Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum helpt Liverpool op weg met eerste uitdoelpunt in Engeland

Laatste update:

Liverpool is zaterdagmiddag op overtuigende wijze begonnen aan een reeks wedstrijden waarin verder onder meer aangetreden zal worden tegen Paris Saint-Germain, Chelsea, Napoli en Manchester City. Op bezoek bij Tottenham Hotspur waren de manschappen van Jürgen Klopp namelijk te sterk voor de titelconcurrent en door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Roberto Firmino gingen de drie punten mee terug in de bus naar het noorden. Een late goal van Erik Lamela kon niets meer aan de nederlaag veranderen en Liverpool liet dankzij de 1-2 overwinning nog geen punt liggen, terwijl Tottenham de concurrentie dit weekend mogelijk verder uit ziet lopen.

Wijnaldum zorgde samen met Virgil van Dijk en Michel Vorm voor de Nederlandse afvaardiging op Wembley en laatstgenoemde werd binnen een minuut al gepasseerd door Sadio Mané. Doordat de Senegalees werd teruggefloten wegens buitenspel ging de vroege openingstreffer van de bezoekers echter niet door en na het stormachtige begin namen beide ploegen de voet wat van het gaspedaal af. In de fase daarop golfde het spel op en neer en kreeg Mohamed Salah na dik twintig minuten spelen een cadeautje van Eric Dier, die de Egyptenaar met een foute pass in de richting van Vorm stuurde.

De Nederlandse doelman bracht echter goed redding en zag vervolgens hoe zijn collega aan de overkant, Alisson, ook een keer aan het werk gezet met een vrije trap van Christian Eriksen. De Braziliaan kon echter zijn doel schoonhouden, waardoor het Liverpool was dat met een voorsprong aan de thee mocht. Wijnaldum stond vijf minuten voor tijd op de goede plek om een afgeslagen corner vanaf de rand van het doelgebied op doel te koppen en tekende daarmee na ruim drie seizoenen voor zijn eerste uitgoal in de Premier League ooit.

Na de onderbreking was de eerste goede kans voor de thuisploeg toen Lucas Moura zich aan de zijkant van drie tegenstanders ontdeed, naar binnen sneed en de bal op de paal naast Alisson mikte. Die misser bleek drie minuten later een gevoelige aangezien de bal er aan de overkant wel in ging. Na een poging van Jan Vertonghen om een voorzet van Mané te onderscheppen belandde de bal op de paal, waarna Vorm het leer niet meer onder controle kreeg en Firmino van vlak voor de doellijn binnen kon tikken.

Die actie vormde meteen het laatste wapenfeit van Firmino, aangezien de Braziliaan zich een kleine twintig minuten voor tijd moest laten vervangen nadat hij een vinger in zijn oog kreeg. Mané kreeg daarvoor nog een grote kans op de 0-3, terwijl Vorm tien minuten voor tijd nog moest ingrijpen na een slechte pass van Kieran Trippier en het daaropvolgende harde schot van Salah. In de slotfase leek Tottenham onmachtig om het de bezoekers nog lastig te maken, maar Lamela verkleinde de marge diep in de blessuretijd toch nog tot één goal. Een slotoffensief van the Spurs leverde echter niet meer het gewenste resultaat op.

Vind jij dat Liverpool het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dik verdiende overwinning voor Liverpool waar 1-2 een magere afspiegeling is van de krachtsverhoudingen vandaag. Mane en Salah wilden te graag zelf scoren. Maakt voor het resultaat weinig uit vandaag, maar zal toch beter moeten in de rest van het seizoen. Elkaar weer het succes gunnen, dan scoor je vanzelf zelf ook meer. Nu op naar PSG thuis in de CL waar Liverpool met vertrouwen aan kan beginnen. 15 punten uit 5 wedstrijden en nu de rest van het weekend op het gemak kijken of de concurrenten punten laten liggen.

15 september 2018 om 15:29

Tottenham was echt helemaal nergens, collectieve off day. Het middenveld van Liverpool, in mijn ogen de zwakste schakel van het team, rendeerde vandaag ook erg goed. Zou het dit jaar dan toch kunnen?

15 september 2018 om 15:52

Het Middenveld van lfc hun zwakste schakel vanwaar haal je dat ? omdat ze niet de grooste namen hebben zeker , als je wel degelijk de matchen kijkt van LFC is het middenveld meestal het meest constistent , maar ieder zijn eigen mening natuurlijk...

15 september 2018 om 15:30

15 punten uit 5 wedstrijden is netjes van Liverpool. Toch vind ik ze niet overtuigend genoeg spelen om kampioen te worden. Denk dat ze over 2 weken tegen Chelsea uit hun eerste verlies gaan leiden dit seizoen. Ik zie ook Chelsea en Manchester City als de favorieten voor de titel dit jaar (zoals eigenlijk ieder jaar).

15 september 2018 om 15:33

Wij doen zoals ik eerder heb gezegd niet mee om de titel natuurlijk. Liverpool moet echt beter leren afmaken want ze houden ploegen in de wedstrijd zo.

15 september 2018 om 15:36

Wij? Als in Tottenham bedoel je? Heb Tottenham ook niet genoemd in mijn reactie dus snap het niet helemaal. Tottenham speelt trouwens zeker niet om de titel nee (zoals ieder jaar). Maar dat geeft niks natuurlijk. De PL is de laatste 10 jaar eigenlijk alleen maar verdeeld tussen de clubs uit Manchester en Chelsea. Daarom zie ik Liverpool ook niet echt kampioen worden, ze hebben niet echt de ervaring. (Hoop niet dat mensen nu Leicester City erbij betrekken, want dat is natuurlijk de uitzondering op de regel).

15 september 2018 om 15:37

Vooral mooi dat Liverpool vorig seizoen niet eens vijf keer achter elkaar heeft kunnen winnen in het gehele seizoen en dat nu al wel gepresteerd heeft. Overtuigend is het nog niet, maar wel heel degelijk. Ik vind dat met name de aanval nog niet lekker loopt en ook het samenspel tussen het middenveld en de aanval moet beter. Daarentegen staat het defensief veel beter dan vorig jaar, waardoor Liverpool minder doelpunten nodig heeft om de winst over de streep te trekken.

City blijft voor mij favoriet met daarachter zoals het nu uitziet Liverpool en Chelsea. Dat kan echter binnen een maand alweer totaal anders zijn en pas op de helft van het seizoen is er pas echt een balans op te maken wat mij betreft.over twee weken Chelsea zal lastig worden, maar niet onmogelijk. Echter eerst PSG en Southampton thuis.

15 september 2018 om 15:39

Eigenlijk hebben in de laatste 15 jaar zelfs ipv 10 alleen de clubs uit Manchester en Chelsea de PL gewonnen. 5x Chelsea, 6x United en 3x City.

15 september 2018 om 15:46

En tussen 1975 en 1990 won Liverpool tien landstitels, dus zo een statistiek zegt misschien iets, maar zeker niet alles.

15 september 2018 om 15:46

5+6+3= 14 welke mis je dan?

15 september 2018 om 15:48

Leicester natuurlijk, zo snel kan je die toch niet vergeten?

15 september 2018 om 15:48

Leicester

15 september 2018 om 16:08

De wens is de vader van jouw gedachte...😉
Liverpool is de enige ploeg die overtuigend speelt, dus ik zie ze niet zo snel verliezen.
Tottenham toch niet zo'n kinderachtige ploeg hadden net zo goed met 4-0 op hun broek gekregen, zonder enige overdrijving.

15 september 2018 om 18:10

Onder de verkeerde persoon gereageerd, maar dat maakt niet zoveel uit toch? Lol

15 september 2018 om 19:48

Leicester misschien 😉

Vandaag zie je dus wat voor ongelofelijke progressie de verdediging van Liverpool heeft geboekt. Waar ze vorig jaar nog 4 tegengoals goals tegen met een lachwekkende Lovren, Mignolet, Moreno en Matip achterin, zie je nu hoe stabiel ze zijn met: TAA, Gomez, Van Dijk, Robertson en Alisson. Wat een verschil met vorig jaar. Het zegt ook genoeg dat Liverpool slechts 2 tegengoals heeft gekregen in 5 wedstrijden (door notabene een incidentele fout van Alisson). Jurgen Klopp heeft de defensie bij Liverpool geweldig aangepakt mef gerichte aankopen. Deze verbetering gaat Liverpool dit seizoen de titel opleveren. Enige zorge puntje is gebrek aan creativiteit bij Liverpool. Coutinho wordt in mijn ogen nog steeds gemist. Fekir zou een uitstekende versterking zijn in de winter.

15 september 2018 om 15:32

Ben ik met je eens. Eriksen speelde dan wel heel slecht vandaag maar zo iemand miss Liverpool wel. Een creatieveling. Buiten dat is de aanval van Liverpool veel sterker en teert Spurs te veel op Kane. Ook is Liverpool als team sterker. Dat gezamenlijk druk zetten doen ze toch wel erg goed hoor. Verder was Van Dijk weer beestachtig goed.

15 september 2018 om 16:20

Zonder Blind in de ploeg zou Van Dijk bij Oranje ook beestachtig goed zijn...
Bij Oranje ontbreekt nog dat heilige vuur dat nodig is om wedstrijden met overtuiging te winnen, het oogt nog te nonchalant in alle linies.
Memorabel: De verloren Oranje wedstrijden tijdens de WK-kwalificatie speelde van Dijk niet mee.

15 september 2018 om 16:45

Inderdaad want v dijk is natuurlijk niet verantwoordelijk voor bijna alle tegengoals die hij heeft veroozaakt. Nee dat is allemaal de schuld van blind. Hou toch op. V dijk is zelf verantwoordelijk voor zijn slechte spel bij oranje. Net als blind dat de afgelopen 2 wedstrijden is.

15 september 2018 om 16:50

Zonder van dijk werd er verloren van bulgarije en uit van frankrijk. Met van dijk werd er thuis verloren van frankrijk en gelijkgespeeld.

Niks Memorabels aan dus

15 september 2018 om 18:14

Hoezo slecht spel bij oranje? Was ook de laatste wedstrijd weer de beste man bij oranje! Oh.. je bedoelt dat momentje met Giroud. Zonder Van Dijk ga je er kansloos met 4-0 eraf. Je mist hem als hij niet meedoet. Bij Liverpool weten ze dat, nu nog in Nederland.
Reaktie op Musi26.

16 september 2018 om 12:13

Oja die Fransen maakten in de laatste minuut nog het winnende doelpunt.
Zonder van Dijk zou het nog lastiger geweest zijn..😉

16 september 2018 om 12:33

100% geen schuld door van Dijk!
Nogmaals: laten we dat moment van kopbal even uit beschouwing laten, want dat kan gebeuren bij een verdedigende actie van een aanvaller.
Op het moment dat de bal richting het doel wordt getrapt wees van Dijk aan zijn medeverdedigers tw:.Blind om Giroud af te dekken...Virgil draait zich om om de bal op te vangen en plots staat Giroud in zijn rug om met meer geluk dan wijsheid de bal in te schieten.
Je kan het Virgil verwijten dat hij midschien beter de bal had kunnen wegkoppen maar hij vertrouwde volledig op rugdekking(zoals bij Liverpool).
Dat andere doelpunt was van Dijk totaal niet bij betrokken maar laat Blind Mbappe volledig vrij om te scoren...zelfs een B pubertje weet dat je dan dicht op je man moet staan en vooral niet angstig weglopen!
Kom op man, je bent toch niet Blind(!)..

15 september 2018 om 15:36

Gebrek aan creativiteit is in mijn ogen onzin. Als Salah en Mane hun vorm van vorig seizoen zouden vinden is er niks aan de hand. Vorig seizoen werd er meer dan genoeg gescoort en werden verdedigingen af en toe uit elkaar gereten door razendsnelle combinaties. Dit seizoen lijkt het alsof Salah en Mane te graag zelf hun vorm willen vinden waardoor de automatismen weg lijken te zijn. Hoewel Fekir of een andere vleugelspeler als back up voor Mane of een CAM nog zeker welkom zijn vind ik een gebrek aan creativiteit iets overdreven.

15 september 2018 om 15:54

inderdaad Liverpool mist geen creativiteit dat vind ik ook zever.

Als je ziet welke kansen ze creëren , ze moeten juist efficienter met de kansen omspringen en dan praat niemand over het missen van creativiteit.

15 september 2018 om 16:18

Hij zegt iets zinnigs holy shit heren!

Wat een saaie pot. Tottenham slap. Liverpool met gemak. Van Dijk weer niet overtuigend in de laatste minuten. Tottenham is nergens zonder Alli.

15 september 2018 om 15:35

Alli is al best lang erg matig. Het middenveld was bij ons gewoon diep triest vandaag. Eriksen en Dembele waren slecht. Dacht juist dat we wat vloeiender zouden spelen zonder Alli en met Son en Moura op de flanken...niet dus

15 september 2018 om 15:36

Ohja Dier moet echt banken hoor die droeg niks bij, alleen balverlies.

15 september 2018 om 15:49

Ja bij Sky zeiden ze misschien hadden ze toch wat moeten halen voor de frisse wind. Wanyama is ook geen materiaal voor een topclub, Dier al helemaal niet.

15 september 2018 om 16:02

Misschien wel matig, maar hij zorgt wel voor diepgang en doelgerichtheid. Dat was precies wat miste vandaag. Enige positieve puntje bij Spurs was Lamela, hoop dat hij dit jaar meer in vorm komt. Brengt techniek en werkethiek in de ploeg en is daarmee zeer veelzijdig. Ook wachten tot son weer in de basis begint, scheelt toch een slok op een borrel

15 september 2018 om 16:31

Het was gewoon een te perfect schot...zelfs voor van Dijk.

Toch mooi dat Wijnaldum nog steeds bepalend kan zijn. Heeft aardig wat kritiek gehad zowel Liverpool als Nederlands elftal maar in een goed draaiend elftal kan Wijnaldum toch een groot verschil maken

15 september 2018 om 15:38

De enige kritiek die Gini heeft gehad bij LFC is dat hij nooit scoort buiten Anfield. Dat heeft ie vorig jaar in de CL en dit jaar dus ook in de premier league al gedaan. Verder is Wijnaldum de laatste weken in uitstekende vorm en zeer geliefd bij de fans.

15 september 2018 om 17:27

Maar het is geen dragende speler in de top, daarom heeft die goede spelers om zich heen nodig. Hij kan de hoogste versnelling aan, maar niet zelf schakelen. Hij moet geleid worden

15 september 2018 om 21:21

Daar is toch niks mis mee? Geen enkel team heeft 11 dragende spelers nodig maar ook een paar waterdragers.

Volkomen terechte zege van Liverpool in Noord-Londen. Spurs speelde erg slordig en kon nauwelijks een vuist maken. Met name in de opbouw veel fouten waar Liverpool eigenlijk te weinig van profiteerde.

Zwaar verdiende zege voor Liverpool dat het vooral zichzelf enorm lastig maakte door de kansen niet te verzilveren. Vooral op het middenveld liep het weer als een trein voor Liverpool, Spurs werden overlopen en overdonderd. Gomes, Salah en Mane waren minder, vooral Mane met domme overtredingen en verprutsen van kansen.
Bij de Spurs was het erg karig, Kane niet gezien, Eriksen niet gezien, Vorm met prima reddingen en toch flaters. Alleen Lucas en Toby haalden een hoog niveau, en later de invaller Lamela.

Het zal dit seizoen denk ik gaan tussen Liverpool, Chelsea en City. Als Sarri geen ruzie krijgt met zijn spelers zie ik Chelsea kampioen worden.

15 september 2018 om 15:33

Waarom zou Sarri ruzie krijgen met zijn spelers haha.

15 september 2018 om 15:46

@moss_side omdat het echt een felle trainer is. En hij zegt gewoon waar het op staat. We zullen vast vaak genoeg gaan lezen dat ie weer eens felle uitspraken heeft richting zijn spelers. Ik vind hem zelf echt een goede trainer iemand die het maximale uit zijn team kan halen.

15 september 2018 om 16:51

Toch opvallend dat iedereen hier Chelsea noemt als titelkandidaat. Ze hebben op mij nog niet één keer indruk gemaakt. Lucky gewonnen van Arsenal en Newcastle en ik kijk de wedstrijd nu niet, maar ze stonden net ook achter tegen Cardiff. Denk dat het toch echt tussen City en Liverpool zal gaan en op het moment is City dan verder.

Wat speelde Liverpool overtuigend!! Heerlijk om te zien.
Tottenham viel wat tegen. Vormer; wat een drama

Wat waren wij slecht zeg en wat is Liverpool matig in het afmaken want zij hoorde hier gewoon 4/5-0 te winnen.

Tijd om de zogenaamde vedettes op de bank te zetten want die presteerde niks. Alleen Luvas Moura en de ingevallen Lamela haalde een voldoende. Dembele zwak, Dier gewoon slecht, Rose matig, Kane en Eriksen niet eens gezien. Trippier zwak Vertongen en Aldenweireld moesten alles maar oplossen in de verdediging. Lamela, Son en Moura verdienen een basisplaats je moet maar beter presteren om basis te blijven staan.

Blij met de winst, zeker als je ziet dat Liverpool in de aanval nog echt scherpte mist. Gelukkig staat het defensief echt sterk, die goal van Lamela ging er alleen maar in omdat het subliem binnengeschoten was.

PSG is de volgende uitdaging nu, de defensie komt tegenover drie wereldklasse spelers, ben er erg benieuwd naar.

In ieder geval blij met de drie punten bij Spurs uit, geeft vertrouwen voor de rest van de maand.

Ijzersterke pot van wijnaldum vandaag. Je ziet dat hij na zijn doelpunt de tweede helft met meer vertrouwen speelt en zich dan ook meer met het aanvallen gaat bemoeien. Goed liverpool gezien vandaag. Hadden wel meer moeten scoren. Mane en Salah wilden te graag zelf vandaag en dat zal toch echt anders moeten de rest van het seizoen maar heb er alle vertrouwen in dat Klopp daar wel raad mee weet. Op naar PSG!

15 september 2018 om 16:33

Het lijkt echt alsof Klopp een speciale effect heeft op Wijnadum! Onder hem speelt hij gewoon heel goed. Jammer dat hij voor Oranje nooit dit niveau bereikt.

Hopen voor Spurs dat Lloris de Cl wel haalt.

15 september 2018 om 18:13

Zeker, Vorm is leuk in de League Cup of een paar FA cup wedstrijden maar hij is ook al ouder en niet meer vol op te vertrouwen.

Typisch Liverpool het vergeten helemaal aftemaken en op laaste toch nog de overwinning over de lijn moeten slepen.

Defensief staat Liverpool als een huis dat wat afgelopen seizoenen hun zwakte was is momenteel hun sterkste kwaliteit. Robertson , van Dijk , Milner en Firmino bewijzen nogmaals dat ze niet te missen zijn bij deze ploeg.

Mane en Salah lijken wel een stelletje kinderen op de speelplaats dat alleen maar willen scoren , ipv naar hun medespelers te kijken. #33gamestogo

15 september 2018 om 16:52

Firmino blijkt een teamspeler terwijl Mané en Salah individualisten lijken die op eigen succes uit zijn, hopelijk speelt de nominatie van Salah geen rol daarin..

15 september 2018 om 17:15

Heel frustrerend als Lfc fan als je Salah en Mane zo bezig ziet hopelijk gaat het team er niet onder lijden in de toekomst met dit egoistische voetbal van hun.

En over Firmino ja dat is de beste en meest belangrijkste speler van dit team.

15 september 2018 om 17:29

Vooralsnog heeft dat nog geen consequenties voor de uitslag, hoewel het toch een punt moet zijn voor Klopp om daar op toe te zien en eventueel de boys op professionele toon op aan te spreken en niet wachten tot het daadwerkelijk mis gaat.

Tottenham was echt matig vandaag. Het niet doen van aankopen gaat ze echt opbreken dit seizoen. Je mist toch de kwaliteit op de bank, en dat is niet zo dramatisch voor een club als Tottenham maar als je een gooi naar het kampioenschap wilt doen heb je dat wel nodig. Vooral de aanval heeft een impuls nodig.

15 september 2018 om 16:35

Tottenham wil wel maar de beoogde versterkingen willen niet kunnen niet of mogen niet komen.

15 september 2018 om 17:24

Zoals Sir Alex Feguson zei heb je ieder seizoen minstens 1 nieuwe speler nodig zelf als je kampioen speelt om de concurentie hoog te houden en zodat iedereen scherp blijft.

15 september 2018 om 18:17

Ik begrijp het opzich wel als je noet echt de spelers kunt aantrekken die het team beter maken of niet op de bank willen zitten. En laten we maar niet beginnen wat de gevolgen kunnen zijn als inkomende spelers veel salaris eisen. Moura, Winks, Aldenweireld en Lamela speelden bijna niet vorig seizoen dat moeten we ook niet vergeten. Het enige wat ik wel had gedaan is een jonge talentvolle backup voor Kane halen, dat geef ik toe.

Als Salah, Mane en Wijnaldum scherper waren vandaag in de afronding en/of overzicht dan was het gewoon 1-8 geweest. En zou iedereen van een subliem Liverpool spreken. Nu is Liverpool matig maar wel beter dan Tottenham en winnen ze.

15 september 2018 om 17:05

Wijnaldum heeft toch zijn 1e uitdoelpunt binnen..
1-8 zou wel een erg overtrokken uitslag zijn geweest, zo dramatisch was Tottenham nu ook weer niet plus het was een uit-game voor Liverpool en speelde dat wellicht mee bij de concentratie.
Tottenham speelde zoals de tegenstander dat toelaat en die lieten niet veel toe...zo kun je het ook bekijken, nietwaar..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren