Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder doet ‘belediging’ aan adres van Ajax af als ‘onzin’

Laatste update:

Wesley Sneijder maakt dinsdagochtend in De Telegraaf bekend dat hij op 3 juni met een zogenaamde testimonial op grootse wijze afscheid zal nemen als profvoetballer. Diverse grote namen uit binnen- en buitenland zullen zich in Utrecht melden voor de afscheidswedstrijd van de 35-jarige oud-middenvelder. Sneijder legt uit dat zijn keuze voor Stadion Galgenwaard ook een praktische kant heeft.

Voor sommigen geldt de keuze van Sneijder voor Stadion Galgenwaard als opvallend, daar hij nooit voor FC Utrecht speelde. Door een enkeling werd de keuze gezien als een ‘belediging’ voor Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorbrak in het profvoetbal. “Maar dat is echt onzin”, laat Sneijder op duidelijke wijze weten in gesprek met De Telegraaf. De 134-voudig Oranje-international heeft een skybox in Stadion Galgenwaard en werd in Utrecht geboren.

“Ajax heeft een plek in mijn hart en Utrecht ook. Kijk hoeveel spelers er met een Ajax-verleden meedoen aan de wedstrijd. Daar ben ik trots op. Zoals ik het ook prachtig vind dat er zoveel sterren naar Utrecht komen. Elke voetballiefhebber is van harte welkom”, legt hij uit. “Ik ben in Utrecht geboren en mijn liefde voor de stad is groot. Een groter stadion vol krijgen, is mogelijk moeilijk omdat ik al weer even ben gestopt.”

Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben, John Heitinga, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Julio Cesar, Javier Zanetti, Samuel Eto’o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso, Diego Milito, Fabio Cannavaro, Jari Litmanen, Selçuk Inan en Burak Yilmaz zullen van de partij zijn bij het afscheid van Sneijder. José Mourinho en Bert van Marwijk fungeren die dag als trainers, terwijl er tevens ‘topartiesten’ acte de présence’ zullen geven.

Snap jij de keuze van Wesley Sneijder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik neem aan dat dit een vroege 1 aprilgrap is ? Sneijder heeft zichzelf al een afscheidswedstrijd kado gegeven. die olijke Utechter gaat hier toch geen jaarlijkse traditie van maken ?

24 december 2019 om 09:22

Ach joh, sommige mensen vinden alles een reden voor een feestje, laat hem. Het is overigens wel duidelijk dat hij meer aanspraak had in Milaan dan in Madrid. Was toch leuk geweest om een paar Galacticos te zien.

Logisch toch. Beter een volle Galgenwaard, dan een half gevulde JC ArenA

Hier snap ik helemaal niets van. Dat je een sky box heeft en in utrecht bent geworden vind ik geen sterke argumenten om voor galgenwaard te kiezen in plaats van Johan Cruyff arena. Je bent groot geworden bij Ajax, je hebt daar de volledige jeugdopleiding gehad. bij Ajax je debuut gemaakt en prijzen gewonnen en dan kies je voor het stadion van FC utrecht waar je pas na je carriere enkel actief wedstrijden aan het kijken vanuit je skybox. Heel raar dit. Je liefde voor de stad Utrecht is groot en voor FC utrecht maar toch ging je na je avontuur in Frankijk naar Qatar, dan is de liefde voor geld toch groter lijkt me. Ik blijf nog steeds een Wesley Sneijder fan laat dat duidelijk zijn, maar dit heeft Wesley niet goed aangepakt.

24 december 2019 om 08:52

Is dit jouw afscheid of dat van Sneijder? Laat die jongen dat lekker zelf weten waar hij dat doet. Van mij part op een bijveldje van FC bal op het dak. Waar het ook is: ik zal er in elk geval zijn om nog 1x te juichen voor deze grootse voetballer

24 december 2019 om 09:09

@voetbalexper: waar je je druk om kan maken. Sneijder nog een keer zien voetballen met de grote jongens om hem heen is toch leuk? En dat hij het niet bij Ajax doet? So what? De arena is ook een stadion voor het EK, dat zal er ook mee te maken hebben. Ga nou lekker nog een keer genieten van hem, zijn vorm zal alleen maar afnemen met de jaren, en maak je niet zo druk. Het is kerst!

24 december 2019 om 10:11

Jongens zijn al snel "groot" als ze naast Sneijder gaan staan. En de "vorm" van Wesley is juist enorm toegenomen. Komt door die kroketten.....

24 december 2019 om 11:59

Hij heeft volgens mij nooit de belofte gemaakt terug te keren naar Nederland. Op een gegeven moment was er de mogelijkheid voor een halfjaar, maar daar had Ajax/ Utrecht geen interesse in. Ik vind het mooi dat hij zo iets voor FC Utrecht/ de stad Utrecht wil betekenen. Het is een Utrechter en hij is toch een van de bekendste Utrechters. Zijn Oranje-afscheid was in de ArenA.

24 december 2019 om 15:47

Ik me afvragen wie zich hier nou zorgen over maakt en voila.

Boeiend waar hij zijn afscheidswedstrijd wilt spelen, in dat opzicht is hij niemand iets verplicht.

Als Wesley zijn afscheidswedstrijd in de Galgenwaard wil spelen, dan moet ie dat lekker doen. Daar kan ik mij als Ajaxfan echt niet druk om maken. Snap ook niet waarom anderen dat wel doen. Hij heeft een mooie carriere gehad en veel betekend voor het Nederlands voetbal. Respecteer dan het eind hoe hij het voor zich ziet. Qua grote heeft ie ook gelijk dat het stadion in Utrecht qua capaciteit makkelijker uitverkoopt dan de Cruijff Arena.

24 december 2019 om 08:59

@master
Fijne reactie. Voetjes op de vloer en niet meteen in de verdediging schieten als het niet in een Ajax straatje past.

Dadelijk gaan we m nog verwijten dat hij niet in een Ajax pyjama slaapt 😁

24 december 2019 om 09:09

Wat?!! Doet ie dat niet?? 😁

Galgenwaard als decor is wellicht niet echt ‘logisch’ gezien zn clubverleden. Maar hij is Utrechtenaar, heeft er een Skybox en hij moet lekker zelf weten in welk stadion ie speelt.

24 december 2019 om 10:37

Ik denk dat hij zich als Utrechter ziet Google het verschil maar haha

24 december 2019 om 11:58

Curtazimo
Hij wilde wel, maar ze hadden zijn maat niet meer 😁.

En t heeft ook wel iets vind ik om het in Utrecht te doen. Maar eigenlijk is t om t even.

Op zich wel leuk zo een wedstrijd met al die sterren van weleer. Er zijn weinig Utrecht spelers voor wie dergelijke wedstrijden georganiseerd worden.

De keuze voor de Johan Cruijff Arena was op basis van emotionele en gevoelsmatige overwegingen wellicht logischer geweest. Sneijder is daar groot geworden en zal bij het grote publiek altijd eerder als Ajacied worden herinnerd dan als geboren Utrechter. Desondanks is dit natuurlijk prachtig voor de stad Utrecht en stadion Galgenwaard, de band met de stad en met Frans van Seumeren ligt natuurlijk ook ten grondslag aan deze keuze gezien hier al maanden achter de schermen over werd gesproken. En als dit Wesley zijn weloverwogen keuze is dan moet hij dat lekker doen. Voor nu ben ik vooral benieuwd naar de buitenlandse namen die we kunnen gaan zien, naast de spelers die al bekend zijn.

Ik vind het een prima keuze voor de Galgenwaard. Jammer dat hij niet twee jaartjes heeft kunnen afsluiten bij FC Utrecht, want ik had hem graag nog op de Nederlandse velden gezien. Hij is ook jonger dan Huntelaar, maar heb bijvoorbeeld geen idee hoeveel slijtage hij heeft.het zou mooi zijn als hij zijn carriere na voetbal in dienst van FC utrecht kan stellen. Ik vind hem wel een type jeugdtrainer.

Wat een droomwedstrijd met al die sterren van de tijd waarin ik ben opgegroeid. Ik mis ze zo erg. Jammer dat Wes nooit in Engeland heeft gespeeld dan zouden Lampard, Terry, Drogba en co ook nog van de partij zijn.

Hij moet het lekker zelf weten, als hij zich hier goed bij voelt, dikke prima. Is voor mij niet meer of minder een ajacied. Ik hoop wel dat hij als jeugdtrainer wat bij Ajax wilt gaan doen, zijn techniek was geweldig, zou een goede techniektrainer zijn voor de jeugd.

Benieuwd of Van Persie en Van der Vaart nog aanwezig zullen zijn. Of dat ze misschien niet uitgenodigd zijn, maar kan het me niet voorstellen. Alhoewel Robin en Wes niet de grootste maten zijn geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren