Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wie trekt dramatisch FC Utrecht uit het slop: Jans, Rutten of toch Advocaat?

Laatste update:

FC Utrecht zoekt een nieuwe trainer na het ontslag van Michael Silberbauer deze dinsdag. De Deense coach zag zijn zwalkende elftal de eerste drie duels in de Eredivisie verliezen en moest daarom het veld ruimen in De Galgenwaard. Eigenaar Frans van Seumeren is de zoektocht naar een geschikte opvolger reeds begonnen en in dat kader zet Voetbalzone de meest geschikte opties voor Utrecht op een rij.

Ron Jans
De momenteel clubloze Ron Jans werd zondagavond in het praatprogramma Studio Voetbal al naar voren geschoven door zijn tafelgenoten, toen Silberbauer nog niet ontslagen was. Of hij op korte termijn instapt bij Utrecht is echter nog maar de vraag. "Je krijgt wel dingen mee, maar ik geniet zo van mijn sabbatical", aldus de voormalig trainer van onder meer FC Groningen en FC Twente. "Ik heb al gezegd dat ik nog niet klaar ben (als trainer, red.), maar ik heb niet het gevoel dat ik eind augustus alweer klaar ben om aan de slag te gaan." Jans loodste Twente afgelopen seizoen naar Europees voetbal, om vervolgens van een jaar zonder de stress van een coach te gaan genieten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ron Jans werd in Studio Voetbal naar voren geschoven als kandidaat.

Dick Advocaat
De inmiddels 75-jarige Dick Advocaat kent een goede reputatie in de Domstad. Hij speelde in de nadagen van zijn actieve loopbaan twee seizoenen voor de club, om er vervolgens decennia later terug te keren als hoofdtrainer. Advocaat wist in 2019 een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League te bemachtigen door in de finale van de play-offs af te rekenen met Vitesse. Drie jaar later fungeerde de doorgewinterde trainer korte tijd als adviseur van de onervaren interim-coach Rick Kruys. Advocaat heeft een goede band met Van Seumeren en de kans lijkt dan ook groot dat de twee binnenkort om de tafel gaan zitten.

Fred Rutten
Voor Fred Rutten hoeft Utrecht ook geen afkoopsom neer te leggen, want de 60-jarige trainer is momenteel niet aan een club verbonden. Na een enigszins roerig seizoen als assistent-coach en tussenpaus, met naar verluidt een verstoorde werkrelatie met Ruud van Nistelrooij, vertrok hij eind mei bij PSV. Rutten benadrukte wel direct open te staan voor een nieuwe uitdaging. "Als er een uitdaging komt, sta ik daar altijd voor open. Dat is geen open sollicitatie", zo klonk het enkele maanden geleden. De geboren Wijchenaar deed bij PSV, Feyenoord, Schalke 04 en Anderlecht ervaring op in de absolute top, maar hij stond tevens aan het roer bij kleinere buitenlandse clubs als Maccabi Haifa en Al-Shabab.

Fred Rutten is eveneens beschikbaar na zijn vertrek bij PSV eind mei.

Giovanni van Bronckhorst
Voor Giovanni van Bronckhorst geldt eveneens dat hij per direct beschikbaar is voor een club. De vorig jaar bij Rangers weggestuurde oud-middenvelder werd halverwege vorig seizoen al eens genoemd bij Utrecht. ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen vond hem destijds wel een geschikte opvolger van de ontslagen Henk Fraser. De clubleiding gaf in december 2022 echter de voorkeur aan Silberbauer, die nog geen jaar later zijn biezen moet pakken in De Galgenwaard. Van Bronckhorst leidde Feyenoord in 2017 naar de eerste landstitel in bijna twee decennia en haalde met Rangers in 2022 de finale van de Europa League.

Rob Penders
Wellicht dat Utrecht ervoor kiest om de vacante trainerspositie intern op te lossen met de tijdelijke aanstelling van assistent-coach Rob Penders. De voormalig rechterhand van Silberbauer leek tot dusver al een belangrijke rol te spelen binnen de technische staf. Het viel Arno Vermeulen zondag in Studio Voetbal op dat Penders voortdurend aan het woord was op de bank bij Utrecht tijdens de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De voormalig verdediger weet wat het is om de leiding te hebben, want hij was de afgelopen twee seizoenen hoofdcoach van FC Eindhoven. Het leverde de Brabantse club respectievelijk een derde en een achtste plaats op in de Keuken Kampioen Divisie.

Michael Silberbauer werd ontslagen na de dramatische seizoensstart van FC Utrecht.

Rick Kruys
Technisch directeur Jordy Zuidam kan er ook voor kiezen om Rick Kruys weer te benaderen. De huidige coach van VVV-Venlo en zoon van Utrecht-legende Gert Kruys nam in 2018 en 2022 al eens tijdelijk de honneurs waar. De pas 38-jarige oefenmeester. tussen 2003 en 2008 speler in Utrecht, begon onlangs aan zijn tweede seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Het eerste jaar in Venlo werd afgesloten met een zevende plaats. In de play-offs om promotie was men na twee duels en een bloedstollende strafschoppenserie niet opgewassen tegen de latere promovendus Almere City FC. Na drie speelronden in het nieuwe seizoen bezet VVV de tiende plaats.

Jaap Stam
Jaap Stam zien we tegenwoordig voornamelijk als analist van Viaplay bij wedstrijden van Manchester United. De inmiddels 51-jarige Kampenaar is echter ook nog trainer, al dateert zijn laatste klus van twee jaar geleden. Na een reeks teleurstellende resultaten werd Stam in september 2021 ontslagen door FC Cincinnati. Datzelfde overkwam hem eerder als hoofdcoach van Feyenoord. De noeste verdediger van weleer kende tijdens zijn trainersloopbaan ook successen: hij loodste Reading naar de play-offs om promotie naar de Premier League en behoedde PEC Zwolle voor degradatie uit de Eredivisie.

Zien we misschien Jaap Stam binnenkort weer terug in de Eredivisie?

John van 't Schip
John van 't Schip zit net als Stam al enige tijd zonder club. Voor de gewezen vleugelaanvaller van Ajax en het Nederlands elftal kwam eind 2021 een einde aan het bondscoachschap van Griekenland. Van 't Schip werkte eerder in Nederland bij FC Twente, Ajax en PEC Zwolle. Bij laatstgenoemde club werd hij in december 2018 weggestuurd na een serie tegenvallende resultaten. Hij werkte bij de Griekse nationale ploeg samen met Tasos Douvikas, die vorig seizoen topscorer werd in de Eredivisie en voor een recordbedrag van 12 miljoen euro naar Celta de Vigo is vertrokken.

Wie moet Michael Silberbauer opvolgen bij FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Advocaat en Jans niet zo geïnteresseerd zijn. Uit het rijtje lijkt mij Stam een aardig trainer om te zien. Zelf vind ik dat Bogarde wel een kans mag krijgen, maar die heeft nog niet zoveel ervaring en ik gok niet dat Utrecht hier aan wilt beginnen.

29 augustus 2023 om 13:55

Als je Utrecht richting de afgrond wilt helpen moet je Stam neerzetten. Dan ga je met een lekker hoge lijn spelen met snelheidswonders Toornstra, Vd Hoorn en Viergever achterin.

29 augustus 2023 om 14:16

Waarom zouden die 'snelheidswonders' dan in de basis staan?
Van der Hoorn en Viergever kan je vervangen door Sagnan en Flamingo en Toornstra door Iqbal.

29 augustus 2023 om 14:41

Utrecht heeft nog niet gescoord, een beetje plezier en aanvallend voetbal kan het moraal in de groep spelers best goed doen. Ik begrijp dat Van de Hoorn en Viergever niet de meest ideale spelers zijn voor het aanvallende voetbal, maar zoals Orwell schrijft zijn er alternatieven.

29 augustus 2023 om 15:13

@almachtig
Het ging me niet zozeer om de spelers. Maar meer om de persoon Stam die er een nogal naã¯eve spelwijze op nahoudt en bij Feyenoord rustig met slome spelers achterin (botteghin en Senesi) met een hoge lijn en zwakke restverdediging speelde.

Feyenoord heeft onder Stam echt onwaarschijnlijk slecht gevoetbald. Ruimtes waren bizar groot. In de Arena met 4-0 achterstand nog met 3 spitsen spelen en volop ruimte weggeven.

Dat moet je gewoon niet willen. Stam heeft nooit bewezen tactisch goed verzorgd voetbal te kunnen spelen. Hij had geen zin in de trainerscursus. En communicatief is het een norse, moeilijke man.

29 augustus 2023 om 15:30

Bedank voor de onderbouwing Feye_88. Ik hoop dat Stam er wat van heeft geleerd en in de toekomst nog ergens eens een kansje krijgt. Al dan niet mogelijk met Rutten of Advocaat als assistent

29 augustus 2023 om 14:17

Kijk even terug naar RONDO daar was Advocaat en die komt zeeeeer binnenkort met nieuws zij hij zelf!

29 augustus 2023 om 14:36

Een korte vraag voor ik ga kijken (of kun je mij een samenvatting geven). Ging de uitzending en de vraag bewust over Advocaat, Utrecht en een rol trainer/coach. Of werd advocaat gevraagd of hij wel eens weer aan een buitenlandse klus zou willen beginnen. Want als Advocaat zeeeeeer binnenkort met het nieuws komt dat hij Ihataren gaat begeleiden dan zie ik er vanaf.

29 augustus 2023 om 16:30

Advocaat heeft aangegeven best nog in Belgie of Nederland aan de slag te willen maar over Utrecht liet hij niks los. Denk wel dat als Utrecht belt dat Dick er wel voor open staat. Utrecht kan beter naar de lange termijn kijken Dick blijft hooguit 1 jaar en dan moet Utrecht weer opnieuw beginnen en ook de jeugd krijg weinig kans bij Dick. Mijn favoriet is Jans maar ook Penders (nu assistent) mag een kans krijgen heb het leuk bij Eindhoven gedaan of Dijkhuizen die het leuk doet met Excelsior ook Gio zal leuk zijn maar niet haalbaar denk ik.

30 augustus 2023 om 00:07

Advocaat zou perfect zijn voor dit Utrecht.
Dick is een puinruimer en weet zwalkende teams beter te maken.
Je zal met hem geen oogstrelend voetbal spelen maar hij weet wel de poppetjes op de juiste plek te zetten, voldoende punten te pakken en een goede basis te creã«ren voor de volgende trainer.

Daarna zou ik als Utrecht zijnde vol voor Ron Jans gaan.

Jans of van Bronckhorst zou absoluut geweldig zijn, maar denk dat Advocaat eerder aan z'n laatste klusje gaat beginnen.

29 augustus 2023 om 13:46

‘Laatste’ … geloof je het zelf? 😂
Ik zelf zou van ‘t Schip wel een mooie keuze vinden. Rutten en Advocaat zijn na een jaar toch weer weg.

29 augustus 2023 om 14:17

iets met sarcasme

29 augustus 2023 om 13:50

Voor FC Utrecht (en ook neutrale kijkers neem ik aan) zou Ron Jans gewoon de allerbeste optie zijn.

Die kan het team ook snel klaarstomen en er iets moois van maken. Ook voor de camera gewoon de leukste en spontane man.

29 augustus 2023 om 14:16

Advocaat is al 20x keer aan zijn laatste klusje begonnen.

29 augustus 2023 om 14:30

Advocaat gaat gewoon nog vanuit het bejaardentehuis al videobellend een team in de tweede klasse coachen. Ik zie het hem zo doen.

Vraag me wel af of dit de juiste stap is voor Utrecht. Zou juist eerder voor een coach gaan zoals Jans die goed met jonge jongens kan werken en gewend is om vanuit underdog rol toch omhoog te klimmen. Advocaat bij Feyenoord was helemaal niks en bij ADO leek het ook nergens op. Waarom zou dat met de namen die daar dit seizoen rondlopen opeens wel een gouden match zijn?

29 augustus 2023 om 14:36

Het probleem is dat het voetbal heel erg slecht is dit seizoen en je na drie wedstrijden, drie nederlagen en nul doelpunten al snel moet gaan denken aan een tussenseizoen. Je hebt een coach nodig die geen voorbereiding heeft meegemaakt en eigenlijk geen transfers meer kan doen, of het moet echt een intense paniekaankoop worden. Ron Jans of Advocaat kunnen onder zo'n situatie werken, daar hebben ze de ervaring voor. Voor de lange termijn is iemand als van Bronckhorst misschien mooi, maar ik denk dat die misschien wel het stokje van Slot wel weer wil overnemen als die vertrekt in de zomer.

29 augustus 2023 om 14:21

Ik denk dat jans het niet gaat doen. Loopt nog regelmatig bij twente rond en zit nog vaak samen met streuer in het stadion naar een wedstrijd te kijken. Je kan ook een jaartje advocaat doen. Misschien dat jans er volgend seizoen er voor open staat.

Fred Rutten of Gio aub! Advocaat vind ik inmiddels te oud en Ron Jans is nog niet klaar hiervoor. De rest vind ik 3x niks. Jaap Stam of Gertje Kruys zijn te licht.

29 augustus 2023 om 14:09

Waarom Fred Rutten die heb op 1 wedstrijd Psv jaren niks gedaan als hoofdtrainer. Ik hoop dat Utrecht vol voor Ron Jans gaat laat ze teams altijd leuk spelen , heeft genoeg ervaring en is voor de camera ook gewoon lekker duidelijk. Anders misschien Dijkhuizen doet het leuk met Excelsior en kent de club goed al is wel een nadeel dat er weer een vriendje binnenkomt.

29 augustus 2023 om 14:14

Tuurlijk zou ik Ron Jans ook graag zien komen. Hij heeft echter meermaals aangegeven nog middenin zijn sabbatical te zitten en nu nogmaals niet klaar is voor een nieuwe trainersklus. Ik zou als van Seumeren zijnde het alsnog eens proberen bij hem, maar ik noemde Rutten of Gio omdat die wel vrij zijn en ook resultaten kunnen neerzetten als trainer in mijn ogen.

29 augustus 2023 om 14:29

Daar heb je gelijk in het is ook best lastig om een goede opvolger te vinden omdat er niet heel veel keuze is. Hoop alleen niet dat we op Advocaat uitkomen meer omdat het dan weer een oplossing voor 1 jaar is en je volgende zomer weer op zoek kan naar een nieuwe trainer.

29 augustus 2023 om 14:38

Ik denk dat Gio nog niet terug wil naar het niveau van Utrecht, hij heeft twee topclubs getraind achter elkaar met Rangers en Feyenoord. Om dan naar zo'n zwalkend Utrecht te gaan, waar hij niet een logische stap naar een top-5 competitie te maken, tsja. Ik denk niet dat ie daar trek in heeft. Die zal een terugkeer bij Feyenoord op het oog hebben als Slot een vervolgstap maakt volgend jaar zomer, of een mooie kans ergens in de Spaanse of Duitse middenmoot misschien?

Ron Jans zou ideaal zijn!

Ron Jans heeft bij zowel PEC Zwolle als FC Twente bewezen dat hij een team kan smeden en maximaal kan laten presteren. Met PEC leverde dat zelfs de KNVB beker en Super Cup op. Ron Jans is voorts communicatief vaardig en bij een club als FC Utrecht kan dat een belangrijke competentie blijken. Als FC Utrecht, en dan met name Van Seumeren, toch per sé een Utrechtenaar wil als trainer dan zijn naast Rick Kruys misschien ook Gerald Vanenburg en John Van Loen opties. Mijn voorkeur gaat uit naar Ron Jans.

29 augustus 2023 om 14:13

Aub geen Utrechtenaar zeggen.. ken je geschiedenis!

29 augustus 2023 om 14:19

Wie weet is Rick Kruys tegenwoordig wel van de mannenliefde. Dan kan hij zich best Utrechtenaar noemen toch? Sowieso klinkt dat veel beter dan Utrechter. Ik ben voor de terugkeer van Utrechtenaar!

29 augustus 2023 om 14:29

Ja.. Ricky zal ongetwijfeld van de mannenliefde zijn nu Nee.. dat is een slechte smoes. Dus jij vindt Amsterdammenaar en Rotterdammenaar ook mooier? Nee dankje.. ik pas! Ik blijf gewoon lekker een Utrechter.

29 augustus 2023 om 15:52

OK, Utregter dan of mag Utrechternees ook?

30 augustus 2023 om 00:15

Echt he, hij schrijft het gewoon zo op

30 augustus 2023 om 08:29

Vanenburg zie ik geen hoofdtrainer worden, laat staan bij Utrecht, maar het idee/verhaal charmeert mij wel haha

ron jans is de grote favoriet, maar wil hij alweer aan de slag, waar zit reiziger tegenwoordig? die zou ik ook wel een kans willen geven, en anders Gio even polsen

29 augustus 2023 om 14:34

Reiziger is net begonnen als coach van Jong Oranje. Die kun je wegstrepen denk ik

30 augustus 2023 om 06:16

Of misschien moet suikeroompje eens een x echt investeren. Hij heeft veel geld in de club geinvesteerd, maar het komt er nooit uit.

Zijn vrouw zou hem zeker weten al meerdere keren gezegd hebben, dat ie ermee moet stoppen.

Als Jans interesse heeft lijk dat me de beste optie. Denk ook dat er bij Utrecht genoeg spelers aan vervanging toe zijn, vd Hoorn bijvoorbeeld kan er echt helemaal niks van

De beste optie voor Utrecht is natuurlijk Ron Jans. Ik had altijd begrepen dat ie helemaal gestopt was, maar blijkbaar een 'sabbatical' dus, dan weet je al hoe laat het is. Van Bronckhorst zal eventueel hoger mikken denk ik, ik heb het gevoel dat die rekent op een tweede periode bij Feyenoord na dit seizoen of een mooie club in de middenmoot/subtop van een top-5 competitie.

Dick Advocaat, bitterbal Dick, dat is een mooie vent opzich maar ze moeten hem eens met rust laten. 75 jaar inmiddels, lol. Brengt je ook niet structureel vooruit, en we zagen bij Feyenoord wel dat het inmiddels heel achterhaalt lijkt te worden. Een beetje een Roy Hodgson-type.

Fred Rutten is niet meer een man voor een hoofdklus, dat tijdperk is voorbij. Gert Kruys, een permanente plek voor Penders of John van 't Schip kunnen geen serieuze opties zijn. Het zou een creatieve keus zijn om Jaap Stam, de Icarus van het Nederlandse trainersgilde, weer een kans te geven.

Om Jans binnen te halen, zal van Seumeren moeten lullen als Brugman, want denk niet dat het financiële kwestie bij Jans is, maar gewoon nog niet klaar om weer te beginnen.
Verder zou Gio of van 't Schip wel een optie kunnen zijn, maar Jans als absolute top wens.

Geen idee wie er in durft te stappen. Wat dat betreft is de apathische houding onder de supporters eigenlijk het meest opvallend. Al die jaren geen veldbestormingen, geen opgewachte bussen en zelfs geen witte zakdoekjes, maar toch gaan we nu naar de negende trainer in 5 jaar, hoe bizar. Dat terwijl Jordy Zuidam sinds 2017 verantwoordelijk nog heerlijk op zijn pluche zit. Goed ik denk dat geen enkele club waar de fans zich bij tegenvallende resultaten op negatieve wijze lieten gelden daar beter van geworden is, maar ik vind dat er bij Utrecht intern best eens gekeken kan worden naar de reden van al die ontslagen trainers. Het lijkt mij voor niemand aantrekkelijk om de trainersfunctie bij FC Utrecht te bekleden.

29 augustus 2023 om 15:07

Utrecht heeft gewoon een dramatisch aankoopbeleid. FC Vergane glorie kun je het beter noemen. Spelers die een of twee jaar leuke seizoenen hebben gedraaid in hun shirt weer terughalen na een aantal jaar. Zonder te bedenken dat die jongens ook steeds minder worden.

Je zag vorig seizoen wat er gebeurde toen Douvikas en Booth het lekker deden. Begon een beetje te draaien, leuk om naar te kijken. Nu Douvikas weer verkocht en wat blijft er dan nog over?

Utrecht kan echt nog beter gokken op opkomende jonge talentvolle spelers uit het buitenland of huren van Ajax, PSV of Feyenoord, dan telkens maar aan komen te zetten met types als vd Hoorn, Toornstra, Ramselaar, Labyad, Klaiber, Seuntjens & Viergever.

29 augustus 2023 om 15:25

Dus je bedoelt eigenlijk spelers als Bozdogan, Booth, Flamingo, Iqbal, Sagnan, Azarkan? Oh wacht..
Het is best grappig hoe men elkaar steeds maar napraat zonder te weten waar ze over praten. Utrecht heeft juist veel jongere spelers ingekocht.

29 augustus 2023 om 15:39

En waarom staan die dan niet in het veld? Van de namen die je noemt stonden er welgeteld 2 in de basis tegen PEC. Tegenover 6 van de namen die ik noem. Ligt dat dan toch aan de coach? Dan zou ik toch eerder Jans aantrekken dan Advocaat, Dick neigt toch meer naar het type dat ik benoem.

29 augustus 2023 om 16:00

@jtjevtt Viergever ging na zijn Ajax periode eigenlijk al afbouwen bij PSV

29 augustus 2023 om 16:09

Dat ligt inderdaad aan de trainer. Daarom is Ron Jans de meest gedroomde kandidaat hiervoor. Hij zal meer de voorkeur geven aan een Flamingo dan aan vd Hoorn.
Booth, Bozdogan en Azarkan zijn in principe gewoon basisspelers. Dat er nu 2 in de basis stonden, lag natuurlijk aan de blessure van Booth. Dat je dat niet weet, geeft wederom aan dat je zomaar iets roept en niet echt op de hoogte bent van zaken.
St. Jago zat ook weer bij de selectie, dus als hij rustig gebracht wordt heeft Utrecht straks met St. Jago, Sagnan en Flamingo een minder statische verdediging.

Ook zeg je 'in plaats van de 6 die ik opnoem', maar Labyad is dus geen basisspeler normaal gesproken. Nu door blessures wel. En ik ken geen enkel team dat enkel begin twintigers in de basis heeft, dus leuk om puntjes te scoren door een aantal spelers op te noemen, maar noem me dan maar eens een club uit de Eredivisie die meer begin twintigers dan Utrecht heeft aangetrokken?

29 augustus 2023 om 16:23

Waarom moeten we eigenlijk zo vijandig met elkaar communiceren? Waarom zou ik 'puntjes willen scoren.' en 'roep ik wederom zomaar iets'. Praat je ook zo tegen mensen in het echt? Het verbaast me oprecht hoe aanvallend sommige gasten hier uit de hoek komen wanneer ze het niet me je eens zijn.

Ik weet inderdaad niet heel veel over FC Utrecht, behalve wat ik zelf voorbij zie komen. Het is niet mijn club dus wie de beoogde basisspelers zijn is mij niet duidelijk, ik zie de wedstrijden en ik zie wat er op het veld staat. Als je in elke linie zo'n oude rot hebt staan die het niveau eigenlijk niet meer aan kan dan kun je toch wel voorzcihtig benoemen dat het aankoopbeleid vooralsnog niet erg succesvol is gebleken? Als je vanwege blessures zo snel al in de problemen komt dan is je selectie dus ook niet breed genoeg.

Wat vind jij ervan dat je alle spelers die ik opnoem heb rondlopen en dat die ook regelmatig in het veld te bewonderen zijn? Zou ik persoonlijk als fan niet zo blij van worden. Die jongens strijken ook allemaal een salaris op, kan me niet voorstellen dat dat ook heel weinig zou zijn. Vind je dat nou echt een goed beleid?

Wel goed om te horen dat ze inmiddels wat meer kijken naar jong talent, heb vorig seizoen toch wel een paar keer genoten van Booth & Douvikas bij jullie. Hoop dat het met een goede trainer allemaal weer om kan draaien.

29 augustus 2023 om 16:58

Misschien is dat in jouw kringen normaal, maar om op basis van onderbuikgevoelens een club af te doen als FC Vergane Glorie lijkt me enkel en alleen om punten te scoren.
Nogmaals, als je gewoon oprecht geïnteresseerd bent in de club en diens spelers wil ik je best antwoorden.
Maar als men op deze manier een club belachelijk wil maken en de feiten niet helder heeft, dan word ik daar inderdaad wel gefrustreerd van ja.
Als je gewoon had gevraagd wat je in je derde alinea doet in je laatste post, had je gewoon antwoord gekregen.
Ik wacht ook nog op een antwoord overigens. Mocht je het al hebben uitgezocht wat betreft de Eredivisie clubs met meer begin twintigers dan utrecht aangetrokken.

Wat betreft de namen die jij noemde, roept iedereen die ik ken al enige tijd om o.a. van der Hoorn en Klaiber te laten banken.
Die zijn we echt liever kwijt dan rijk.

Labyad is zoals gezegd wisselspeler dus die is prima om erbij te hebben. Naar verluidt verdient hij ook niet meer een grootverdieners salaris door zijn elftal status dus dat is prima.

Seuntjens benoemen vind ik wel vreemd want die stond ook o.a. bij Twente op de radar en is verreweg -als Booth dus geblesseerd is- de meest creatieve speler van de basis 11.

Toornstra lijkt zeker dit seizoen het niveau en de handelingssnelheid niet meer bij te kunnen benen. Ik zou persoonlijk graag Iqbal zien, maar ben natuurlijk niet bij de trainingen dus weer niet hoe fit die man is.

Viergever is de betere versie van vd Hoorn, maar alsnog niet goed genoeg voor de basis als dus de genoemde namen kunnen spelen. Al snap ik wel dat men kiest voor iemand met zijn ervaring naast een jonkie.
2 jonkies centraal kan ook snel fout gaan natuurlijk.

29 augustus 2023 om 17:09

Kijk, dat is een uitgebreide uiteenzetting. Dat waardeer ik zeer Isco. Bedankt voor de uitleg. Wel jammer van je eerste zin, toch een beetje onnodig aanvallend als je het mij vraagt, maar goed. Ik zie wat er op het veld staat de laatste 3 wedstrijden, en kan op basis daarvan gewoon wat vinden, een mening is geen onderbuikgevoel. Het zou doodvermoeiend zijn als we alleen maar mochten antwoorden op topics over clubs waar we alle ins en outs, wisselspelers, beoogde basis en doorstromende jeugd van weten.

FC Vergane Glorie is misschien wat flauw, maar dat gevoel kreeg ik vorig seizoen ook weleens bij Ajax hoor. En bij RKC is het helemaal raak. En voor mijn gevoel haalt Utrecht dan niet alleen spelers die uitgespeeld zijn in het buitenland (zoals je bij bijv RKC vaker ziet) maar ook spelers die het in de ED ook niet echt meer aan konden.

Ik vind persoonlijk Seuntjens echt niet van het niveau dat je als Utrecht maar ook als Twente moet nastreven, wat ik van hem heb gezien de laatste wedstrijden viel me echt niet mee. Maarja, dat is ook weer mijn (onderbuikgevoel?) mening.

Nogmaals, dank voor de uitleg. Ik zal voor jullie duimen dat er een goede coach wordt aangetrokken.

29 augustus 2023 om 17:46

Een mening hebben is natuurlijk nooit het probleem. De manier waarop deze gebracht werd vond ik storend. Vandaar mijn aanvallende toon. Excuses.

Laten we ons focussen op de kern en dat is dat jij vindt dat Utrecht te weinig kwaliteit heeft.

Persoonlijk ben ik het daar niet per se mee eens. Wellicht een gekleurde bril, maar Utrecht heeft naar mijn mening misschien top-5 maar zeker een top-6 selectie.
Onderaan staan met 0 punten en 0 goals ligt absoluut niet aan de spelers, maar het feit dat Silberbauer al sinds vorig seizoen niet goed bezig is. Spelers worden slechter in plaats van beter en hij houdt ook nog eens vast aan -zoals jij terecht aangaf- spelers die eigenlijk niet (meer) goed genoeg zijn.

Een Jans zou met deze selectie vele malen beter presteren maar ben echt bang dat hij niet beschikbaar is.
Advocaat wordt heel snel geroepen maar die hoop ik toch ook niet hoor.

Het is afwachten, maar hopelijk is veel duidelijk voor zondag als de landskampioen op visite komt!

29 augustus 2023 om 17:50

Dat jullie de goede vorm maar helemaal terug mogen vinden deze zondag

Ik lees nu: Jans topkandidaat. Zou heel mooi zijn. Hopen dat dan de kwaliteit waar je op doelt er wel uitkomt. 0 uit 0 is natuurlijk wel heel slecht, ook met het huidige materiaal.

30 augustus 2023 om 00:19

Misschien omdat de Utrecht supporters zich gewoon gedragen, en misschien omdat ze weten in tegenstelling tot andere supporters dat je er je eigen club mee schaad(verstand komt met de jaren)

En over de vele trainers, Alleen Hake is ontslagen de rest weggekocht of zelf opgestapt(fraser)
Gewoon met de pers mee lullen zou ik zeggen.

Maar goed dat is mijn mening.

29 augustus 2023 om 16:04

Ik denk dat Fräser in 2022 bij Utrecht al genoeg gezien heeft en zich voorlopig niet meer in die slangenkuil laat zien, al helemaal niet zolang Zuidam verantwoordelijk is voor het transferbeleid.

Trainer maakt echt niet uit zolang je de rest niet aanpakt .

Uit dat rijtje zou Jans het mooiste zijn. Hoop voor Utrecht dat hij beschikbaar is . Die kan echt wel wat maken van deze selectie .. Gio zie ik buiten de top 3 geen club in Nederland trainen. Advocaat slaapt de komende dagen met zijn telefoon in zijn handen denk ik ..

Als ik van Bronckhorst was zou ik dit niet doen. Met zijn status kan hij betere clubs krijgen. Oud speler van Rangers, Arsenal, Barcalona. Feijenoord kampioen gemaakt. Bekers gewonnen. Rangers heel ver laten komen in Europa. Bij de City groep gewerkt. En dan FC Utrecht. Past niet echt op je CV.

30 augustus 2023 om 10:12

Gio gaat hem niet worden, heeft gister in de voorbeschouwing van Gala Molde aangegeven dat hij liever een club uit het buitenland wilt.

Ik zou Ron Jans doen met Ivar van Dinteren ernaast, die het dan de scepter gaat zwaaien in het volgende seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren