Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum krijgt nieuwe positie: ‘Je hebt ook meer verantwoordelijkheid’

Laatste update:

Liverpool moet het dinsdagavond in de return van de kwartfinale van de Champions League stellen zonder Jordan Henderson, die geschorst is. Het betekent dat Georginio Wijnaldum in het Etihad Stadium, waar the Reds een 3-0 voorsprong verdedigen tegen Manchester City, als meest controlerende middenvelder zal beginnen. Hij speelde afgelopen zaterdag in het duel met Everton (0-0) al op die positie en moest daar even aan wennen.

“Normaal heb ik een meer aanvallende rol, maar nu was ik vaak de tweede man in de opbouw. In die positie kom je vaker in balbezit. Daardoor heb je ook meer verantwoordelijkheid, omdat je een belangrijkere rol hebt in de opbouw. Ik had al een aantal keer op deze positie gespeeld en de manager heeft me dit seizoen al gezegd dat hij me op deze positie nodig zou kunnen hebben. Die tijd is nu gekomen”, zegt Wijnaldum in gesprek met The Independent.

De middenvelder zegt dat Liverpool in Manchester niet achterover zal gaan leunen. “We gaan gewoon ons eigen spel spelen, zoals we altijd doen”, stelt hij. “We zijn ons er bewust van dat we nog niet zeker zijn van de volgende ronde. Manchester City is een hele sterke ploeg, zeker in eigen huis. We weten dat we moeten knokken om de halve finale van de Champions League te behalen en zullen dat ook doen.”

Jürgen Klopp was te spreken over het optreden van Wijnaldum als controlerende middenvelder tegen Everton. “Hij speelde enorm volwassen. Het gebeurt heel vaak dat een middenvelder van rol verandert. Gini is een briljante speler, maar hij heeft misschien niet de exacte eigenschappen van een aanvallende middenvelder. Hij is wel creatief, goed aan de bal, fysiek sterk en heeft een goed inzicht. Ik denk dat hij als controlerende middenvelder goed tot zijn recht komt.”

Denk jij dat Georginio Wijnaldum beter tot zijn recht komt als controlerende middenvelder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was op die positie geloof ik man of the match zaterdag. Lijkt me voor hem niet de meest ideale positie, maar gezien het dynamische spel van Liverpool zal het daar vast wel goed komen.

9 april 2018 om 12:31

Denk dath et voor het nederlands elftal ook fijn is dat hij daar gaat spelen. Bij oranje verwacht men altijd dat hij ook het spel maakt enzo en op deze manier leert hij dat ook te doen. Speelde afgelopen weekend ook goed, hij mag alleeni iets meer naar voren passen van mij.

9 april 2018 om 12:45

Daar ligt zijn kracht niet vind ik. Hij is geen spelverdeler of controleur zoals bijvoorbeeld Pröpper. Hij heeft een enorm loopvermogen, duelkracht en kan een doelpunt maken. Als hij echter met Strootman (die ook geen echte verdedigende middenvelder is) een blok voor de verdediging moet vormen verpest je al zijn kwaliteiten.

9 april 2018 om 13:09

Ook Strootman is geen verdedigende middenvelder. Strootman is een linkermiddenvelder in een 433 systeem met de punt naar achteren. Bij roma speelt altijd de Rossi achter hem. Vandaar dat het bij oranje ook nooit loopt met hem. Hij stond altijd als meest controlerende man opgesteld

9 april 2018 om 13:12

Of hij nou op 6 gaat spelen of niet, gaat niet veel uitmaken. Het belangrijkste is of salah terugkomt. Je hebt namelijk een goal nodig, zodat City er 5 moet maken. In de afgelopen 128 min zonder salah is er niet gescoord.

9 april 2018 om 14:04

In de afgelopen 128 minuten dat is net anderhalve wedstrijd. Je brengt het alsof Liverpool zonder Salah al het scorend vermogen kwijt is. Natuurlijk is Salah de blikvanger en de doelpuntenmachine van Liverpool, maar Firmino en Mane beschikken over genoeg scorend vermogen en ook Ox pakt regelmatig een doelpunt mee.

9 april 2018 om 14:24

Juist daarom, Liverpool rendeert enkel als alle topspelers aanwezig zijn. Dat zorg ervoor dat de verdediging niet 1 of 2 spelers dubbel kan dekken. Echter wanneer een van de front 3 uitvalt, is het veel makkelijker voor de tegenpartij de andere aanvaller onder controle te houden. Net als dat salah ook minder rendeerde toen Mane was geschorst.

Ik vind dit misschien wel een betere positie voor Wijnaldum. Al zijn sterke punten komen hier beter tot zijn recht. Hij is balvast, kan snel draaien en gebruikt zijn lichaam erg goed altijd. Een beetje zoals Dembele van Tottenham. Echter vind ik hem aanvallend niet goed genoeg voor Liverpool.

Hij is technisch niet goed genoeg om voor Liverpool als aanvallende middenvelder te spelen, dat weet hij hopelijk zelf ook.. Dit is inderdaad wel een positie waar hij zich verder kan ontwikkelen BIJ Liverpool. Als hij per se verder wilt in een aanvallendere rol dan moet hij denk ik een andere club zoeken.

9 april 2018 om 12:48

Hij zegt ook nergens dat hij als aanvallende middenvelder speelt, normaal speelt hij aanvallender, dat klopt want normaal is hij de lopende middenvelder dus kom je ook meer in de buurt van het doel .Nu als controleur komt hij net de middenlijn over en dat is wel wat anders als normaal.

Hij zal op zijn toppen van zijn kunnen moeten spelen morgen om te voorkomen dat City een vroege voorsprong pakt, want daar zal Guardiola toch wel op aansturen. Gelukkig staat Liverpool verdedigend een stuk beter sinds Van Dijk gehaald is en Karius met beduidend meer vertrouwen aan het keepen is. TAA blijft kwetsbaar in verdedigend opzicht, maar is in aanvallend opzicht sterk. Verwacht dezelfde opstelling als vorige week met inderdaad de enige wijziging Gini voor Henderson. Hopelijk weet Liverpool de halve finale te halen. Zou echt geweldig zijn.

Zou een ontwikkeling a la Dembélé er in zitten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren