Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II stuurt Liverpool-aanwinst uit 2017 naar andere kant van de wereld

Laatste update:

Willem II neemt voorlopig afscheid van Dylan Ryan. De twintigjarige centrumverdediger wordt tot aan het einde van dit seizoen verhuurd aan Melbourne Victory, zo melden de Tilburgers woensdag via de officiële kanalen. Ryan maakte drie jaar geleden de overstap vanuit de jeugdopleiding naar Willem II, maar is er tot dusver niet in geslaagd om door te breken in het eerste elftal.

"Ik heb in tweeënhalf jaar veel bij Willem II geleerd. Bij Melbourne Victory de ervaring opdoen die ik als jonge voetballer nodig heb. Daar kijk ik erg naar uit", verklaart Ryan zijn tijdelijke vertrek bij Willem II. Bij Melbourne Victory begint de jonge verdediger in december aan het nieuwe seizoen in de Australische A-League. Daarnaast komt men uit in de AFC Champions League, de Aziatische equivalent van de Champions League. Ryan voegt zich volgende week in Qatar bij zijn nieuwe ploeggenoten.

"Dylan is een talentvolle en jonge verdediger", reageert hoofdtrainer Grant Brebner op de website van Melbourne Victory. "Hij heeft door zijn tijd bij Willem II en Australië Onder-23 een grote toekomst voor zich. Hij heeft daarnaast in de jeugdopleiding van Liverpool gespeeld, wat voor heel veel spelers een fantastisch vertrekpunt is. We geloven echt dat Dylan een aanwinst is voor deze selectie."

Ryan werd begin 2017 door Willem II overgenomen uit de jeugdopleiding van Liverpool. Afgelopen zomer werd zijn contract verlengd tot medio 2022, ondanks het feit dat hij geen uitzicht had op een vaste plaats in de hoofdmacht van de Tilburgers. Ryan hoopt bij Melbourne Victory, dat vorig jaar in het door de coronacrisis niet afgemaakte seizoen als één na laatste eindigde, de broodnodige ervaring te kunnen opdoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kende deze jongen helemaal niet. Misschien dat hij opbloeit in zijn thuisland!

Vraag me serieus af, hoe kan je als één na laatste eindigen en toch CL spelen? Of is het niet afgemaakte seizoen niet meegeteld?

Wellicht heimwee maar had liever gehad dat we hem zouden verhuren aan een KKD ploeg. Wellicht niet gelukt en heeft ie bij Melbourne meer zicht op speeltijd. De stappen die deze jongen maakt zijn kleine stappen maar men ziet er wel veel in, bewijst ook zn contract verlenging en dat ie sinds 2017 verschillende trainers heeft gehad helemaal bij de beloftes. Eerst als linksback gehaald nu richt ie zich meer op de linker centrale verdediging...beetje hetzelfde als Joris Mathijssen. Ben benieuwd hoe hij het aankomend seizoen gaat doen.

Als jonge speler bij een topclub vertrokken naar een club die talenten de ruimte biedt om zich te ontplooien. Als je dan vervolgens niet tot basisspeler ontwikkeld is het goed om verder te kijken. Maar ik heb niet de verwachting dat hij als volleerd voetballer terugkomt en daarna wel een basisplaats bij Willem2 weet te veroveren.

11 november 2020 om 14:00

Deze jongen past perfect in het nieuwe jeugd beleid van Willem II. Hij is nu pas 20jr een leeftijd waar normaal spelers doorbreken in het eerste alleen zoekt Willem II juist naar grote talenten die er nu nog niet klaar voor zijn maar op latere leeftijd doorgroeien naar het eerste. Het kan zijn dat na 2022 afscheidt wordt genomen van deze jongen maar het is niet voor niets dat nog niet zo lang geleden zijn contract verlengd werd. Hij heeft wel echt potentie en hopelijk zorgt speeltijd er voor dat ie grotere stappen gaat maken dan bij de O21 competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren