Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum begrijpt uitspraak Koeman: ‘Maar hopelijk komt het eerder’

Laatste update:

Voormalig bondscoach Ronald Koeman sprak de verwachting uit dat het huidige Nederlands elftal waarschijnlijk op het WK van 2022 in Qatar pas gaat pieken, en niet op het door de coronacrisis naar 2021 verschoven EK. Georginio Wijnaldum snapt het standpunt van de Barcelona-coach, al hoopt de middenvelder vurig dat de eindronde van volgend jaar zomer ook een daverend succes wordt.

"Ik begrijp wel waarom Koeman dat gezegd heeft, maar ik hoop wel dat het piekmoment eerder is", vertelt Wijnaldum dinsdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Polen van woensdagavond. De eveneens aanwezige bondscoach Frank de Boer werd in dat kader ook naar zijn mening gevraagd. "Misschien is het WK inderdaad ons piekpunt, maar we willen ook op het EK goed aanwezig zijn, daar gaan we alles aan doen."

De Boer over niveau Nederlands Elftal: 'Behoren tot de toplanden, als alles klopt'

De Boer heeft een goed gevoel over de huidige lichting internationals van het Nederlands elftal. De opvolger van Koeman bespeurt echter ook een zwakke plek in zijn selectie "Het enige nadeel is dat het grootste gedeelte van de spelersgroep nog geen groot toernooi heeft gespeeld. Dat heb ik zelf ook meegemaakt. Op de eerste twee toernooien (in 1992 en 1994, red.) was ik 'daar', maar daar was ook alles mee gezegd. Het is altijd lekker als spelers weten wat dat inhoudt. Daar moet je aan wennen eigenlijk als speler. Dat is een nadeel, maar we hebben veel talenten. Een voordeel is wel dat het toernooi een jaar is opgeschoven, waardoor de spelers een jaar meer ervaring hebben."

In de optiek van De Boer kan dit Oranje zich meten met de toplanden op het Europese toneel. "We hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen", vervolgt de keuzeheer van Oranje. Om gelijk enkele EK-favorieten te analyseren: "Spanje is een team waar je rekening mee moet houden. België heeft een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Engeland. En Frankrijk heeft wel wat blessures, maar heeft nog zó veel kwaliteit in de ploeg. Er gaan veel landen meedoen om de EK-titel, daar moeten we rekening mee houden. Of wij zo ver zijn? Ik denk dat wij ons kunnen meten met die landen, maar dan moet wel alles kloppen", zo besluit De Boer.

Op welk toernooi zie jij Oranje het beste presteren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spannend, we gaan kennelijk Europa League spelen met Nederland. We zitten inderdaad met een onervaren selectie qua eindtoernooien, maar van wat we hebben kunnen zien tegen landen als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië staat er een goede kern en zijn we de zwarte dagen van 2015/16 wel voorbij. Niemand zal echt rekening houden met Nederland om het EK te winnen maar om met een getalenteerd elftal als underdog het toernooi in te gaan zeg ik geen nee tegen.

17 november 2020 om 13:35

Ik ben totaal niet overtuigd van dit Nederlands elftal, ik ben andere tijden gewend waar onze topspelers bij topclubs in Europa zaten. We hebben alle faciliteiten om bij de beste te staan, we zijn altijd favoriet geweest en hopelijk komen we snel terug op dat niveau. Dit moeten we gewoon zien als een process. Leuke ervaring voor de spelers en doorselecteren. We hebben ons zo erg gefocust op de verdediging dat we vergeten zijn om aanvallende spelers te produceren.

17 november 2020 om 13:43

Je zoekt de tijden met Van der wiel - Heininga - mathijsen en Van Bronckhorst? Tuurlijk speelden de basisspelers die op het middenveld en in de voorhoede stonden allemaal bij topclubs, maar nou kan je toch ook wel een aardig lijstje opnoemen? 2x liverpool, Juventus, Man united, Man city, Barcelona, Inter Milan? Ok, niet iedereen speelt basis, maar zij maken er wel minuten. In 2010 heb je niet veel meer spelers bij topclubs hoor.

17 november 2020 om 14:07

Met Mathijsen heitinga had je geen wereld top idd. Maar met bommel en de jong er voor kon je zeggen: Persie robben Sneijder vd vaart zoeken jullie het voorin maar uit. Zij creëerden altijd wel iets.
Nu mis ik voorin toch wel iets. Depay is in oranje goed maar met berghuis bergwijn (huidige vorm) babel en de aankomende talenten gaan geen potten breken tegen Ramos chiellini op en eindtoernooi

17 november 2020 om 13:40

Maar hoe vaak wint een underdog de laatste jaren nog een groot toernooi? Spanje, Duitsland en Frankrijk waren gewoon altijd de beste op die toernooien en die wonnen gewoon. Natuurlijk was Portugal eens een verrassing, maar die hebben een van de beste voetballers ooit in de aanval lopen. De tijd van echte verrassingen a la Griekenland of Denemarken ligt toch wat achter ons.

17 november 2020 om 13:52

Ik hoef het toernooi eerlijk gezegd niet eens zozeer te winnen, ik ben al blij dat we erbij zijn, vooruitgang boeken en goed voetbal spelen. Eigenlijk is het sinds de verloren wk finale hollend achteruit gegaan op Brazillie 2014 na; dramatisch EK 2012 en in 2016 en 2018 niet eens van de partij. Nu weer wel, spelen er een paar toppers mee, zijn er resultaten geboekt tegen toplanden en ziet het voetbal er bij vlagen fris uit. Ik heb het idee dat ik dat al zo’n kleine 10 jaar niet heb kunnen zeggen, op de gouden pik-jaren van Louis na dan. Winst is natuurlijk het einddoel, maar Nederland komt vanuit zo’n dal dat we dat niet direct mogen verwachten. Op het WK verwacht ik er ook meer van dan het EK.

17 november 2020 om 13:54

Maar hoeveel heeft Ronaldo nou precies bijgedragen? Tuurlijk hij heeft 3x gescoord, maar jij brengt het nu net alsof Portugal een one-man-army was. Dat viel toch ook best wel mee? Hij was er notabene in de finale er grotendeels geen eens bij. Gewoon een verrassing dat Portugal heeft gewonnen, en dat is iets wat gewoon eens in de zoveel tijd voor kan komen. Ik bedoel, Griekenland was 2004 en Denemarken was 1992. Dan heb je een verrassing zoals Portugal in 2016, daar zit met Griekenland ook 12 jaar tussen? Het is toch gewoon van alle tijden dat een toernooi vaker wordt gewonnen door 1 van de favoriete, het zou wat zijn als meerdere van de keren een outsider zou winnen.

17 november 2020 om 13:58

Ik moet je eerlijk bekennen dat Portugal toch een verrassing was tijdens het EK 2016 dat had niemand verwacht. Maar op dit moment zie ik weinig kans voor outsiders teams als Frankrijk zijn veel te sterk. Je kan 3 teams maken en paar van dat derde elftal zou spelen bij Nederland.

17 november 2020 om 14:06

Nu als hij die goals tegen onder andere Hongarije niet maakt dan was Portugal uitgeschakeld. Best veel invloed dus.

17 november 2020 om 14:11

@S-070 - Toch kun je er maar 11 opstellen. Het maakt niet uit hoeveel teams een land op kan stellen aan topspelers. Dit Frankrijk is beduidend minder goed dan het Spanje en het Duitsland die beiden 4 jaar gedomineerd hebben. Niet zozeer qua individuele kwaliteit, maar zeker als ploeg. Tegen Spanje en Duitsland was op een gegeven moment nauwelijks op te boksen. Frankrijk is gewoon te kloppen. Uiteindelijk gaat het erom dat je piekt op het moment supreme tijdens zo'n eindronde. Een relatief zwak Portugal heeft dat al laten zien om nog maar te zwijgen over Griekenland waar werkelijk niemand een stuiver om gaf.

17 november 2020 om 14:21

Frankrijk op het WK 18 was gewoon niet te kloppen en als ze opnieuw zo spelen dan winnen ze het EK gewoon. Het is een extreem “klote”-team om het niet al te mooi te zeggen. Ze zakken gewoon in en vertrouwen op hun ijzersterke defensie en middenveld en dan snel een counter. Ik vind hen moeilijker te bespelen dan het Duitsland van 2014.

17 november 2020 om 14:22

Ja en als Nani niet scoort tegen IJsland, dan was Portugal ook uitgeschakeld? Als Eder de winnende niet maakt tegen Frankrijk, had Portugal wellicht de finale verloren, enz. Gewoon een collectieve prestatie was het. Dus wat is nou precies je punt? Het is toch gewoon een feit dat verrassingen van alle dagen zullen zijn? En ook een feit dat het niet vaak voortkomt, want anders is het geen verrassing meer. Nu had je 3x dat eens in de 12 jaar een verrassing plaatsvindt op het EK, nou, ik zie niet in waarom dit opeens tot het verleden hoort te zijn.

17 november 2020 om 15:08

De underdog wint inderdaad niet vaak, maar bij de laatste 4 zit er altijd wel minstens één underdog (ook bij het WK, overigens), en dan is het nog een kwestie van geluk, in veel gevallen:

2018: Kroatië stond bij weinig mensen op het lijstje favorieten. Bij de wedkantoren stonden ze op plaats 10 van de favorieten.
2016: Wales had niemand vooraf bij de laatste 4 voorspeld. Portugal was ook verre van de favoriet tegen Frankrijk.
2014: Nederland was de underdog. Als je vooraf verteld had dat een elftal met onder meer Bruno Martins Indi, Kuijt als gelegenheidsrechtsback, etc een favoriet zou zijn was je voor gek verklaard.
2012: Italië was op het WK 2010 afgegaan, en hadden stevig verjongd. Niemand verwachtte echt iets, maar ze haalden de finale.
2010: Uruguay. Weliswaar met Suarez in het team, en Forlan, maar toch echt geen hoogvlieger. En zonder handsbal van Suarez had Ghana daar waarschijnlijk gestaan.
2008: Turkije en Rusland in de halve finales. Absoluut onverwacht in het geval van Rusland.
2006: Volgens mij de laatste keer dat er alleen favorieten in de halve finales waren. Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal. Misschien was Portugal niet helemaal verwacht, en was Duitsland in de wederopbouw, maar op zich geen onlogische favorieten.

Met andere woorden: de vraag is misschien meer: welke underdog komt deze keer bij de laatste 4?

17 november 2020 om 15:34

Ja die underdog zal er wel bijzitten. Maar winnen zullen niet doen normaal. Italië verliest kansloos van Spanje, Portugal wint met alle geluk van Frankrijk (Giroud met onder andere een schot op de paal) en Kroatië verliest kansloos van Frankrijk.

Vooral dat laatste is belangrijk. Op papier zijn we uiteraard niet de favoriet. Maar als toevallig alles klopt, Frenkie weergaloos is, Memphis zijn vorm heeft en bijvoorbeeld Malen ineens aan de lopende band scoort kun je prima kampioen worden. Dat heeft Oranje zelf in 2014 laten zien, Portugal op het laatste EK en Kroatie op het laatste WK. Dus er is echt geen peil op te trekken wie kampioen wordt en hoeveel kans iedereen maakt. Als het een beetje meezit qua tegenstanders e.d. maken we een prima kans. Maar inderdaad, op het WK erna mag je meer van deze jongens verwachten, aangezien dan ook de toptalenten tussen de 21 en 26 zijn. Eigenlijk zou je pas de jaren daarna het meest mogen verwachten, aangezien er nog veel meer talent aankomt.

17 november 2020 om 13:57

Maar is het niet zo dat er altijd wel talent is? Natuurlijk komt er weer een mooie lichting aan qua talenten: malen gravenberch bijlow ihattaren boadu stengs en dan vergeet ik er vast nog wat.
Maar 5 jaar terug had je ook grote talenten maar als die zich niet door ontwikkelen...
Volgens mij werd jong oranje in 2006 en 2007 Europees kampioen. Huntelaar, Drenthe waren toen de blikvanger, aisatti en verders had je spelers als tiendalli vlaar vorm de Zeeuw schaars Pieters rigters babel... enkele ervan hebben en leuke carrière gehad maar zelfs huntelaar is geen absolute wereldtop geworden.

17 november 2020 om 14:17

Maar Huntelaar in zijn hoogtijdagen had bij iedere topclub minstens 20 goals gemaakt naar mijn mening. Vergeet niet dat hij het erg goed deed bij Schalke dat eigenlijk nooit een topploeg heeft gehad in de tijd dat hij er voetbalde. Is het zo vreemd dan dat er weinig topspelers uit die generatie voortkwamen? De posities van Robben, Van Persie, Sneijder en Van Der Vaart stonden vast en bij welke speler is het nou echt een verrassing geweest dat hij de top niet gehaald heeft? Misschien enigszins Van Der Wiel en Drenthe qua talent, maar verder was het toch ook allemaal niet bijzonder? Er was op dat moment alleen niemand die verder keek dan "de grote 4". Neem bijvoorbeeld Maher. Toen hij naar PSV kwam werd al vrij snel duidelijk dat er behoorlijke beperkingen op die jongen zaten. Bovendien ben ik van mening dat we tegenwoordig toch een stuk kritischer kijken naar talenten. Het is iets van alle tijden om talenten al snel beter te maken dan ze in werkelijkheid zijn, maar zo erg als in die periode, dat zie ik niet meer. In die tijd werd zelfs Veltman gezien als toptalent.

17 november 2020 om 14:47

Je hebt inderdaad altijd wel talenten, maar waar er bij Oranje eerst veel doorontwikkelden, stokte dat ineens na 2010. Nu zie je met bv De Ligt en De Jong al twee talenten die gewoon doorstoten naar de wereldtop. En daarachter heb je een boel jongens die in ieder geval hoopgevende ontwikkelingen doormaken. En het scheelt natuurlijk dat er meerdere opties zijn. Denk dat we op dit moment een stuk of 5 a 6 spitsen hebben waar we goede hoop van hebben dat die de wereldtop kunnen halen. Als er eentje dat daadwerkelijk doet zit je al gebeiteld. De tijd van vier spitsen van wereldkaliber in je ploeg zijn natuurlijk gevlogen, maar als er nog twee toptalenten zich doorontwikkelen heb je voor de komende tien jaar gewoon vier a vijf spelers die dus wereldtop zijn. Dat geluk moet je even hebben en ik denk echt dat er een goede kop zit op vrijwel alle toptalenten van nu, in tegenstelling tot de Bazoers e.d. die vijf jaar terug ons moesten redden

Ik vind dat Nederland zich helemaal niet kan meten met dit soort landen. Wij hebben echt maar een paar topspelers (vooral in de verdediging). Wie weet gaan er nog wat spelers beter worden maar dat gaat niet zodanig lukken voor het EK. Ik denk dat Nederland erg veel geluk met de loting zal moeten hebben om ver te komen.

17 november 2020 om 14:22

Het is eigenlijk al ontzettend knap hoe Nederland zich manifesteert als voetballand, evenals de Belgen (tegenwoordig). We (en ook de Belgen) staan boven landen met beduidend meer inwoners en dus een beduidend grotere vijver om uit te vissen. Ik durf wel te stellen dat landen als Nederland, Belgie en Portugal in verhouding astronomisch veel uit de mogelijkheden halen die ze toebedeeld krijgen. Niet alleen internationaal, maar ook op clubniveau.

17 november 2020 om 15:18

Als je het zo bekijkt wel ja. Maar zo doe je geen goede vergelijking. We kunnen wel praten dat het nu al knap is, wat ook zo is maar dit al al jaren zo. In de vorige eeuw hebben we ook grote successen gehad en ook in het korte verleden zoals 2010 en 2014. We hebben gewoon tijd nodig samen met een goede coach en talenten. De talenten komen altijd wel weer boven water.

Dit materiaal is niet goed genoeg om iets te winnen, verdedigend staat het wel goed. Maar we missen voorin spelers die het verschil kunnen maken. Ik denk dat ze er nog niet klaar voor zijn binnen 2 jaar. Brazilie Argentinie Spanje Italie Engeland Duitsland Frankrijk Portugal Colombia Belgie Uruguay zijn allemaal sterkere tegenstanders. We zitten op hetzelfde niveau als Turkije, Kroatie, Chile, Mexico, Zweden, Denemarken. We moeten het nu doen als een outsider. Dat we van iedereen kunnen winnen vind ik onzin, want 9 van de 10 keer zullen we verliezen van dit soort tegenstanders. Ze moeten eerst maar plaatsen voor het WK en dan pas op de zaken vooruit lopen, want dat gaat nog een hele klus worden met dit elftal.

17 november 2020 om 13:35

Als het verdedigend goed staat, is het toch mogelijk om van iedereen te winnen? Jij noemt wat landen op, en daarvan pik je er zo een paar uit die een hele matige verdediging hebben, dus hebben wij dan wel zo'n topaanval nodig? Zelfde geldt voor onze corners en inzwingende vrije trappen. Met zoveel kopkracht (Van Dijk, De Ligt, Ake, Luuk de Jong, enz) en spelers met goede positionering bij corners (Wijnaldum, Klaassen, Donny, enz) kan je echt wel van iedereen winnen. Ik zie ons op dit moment ook echt wel boven het niveau van Turkije en chili hoor.

17 november 2020 om 13:35

Nou, nou, niet zo bescheiden. Turkije heeft eindelijk weer eens een goede lichting, maar Nederland heeft nog wel echt wel een beter team hoor. Van Dijk, De Vrij, Frenkie, Wijnaldum en De Ligt zijn spelers die voor topclubs uitkomen, en vlak daaronder heb je een rijtje namen zoals Depay, Van Beek, en Bergwijn. Ik schat Nederland echt niet lager in dan bijvoorbeeld een Italie, Uruguay, Argentinie of Engeland.

17 november 2020 om 13:38

Kijk wat voor talenten er doorbreken bij dat soort landen en zeker voorin, die spelers maken het verschil. Niet de verdediging. Turkije heeft paar toptalenten die de absolute top halen of er al zitten Demiral, Soyuncu, Calhanoglu, Ayhan, Kabak, Under etc. Depay is mislukt bij United die is niet geschikt voor de top en te wisselvallig. Bergwijn tribune en Van de Beek hebben ze niet nodig. Dat zijn geen toppers.

17 november 2020 om 13:45

Zoals je zegt, Turkije heeft echt een aantal exceptionele talenten op dit moment, maar het blijven 'talenten'. De komende jaren moeten deze spelers zich nog bewijzen. Dit EK komt nog te vroeg voor Turkije. Nederland heeft wel een aantal spelers die al jaren presteren zoals Van Dijk, De Vrij, De Ligt, Wijnaldum en Depay. Geloof me, Nederland is echt wel een stap hoger op het moment. Ik schat Nederland echt niet minder in dan Engeland, Argentinie etc. Alleen Duitsland en Spanje heb ik hoger zitten.

17 november 2020 om 13:50

Turkije is er inderdaad nog niet klaar voor maar die talenten zijn ongeveer herzelfde niveau als Nederlandse talenten. Engeland schat ik hogerin, ze hebben voorin spelers die het verschil maken en hetzelfde is voor Argentinie. Verdedigend kwetsbaar maar als je meer doelpunten maakt dan win je de wedstrijd. Argentinie is op de weg terug er komen toppers aan en zeker in de verdediging paar die in de Serie A spelen. Aanvallend staat het altijd wel goed daar. Engeland zwakke schakels zijn de 2 cv en keeper maar de rest zijn gewoon toppers. In het algemeen zijn beide teams sterker ze hebben ook nog wisselspelers die het verschil maken en dat mis ik heel erg bij het Nederlands elftal.

17 november 2020 om 14:06

@S-070 - Geen rare gedachtegang, maar de Turken hebben hetzelfde probleem. Hun grootste talenten zijn verdedigers, Calhanoglu gaat niet meer zo beduidend veel beter worden en is natuurlijk geen topspeler en Under is ook absoluut geen zekerheidje voor de top. Ze hebben goede talenten, maar ik schat Nederland wel hoger in. Overigens vind ik jouw argument over Memphis wel erg kort door de bocht. Nu denk ik ook niet dat Memphis ooit de absolute top zal gaan halen, maar Memphis was 21 jaar toen hij naar Manchester United kwam en 23 jaar toen hij vertrok. Daarmee kun je een speler natuurlijk niet af gaan schrijven. Z'n wisselvalligheid was een beter argument geweest.

17 november 2020 om 13:36

Ik denk dat je het Nederlands elftal hier heel erg onderschat en vooral Turkije en Chili overschat.

17 november 2020 om 14:16

Plaatsen voor het WK een een hele klus? Zullen we eerst maar eens kijken in wat voor poule Oranje daar straks voor zit?

Brazilië, Frankrijk, Spanje, België, Duitsland en Spanje acht ik nu beter dan Oranje.

Engeland, Portugal en Italië zijn ongeveer van hetzelfde niveau of misschien nipt iets beter.

En de overige lijst, Turkije, Kroatië etc zijn allemaal iets minder dan Oranje. Dit zijn allemaal teams met prima spelers hoor, maar Oranje heeft gemiddeld nu net wat meer kwaliteit.

Besef ook tactiek en mentaliteit ook een rol spelen. Frank de Boer doet het als tacticus niet slecht (wat velen hier wel verwachten) en de mentaliteit van het huidige Oranje is ook uitstekend. Ze raken niet zo meer in de war van een achterstand vergeleken met de zwarte periode van een paar jaar terug.

17 november 2020 om 14:21

Nederland wint vrij zeker gewoon van Engeland als ze tegen hen spelen.

17 november 2020 om 14:53

Precies @Lierse. Engeland is een beetje het Argentinie van Europa: aanvallend fenomenaal, maar het middenveld en verdediging is niet zo fantastisch. Je zag het ook tegen Belgie. Als de Engelsen de bal in de aanval hadden kon het constant gevaarlijk worden, omdat bv Kane uit het niets iets kan creeren. Maar verder domineerden de Belgen Engeland volledig doordat hun middenveld en aanval gewoon te goed was. Ik denk dat Oranje de Engelsen ook tactisch kan aftroeven als het achterin scherp staat

Ik denk dat het piekmoment zelfs wat later komt. Het elftal in z'n huidige samenstelling zit wel zo'n beetje aan het plafond als ik eerlijk ben. Er is te weinig variatie, balans en kwaliteit over de gehele breedte. Talenten zullen op moeten staan en zich verder moeten ontwikkelen om Oranje naar de volgende fase te krijgen. Dat gaat de leeftijdscategorie 25+ namelijk niet doen.

17 november 2020 om 14:02

Ben het helemaal met jou eens. Het EK en WK komen beide te vroeg. We zitten in een process. We komen kwaliteit tekort. We hebben ons teveel gefocust om het produceren van verdedigende spelers wat ons heeft beinvloed in aanvallend opzicht. Als er paar spelers wegvallen dan kan je net zo goed niet gaan.

17 november 2020 om 14:27

Ik denk eerlijk gezegd dat er iets mis is in de manier van opleiden. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze aanvallers. Ze zijn allemaal fysiek sterk en hebben veel drive, maar ze hebben eigenlijk allemaal nauwelijks creativiteit of specifieke kwaliteiten. Ook hebben we gewoon een klein land met relatief weinig inwoners. In het huidige voetballandschap helpt dat natuurlijk ook niet.

17 november 2020 om 14:31

Er is zeker talent alleen moet het mentaal ook goed zitten en denk dat veel spelers het daardoor niet halen. Uit weinig inwoners hebben we altijd topspelers geproduceerd.

17 november 2020 om 14:59

@Sirius over de manier van opleiden kun je veel dingen zeggen. Er worden nog altijd meer spelers geselecteerd en gescout in jeugdelftallen die door hun geboortemaand een fysiek voordeel hebben. Daarmee kun je dus talent mislopen. Tegelijkertijd doen we dit al decennia en produceerden we altijd genoeg toppers. Vervolgens komen er symposia over Nederland in crisistijd: we kunnen niet meer verdedigen. Een paar jaar later hebben we enkele van de beste verdedigers ter wereld. En geloof me, dat heeft 0,0 te maken met de nieuwe opzet in de jongste jeugd. Dat effect daarvan zou je pas over tien jaar moeten zien bij wijze van. Dus eigenlijk ben je ook gewoon overgeleverd aan het toeval of er nu ineens drie jongens geboren worden die toevallig de potentie hebben om de beste spits van Europa te worden. En ja, vervolgens moeten je faciliteiten en trainingsmethoden op orde zijn. Maar daar blijft Nederland best wel een voorloper in ten opzichte van de rest van de wereld. Daarnaast moeten we een paar dingen niet vergeten: met Ziyech en Nouri hadden we twee creatieve jongens die de wereldtop zouden moeten halen. Met bv Dest en Mazraoui hebben we twee rechtsbacks opgeleid die ver kunnen komen. Met een Bazoer hadden we jaren terug al een verdedigende middenvelder met veel potentie. Met Kishna hadden we een buitenspeler in de gelederen die op jonge leeftijd al veel liet zien, maar bizar slechte knieen heeft. Er spelen zo veel dingen mee die goed moeten vallen. En je kunt van een klein land als Nederland niet verwachten dat er ieder jaar op iedere positie een wereldspeler doorbreekt. Het is al bijzonder hoe we het nu doen eigenlijk.

Het huidige Oranje team zie ik niet zo maar van iedereen winnen. Het wordt pas interessant als van Dijk en de Ligt er bij zijn en wat van die jonge getalenteerde spelers.

Helaas, maar dit wordt hem niet. In eerste instantie is het al de trainer welke echt geen top trainer is..Nee verwacht dan ook dat onze bondscoach snel van het podium verdwijnt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren