Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum kritisch over eigen start op Anfield: ‘Ik kan veel beter’

Laatste update:

Georginio Wijnaldum mag zich bij Liverpool onder manager Jürgen Klopp vaste bassisspeler noemen. Maar ondanks dat, negen gecreëerde kansen én twee assists in zijn eerste zes competitiewedstrijden, is de Nederlands international niet helemaal tevreden over zijn start op Anfield. Hij scoorde nog niet en is van mening dat het nog veel beter kan.

/

Wijnaldum verliet Newcastle United afgelopen zomer voor Liverpool. Waar hij bij the Magpies vorig seizoen goed was voor elf doelpunten, wil hij er op Anfield dit seizoen tien maken. Vooralsnog staat hij droog, en dat knaagt aan hem. “Het moet beter en ik weet ook dat ik beter kan. Ik kan veel meer laten zien dan ik tot nu toe heb gedaan. Maar jammer genoeg heeft zoiets tijd nodig. Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten, het komt vanzelf wel.”

De 25-jarige Wijnaldum moet ook nog wennen aan de nieuwe rol die hij heeft bij Liverpool. “Bij mijn vorige clubs was ik altijd degene die overal op het veld te vinden was en vaak in positie kwam om te scoren”, legt de middenvelder uit op de clubwebsite van Liverpool. “Nu is dat veel minder, maar een paar keer per wedstrijd. Maar we hebben meer spelers die in die positie komen, dus meer spelers kunnen een doelpunt maken.”

Denk jij dat Georginio Wijnaldum dit seizoen aan tien doelpunten komt voor Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit interview is nu al zo uitgemolken dat het een beetje boring begint te worden. Ja gini kan meer scoren, ja lekker aan werken en scoren is op dit moment geen probleem voor Liverpool.

3 artikelen hierover al deze maand

28 september 2016 om 15:03

Speelt wijnaldum meer op de controleur positie of box to box? Bij oranje laat hij wel weinig van zichzelf zien, alleen ligt het meer aan blind's spel.

28 september 2016 om 16:38

Lekker laf om het op Blind af te schuiven. Wijnaldum is altijd flets als hij niet scoort, doet vaak hele episodes niet aan het spel mee. Vorig seizoen bij Newcastle was het ook een paar maanden kommer en kwel op zo´n manier dat zelfs het officiele Newcastle twitteraccount er grapjes over heeft gemaakt. Het is ook niet voor niets dat hij tegen het einde van vorig seizoen een paar wedstrijden op de bank heeft gezeten, simpelweg omdat hij niet scoorde en derhalve niks toevoegde.

Dit seizoen lijkt het iets beter te gaan in zijn spel zonder bal, maar dat Wijnaldum onzichtbaar is in wedstrijden is eerder symptomatisch dan iets wat je op Blind mag schuiven

28 september 2016 om 16:57

Wijnaldum was voor Newcastle inderdaad heel flets als hij niet scoorde, mede omdat de andere tien er nog minder van konden en bijdroegen. Newcastle heeft als collectief over 15/16 gefaald. Wijnaldum onttrok zich soms (in thuiswedstrijden, dat is inderdaad het enige waar de kritiek op Wijnaldum nog enigszins terecht is) aan de malaise, maar ging er ook vaak genoeg in mee. De overdreven kritiek op Wijnaldum van de Magpies werd vooral gedreven door onvrede. Wijnaldum had er goed aan gedaan nog minder te scoren, dan had hij minder kritiek gekregen.

Gelukkig is zijn rol bij Liverpool nu anders dan vorig seizoen bij Newcastle. Hij zorgt voor balans in het elftal, probeert aanvallend zo nu en dan wat bij te dragen (wel vaak nog ongelukkig) en is verdedigend van grote waarde tot nu toe. Tegen Chelsea was hij bijvoorbeeld enorm goed, maar dat is iets wat de de kijkers van enkel samenvattingen niet zien, want daar komt hij bij zijn rol bij Liverpool nu eenmaal minder in voor. Bij Liverpool is er geen druk, behalve de druk hij zichzelf oplegt, om er tien te maken. Doelpunten worden voornamelijk gemaakt door de sterke voorhoede en aanvallende middenvelders, zonder echte topscorer. Firmino, Mane, Coutinho, Sturridge, Lallana en Origi moeten vooral voor doelpunten zorgen.

Overigens heb je wel gelijk dat het flauw van hem is om het op Blind af te schuiven, want in de laatste wedstrijden bij Oranje was Wijnaldum inderdaad niet best.

28 september 2016 om 17:39

Nederland heb ik te weinig kunnen kijken de laatste 3 wedstrijden, maar bij Liverpool is het meer een driehoek op het middenveld die roteerd. Lallana zal altijd het meeste voorin zijn, maar om en om sluiten Hendo en Wijnaldum aan in dominante periodes in de wedstrijd, waardoor je een driehoek met de punt naar achter komt te spelen.

Weet niet of je zo met de gegenpressing tactiek van Klopp nog van box to box of controleur kan spreken. Want in weze zijn ze dan alledrie box to box.

Voor het Nederlands elftal zou ik dan denken dat je centraal met de punt naar voren Wijnaldum, Strootman het beste zou kunnen hebben en daarvoor een energieke handige nummer 10. Affelay sowieso niet en Sneijder alleen als hij die workrate elke wedstrijd kan geven.

En terecht. Hij speelt als een natte krant voor Liverpool. Voegt niks toe aan het spel en is niet beslissend met goals of assists.

28 september 2016 om 14:34

Nou daar zeg je me wat Aad! Vind het alleen gek waarom zijn prestaties zonder bal, intercepties en inzicht dan zo uitgelicht zijn door Motd en ander media

28 september 2016 om 14:46

Eens met aadje. Voegt totaal niks toe. Speelt net als een klein kind. Heel voorzichtig, heel vaak verkeerde beslissingen.

28 september 2016 om 14:49

Hahaha ik mag hopen dat dit sarcasme is want Wijnaldum is werkelijk waar DE schakel in dit Liverpool. Wat kan ik van deze man genieten zeg, z'n overzicht/ rust/ passing/ vrije man zijn en zoeken. Dit Liverpool met Wijnaldum is naar mijn mening titelkandidaat.

28 september 2016 om 15:04

Je hebt wel een beetje gelijk, maar Wijnaldum offert zich nu meer op voor het gehele team, en in die rol doet hij het tot nu toe prima.

28 september 2016 om 15:49

@aadje; of een keypass een assist wordt ligt niet aan wijnaldum maar aan de ontvanger he?
Relatief gezien (per wedstrijd dus) geeft hij nu meer keypasses per wedstrijd dan in zijn tijd bij newcastle en psv.

als een natte krant ? hahaha Wijnaldum speelt prima momenteel bij Liverpool.

Wijnaldum is echt een uistekende aanwinst voor dit Liverpool echt iemand die meer rust in het spel brengt essentieel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren