Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Seumeren geeft Silberbauer fikse trap na: ‘Kom op zeg....’

Laatste update:

Frans van Seumeren heeft spijt dat hij Michael Silberbauer heeft aangesteld als trainer van FC Utrecht. Dat vertelt de eigenaar van de Domstedelingen (73) in gesprek met het Algemeen Dagblad. Van Seumeren noemt de benoeming van Silberbauer achteraf een fout en wijst daarbij vooral naar het bekerverlies tegen Spakenburg afgelopen seizoen. Ook noemt hij met wie hij liever wat meer geduld had gehad.

Silberbauer werd eind augustus ontslagen na de eerste drie speelronden verloren te hebben. De Deen was pas acht maanden in dienst, nadat hij de vertrokken Henk Fraser had opgevolgd. "De aanstelling van Michael Silberbauer is achteraf niet succesvol gebleken", moet Van Seumeren concluderen. "Verliezen van Spakenburg, kom op... En als ik zie hoe René Hake het nu doet bij Go Ahead Eagles, zeg ik: we hadden meer geduld met René moeten hebben."

Ook van Hakes opvolger Fraser is Van Seumeren nog altijd overtuigd. Van Seumeren noemt het vertrek van de huidig RKC Waalwijk-trainer echter onvermijdelijk. "Weet je, ik vind Henk een fijne vent. Incidenten op trainingen zijn van alle tijden. Ik denk op dat soort momenten: geef elkaar een hand, drink een biertje, en ga weer door. Maar goed, de maatschappij is veranderd hè. Sponsoren willen niet met dit soort dingen geafficheerd worden."

Ron Jans is inmiddels gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer in Stadion Galgenwaard. De 64-jarige oefenmeester kwam daarvoor terug uit zijn sabbatical. Vorig seizoen werd Jans met FC Twente vijfde in de Eredivisie, waarna hij zich in de play-offs kwalificeerde voor Europees voetbal. Inmiddels dat avontuur alweer ten einde: Twente verloor in de laatste play-offronde voor de Conference League tweemaal van Fenerbahçe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt hard aan voor Sikberbauer maar is open en eerlijk. Kan eigenlijk ook niet meer tegenwoordig. Alles moet met de fluwelen handschoen.
Netjes ook naar Hake en Fraser. Legt dus ook schuld bij zichzelf.
Nou kijken hoe Jans het gaat doen. Goede trainer al ben ik geen fan van hem. Maar als hij niet slaagt ligt het ergens anders in de organisatie.

10 september 2023 om 12:22

Dan blijft er weinig over van Utrecht,door deze man voetbal je iedergeval middenmoot, zonder datgeldben je gewoon een degradatie kandidaat

10 september 2023 om 12:56

Ben ik het niet mee eens, Utrecht heeft ook altijd een prima jeugd opleiding gehad. Als je daarnaast creatief kan zijn op de transfermarkt kan je echt wat moois neerzetten want het is een fantastische club in mijn ogen. Ik denk dat het tijd wordt voor een frisse wind en dat ook hij ruimte moet maken voor iets nieuws want achteraf is het niet verlopen zoals gehoopt.

Ik hoop dat Frans opstapt en van zijn pensioen gaat genieten! Het is tijd voor een nieuwe, frisse wind.. Door hem blijven al die prutsers zitten! Jordy vooral..

10 september 2023 om 12:28

Even een heel belangrijk detail zonder Frans van Seumeren had Utrecht misschien niet eens meer bestaan of anders zeker niet meer in de ere divisie .die man verdiend een standbeeld als je weet hoeveel miljoenen hij in de club heeft gestopt .

10 september 2023 om 12:43

Hij heeft ook een eigen standbeeld voor de Galgenwaard.

10 september 2023 om 12:48

En zonder Johan Cruijff was Ajax ook niet de club die het nu is, maar je gaat hem ook niet opgraven en in de spits stoppen wanneer Brobbey niet scoort. Het punt is dat je respect kan hebben voor het verleden en tegelijkertijd kan erkennen dat het niet meer effectief is in het heden. En onder Van Seumeren is er bij FC Utrecht ondertussen een duidelijk plafond waar ze niet doorheen gaan breken. Als hij nou dat geld zou blijven geven en voor de rest helemaal niks bepaald bij Utrecht, dan is er misschien kans op vooruitgang.

10 september 2023 om 14:41

Lees je in mijn eerste reactie dat ik dat dan ontken? Is allemaal algemeen bekende info die je geeft. Het enige wat ik zeg is dat zijn tijd nu voorbij is van mijn part. Het is voor beide partijen beter als er afscheid van elkaar genomen wordt. Frans lekker genieten van zijn pensioen en wij een nieuwe frisse weg inslaan. Zonder Jordy en consorten.

10 september 2023 om 14:58

Ja dat klopt maar hij heeft er zoveel geld inzitten dat hij daar toch wel iets van terug wil zien lijkt mij , want ook bij Frans gaat alleen de zon gratis op ,

10 september 2023 om 16:18

Hoe kom je erbij dat Utrecht niet had bestaan? Az en twente bestaan toch ook nog en zijn veel verder.
Utrecht gaat die stap pas echt van onderaf zetten als hij weg is lijkt het pas. 10 jaar verloren.

10 september 2023 om 16:46

Ach man Utrecht was zo goed als failliet als hij er toen niet in was gesprongen hadden ze nu op het niveau van Telstar gezeten , deze man verdient meer respect als de opmerking tien jaar verloren .

10 september 2023 om 17:00

Tuurlijk niet.
We hebben zo vaak op de rand vd afgrond gestaan, nog nooit gedegradeerd en zijn altijd komen bovendrijven.
Er is een relatief grote en rijke stad en een groot achterland. En dan ga je het vergelijken met een dorp als velsen en de club telstar.


Geassocieerd, Tom! Verder begrijp ik nooit zo goed waarom Utrecht toch zo'n relatief matige club blijft. Meer dan genoeg potentieel, genoeg achterland ondanks concurrentie en toch aanmodderen. Een beetje zoals ADO, maar dan op een hoger niveau. Misschien valt het ooit goed in elkaar en is vanaf dat moment de bestorming van de Nederlandse top definitief ingezet, maar ik zie het niet gebeuren voorlopig. Blijkbaar is een voetbalclub runnen toch een stuk moeilijker dan gedacht. Naar de Graafschap kijkende, begrijp ik dat ook echt niet. Zo ingewikkeld kan het toch echt niet zijn, zou je zeggen.

10 september 2023 om 12:13

Zit er heel veel meer in dan, vind je? Ze worden de laatste jaren altijd 6e of 7e. En gezien de play offs maakt dat geen verschil. De top 3 + AZ lijkt me normaliter buiten bereik en Twente vind ik op papier over het algemeen ook ieder jaar wel een sterker team hebben. En natuurlijk, dit jaar zijn ze uitzonderlijk slecht gestart.

10 september 2023 om 12:21

Ja, er zit veel meer in. AZ heeft nou niet een achterland waar je U tegen zegt, maar door het beleid dat daar gevoerd wordt, presteren ze boven hun kunnen. Daar zit geen geluk bij. Dat betekent heel eenvoudig dat een ADO, een Utrecht en een Groningen ook permanent beter kunnen. Probleem is alleen dat die clubs op de een of andere manier slechter worden gerund. Zelfde als met bijvoorbeeld de Graafschap; potentieel is er heus wel, maar er wordt maar wat aan geprutst. Voetbalclubs horen vaak bij de slechtst gerunde bedrijven, want dat zijn het, ter wereld. Onbegrijpelijk vind ik dat. Ik ben er van overtuigd dat als een club als Utrecht goed gerund wordt, je daar ieder jaar kan meedoen om de bovenste plekken.

10 september 2023 om 12:29

Utrecht investeerd en scout niet goed genoeg in de jeugd. Genoeg spelers in die regio. Echter kiezen die voor andere opties waardoor aan de andere kant Utrecht veelal routiniers aantrekt.

10 september 2023 om 12:38

Is bijna niet te geloven he. Echt een drama hoe voetbalclubs gerund worden, mensen onderschatten echt hoe amateuristisch het is.

10 september 2023 om 16:20

Omdat er ook heel veel emotie een stuk geluk en extreem korte termijn bij komt kijken.
Vaak bij broeierige volksclubs nog net wat meer overigens.

10 september 2023 om 12:13

We hebben de 7e begroting van nl, dus dat zie ik niet zo snel gebeuren.

10 september 2023 om 12:24

Ze hebben de 6e begroting van Nederland.
Dat komt ook met name omdat az bijvoorbeeld elk jaar goed spelers doorverkoopt, wat Utrecht totaal niet doet.
Met een beleid als ze bij az voeren, is Utrecht veel groter in potentie als een az.
Bij az zit het gewoon veel beter in elkaar.
Probleem is dat het beleid al jaren niks is fcu.

10 september 2023 om 13:42

Jullie hebben de 6e begroting van Nederland, maar hebben de 5e spelers begroting. Door de problemen uit het verleden is de spelers begroting van Twente lager. Ook betaald Utrecht salarissen die Twente niet kan betalen. Waar het bij Utrecht aan scheelt, is beleid en niet aan geld om met AZ en Twente te concurreren. AZ loopt als club overigens mijlenver voor op beide Fc's.

10 september 2023 om 14:14

Ah, ik zie het idd, mijn fout.
Ik denk niet dat het woordje "beleid" voorkomt in het Utrechtse woordenboek.

10 september 2023 om 14:30

Nee en is echt zonde, want is een prachtige club verder

10 september 2023 om 14:52

Van Seumeren moet de geldkraan wat verder dichtdraaien. Dat leidt tot creativiteit. De organisatie is lui geworden omdat tekorten altijd worden aangevuld. Zelfde zag je bij Vitesse. Luie organisaties koomen niet verder, vallen in het slechtste geval on zelfs.

10 september 2023 om 17:03

Hear hear! Twente watcher heeft in deze helemaal gelijk imo. Dit is precies wat ik ook altijd zeg. En dan krijg je weer te horen ‘zonder frans had de club niet eens meer bestaan’
Gelul natuurlijk, Utrecht is een grote club en stad, wellicht tijdelijk wat minder dan (nu overigens ook) maar dan had je een stevig fundament iig!

Dit vind ik niet perse een schaamteloze trap na. Of het handige uitspraken zijn is een tweede. Maar als Utrecht zijnde verliezen van Spakenburg kan natuurlijk niet. Wel belangrijk is dat niet enkel de hoofdtrainer daarvoor verantwoordelijk is. Benieuwd hoe Ron Jans het gaat doen. Hij staat toch best wel voor een uitdaging daar de verwachtingen bij Utrecht wellicht hoger zijn dan past bij de kwaliteit van de huidige selectie. Anderszijds zou je kunnen stellen dat het niet veel slechter kan en Jans dus niet veel te verliezen heeft.

Ik snap Van Seumeren niet, al heel wat jaren niet. Je wilt naar de top 5 maar zet op een cruciale positie een onervaren Zuidam neer. Waarom niet die gozer van RKC? Heeft het volgens mij altijd uitstekend gedaan met weinig middelen. Niet alleen bij RKC maar ook bij Vitesse.

Ieder jaar komt er weer een bus vol met oudere spelers terwijl je ook geld moet verdienen. Waarom vd Hoorn, Toornstra, Dost en Viergever halen? Hebben totaal geen restwaarde terwijl je ondertussen nog veel meer oudere spelers hebt cq. had zoals vd Maarel, Vd Streek en Labyad. Waarom lag vele jaren terug niet meer de prioriteit op de jeugdopleiding want ik kan mij niet 3 talenten herinneren die zijn doorgebroken bij Utrecht vanuit de jeugdopleiding en daarna voor een acceptabel bedrag zijn verkocht. Je had daar nu de vruchten van kunnen plukken, zie AZ.

Het aanstellen van Silberbauer was toen al een rare beslissing.

Erg makkelijk om zo te reageren. Hij heeft zelf zijn technische staf neer gezet. Dat hij zijn overbodige centen in Utrecht stopt is zijn eigen schuld. Denk inderdaad dat het tijd is dat hij zelf in de slaapkamer spiegel gaat kijken. Boten op takkelen of een onderzeeboot is toch iets anders.....alhoewel! Heeft beide wel iets van een zinkend schip...hahaha

Utrecht wordt er niet bepaald een sympathiekere club door, met dit soort uitspraken. De emotie bij V Seumeren kan ik nog wel begrijpen, hij heeft er zelf al zoveel geld in gestopt. Maar dan nog, niet erg chique. En het zorgt er ook nog eens voor dat sommige coaches zich wel zullen bedenken voordat ze met Utrecht in zee willen gaan.

De uitspraak over Spakenburg is eigenlijk ook flauw. Ja, op papier moet je dit winnen en dat zal ook in 90% van de wedstrijden gebeuren. Maar je weet ook, dit is beker-voetbal. Elk seizoen gebeuren er wel zulke gekke dingen in de Beker.
Ook topclubs hebben het vaak genoeg nog moeilijk tegen zo'n ploeg.

Tja, Utrecht heeft de potentie om constant tot de subtop te horen, zoals AZ en Twente dat nu zijn. Mits het z'n technische organisatie eens een keer goed neerzet.



Bijzondere uitspraak. Hake is ook geen geweldige coach maar kwam bij Go Ahead in een gespreid bedje terecht. De situatie bij Utrecht is natuurlijk totaal anders. Al zet je Guardiola voor de groep daar, wordt het nog niets. Het is prachtig dat deze Van Seumeren zoveel geld in zijn club investeert maar van voetbal heeft hij geen kaas gegeten. Toch wel zonde want er zit wel meer in.

10 september 2023 om 13:30

Gespreid bedje? Vertel? Op wat voor manier dan? Go ahead begon vorig seizoen met praktische een nieuwe selectie. Is toch alles behalve een gespreid bedje. Hake is gewoon een prima trainer/coach. Had inderdaad meer krediet moeten krijgen bij Utrecht.

Deze meneer van Seumeren moet echt eens zelf op gaat stappen. Een ordinaire patjepeeër die toevallig in een familie van rijkdom geboren is. En op basis van die "kwaliteit" nu een voetbalclub placht te besturen.

Met impulsief wanbeleid. Voor veel geld uitgerangeerde dertigers halen die niks toevoegen, en met zijn grote mond alleen maar iedereen de schuld geeft behalve zichzelf.

Misschien is er een reden dat Utrecht na al die jaren en investeringen nog altijd niet staat waar het hoort. Met alleen maar tekorten aanvullen en een paar dure salarissen betalen voor spelers die vijf jaar geleden voor het laatst gepresteerd hebben kom je er niet.

Ik geloof oprecht dat het voor Utrecht beter is als hij vertrekt. Je krijgt wat lastige jaren, zal moeten herstructureren. Maar is is geen enkele reden dat je op termijn je in een stad als Utrecht niet kan settelen in de top vijf. Maar daarvoor is wel beleid nodig, in plaats van een of andere patser die lukraak met geld smijt zonder een idee te hebben wat hij doet.

10 september 2023 om 13:56

Beetje vreemd om hem 'toevallig in een rijke familie geboren' noemt en volledig voorbij gaat aan wat hij zelf heeft gedaan. Iets meer onderzoek voordat je iets typt misschien een idee?

Ik blijf het apart vinden dat grotere steden als Groningen, Maastricht, Apeldoorn, Den Haag en Utrecht niet in staat zijn voetbalclubs tot stabiele (sub)toppers uit te bouwen. Van die steden is Utrecht natuurlijk wel het beste af, maar op Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven loopt het nog ver achter. En of het nu een gebrek is aan visie, corruptie of beleid doet er niet toe: als een club als AZ uit kan groeien tot 'de vierde club' van het land, zou Utrecht (of een iedere club uit die grotere steden) dat ook moeten kunnen, zolang je het maar tijd geeft om een visie te bouwen en uit te voeren.

10 september 2023 om 23:33

Dat is dus een heel groot probleem voor de Fc utrecht. Utrecht is geen sportstad. Hoe vaak heeft de gemeente clubs laten zakken als het om geld cq accommodatie enz ging. Alleen ooit Hans Spekman heeft ballen gehad om via de politiek de Fc te redden.

Kijk maar eens naar het ijshockey of het zaalvoetbal beide waren clubs die om de titel speelden maar door te weinig steun vanuit het gemeentebestuur nu weg of op een lager niveau. zelfs nu met het dames volleybal die om de titel speelden, die moeten zelfs contributie betalen omdat de club het anders niet red.

Het zal wel niet alleen aan de gemeente liggen maar als er zoveel verdwijnt is het niet alleen de clubs. Daarom ben ik maar al te blij dat Van Seumeren FC Utrecht van de ondergang redde.

Hoop dat Jans de tijd en vooral de ruimte krijgt om eea om te draaien zodat we nu eindelijk eens met visie gaan spelen en niet als een kip zonder kop.

Maar goed dat is mijn mening.

Dan had je beter hem toch na het vorig seizoen kunnen ontslaan? Ik ga er vanuit dat er toch een evaluatie moment komt na een seizoen. Nu loop je weer achter de feiten aan.

“geef elkaar een hand, drink een biertje, en ga weer door.”

Tsja.. dat zou het voor Younes nou juist niet beter gemaakt hebben.

Nou wat een zelfreflectie. Geeft toe dat het een verkeerde aanstelling was .Nou moet hij zelf nog opstappen met die andere bestuursleden wegens wanbeleid. Totale afgang en zich zo makkelijk te kijk zetten .Wanbeleid in het bedrijfsleven was je ontslagen

Ik schreef hier laatst nog over het verschil tussen Van Seumeren en Boekhoorn bij NEC. Dit is precies het probleem. Van Seumeren is voorzitter, geldschieter en fan en hierdoor veel te zichtbaar zonder voetbalverstand. Boekhoorn is ook fan en geldschieter, maar weet dat hij geen voetbalverstand heeft, wil dus geen voorzitter worden en is dus minder zichtbaar.

Hoeft dus ook niet dit soort uitspraken te doen in de media. Een trainer, die zelf al moet balen dat het niet gelukt is, nog even een trap nageven.

10 september 2023 om 23:36

Jij bent waarschijnlijk beter op de hoogte dan mij. Wanneer is van Seumeren voorzitter geworden van de Fc?
Moet ik dan toch gemist hebben.
Dacht dat ik alles volgde.

12 september 2023 om 13:29

Je hebt gelijk. Hij is niet eens voorzitter, maar eigenaar. Nog meer reden om niets te roepen in de media dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren