische bondscoach Marc Wilmots wil daar volgens L'Equipe graag van profiteren.

/

De Franse sportkrant meldt woensdag dat Wilmots de 22-jarige Imbula heeft benaderd met de vraag of hij voor de Belgische ploeg zou willen spelen. De Frans-Congolese middenvelder werd geboren in het Belgische Vilvoorde, maar verhuisde al snel en speelde zeven interlands voor Jong Frankrijk. Dat vormt geen beletsel voor Imbula om nu alsnog voor België te kiezen.

Imbula werd opgeleid bij Paris Saint-Germain en maakte bij Guingamp zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder was toen pas zeventien jaar oud en werd de jongste debutant ooit in de Ligue 2. Na vier jaar bij Guingamp te hebben gespeeld maakte hij een transfer naar Marseille, waar Imbula nu bezig is aan zijn tweede seizoen.

Giannelli Imbula zou een aanwinst zijn voor de Belgische ploeg

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hangt er vanaf of hij zich meer Belg dan Fransman voelt.

Frans-Congolees, Belgisch-Congolees, Congolees.... straks hebben de Belgen ze allemaal rondlopen. Ik ken deze speler niet, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij zich erg nauw verbonden voelt met België

3 december 2014 om 15:46

Ik vind het sowieso nergens op slaan ja, hoort gewoon voor Congo uit te komen. Als je heel abstract denkt is het daarnaast volkomen onzin dat immigratie bestaat, wees trots op het land waaruit je komt! Imbula moet daarom gaan spelen voor het land waar zijn ouders vandaan komen.

3 december 2014 om 15:58

Abstract denken over immigratie? Volgens mij kom je dan uit bij dat een grens niet meer is dan een afgesproken afbakening, die zelden fysiek is. Wat belet je om die geconstrueerde afbakening over te steken? Dan ga je verder over trots. Trots in je analyse betrekken is verre van abstract. Trots is een vaag begrip en wordt door iedereen anders opgevat. Trots zijn op je land is een emotie die bij velen niet gevoeld wordt en dus ook niet dor individuen als argument wordt gebruikt om iets wel of niet te doen.

Als Imbula de Belgische nationaliteit heeft kan hij voor het Belgische nationale elftal uitkomen. Heeft hij dat niet, dan niet. Heeft hij meerdere nationaliteiten dan ligt de keuze bij hem. Al het andere is onzin, en zeker niet abstract.

3 december 2014 om 16:01

Ivanovicfc,

En waarom hoort hij nu weer voor Congo uit te komen? Toch niet omdat ie zwart ziet, hoop ik?

Hij is in België geboren en getogen en heeft terecht de Belgische nationaliteit.

Woont nu al een paar jaar in Frankrijk en heeft sinds een jaar ook die nationaliteit verdiend.

Of je het nu leuk vindt of niet, als hij wil spelen voor ons, en Wilmots ziet het zitten, dan zal hij spelen.

3 december 2014 om 17:11

Hoop niet dat hij zwart ziet. Zal nog eens wat zijn, een blinde voetballer.....

3 december 2014 om 17:59

Ik snap je punt natuurlijk. Ik probeer alleen te zeggen dat het hele idee immigratie best maf is. Stel je eens voor, iedereen behoudt de nationaliteit die hij of zij krijgt van zijn ouders. Dat is hartstikke logisch. Als jij dan als jongetje naar Belgie gaat en daar wordt getogen, is dat dan niet best maf dat je dan ineens een Belg bent?
Ik snap dat mensen hierdoor beledigd kunnen zijn maar ik wil alleen maar graag de meningen weten over dit onderwerp.

4 december 2014 om 01:54

Ivanovicfc,

En waarom is dat logisch?

Allez, dus een Nederlands koppel die in 1800 in België is komen wonen, die hun nageslacht van 2014 zouden dus nog altijd de Nederlandse nationaliteit moeten hebben? Dit terwijl die misschien totaal geen affiniteit meer met Nederland hebben.

Er zijn gewoon een aantal regels waardoor je een nationaliteit kunt verkrijgen, die zijn overal - op wat details na - ongeveer hetzelfde. Sommige landen zijn wel strenger dan de andere, maar goed.

En ik vind dat wel een goed systeem. Buitenlanders die zo'n nieuwe nationaliteit verkrijgen, zijn daar meestal heel trots op. En het zorgt voor meer integratie.

4 december 2014 om 10:02

@ivanovicfc: Afkomst is zo'n vaag begrip. Immigratie is de normaalste zaak van de wereld, waarom zou je een nationaliteit van een land moeten behouden waar je zelf nooit geweest bent? Dat is pas maf... Ik zou persoonlijk vooral kijken naar de vraag: waar ligt mijn toekomst?

Hij gaf eind oktober al aan dat hij het wel zou zien zitten om voor de Rode Duivels uit te komen. Het sportblaadje Fan zocht hem daarbij in Marseille op, om meer uitleg te vragen. Daarin gaf hij aan België nog steeds een warm hart toe te dragen.

Hij maakte op Mandanda en Gignac na de meeste minuten dit seizoen bij de nummer 1 van de Ligue 1, zij het als 22-jarige. Hij heeft echt het potentieel om voor de Rode Duivels te kunnen spelen. Als hij het in maart nog steeds goed doet kun je hem erbij nemen. Hij heeft een basisplaats i.t.t. Malanda en Tielemans zou ik nog sparen.

Profiteurs zeggen ze dan.

De Belg zelf heeft geen talent en daarom willen ze ander roots spelers oppikken, best laf vind ik. Als de voetballer zelf niks voelt voor Belgie moet je hem met rust laten!

3 december 2014 om 16:03

Vind ik een beetje kort door de bocht, België heeft genoeg spelers die 'puur' Belg zijn..

3 december 2014 om 16:05

Het is een schande. Courtois, Kompany en Hazard, dat zijn bv. Nederlanders. Hebben we mooi voor jullie neus ingepikt.

Robben wilden we ook, maar op weg naar België viel die ergens.

3 december 2014 om 16:10

@iedereen komt:

Jullie hebben, naast de taal, ook nog een paar steden van ons. We zouden Antwerpen graag terug willen. Bezwaar als we de Ronde van Vlaanderen voortaan de Ronde van Zuid Nederland noemen?

3 december 2014 om 16:29

Iedereen Komt

Leuk geprobeerd, maar ben zelf geboren en getogen in België, en nog altijd woonachtig in België Oost Vlaanderen, niks te maken met Nederland dus.

Je moet gewoon toegeven dat de Belg zelf geen talent heeft, bijna in niets met alle respect.

3 december 2014 om 16:34

Donmadrista heb jij de nederlandse jeugdploegen al eens bekeken? ook veel eigen talent hoor

ps: ik geloof nooit dat jij een belg bent. nice try.

4 december 2014 om 10:04

@donmadrista: ik heb zelden iemand zo'n domme generalisatie horen maken. De Belg heeft geen talent, in niets. Proficiat, dat soort uitspraken is van een onnozelheid die je zelfs op voetbalzone maar zelden ziet.

4 december 2014 om 10:25

stakkevdb,

Alle Belgen zijn echt wel dom hoor. Allemaal.

3 december 2014 om 16:19

Ongenuanceerde nonsens, zeggen ze dan.

België heeft talent genoeg, maar dit ontneemt hen niet het recht om spelers met andere roots máár met de Belgische nationaliteit te contacteren. Wie zegt dat hij niet voor België voelt? Heb jij dit ergens gelezen? Zo ja, je bron graag!

Verder, het zou een ander verhaal zijn indien Wilmots hem constant lastigvalt, dit is evenwel niet het geval. Er is niets mis met te polsen, of denk je dat andere bondscoaches dit niet doen?

3 december 2014 om 19:10

En wie zegt dat die niks voor België voelt? Informeer je eerst eens. Het is omdat hij eind augustus zelf een oproep deed, dat Wilmots daar op gesprongen is (een gewoon gesprek om eens te vragen wat zijn intenties zijn). Als hij in zo'n gesprek Wilmots niet kan overtuigen van zijn gevoelens voor België zal die hem laten vallen gelijk een baksteen. Zo rechtlijnig is Wilmots nog wel net.

Of hij nou voor België of Frankrijk uit gaat komen, denk ik dan.
Als Wilmots met zijn voorstel Imbula kan verleiden, heeft ie nog gelijk ook.

Lijkt mij nutteloos om in Frankrijk voetballers te 'stelen'.

Ik vind dat wij op het middenveld al talent genoeg hebben. Zowel in de huidige A-kern en allicht nog een pak meer bij de beloften (tielemans/anderlecht, Musonda Jr/chelsea, Malanda/wolfsburg).

Waarom zou iemand die al zoveel jaren in Frankrijk woont en al voor Franse jeugdploegen speelde zomaar ineens voor België kiezen? Louter op basis van zijn geboorteplaats.

3 december 2014 om 18:32

Tja Mangala koos toch ook voor Frankrijk alhoewel hij al sinds zijn 5de in België woonde en daar ook groot geworden is?

Nationaliteit is een gevoel ...

3 december 2014 om 19:12

Zullen wel zien, het is zo ver nog niet. Ik denk dat hij zijn plaats wel zou hebben bij de kern. Hij is jonger en beter dan een Defour, Dembele,... Maar er is talent genoeg, dus als hij niet voor ons wilt spelen: ook goed.
Alleen moet je het hem vragen, als die jongen stiekem droomt van België moet je dat niet negeren. Je moet er natuurlijk ook niet gaan achter lopen. Niets zegt dat dat het geval is.

Hij is in België geboren dus ik heb er geen bezwaar tegen.

Wilmots maakt dankbaar gebruik van de problemen die imbula heeft gehad bij frankrijk u21 vorig jaar. Is destijds door de toenmalig bondscoach sagnol uit de selectie gezet en is pas vorige maand weer voor het eerst opgeroepen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren