Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wilfried Zaha deelt schokkend en racistisch dreigement via Instagram

Laatste update:

Wilfried Zaha heeft op Instagram te maken gehad met een racistisch getint dreigement van een supporter van Aston Villa, de club die het zondag opneemt tegen Crystal Palace. De aanvaller van the Eagles kan maar beter niet scoren, anders brengt de desbetreffende persoon een bezoekje aan het huis van Zaha, zo klinkt het. De clubleiding van de Zuid-Londense club neemt krachtig stelling tegen de racistische uitingen aan het adres van de zeventienvoudig international van Ivoorkust. Bovendien heeft de politie van West Midlands laten weten het dreigement te onderzoeken.

"Je kunt morgen (zondag, red.) maar beter niet scoren, anders kom ik verkleed als geest naar je huis toe", zo valt te lezen in een screenshot die door Zaha wordt gedeeld op Twitter. In het bericht van de aanvaller van Crystal Palace is daarnaast onder meer een foto te zien van leden van de Ku Klux Klan die een kruisverbranding voorbereiden. Het bericht van Zaha is al meer dan 6.000 keer geretweet. Daarnaast stijgen de reacties, meestal vol afschuw, boven de 2.000 uit en zijn er al meer dan 15.000 likes afgegeven. De 27-jarige spits ontvangt enorm veel steunbetuigingen, ook van fans van andere clubs.

Het bestuur van Crystal Palace heeft in aanloop naar de ontmoeting met Aston Villa al gereageerd op het voorval. "Dit is schandalig, zoiets zou absoluut niet mogen gebeuren. We staan allemaal achter je, Wilf, en achter iedereen die met dergelijke schandalige beledigingen te maken krijgen", zo meldt de club van Patrick van Aanholt via Twitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

How low can you go...hopelijk achterhalen ze die clown en krijgt hij een gepaste straf

12 juli 2020 om 14:59

Zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn om de dader te achterhalen zou je denken. En de bewijslast is duidelijk. Dus wat mij betreft maken ze daar meer werk van. Dit lijkt me makkelijker op te sporen dan mensen op de tribune van Den Bosch bijvoorbeeld

12 juli 2020 om 15:12

En hoe is een anoniem persoon op het internet makkelijker op te sporen dan iemand die geregistreerd staat in het stadion.

12 juli 2020 om 15:18

Dat ligt eraan hoe zorgvuldig iemand zijn of haar privacy op internet beschermd. In veel gevallen denken mensen anoniem te zijn en valt het best tegen. Maar een account op Instagram dat gemaakt is voor dit soort berichten hoeft niet per se terug te verwijzen naar de dader. Dit zijn de dingen die we continue afwegen de bescherming van je privacy tov het mogelijk maken iemand verantwoordelijk te houden voor zijn of haar daden.

12 juli 2020 om 16:02

Iemand die een account aanmaakt voor dit soort dingen heeft jammer genoeg vaker wel dan niet verstand van het anoniem blijven.

12 juli 2020 om 17:01

tsjah maar wie gaat daar meer werk van maken? Als je om dit soort opmerkingen gaat opsporen heb je 100000 mensen nodig aangezien het internet hier vol mee staat (en veel heftiger uitspraken)

12 juli 2020 om 18:15

Het blijkt een kind te zijn. En nu?

Het is echt diep triest en enorm laag, maar dit is wat er volgens mij dagelijks gebeurt op Twitter en al die andere social platformen. Ik vraag mij af waarom voetballers en andere nog op die netwerken zitten, zou er na zo'n (anoniem) bericht helemaal klaar mee zijn.

12 juli 2020 om 14:54

Kans voor hen om met fans te communiceren, maar vooral commercieel erg interessant voor ze. Ze moeten zich ook niet lagen wegjagen door een paar gekken die denken dat ze alles kunnen zeggen omdat ze lekker een ‘anoniem’ accountje hebben. Aangifte doen, klacht indienen bij het platform zelf, en door. Als je je laat wegjagen wordt dat achterlijke gedrag alleen maar erger.

12 juli 2020 om 14:57

Voornamelijk om eraan te verdienen. Met de vele volgers die ze hebben is elke post geld waard. En als ze vervolgens een kledinglijn, parfummetje, restaurant of weet ik veel wat starten, hoeven ze alleen maar hun eigen volgers aan te spreken en ze hebben al een vliegende start.

12 juli 2020 om 16:00

Tja, dan geef je toe aan wat die sukkels/losers doen. Ik vind dit ook wel prima zo, lekker bekend maken en hopen dat ze opgepakt worden en laten weten dat je dit niet onbestraft kunt doen. Ja ook met 'kleinere dingen' zoals met Babel toen, maar die kreeg toen de volle laag

Wat een enorme idioten zijn er toch. Het lijkt me duidelijk dat dit soort figuren keihard moeten worden gestraft.

Wat zijn er toch een hoop zielige figuren! Opsporen en opsluiten die gek. Zou mooi zijn als hij vervolgens vanuit zijn cel Zaha een hattrick ziet scoren.

Sociale media geeft de rauwe buitenkant van de maatschappij een mooi podium. Toch neem ik aan dat dit soort posters te traceren zijn?

Kijken of je kan vinden wie het is en dan publiekelijk openbaar maken. Mensen denken dat ze achter hun telefoom of laptop zoveel kunnen doen, totdat ze realiseren dat het niet in het geheim lukt.

Zou me nog niet verbazen als het zo een English Defence League aanhanger is, daar lopen er wel redelijk wat van rond onder de Engelse hooligans. De dader is naast een stuk uitschot, ook gewoon een ongelooflijk idioot als je ziet dat hij dit zelfs niet heeft verstuurd vanuit een anonieme account maar gewoon doodleuk zijn eigen Instagram account gebruikte.

Gezien de lading mag ik toch hopen dat dit als een doodsbedreiging kan worden opgepakt.

Er moet echt een sociaal paspoort komen. Nikste anoniem reageren. Gewoon met naam en gezicht. Kijken of mensen dan nog zo lollig gaan doen.

12 juli 2020 om 17:02

zodat iederen dit kan inzien en je na een onenigheid op voetbalzone een soorgesnoven mafkees voor je deur hebt staan? Of je social vol staat met dreigementen?

Walgelijk. Nu hoop ik altijd dat Zaha scoort, maar nu helemaal. Is op dit moment ook de enige bij Palace die wat doet in de wedstrijd. Zou fijn zijn als zijn teamgenoten net zo gedreven zullen zijn na deze debiel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren