Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willi Orbán mist mogelijk Bundesliga-kraker vanwege stamceldonatie

Laatste update:

RB Leipzig moet het komende zaterdag in de Bundesliga-kraker tegen 1. FC Union Berlin mogelijk stellen zonder aanvoerder Willi Orbán. De reden is bijzonder: de dertigjarige verdediger gaat woensdag stamcellen doneren. Het advies is doorgaans om daarna gedurende tien dagen niet te sporten. Orbán staat al sinds 2017 ingeschreven als donor, en nu is er een match gevonden.

De 37-voudig Hongaars international krijgt sinds zaterdag al injecties, waarna woensdag de donatie zal plaatsvinden in Dresden. Het feit dat Orbán mogelijk een belangrijke wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan vanwege de donatie, was voor hem geen reden om te twijfelen. “Dat is van ondergeschikt belang. Wie mij kent, weet dat ik er alles aan zal doen om zo snel mogelijk opnieuw bij de ploeg te komen”, vertelt hij tegenover Bild.

“Ik krijg de kans om een mensenleven te redden, zonder dat het mij veel moeite kost. Ik hoop dat ik met mijn donatie de ontvanger kan helpen om volledig te genezen”, aldus Orbán. Hij hoopt dat er meer mensen zullen zijn die zich inschrijven als stamceldonor. “Het is heel simpel en ik voel me heel goed begeleid. Mijn voorbeeld laat zien dat het zeker zin heeft om je te registreren.”

De afgelopen dagen is er ook in Nederland veel aandacht voor stamceldonatie, naar aanleiding van een oproep van PSV-perschef Thijs Slegers. Hij vertelde vorige week dat medici niets meer kunnen doen, waardoor de naweeën van zijn stamceltransplantatie hem uiteindelijk fataal zullen worden. In zijn bericht deed hij een oproep aan iedereen om zich te registreren als stamceldonor of bloeddonor. “Ik ben niet meer te redden, maar anderen wel!”, sloot Slegers af.

Een ander bekend voorbeeld van stamceldonatie in de Nederlandse voetbalwereld is Lennart Thy. De toenmalige spits van VVV-Venlo miste in 2018 een Eredivisie-wedstrijd tegen PSV, als gevolg van een stamceldonatie. Thy, die inmiddels onder contract staat bij Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle, kreeg veel positieve reacties vanwege die actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dit zijn de mooie redenen. Net iets belangrijker dan voetbal lijkt me, ook al is het je werkgever die je vooral voor deze wedstrijden miljoenen betaald.

7 februari 2023 om 16:59

Net iets belangrijker dan voetbal? Heb je wel nagedacht voor je dit typte?

Een mensenleven redden weegt niet op tegen voetbal, hoeveel de club je ook voor een topwedstrijd betaalt...

7 februari 2023 om 17:27

@marcellus: Ooit van 'iets zeggen met gevoel voor understatement' gehoord?

Wauw, mooi om te lezen. Ook inderdaad met het verhaal rondom Thijs Slegers van afgelopen week, is dit extra mooi als hij iemand kan helpen. Voetbal is inderdaad ondergeschikt, verwacht ook dat RBL dat niet anders ziet.

7 februari 2023 om 16:20

Volgens mij ziet RBL dit net zo aangezien ze hierboven zelf het statement van Orban naar buiten hebben gebracht. Ik vind het echt klasse van Orban (en van RBL) dat hij dit doet.

7 februari 2023 om 20:13

Weet nog toen thy bij vvv een wedstrijd miste vanwege dezelfde behandeling. Prachtig !

Beetje dubbel wel, ja, het is een prachtig gebaar, maar je zou maar 1-3 punten te kort komen als club zijnde omdat je je beste verdediger op deze manier moest missen en zou heel veel geld mislopen..

7 februari 2023 om 15:32

Dan is het mensenleven wat hij heeft willen redden het dubbel en dwars waard geweest.

7 februari 2023 om 15:49

Daar heeft Orban toch geen vat op, dus moet het op deze manier.
Voetbal is bijzaak in zulke gevallen.
Ook als je 1-3 ptn tekort komt is het bijzaak, niks kan dat veranderen.

7 februari 2023 om 16:07

@r.vatros: Misschien nog een lesje geneeskunde nemen voor je deze onzin uitkraamt.

7 februari 2023 om 16:20

@r.vatros - Je hebt wel een unieke manier van denken, hè? Of dat nou zo positief is, dat laat ik maar even in het midden.

7 februari 2023 om 20:13

Gebaar is sowieso prachtig. Zouden meer mensen moeten doen. Ik sowieso zwaar voorstander van zoveel mogelijk doneren.

7 februari 2023 om 20:14

@ Sirius

Ja, best wel. Het is alleen lastig om jezelf goed te verwoorden via een paar woorden op een forum of wat dan ook. Ik bedoel dit gewoon goed, en het gebaar van Orban is natuurlijk prachtig.

7 februari 2023 om 21:38

Als je zo denkt, is het idd volkomen nutteloos wat Orban gaat doen. Maargoed stel dat ze aan het einde punten tekort komen, is dit bijna onmogelijk om te herleiden naar het ontbreken van één speler, tenzij misschien zijn 1 op 1 vervanger 3 blunders maakt bij wijze van. Nee, lijkt me toch beter dat hij ff een paar dagen vrijaf krijgt om een poging te wagen een mensenleven te redden.

8 februari 2023 om 03:54

@R.Vatros; als ze écht willen kunnen de echte bazen allang zulke mensen redden? Serieus? Ik neem aan dat je dit niet zo bedoelt. Anders raad ik je aan om wat artikelen te lezen over leukemie en de behandeling ervan en stamceldonoren.

7 februari 2023 om 15:44

Dit is toch een geweldig gebaar van Orban? Vind Orban een topper, maar persoonlijk denk ik dat Gvardiol daar de beste verdediger is.

7 februari 2023 om 16:15

Absoluut een geweldig gebaar, en inzet. Heb hetzelfde ook voor een familielid gedaan, dacht eerst dat het niet veel voorstelde. Maar stamcel donatie kan je vergelijken met het rennen van een marathon. Het scheelt dat hij een topsporter is, dus zijn herstel zal sneller verlopen.

7 februari 2023 om 16:34

Niet alles in het leven draait om geld. Een mensen leven is onbetaalbaar.

7 februari 2023 om 17:28

Trieste reactie van iemand die de prioriteiten blijkbaar niet helemaal op orde heeft.

7 februari 2023 om 18:14

Als ze 1-3 punten tekort komen kan je nog een aantal wedstrijden aanwijzen waar ze hadden moeten winnen.

Heel mooi gebaar en hier kun je alleen maar heel veel respect voor hebben!

Ik word wel blij van dit soort berichten! Als iedereen iets goeds zou doen, zou de mensheid er een stuk beter voor staan.

Dat je überhaupt nog de vraag aan zo iemand durft te stellen: je mist straks een belangrijke wedstrijd, zou je dat nu wel doen??? Heel mooi wat hij doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren