Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II maakt melding van akkoord en is Mike Trésor definitief kwijt

Laatste update:

Mike Trésor Ndayishimiye heeft definitief zijn laatste duel voor Willem II gespeeld. De Belgische aanvaller heeft woensdag een contract tot medio 2025 getekend bij Racing Genk, de club van trainer John van den Brom. Beide clubs maken namelijk melding van een akkoord over de transfer. Trésor was vorige week al niet meer aanwezig op de training van Willem II. Zijn contract in Tilburg liep door tot 2023. Genk legt naar verluidt 2,5 miljoen euro neer voor Trésor.

"Mike Trésor, een Belg uit de Brusselse rand, is een razendsnelle en dribbelsterke aanvaller die op meerdere posities voorin uit de voeten kan", zo meldt Genk in het statement rondom de transfer van de spits. Willem II is dankbaar voor de samenwerking met Trésor die twee seizoenen heeft geduurd. "Mike, bedankt voor al het moois dat je ons gegeven hebt. We wensen je veel succes in Genk!"

Trésor stond al enige tijd in de belangstelling van andere clubs. Enkele maanden geleden toonde AA Gent concrete interesse, al leidde dat toen niet tot een vertrek bij Willem II. De 22-jarige spits werd in 2019 op huurbasis overgenomen van NEC. Na een sterk seizoen in Tilburgse dienst werd de koopoptie van een half miljoen euro gelicht. De afgelopen jaargang was een stuk minder succesvol voor Trésor, die met Willem II maar net in de Eredivisie wist te blijven. Hij verlaat de club met 14 treffers en 18 assists in 60 wedstrijden achter zijn naam.

De bij Willem II vertrokken aanvaller werd bijna een week geleden door de Belgische krant Het Belang van Limburg al genoemd als aanwinst van Genk, vorig seizoen de nummer twee in de Jupiler League en de winnaar van de Belgische beker. Het product van de jeugdopleiding van Anderlecht krijgt bij zijn nieuwe club dus te maken met Van den Brom als hoofdtrainer en Dennis Haar als assistent-coach.

Genk doet dus voor de tweede keer in korte tijd zaken in de Eredivisie. Vorige week werd bekend dat Carel Eiting zijn loopbaan voortzet in de Luminus Arena. De van Ajax afkomstige middenvelder zette zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzonder hoe hij het ene seizoen zo goed presteert, en daarna gewoon op de bank beland bij Willem II.

2 juli 2021 om 11:49

Ehm, hij heeft gewoon 34 potjes gespeeld dit seizoen tegenover 20 afgelopen seizoen. Hij speelde niet zo spectaculair als in het eerste seizown, maar cijfermatig heeft ie het gewoon goed gedaan met 4 goals en 11 assists bij een ploeg die tegen degradatie streed. Ik snap niet zo goed waarom iederen zegt dat ie een slecht seizoen speelde.

2 juli 2021 om 12:02

Je kan toch niet ontkennen dat het allemaal veel minder was dan het jaar er voor. Toen nam hij de ploeg echt op sleeptouw. Dat is hem dit seizoen alleen in de laatste paar weken gelukt.

2 juli 2021 om 12:15

Het is minder zichtbaar omdat hij spectaculaire goals maakte in zijn eerste seizoen en er hogere verwachtingen waren. Daarbij liet hij het vaak tegen bijv. Ajax zien en dat valt meer op.

Dat was allemaal wat minder dit seizoen ja. Alleen kun je niet zeggen dat zijn prestaties over het algemeen veel minder waren dit seizoen imo.

7 juli 2021 om 15:48

Nou met regelmaat wedstrijden live gezien en het was dit seizoen echt een stuk minder dan het seizoen ervoor. Het hele team speelde natuurlijk een stuk minder en de 'flow' was er niet. Het was meer vechten en daar faalde Tresor toch wel in. Al speelde hij afgelopen seizoen wel wat meer op de linksbuitenpositie in vergelijking met 19/20 waar hij vooral als aanvallende middenvelder actief was. In 19/20 ook beker meegerekend om de 120 min betrokken bij een goal. In 20/21 ook beker meegerekend om de 163 min betrokken bij een goal in Nederland (europa niet meegerekend) Dan mag je wel spreken over een minder seizoen

Dit was toch de man waar Hans Kraay Jr. hemel en aarde voor bewoog om hem naar Ajax te praten?

2 juli 2021 om 12:00

Ja, zie Metternich z’n reactie hierboven jouw post voor de reden waarom. Prima speler, zeker voor de breedte.

2 juli 2021 om 12:05

Ja, maar dat was destijds wel terecht hoor. Vond het wonderbaarlijk dat hij bij Willem ll bleef destijds. Kan onwijs goed voetballen maar zal wel moeten laten zien dat afgelopen seizoen een incident was.

2 juli 2021 om 12:10

Dan zat hij er misschien een keer naast. Kan toch?

Was dit niet een leuke breedteversterking geweest voor Az/feyenoord? Weet niet wat Willem 2 zou vragen.

2 juli 2021 om 11:58

Zowel op 10, linksbuiten als rechtsbuiten (bij vertrek Berghuis op zoek naar basisspeler en geen breedte) was hij niet nodig geweest. Onze prioriteit voor transfers ligt bovendien vooralsnog op andere plekken.

Maar goed, zeker een leuke transfer voor deze jongen. Ken de ploeg niet goed genoeg, maar weet wel dat ze een uitstekende reeks hadden in de tweede helft van het seizoen. Bij een betere ploeg zal Trésor vast goed tot z'n recht komen.

2 juli 2021 om 12:07

Dit is wel een jongen die maarzo basisspeler had kunnen worden, motivatie speelde misschien ook een rol afgelopen seizoen. Schuilt een hele goede voetballer in, veel beter dan iemand als Diemers of Toornstra. In potentie dan he. Dit is nou precies weer wél een jongen die exceptionele dingen kan laten zien, maar dan moet je wel even wat verder kijken dan afgelopen seizoen.

2 juli 2021 om 12:12

Ja, kán. Ik denk het zelf niet. Exceptioneel vind ik ook wel overdreven en Toornstra onderschat je vreselijk. Anderzijds moet natuurlijk ook gezegd worden dat er in de plaats van Berghuis zeer waarschijnlijk sowieso geen 'gearriveerde' speler zal komen die direct het verschil zal maken, dus het had gekund. Maar speelt deze jongen sowieso niet vanaf links of op 10?

2 juli 2021 om 13:21

Ik onderschat Toonrstra zeker niet vreselijk, dat vul jij in omdat ik hem niet bewierook. Ik vind Toornstra een onwijs goede speler, heel belangrijk ook voor Feyenoord. Maar bij zowel Ajax als PSV zou hij een stuk minder belangrijk geweest zijn. Dat terwijl Tresor twee seizoenen terug liet zien over onwijs veel potentie te beschikken, maar afgelopen seizoen gewoon driemaal niets was. Echter, ergens zal hij nog steeds die kwaliteiten hebben en als dat eruit komt, zie ik in hem een meer exceptionele speler (bij vlagen) dan in Toornstra, als voorbeeld. Dat wil niet zeggen dat hij overall een betere speler is, want consistentie is eveneens een kwaliteit.

Wat ik bedoel is dat als je een speler hebt die exceltionele dingen kan, maar dit als talent sporadisch laat zien, is er altijd een mogelijkheid daarvan een betere speler te maken dan een speler die op diezelfde leeftijd heel consistent maar gewoon degelijk is, zonder exceptionele dingen (en ook diepe dalen).

Puur talent bedoel ik dus eigenlijk. Helaas zijn er maar weinigen die dit hebben, die ook hun ondergrens hoger kunnen maken en dus constanter kunnen worden.

Ik gebruik het woord 'exceptioneel', maar bedoel dan natuurlijk niet meteen het niveau Messi of wat dichterbij Ziyech. Maar neem een Ziyech, die had ook die vlagen. Ihattaren ook. Er is een reden dat we in Ihattaren een groter talent zien dan pak 'm beet Dani de Wit. Dat is puur gebaseerd op dat exceptionele wat we ooit hebben gezien, want qua prestaties ligt De Wit ver voor inmiddels.

We zitten krap met Belgen in ons team en die zijn nu eenmaal nodig in de kern elke week. Veel Belgische kwaliteit om te kopen is er niet, maar ik denk wel dat deze jongen nuttig kan zijn. Hopelijk breken er een paar jongeren door.

Ben hier eigenlijk best wel blij mee. Jongen heeft gigantisch veel potentie maar zn mentaliteit zorgt er voor dat hij dit niet zo vaak laat zien. het aantal wedstrijden waar hij heel goed in is zijn over het algemeen op 1 hand te tellen gedurende het seizoen. in de andere wedstrijden is het echt brandhout. Grote pieken maar hele diepe dalen. Is ook de reden dat ie regelmatig op de bank terecht is gekomen en dan als invaller gebruikt werd. Hoop op een mooi transfersom en op een doorverkoop % want hij gaat nu bij een club spelen waar hij betere spelers om zich heen heeft en vooral moet aanvaller en niet hoeft mee te verdedigen. Dan heeft hij gewoon meer kans zich te ontwikkelen en een mooie stap te maken.

Hoop dat we nog 2 sterke centrale verdedigers halen voor het geld en als Pavlidis vertrekt een speler die op 10 en op 9 terecht kan dan is overall onze selectie er op vooruit gegaan.

Aardige speler. OF hij basismateriaal gaat worden, weet ik niet. Wellicht eerst een jaar aanpoten om daarna zichzelf in de basis te spelen

Veel succes!

7 juli 2021 om 17:41

Gewoon zoals Dessers voor de bank neem ik aan. Zeker in het eerste seizoen bedoel ik dan.

7 juli 2021 om 19:30

We spelen Europees dus zal zeker aan de bak komen. Voor hetzelfde geld vertrekt Bongonda ook nog.

Hoop dat Joris Dan Crowley terug naar Tilburg haalt. zit sinds deze maand zonder club dus gratis op te pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren