Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II klopt ADO in promotiekraker en zet flinke stap richting Eredivisie

Laatste update:

Willem II heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de eerste plaats en promotie naar de Eredivisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won namelijk met 2-1 van nummer twee ADO Den Haag. Willem II heeft dankzij de verdiende overwinning een voorsprong opgebouwd van acht punten op ADO, dat nu derde staat. Er zijn nog twaalf speelronden te gaan dit seizoen.

Er leken in de beginfase geen zenuwen te zijn bij Willem II, dat ADO direct onder druk zette. De aanvallende impulsen leverden de Tricolores al na twaalf minuten spelen de openingsgoal op. Ringo Meerveld werd de diepte ingestuurd, was de defensie van ADO te slim af en schoot vervolgens onberispelijk raak in de verre hoek.

Slechts vijf minuten later verscheen de 2-0 voor Willem II op het scorebord. De thuisclub profiteerde optimaal van balverlies van ADO op rechts. Het was uiteindelijk Jesse Bosch die van net buiten de zestien de tweede Tilburgse treffer op zijn naam bracht. Een droomstart dus voor de lijstaanvoerder in het topduel op eigen veld.

Raffael Behounek, die vanwege een vijfde gele kaart een duel schorsing moet uitzitten, was in de slotfase van de eerste helft nog dicht bij de 3-0. Willem II ging met een comfortabele voorsprong rusten en Darije Kalezic moest bij ADO snel een plan verzinnen om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

ADO probeerde het in de tweede helft wel, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers uit Den Haag maar mondjesmaat. Kürsad Sürmeli zag nog wel een schot net naast het doel van Willem II verdwijnen. Kalezic voerde in de slotfase de nodige wissels door, maar ook dat inspireerde ADO niet tot een comeback.

De ingevallen Timothy Derijck (36) kopte in kansrijke positie nog wel in de handen van doelman Joshua Smits. Diezelfde Smits plukte later nog een harde knal van de eveneens ingevallen Jerry van Wolfgang uit de kruising.

ADO bleef knokken en bracht de spanning terug via een rake kopbal van de sterk ingevallen Derijck: 2-1. Kort daarna had Jort van der Sande pech dat een schot langs de paal scheerde. Een kopbal van diezelfde Van der Sande vloog ver in blessuretijd over de lat. Willem II hield stand en doet uitstekende zaken in de titelrace.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je doet als FCD jezelf hier zo ontzettend tekort. Persoonlijke fouten nekt je. 2e helft viel die te laat. Op naar volgende week.

Nou volgende week winnen en het kampioenschap is wel binnen als het al niet binnen is.

Heerlijke goal van Jesse Bosch zeg. Veel beter kan je die bal niet raken.

Prima weekendje voor Roda en Willem II zo. Hoop dat we deze twee clubs volgend seizoen gewoon weer in de Eredivisie kunnen zien.

16 februari 2024 om 22:53

Dan zou Roda volgende week moeten winnen van Willem II. ADO speelt nu 2x thuis tegen MVV en Jong Ajax dus kans dat ADO weer over Roda heen gaat als ze niet winnen.

16 februari 2024 om 23:06

Tegen beter weten in hopen dat Roda het volhoudt

17 februari 2024 om 14:55

Roda terug in de ED zou wel fijn zijn voor de concurrentie van PSV inderdaad. Bijzondere potjes altijd, klassieke agnstgegner voor de Eindhovenaren.

17 februari 2024 om 00:15

Dat Willem II promoveert is nu zo goed als zeker, maar die tweede plek kan nog interessant worden! ADO, Roda en Groningen (als ze maandag winnen) kunnen het nog behoorlijk spannend gaan maken.

17 februari 2024 om 09:25

Roda gaat dit niet volhouden, de overwinningen zitten met toevalligheden aan elkaar. Gister wonnen ze ook weer onverdiend.

17 februari 2024 om 09:49

Lijkt me sterk als je 2e staat na 26 wedstrijden, dat het alleen maar toevalligheden zijn.

‘De verdiende overwinning’ zoals dat in de tekst staat klopt natuurlijk niet.. op alle gebieden had ADO de overhand en had het verdiend te winnen. Jammer van de vroege achterstand. Ik heb de statistieken even opgezocht om het gevoel dat ik over de wedstrijd had bevestigd te zien:•Willem ll 34% balbezit (thuis!!), ADO 66% balbezit.• Willem ll 6 doelpogingen, ADO 16 doelpogingen.• Willem ll 3 schoten op doel, ADO 9 schoten op doel.Helaas koop je er niets voor en is de belangrijkste statistiek 2 goals voor Willem ll en 1 goal voor ADO. Maar om dan te zeggen dat Willem ll het verdiend had… totaal niet mee eens! Maar uiteraard alsnog gefeliciteerd!Ook na gisteren ZEER veel vertrouwen in mijn ploeg ADO! Haal alleen a.u.b. die Asante uit het centrum. Is echt een bron van onrust. Voortaan met het duo Derijck-Waem starten en Koudousou of de gisteren matig spelende Che op rechtsback!

17 februari 2024 om 14:30

Als je na 16 minuten op 2-0 staat dan zeggen die statistieken natuurlijk niets. Natuurlijk gaat Willen 2 dan naar achter hangen. Terechte overwinning.

17 februari 2024 om 15:40

Statistieken zeggen veel, maar niet alles.
Bovendien kloppen je statistieken niet helemaal.

Balbezit was inderdaad 66% voor ADO, maar Willem II had 8 doelpogingen tegen 17 van ADO, en beide ploegen hadden 3 pogingen op doel. De eerste was in de 70e minuut, de 2e in de 77e minuut en de laatste was de goal in de 85e. Daarna enkel nog wat geblokte schoten en een schot voorlangs.

Verder hadden ze inderdaad wel veel schoten naast of over, maar dat zegt niet zo veel. Een wanhoopspoging van belachelijk ver telt wel voor de statistieken, maar levert geen enkele gevaar op.

De eerste helft van Willem II was ijzersterk, en had het eigenlijk 3 of 4-0 moeten staan met de open kansen voor Behounek en Meerveld 1:1 op de keeper, terwijl ADO daar aanvallend enkel een poging van grote afstand tegenover had staan. Eigenlijk kwam het eerste gevaar van ADO pas in de 65e minuut of zo. Tuurlijk, ADO had de bal, maar zo speelt Willem II het hele seizoen al. De tegenstander mag de bal hebben op eigen helft tot 10 meter over de middenlijn, maar daarna houdt het op. Veerman bijvoorbeeld heeft geen bal geraakt. Volledige controle, en Willem II loert met de snelle mensen en goede passing op een foutje en komt er dan vliegensvlug uit.

Niet het meest spectaculair om naar te kijken, maar wel effectief.

Met name het laatste half uur liet Willem II zich wel enorm achteruit drukken, maar echt gevaar kwam daar ook niet uit. Als dan de 2-1 valt, wordt de slotfase uiteraard nog spannend, aangezien ADO dan vol gas gaat pompen.

Dat ADO hem dan niet maakt is mazzel, al is dat ook weer de verdienste van de ploeg, die zeer geconcentreerd blijft verdedigen. In de 95e minuut staat er 5 man op de doellijn, dan kun je ze iig geen gebrek aan inzet verwijten.

Uiteindelijk denk ik dat ADO het nog wel gaat redden om eenvoudig 2e te worden. Sterke ploeg, maar dat mag natuurlijk ook wel als je kijkt wat voor enorme bedragen er tegenaan gegooid zijn in Den Haag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren