Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wie bloed en tranen verwacht, komt bedrogen uit’

Laatste update:

Eerder dit jaar heeft de Europese voetbalbond UEFA bij 76 clubs informatie opgevraagd over hun financiën, inzake de nieuwe regels van de Financial Fair Play. Clubs mogen niet meer uitgeven dan er binnenkomt en in mei verwacht voorzitter Michel Platini de eerste uitkomsten. Wie keiharde maatregelen verwacht, komt bedrogen uit.

/

“Als je bloed en tranen verwacht, zul je teleurgesteld worden”, laat Platini optekenen in Le Parisien. “Er worden harde maatregelen genomen, maar uitsluiting van Europese competities zal niet gebeuren. Het gezamenlijke verlies van alle Europese clubs is gedaald, dus we doen goede zaken. Er zijn echter clubs die op de rand balanceren.”

Paris Saint-Germain lijkt een van de clubs in de gevarenzone, maar Platini wil zich niet uitspreken over de situatie in de Franse hoofdstad. PSG is het speeltje van een steenrijke sheikh, maar door een gigantische sponsordeal met Qatar (200 miljoen euro per jaar) weet men de regels te omzeilen. “Het is een innovatieve overeenkomst. Maar is het geldig? Is het bedrag correct? Daar moeten de experts naar kijken. Werkt Paris Saint-Germain binnen de regels van Financial Fair Play? Daar ben ik nog niet zo zeker van…”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begint de Uefa nu alweer terug te krabbelen? Is een Franse club hier in het geding?

Wordt met de dag corrupter dat zooitje daar

24 april 2014 om 13:13

Ik denk eerder dat ze bang zijn dat ze inkomsten zullen kwijtraken als menig grote club uitgesloten wordt..

24 april 2014 om 15:23

Ja ze zijn bang dat (net als bij darts toendertijd) de grote clubs een eigen bond gaan oprichten..

Laat ze dat maar lekker doen.... hebben de Nederlandse clubs ook weer wat kans.

24 april 2014 om 13:15

Uefa en fifa zijn zo corrupt als wat. Ze hebben 1 gezamelijk doel: hun eigen zetel veiligstellen en alle rekeningen declareren

24 april 2014 om 14:49

2 doelen dus.

24 april 2014 om 15:31

Komt er dus op neer dat ze veel poen willen en op de 1ste rij willen zitten, maar zelf liever poot uit willen steken.

24 april 2014 om 13:15

Het is toch niet alleen psg, city chelsea enz worden toch ook niet bestraft.

24 april 2014 om 14:41

Chelsea was als eerste om zich binnen de FFP regels te houden , die hoeven zich geen zorgen te maken , misschien eerst even de juiste informatie opzoeken voor je wat neer schrijft

24 april 2014 om 15:20

Chelsea heeft de regels overtreden voordat deze regels er waren dus ik denk dat jij beter je bronnen moet nakijken voordat je iemand probeert te verbeteren.

24 april 2014 om 15:48

Dan hebben ze toch ook niks overtreden toch?

24 april 2014 om 18:18

haha zlatanibra, hoe kun je regels overtreden die er toen nog niet waren?

24 april 2014 om 13:19

Hoezo terug te krabbelen? De Uefa heeft maanden geleden al gezegd dat strengere straffen pas worden uitgedeeld als de clubs meer dan 20 procent dan het toegestane verlies maken.

24 april 2014 om 14:41

Ik kan zonder inzicht in de financiele gegevens al wel een paar clubs noemen die meer dan 20 % van het toegestane verlies draaien. Nu dichten ze dat natuurlijk met mooie sponsordeals maar die worden dus onderzocht. Mocht dan blijken dat er niet aan de eisen wordt voldaan gewoon keihard straffen en niet dit halve gedoe. Die boete betalen de clubs en ze gaan weer verder.
Het FFP is een leuk bedacht systeem maar werkt alleen als er ook echt gestraft wordt.

24 april 2014 om 15:01

Ik ben het met je eens. Alleen boetes en uitsluiting van de Cl/el zijn de enige straffen (zoals je waarschijnlijk wel weet). Elke club heeft weer een andere situatie en moet bekeken worden. Ik vind het wel vreemd dat Platini deze uitspraak doet.

Volgens mij is het onderzoek naar de clubs nog niet 100 procent afgerond en het is raar dat hij zegt dat uitsluiting niet zal gebeuren. Aangezien dat gewoon een straf is en kan worden opgelegd.

We moeten gewoon afwachten hoe het allemaal zal gaan.

24 april 2014 om 13:28

In feite is er niets corrupt aan.
Eén voorbeeld.
Als die steenrijke sheikh een stroman in de Uefa neer zet en die stemt tegen uitvoering van bepaalde regels.
En wie zegt dat de Uefa niet bestaat uit niets dan stromannen van die of een andere steenrijke sheikh.

24 april 2014 om 13:42

En dat vind jij geen corruptie? Het plaatsen van een stroman van jezelf (die dus ook geld van jou ontvangt) om die vervolgens tegen plannen te laten stemmen die jouw club in de problemen brengen is geen corruptie? Dat vind ik een bijzonder standpunt.

24 april 2014 om 13:39

Maar Malaga is toch ook op die manier gestraft? Dan kun je nu toch niet zeggen 'we gaan dat niet meer doen'??? Of was Malaga door de spaanse bond gestraft destijds?

24 april 2014 om 13:51

Financiele problemen van Malaga waren van een ander niveau. Daar trok de sjeik (die uiteindelijk niet zo rijk bleek) zich terug en kon de club de torenhoge salarissen niet meer betalen. Spelers en andere werknemers hadden al maanden geen salaris gehad. Dat is bij een Chelsea, PSG of City niet het geval. Die maken verlies, maar kunnen het nog prima ophoesten.

24 april 2014 om 15:11

Die kunnen het niet prima ophoesten. Ze betalen nog meer met geld dat ze niet hebben, waardoor de schulden alleen maar hoger worden. Het is gewoon uitstel van executie totdat de bedragen onmenselijk hoog zijn.

24 april 2014 om 14:08

Het gezamenlijke verlies is gedaald... ja goh.
Dus als de goede clubs hun stinkende best doen, mogen er ook clubs zijn die er lak aan hebben want 'gezamenlijk' is het verlies gedaald.
Inderdaad, ze krabbelen terug, de grote clubs zorgen toch voor de inkomsten van dat mafiabedrijf.

Dan komen er dus maatregelen en geen harde maatregelen.
Geldboetes lachen die sjeiks om, dus zoiets zal het dan wel worden.

Zonder 'bloed, Zweet en Tranen' zal er niet heel snel iets veranderen lijkt mij ...

Als ze het weten te omzeilen op een andere manier, moeten ze alsnog ervoor zorgen dat aangepakt wordt. De regels uitbreiden lijkt me niet zo heel moeilijk. Ownee, laat maar. Bij corrupte instanties lukt dat nooit!

Haha corrupte zooi daar. Blaffende honden bijten niet. Zeker een franse hond niet. Wegwezen met blatter en zijn consorten. Steekpenningen en voorkeuren in de fifa ben ik nou volledig klaar mee.

24 april 2014 om 13:40

Nou de Beauceron, Pyrenese berghond en Bordeaux Dog zou ik toch niet onderschatten, kunnen echt wel bijten hoor.

Voor de rest heeft Blatter en de Fifa hier niet zo heel veel mee te maken, was trouwens allang bekend dat ze de eerste 3 jaar van de FFP nog niet aan uitsluitingen zouden doen, behalve als de salarissen van de voetballers niet meer betaald zouden worden en nog enkele redenen die ik niet meer zo snel weet.
Dat overschrijdingen van budgetten en tekorten op de begroting minder zwaar zouden meetellen was al bekend.

Ook weer niet verbazend van die chauvinistische Engeland-hater Platini natuurlijk. Toen het nog vooral om Engelse clubs ging was het harde taal. Nu ook twee Franse clubs met oliegeld gesponsord worden zal er plots niet meer hard gestraft worden.

24 april 2014 om 13:28

Ben met je eens King_eric.

En het valt me op hoe vaak de Franse clubs hand boven hun hoofd worden gehouden door Platini sinds hij aan het roer van de Uefa zat. Plots krijgen ze mildere straffen en krijgen ze voordeel van de twijfel terwijl andere clubs die tegen de Franse ploegen hebben gespeeld.

Daarnaast zoals je al terecht opmerkt is Platini inderdaad een Engeland-hater, hij ziet clubs als Chelsea, Liverpool (denk dat hem nog steeds niet kan schelen na die ramp vroeger tegen Juventus) en Man. City het liefst failliet gaan.

Er moet echt zo snel mogelijk revolutie komen bij zowel Fifa als Uefa, iemand die verstand van voetbal heeft en eerlijk is.

24 april 2014 om 13:43

Misschien heeft hij hardere woorden gebruikt, maar het was allang bekend dat ze de eerste 3 jaar van de FFP nog niet aan uitsluitingen zouden doen, heeft voor de rest weinig met de eventuele afkeer van Platini te maken.

En weer is Platini openlijk corrupt bezig en schaamt zich ook helemaal niet. Wat een walgelijke zieltje.

24 april 2014 om 14:23

Stel u wel ff de vraag : wat is corrupt zijn?
In Rome zit een bepaalde persoon, hoog op zijn heilige stoel die zijn priesters de hand boven hun hoofd houd als zij aan de kinderen zitten.
Wat is corrupt zijn , ik kan niet zomaar een antwoord uit mijn zak schudden.

24 april 2014 om 14:37

corrupt

corrupt bijv.naamw.uitspraak: [kɔˈrʏpt] die geld aanneemt om iets gunstigs voor je te doen dat niet mag Voorbeeld: 'een corrupte ambtenaar' Synoniem: omkoopbaar ..

Die vergelijking die jij maakt is te zot voor woorden. Dit heeft helemaal niets met corruptie te maken. Denk zelf 2x na voordat je iets post.

24 april 2014 om 14:46

"corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie ongeoorloofde gunsten verleent in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst"

Ik zegt niet dat Platini corrupt is, maar hij krabbelt wel terug. Het heeft schijn van vriendjespolitiek en dat ligt heel dicht bij corruptie.

En deze vergelijking met de paus slaat helemaal nergens op.

Dus geen harde maatregelen. Gaan PSG dan een boete geven van 10.000 Euro als de begroting niet klopt? Gaap.

Gek man. Psg is een van de clubs in de gevarenzone en ineens is uitsluiting van Europees voetbal geen optie meer.

Een grote maffia. Er zijn zulke constructies dat ze nooit zullen besluiten gerenommeerde clubs te straffen. Zie Barcelona, je verwacht het niet he dat de transferstop binnen twee weken te niet wordt gedaan. Het europese topvoetbal bestaat uit een elkaar de hand boven het hoofd houdende elite.

24 april 2014 om 13:30

Op het moment dat Barcelona in beroep ging moet er gekeken worden naar de eventuele duur van het proces.omdat de verwachting is dat de uitspraak pas na 1 juli (start van transferperiode) zal worden gedaan wordt de straf opgeschort.

De club hangt nog steeds een straf boven het hoofd indien niet bewezen zal worden dat er regels zijn gebroken. Maar je kan niet iemand straffen voor iets, zonder deze de kans te geven zijn eventuele onschuld te bewijzen.

Als je in een wedstrijd rood krijgt en die gaat in beroep, wordt de schorsing, tijdens de zaak, ook opgeschort. Dus opgeschort, niet kwijtgescholden.

24 april 2014 om 13:38

Prima nuance, helemaal gelijk echter iets zegt me dat een transferverbod nooit zal worden opgelegd aan een club als Barcelona. Ze gaan dan failliet.
Past wat dat betreft bij de blaffende honden van de Uefa die niet bijten...

Laten we de hoopvolle speculaties maar gelijk afkappen, het beleid onder Platini is niks en zal nooit wat worden ook, hij is een volgevreten bobo geworden en hij is zwaar corrupt.
Zijn zoon werkt voor Qatar, hij koopt het EK 2016 zodat het naar Frankrijk gaat ipv Turkije, is omringd door Jaknikkers en verziekt het voetbal, ffp is een wassen neus want er gaat nooit iets gebeuren vanuit de Uefa naar olieclubs en vooral niet naar het door Qatar gesponsorde PSG uit Frankrijk.
Pure symboolpolitiek dit.

Eerst dreigen met uitsluiting, en als er dan koopkrachtige clubs getroffen lijken te worden krabbelt Platini (waarschijnlijk met wat extra steekpenningen) weer lafjes terug.

Wat een farce dit systeem.

Aan zulke gigantische sponsordeals valt natuurlijk niets te doen, wat zou jij doen als jouw club of organisatie 200 miljoen of meer aan sponsorgeld kreeg aangeboden om simpelweg alleen de naam van de sponsorende organisatie overal terug te laten komen binnen je club, op het stadion en op het shirt? Dat zou ik ook niet weigeren en voor zover ik weet is daar niets illegaals aan.

Wat de club vervolgens met dat geld doet, hebben wij niets mee te maken. Er valt dus helaas vrij weinig tegen te doen, hoe erg ik dat ook vind.

Wat Platini zegt over PSG in de laatste zin vind ik niet kunnen en al zeker niet als nog niet alle cijfers binnen zijn. De voorzitter van de Uefa moet alle schijn van partijdigheid vermijden.

De enige manier om grote clubs te straffen is het uitsluiten van Europees voetbal. Aangezien dat niet gebeurt, veranderd er ook niets. Jammer, maar helaas.

Wist niet dat Platini naar Andre Hazes luistert

on topic: wat een corrupte bende. Zijn Franse clupje is in het nauw en dan verander je de regels gewoon even, zeker nadat hij een paar miljoen van de sjeik heeft ontvangen. Is dat dezelfde sjeik die Blatter en zijn matties veel geld heeft toegeschoven om het WK in Qatar te organiseren?

Wegwezen met die Uefa en Fifa en een nieuw overkoepelend orgaan aanstellen die echt om het voetbal geven ipv macht en geld.

Terecht, hoe kan zo een corrupte groep mensen een club bestraffen. Laat City, Psg, Chelsea,... maar doen. Ze doen toch niets verkeerd, als ze willen investeren dan mag het toch wel. Zolang ze hun schulden kunnen betalen is er toch geen probleem.

Ik zie het ook niet graag gebeuren, maar er tegen optreden vind ik discriminatie. Ze mogen toch doen wat ze willen met hun geld!

24 april 2014 om 15:01

Je begrijpt het niet, die clubs hebben geen schulden en brengen tonnen euro s op aan belastingen , direct en indirect, in het land waar ze zich bevinden! En als die rijke investeerders het exploitatie verlies als sponsors deals gaan inbrengen is alles juridisch ok , dat kan en gaat de Uefa nooit kunnen beletten want ook zij gaan langs de kas bij al die transfers en verkochte tickets. De clubs met schulden aan derden , zoals malaga, die gaan eruit ,ook de Spaanse topclubs zouden problemen kunnen krijgen gezien de hoogte van hun schulden ??? Maar de clubs waar het jou om gaat PSG , city hebben geen schulden en barca en real wel , wat is nu het beste denk je? Chelsea is de enige club die toch al van vorig jaar bezig is om binnen deffp regels te werken en het lukt , ze hebben geen enkel probleem , het enigste wat Chelsea zo snel mogelijk zal doen is de inkomsten opkrikken door een stadion uitbreiding te doen of een nieuw stadion te bouwen. Het blijft afwachten in heel het FFP dossier wanneer de Uefa nu echt duidelijk zal optreden, maar uiteindelijk zitten ze toch met de handen vast aan de wet omtrent de vrijheid van handelen voor ieder persoon, waar de rijke eigenaars zeker gebruik van gaan maken .

24 april 2014 om 15:34

Ik ben zeker geen fan van die soort clubs, maar er iets tegen doen vind ik nog belachelijker.

24 april 2014 om 15:36

Een club zoals Chelsea koopt heel veel spelers en daar is best wat kritiek op, maar meestal verhuren ze die dan ook weer (courtois, Lukaku, De Bruyne, alles wat bij Vitesse speelt, noem maar op...).

Dus dan komen er weer inkomsten terug binnen en ik vermoed dat dat de manier is waarop ze daar de Financial Fair Play-regels proberen te volgen. Of het altijd beter is voor die spelers is natuurlijk nog een heel andere discussie.

24 april 2014 om 16:14

Het is zeker een business, maar ja, de kunstwereld of de muziekwereld is ook een business. Hoeveel kost een Stradivariusviool of een schilderij van Picasso?

24 april 2014 om 18:56

Heb je het nu over mij? Ik wilde alleen maar aangeven dat er ook een grote mensen wereld bestaat waarin geld een rol speelt hé. Zo'n heel uniek schilderij wordt bv. ook door de eigenaar uitgeleend aan een of ander museum, waar het dan een paar maanden of zo mag hangen. Welcome to the real world, jongen.

En natuurlijk wil je in sport altijd winnen, maar waar het meeste geld zit, zit de macht.

Goed nieuws voor Vitesse. Al ze zich tenminste plaatsen.

24 april 2014 om 13:43

Denk dat de kleinere clubs op een andere manier hard aan worden gepakt. En Clubs als PSG zullen er wel doorheen komen.

Ai, is Vitesse voor niks geen kampioen geworden.

Toeval dat PSG en Monaco nu clubs zijn die aangepakt zouden moeten worden door de UEFA. Platini laat zich wel heel opzichtig in de kaarten kijken.

24 april 2014 om 14:48

Hoezo moet Monaco worden aangepakt? Monaco komt (nog) niet uit in de Cl/el dus de Uefa kan voorlopig niks tegen hun doen.

De Uefa maakt zich volstrekt belachelijk.. hoe serieus is een competitie te noemen waarin de clubs met de meeste schulden kunnen presteren?
Leuk om te kijken, maar oneerlijk tegenover bijvoorbeeld clubs uit Nederland en België.

Wat een slappe ja-knikker is die Platini toch!!
Eerst grote woorden gebruiken, maar als de grote clubs lanngs geweest zijn om duidelijk te maken dat ze daar niet van gediend zijn zwkt hij zij woorden direct weer af.
Sinds hij gestopt is met voetbal is het een enge grijze muis geworden.
De kleine voetballanden gaan gebukt onder de macht van de grote, corrupt megaclubs.
Ik had een kleine hoop dat het nu goed zou komen en de kleine voetballanden ok wat meer voordeel zouden hebben van een eerlijkere verdeling.

Haha en maar waarom verbaast mij dit dan totaal niks?
Wist al vanaf begin (en zei dat ook) dat ze te bang zijn dat te doen , logisch ook want het zal maar zo zijn dat een club als Real, Bayern,barca, Manu whatever uitgesloten zou worden.
Dan komt er natuurlijk veel te weinig geld binnen bij de Uefa.
Ze zijn dan ook afhankelijk van al die clubs.
Echt een corrupte bende daar.

24 april 2014 om 17:59

Duke222,

In het klein profiteren de "kleinere" ook een beetje mee van de financiën, grote clubs kan je toch niet mee concurreren.

Omdat de grotere clubs de grotere spelers binnen kunnen halen, zal je daar toch in moeten schikken.
Zijn ontwikkelingen die niet meer terug te draaien zijn.

Kan gelukkig ook genieten van onze Mickey Mouse competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren