Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger baalt: ‘Je kan Di Maria alleen halen als hij veel geld waard is’

Laatste update:

Spelers van buiten de Europese Unie kunnen niet zomaar in Engeland aan de slag. Een voetballer moet onder meer minimaal 75 procent van de interlands van het nationale team van zijn land in de twee jaar voorafgaand aan een transfer naar Engeland gespeeld hebben, of de club in kwestie moet de voetbalautoriteiten kunnen overtuigen van de buitengewone kwaliteiten van de speler om hem aan een werkvergunning te helpen. Onnodig, zo oordeelt Arsène Wenger.

/

Hoewel de strikte wet er juist voor bedoeld is dat Engelse talenten een eerlijke kans in eigen land krijgen, pleit Wenger voor een aanpassing. "Het doel van de Premier League is de beste competitie in de wereld te zijn. Dus dan moet je alles opengooien", geeft de Fransman, sinds 1996 in dienst van Arsenal, aan. De regelgeving bezorgde Wenger in de loop der jaren de nodige hoofdbrekens. "Wij hadden Ángel Di Maria al op het oog toen hij zeventien jaar was. We wilden hem naar Arsenal halen, maar hij ging naar Portugal en van Portugal naar Spanje.”

Di Maria maakte de overstap van Rosario Central naar Benfica, om vervolgens via Real Madrid afgelopen zomer bij Manchester United te belanden. Wenger kon de Argentijn als tiener echter niet naar Engeland halen. “Waarom? Omdat hij hier geen werkvergunning kon krijgen. Dat betekent dat je hem alleen naar Engeland kunt halen op het moment dat hij enorm veel geld waard is." Arsenal is op dit moment bezig met de komst van Gabriel Paulista. De verdediger van Villarreal, die twintig miljoen euro moet kosten, heeft echter geen enkele A-interland voor Brazilië achter zijn naam staan en dat vormt een serieus obstakel.

Arsène Wenger heeft groot gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spelers en werkvergunningen, its all about the money.

23 januari 2015 om 08:51

Nja kennelijk niet, aangezien die Braziliaan van 20 miljoen dus ook niet in aanmerking komt voor een werkvergunning.

23 januari 2015 om 09:47

Hoe zit het dan met die Brazilianen van City? Fernando en Fernandinho. Die hebben ook niet 75% van de interlands gespeeld bij Brazilië. Als dit niet gaat lukken met Gabriel Paulista dan weet ik het ook niet meer.

23 januari 2015 om 10:44

Portugees paspoort

23 januari 2015 om 11:05

Hoe weet jij dat nou? Heb jij een bron dat hij niet voldoet aan de criteria van een 'exceptioneel talent'

23 januari 2015 om 12:49

Als je Fernando een exceptioneel talen noemt dan is Paulista dat ook. Als zij zo makkelijk binnen komen is dit ook geen probleem. Waarom meteen zo aanvallen? Nog steeds niet eroverheen dan Giroud nog steeds beslissend is voor Arsenal?

23 januari 2015 om 13:21

Fernando heeft een Portugees paspoort, dan tel je niet meer als non-EU speler, ook al blijf je voor Brazilie voetballen.

Oh wat jammer, het is lastiger om aan kinderhandel te doen. Echt jammer is dat.

23 januari 2015 om 09:03

Huh, wat heeft dit met kinderhandel te maken. Help me even want ik zie de relatie totaal niet? Omdat iemand geen A-international is, is het kinderhandel? Of wanneer iemand 100 interlands heeft gespeeld, waarvan de meeste dus niet in de afgelopen 2 jaar is het ook kinderhandel?

Tijd voor koffie zou ik zeggen.

23 januari 2015 om 09:10

Bedenk dan bij die koffie, dat een kind wellicht nog niet te veel caps zal hebben.

En als je twee koffies zou nemen, dan kan je dit misschien ook al uit de tekst halen:

" "wij hadden Ángel Di Maria al op het oog toen hij zeventien jaar was. We wilden hem naar Arsenal halen, maar hij ging naar Portugal en van Portugal naar Spanje.”

En wat ben je op je 17? Een kind ja. Bijna volwassen, maar nog steeds een kind.

23 januari 2015 om 09:26

Belachelijk antwoord. Dus jij vind dat jeugdtransfers verboden moeten worden. Die jongens dromen juist van zo'n overstap. In de voetbalwereld wordt er geld voor spelers betaald dus lijkt me dit niet echt een geval van kinderhandel. Of vind jij de transfer van Odegaard ook een schande?

23 januari 2015 om 09:36

Odegaard is een leuk voorbeeld. Die heeft namelijk al zijn A-interlands in de laatste 2 jaar gespeeld en zou dus moeiteloos een werkvergunning kunnen krijgen bij Arsenal op zijn 16e. Zoals johnfre1 al duidelijk maakt, die jongen droomt van juist van zo'n overstap, net als Di Maria toen. Ik zie de link met kinderhandel in deze écht niet. Zoals jij het bekijkt was er bij Messi ook sprake van kinderhandel, die immers ook op zijn 13e al naar Barca vertrok.

Zoek nog maar eens goed uit wat er met kinderhandel bedoelt wordt en waarom daar in sommige gevallen wel sprake van is, maar bij Messi, Odegaard en Di Maria absoluut niet. Ondertussen zet ik even koffie.

23 januari 2015 om 09:44

Johnfre1. "In de voetbalwereld wordt er geld voor spelers betaald, dus lijkt me dit niet echt een vorm van kinderhandel." Dat is zo ongeveer de definitie van kinderhandel die je daar benoemt. Als er geld betaald wordt voor kinderen dan wordt er toch in kinderen gehandeld?

Verder ben ik het er wel mee eens dat het wel een beetje meevalt met het misbruik van kinderen in de voetbalwereld. De meeste voetbalopleidingen zijn netjes ingericht met naar school gaan etc. en worden kinderen alleen maar beter van. Vooral in financieel opzicht.

Echter vind ik de regel omtrent werkvergunning wel goed als bescherming voor het eigen talent, zoals in het artikel gesuggereerd wordt. Vreemd is het dan echter wel weer dat Engeland op internationale toernooien vrijwel nooit wat presteert.

23 januari 2015 om 10:08

Ik bedoelde met die zin meer van dat die jongens ook wel gratis naar een grote club zouden willen maar het tranfersysteem dat gewoon niet toelaat. Omdat je zoals vaak zegt wordt met zulke talenten "goud in handen hebt".

23 januari 2015 om 10:16

johnfre1,

Het is eerder belachelijk om een opinie belachelijk te noemen, omdat deze uw beperkt wereldbeeld niet deelt.

" In de voetbalwereld wordt er geld voor spelers betaald dus lijkt me dit niet echt een geval van kinderhandel."

lol. In de prostitutiewereld wordt er geld betaald voor seks. Dus als je kinderen betaalt voor seks, dan is dat geen kinderprostitutie. Dat is wat jij eigenlijk zegt.

" Of vind jij de transfer van Odegaard ook een schande?"

Een grote schande zelfs. Dat kind hoort thuis in Noorwegen, tussen zijn eigen vriendjes, in zijn eigen cultuur, in zijn eigen taalomgeving waar ie op zijn minst zijn school kan afwerken in zijn eigen landstaal. Profvoetballer in den vreemde kan op zijn 18 ook wel. Wanneer ie volwassen is en aansprakelijk is voor zijn eigen keuzes.

Nu heeft hij geen keuze. Die keuze is voor hem gemaakt. Als kind van 16 moet je niet geacht worden zo'n keuzes te maken en de wetgever vindt ook dat je niet bekwaam bent omdat te doen.

Dat joch mag niet eens sigaretten of alcohol kopen, mag niet gaan stemmen, mag niet met de auto rijden, mag geen seks hebben met volwassenen (terecht), mag niet dit en mag niet dat.

En waarom? Omdat het nog steeds een kind is.

23 januari 2015 om 10:17

Als je mij een kind had genoemd toen ik 17 was, had ik je uitgescholden.

23 januari 2015 om 10:24

Gooner4eva,

Waaruit dan zou blijken dat u effectief nog een kind was.

Artikel 1:233 BW luidt:

Minderjarigen zijn zij, die ouderdom van achttien jaren niet hebben bereikt en niet gehuwd of geregistreerd zijn dan wel gehuwd of geregistreerd zijn geweest of met toepassing van art. 253ha meerderjarig zijn verklaard.

23 januari 2015 om 10:45

Papi jij vergelijkt kinderen in de prostitutie met kinderen in het voetbal. Daarnaast krijgen de kinderen toch toestemming van hun ouders om te verkassen naar het buitenland. Wie ben jij om te oordelen of het goed of slecht is voor de kinderen.
En kinderhandel, get realll, dit is geen handel, dit is iemand een kans geven die die misschien wel nooit meer zal krijgen.

23 januari 2015 om 10:45

Minderjarig ja, maar kind klinkt zo denigrerend.

23 januari 2015 om 10:52

Odegaard is een Noor, dus bij hem maakt het totaal geen verschil of hij wel of niet zijn interlands gespeeld heeft.
Dit gaat puur om non-eu spelers.

Ergens is het natuurlijk wel raar dat de BPL als enige die regel heeft.
Net zoals in Nederland een non-EU speler ineens een klap geld meer moet verdienen.
Het is echt niet zo dat de Nederlandse talenten nu ineens meer kansen krijgen.
Wat het wel veroorzaakt is dat modale non-EU spelers veel te veel geld verdienen, en alleen beschikbaar zijn voor de rijke clubs. (dat laatste geld eigenlijk ook voor Engeland, een goede non-eu speler kan nooit van zijn leven gekocht worden door een kleinere club, terwijl de grote clubs alle goede spelers wel kunnen betalen)

23 januari 2015 om 11:01

robin_024,

Het mag niet van de Fifa.

Lees er anders "regulations on the Status and Transfer of Players" even op na.

Artikel 19 op pagina 17 is heel duidelijk:

"international transfers van spelers is enkel toegestaan wanneer ze 18 jaar of ouder zijn"

23 januari 2015 om 11:02

Gooner4eva,

Mijn moeder noemt me nog steeds haar kind hoor.

Is helemaal niet denigrerend. Het is zelfs lief.

23 januari 2015 om 11:27

Ik snap je punt en je legt het heel goed uit. Ben het echter niet met je eens. In mijn ogen moet het niet uitmaken of iemand 16 of 18 is. Het is je eigen keuze. Je wilt profvoetballer worden en er alles voor doen. Dan heb je die kans, dan moet je die ook grijpen, ook al ben je 16. Denk je dat je er niet klaar voor bent, dan heb je zelf de keuze om die kans af te wijzen.

Vaak wordt in die gevallen ook veel met de ouders overlegd, dus het gaat altijd onder begeleiding en toezicht van de ouders. Net zoals je je ouders bijna voor alles nodig hebt onder je 18e.

23 januari 2015 om 11:44

Ik vind dat internationale kindtransfers, transfers van spelers onder de 18 jaar verboden moeten worden.

Denk er maar eens over na.

23 januari 2015 om 12:02

Gooner4,

Het probleem is dat je als 16-jarige nog niet volledig bekwaam bent om je eigen handelen 100 procent te sturen.

De wetgever heeft immers in de loop der tijden gemerkt dat er problemen ontstaan wanneer je kinderen dingen laat doen, die volwassenen wel mogen doen.

Je kan dat niet fijn vinden en oh zo oneerlijk, maar er zit echt wel een goed idee achter.

Kijk, stel nu dat je 16-jarige dochter er echt van droomt om pornoster te worden. Dan ga je dat wel verbieden.

Maar wat als het haar droom is, wat wanneer ze dat echt zelf wil?

" Pech", zeg je dan, "zolang jij hier woont, gelden mijn regels".

En ook kinderen van 16, mogen ook een aantal dingen doen, die kinderen van 12 weer niet mogen.

Er zijn gewoon voor een aantal dingen leeftijdgrenzen getrokken.

Ook de Fifa verbiedt trouwens internationale transfers van minus 18 jarigen (uitgezonderd wat uitzonderingen).

Dat ze dit in de praktijk niet altijd toepassen is een andere zaak, maar de intentie is er wel.

23 januari 2015 om 12:11

Dat verschilt toch per persoon man. Er zijn heus wel 16-jarigen die mentaal al volwassen genoeg zijn om verantwoordelijkheid te nemen.

23 januari 2015 om 12:28

Gooner4eva,

Zo werkt het niet. Er zijn ook mensen ogenschijnlijk nog nuchter wanneer ze 5 glazen alcohol op hebben. Maar als ze moeten blazen, hebben ze wél pech.

Bovendien is het ook niet juist. Vanuit een neurologisch standpunt is een 16-jarige zijn brein echt nog niet volwassen (van een 18-jarige ook niet, maar da's een ander verhaal).

Dat niet-klaar zijn sluit niet uit dat zo'n 16-jarige 'volwassen' beslissingen kan nemen en dat sommige dat veel doen, maar daar kunnen we geen rekening mee houden.

Er is een norm, een grens en die ligt op 18 jaar.

23 januari 2015 om 14:13

Ik snap dat dat je het er niet mee eens kan zijn, maar bij kinderprostitutie is het 99% gedwongen om als kind bijna het vreselijkste te moeten wat je voor kan stellen. Bij jonge voetballers is dit precies het tegenovergestelde: ze willen het zelf en wat is er nou mooier dan (bijna) elke dag trainen met Ronaldo? Zijn hele leven staat in het teken van profvoetbal, ook in Noorwegen. Als dat eenmaal zo is wil je het hoogst haalbare, en dat heeft hij nu al. Is op zijn 16de al verzekerd van 5 miljoen euro en trainen met de beste speler van de sport waar jou leven om draait

23 januari 2015 om 15:58

Noorwegen is geen EU land vriend.

23 januari 2015 om 09:29

Mijn hemel, dat je dit als kinderhandel wilt bestempelen. Hoe kortzichtig kan het worden..

23 januari 2015 om 10:19

Het kan nog kortzichtiger.

Er zijn zo van die mensen die vinden dat je -18 jarigen (kinderen dus) maar moet kunnen verhandelen.

Maar gelukkig zit jij daar niet bij, toch?

23 januari 2015 om 10:38

iedereen komt

Is dat een serieuze vraag? Het is namelijk in deze niet bepaald relevant.. U gaat heel betweterig tegen iedereen in en begint (niet voor het eerst) over de juridische kant van het hele kinderhandel-gebeuren. Uw goed recht, maar hier gaat het simpelweg over het transfereren naar Engeland, vanuit welk land dan ook, van non-eu spelers, van welke leeftijd dan ook. Het hele leeftijdgebrabbel is dus tamelijk overbodig.

Dit had u overigens zelf ook al kunnen opmerken als u de tekst goed gelezen had, iets waar u anderen ook regelmatig van beschuldigt..... Ik zal het nog even hieronder plaatsen voor u. NB Paulista is de 18 ruim gepasseerd.

De verdediger van Villarreal, die twintig miljoen euro moet kosten, heeft echter geen enkele A-interland voor Brazilië achter zijn naam staan en dat vormt een serieus obstakel.

23 januari 2015 om 10:59

"het hele leeftijdgebrabbel is dus tamelijk overbodig. "

Neen, dat is het voor u. U vindt het wel goed dat kinderen worden verhandeld.

Zoals u ook het graag zag gebeuren dat Wenger de 17 jarige Di Maria naar Arsenal zou gehaald hebben.

Maar het mag niet. Ook niet van de Fifa.

Lees er anders "regulations on the Status and Transfer of Players" even op na.

Artikel 19 op pagina 17 is heel duidelijk:

"international transfers van spelers is enkel toegestaan wanneer ze 18 jaar of ouder zijn"

Er zijn 3 uitzonderingen:

a) De ouders verhuizen, om redenen niet gelinkt met voetbal

b) De transfer heeft plaats binnen de EU. En in dat geval zijn er bijkomende voorwaarden

c) De speler woont binnen een straal van 50 km van de landsgrens van het land waar de club gevestigd is.

23 januari 2015 om 11:25

iedereen komt

Ik ga deze reactie melden, aangezien ik er niet van gediend ben dat u mij voor de zoveelste keer woorden in de mond legt. Nergens geef ik aan hoe ik denk over kinderhandel, u bent degene die begint over kinderhandel. Wat in mijn ogen volledig overbodig is, aangezien de regel in Engeland niet leeftijdsafhankelijk is. U maakt het een issue, om zo uw kennis wederom te kunnen etaleren. Zeer storend gedrag.

23 januari 2015 om 11:40

75draytonpark,

Och god, de moderators erbij halen, omdat de argumenten op zijn? Succes zou ik zeggen.

Ik citeer:

"mijn hemel, dat je dit als kinderhandel wilt bestempelen. Hoe kortzichtig kan het worden.."

En dat gaat dan over de mogelijke transfer van de 17-jarige Di Maria.

Dus ja, u vindt bepaalde vormen van kinderhandel wel in orde.

23 januari 2015 om 12:12

iedereen komt

De argumenten zijn niet op, het geduld met uw persoontje wel.

U begint over kinderhandel, ik vind het absurd dat u over kinderhandel begint. En daarom vind ik kinderhandel wel in orde? Uw redenatie gaat alle logica voorbij.

Ik snap niet dat ik het nog een keer uit ga leggen, het artikel gaat vooral over de regelgeving in Engeland, niet over het specifieke geval van Di Maria. De leeftijd van de speler is niet relevant in relatie tot deze regelgeving, dus is het raar dat u over kinderhandel begint. Duidelijk?

23 januari 2015 om 12:19

@drayton

Hoezo legt Iedereen Komt, woorden in je mond? De context van je denkwijze laat je duidelijk merken door hem 'kortzichtig' te noemen als hij de feiten bestempeld over wat kinderhandel is, waar ook geen speld tussen te krijgen is.

Hij zegt het alleen verkeerd. Hij bedoekde vast te zeggen dat hij kinderhandel oke vindt, zolang het over voetbal gaat of iets waar de persoon of kind in kwestie plezier aan kan beleven.

Wat natuurlijk voor geen meter klopt. Voetbal in het systeem die wij kennen is gemoderniseerde slavenhandel.

Dan moge het logisch zijn dat als kinderen hierbij betrokken worden, en er geld wordt betaald simpelweg voor het 'gebruik van het lichaam', dat dit als kinderhandel wordt beschouwd.

23 januari 2015 om 12:20

75draytonpark,

Dat is mijn probleem niet dat uw geduld op is. U kan ook kiezen om niet te reageren.

Het is niet absurd dat ik zeg:

"oh wat jammer, het is lastiger om aan kinderhandel te doen. Echt jammer is dat."

Want het gaat over een wet die onrechtstreeks het lastiger maak om aan internationale kinderhandel te doen.

Dat kan u dan wel absurd vinden en een gebrek aan logica vinden. Maar dat is dan wederom uw probleem.

De leeftijd is wel relevant, want Di Maria was nog maar 17 en als kind zijnde had ie nog niet genoeg caps. Er zijn immers bitter weinig kinderen die wel die caps hebben.

Is dat nu duidelijk voor u?

23 januari 2015 om 12:59

Ik ben bij lange na niet zo slim als jij dat bent. Maar denk je dat een 16 jarige of 17 jarige dermate zo ontwikkeld is dat de speler in kwestie ook gewoon nee kan zeggen? Ik bedoel hij krijgt vorstelijk betaalt voor het uitoefenen van een hobby.

Kinderhandel? Tikkeltje overdreven ik bedoel je vind het van het zotte dat je op 17 jarige een contract kan teken in het buitenland maar tegelijk ben je wel wettelijk toegestaan om als 17 jarige het leger in te gaan en mensen neer te schieten..

23 januari 2015 om 13:14

iedereen komt

Het is mij alleen duidelijk dat u overal een antwoord voor denkt te hebben, een betweter van de eerste orde bent en een expert bent in de waarheid in bochten proppen om uw gelijk te halen.

23 januari 2015 om 13:37

75draytonpark,

Kan u het terug over voetbal of aanverwante hebben? Ben het ook beu dat jij keer op keer over mij zit te zeuren en te zagen.

Heb ik je al tig keer gezegd, maar de euro valt niet.

23 januari 2015 om 13:46

Gortonred,

Bwa neen, die kan dat niet. Die ziet 2 dingen: voetbal (lekker) + relatief veel geld (ook al lekker).

De meeste denken alleen aan een happy day scenario.

Chronisch geblesseerd geraken? Overkomt hun niet.
Hamburgerjob vermijden door een goede academische opleiding? Zijn ze niet mee bezig, want ze gaan zeker slagen in het voetbal. Ja toch?
Significant meer persoonlijkheidsproblemen ontwikkelen door het 'systeem' (overdreven bewieroken en kapot maken)? Staan ze niet bij stil, ze weten ook niet wat hen te wachten staat.

Neen, kinderhandel is de echte benoeming. Die clubs zitten geen zak met het individu in. Ze halen die kinderen naar hier voor maar één reden: het is spotgoedkoop.

Dat er andere vormen van kinderhandel erger zijn, dat moge duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we onze ogen moeten sluiten voor de kinderhandel in het voetbal.

Als 17-jarige word je niet naar het front gestuurd. Ik vind het trouwens ook te vroeg om in dienst te treden. In België kon het vroeger al vanaf 16. Bah.

23 januari 2015 om 13:59

iedereen komt

Weer die escape gebruiken ja? Tel het aantal reacties eens na en ga eens na hoeveel daadwerkelijk over voetbal gaan... U bent een hypocriet geval.

23 januari 2015 om 14:10

75draytonpark,

Je doet het weer met "u bent een hypocriet geval".

Ik praat niet over u, ja nu, om u diets te maken dat jij mij met rust moet laten, dat je moet stoppen met zeuren, zagen en zeiken over mij.

Start toch een iedereenkomtzone.nl op. Heb ik je al meer gezegd. Gewoon doen.

23 januari 2015 om 14:10

Je kan ook chronisch geblesseerd raken tijdens amateur voetbal. Zo is alles risico verbonden niet alleen (top)sport, maar ook zeker betreft het educatief. Heb ik wel voor de juiste richting gekozen? Etc. dan begin je weer op nul

Het houd niet op na het voetbal overigens. Studeren kan altijd ook als je 80 jaar bent.

Verder is dit overduidelijk geen kinderhandel. Bij deze de definitie.

''kinderhandel is een vorm van mensenhandel. Het is een criminele activiteit die bestaat uit het rekruteren, transporteren, herbergen of ontvangen van kinderen met het doel hen te exploiteren. Onder exploitatie wordt onder andere prostitutie, dwangarbeid, slavernij of het verwijderen van organen verstaan''

Maar je wordt op 17 -jarige wel getraind om mensen van een kilometer of 3 een kogel door zijn hoofd te jagen. Voor wat? Voor geld. Ik denk dat een avontuurtje in het buitenland in vergelijking best wel mee valt toch?

Offtopic : Jij en 75draytonpark hilarisch Dit is een interessante discussie naar mijn mening maar jullie nemen het te persoonlijk op.

23 januari 2015 om 14:19

iedereen komt

Wellicht had Arsenal hem op het oog toen hij 17 was, maar probeerden ze het toen hij 18 was...wat dan? Echt, dat u zover door wilt gaan om uw gelijk te halen of krijgen, terwijl het zo makkelijk af te doen is. Zo vervelend.

23 januari 2015 om 15:48

Gortonred,

Studeren is héél lastig eens je een bepaalde leeftijd hebt. Tuurlijk kan je altijd avondschool doen, maar niet iedereen kan dit combineren met zijn werk en gezin. Niet iedereen kan dit ook bekostigen.

Wat de kinderhandel in het voetbal betreft, dat voldoet perfect aan ILO Conventie nr 182.

* Verkoop van kinderen. Ja hoor, er wordt wel degelijk voor betaald. Real heeft ook een paar miljoen moeten schuiven naar de vorige club van die kleine Noor.

* Laten werken. Doen ze ook al. Al vanaf 16 worden kinderen soms in het 1ste elftal gedropt. Om te trainen en spelen.

* Niet meer onder het gezag van hun ouders. Komt ook al frequent voor. Dan droppen ze dat kind bij een gastgezin of in een internaat.

* En het is best gevaarlijk, voetbal. Fysiek en mentaal.

Bij kinderhandel heeft iedereen wel de neiging om te denken dat dit over sweatshops, kindsoldaten en prostitutie moet gaan, maar da's een dwaal.

Die vormen van kinderhandel en kinderarbeid zijn gewoon erger.

Het is een vorm van absolutistisch redeneren.

a) verkrachting is erg
b) moord is nog erger

Dus is a) plots niet meer zo erg.

23 januari 2015 om 15:49

75draytonpark,

Dat staat er niet. Er staat dat ze hem op zijn 17 in de mot hadden en wilden binnenhalen.

Dat is kinderhandel en verboden door de Fifa.

23 januari 2015 om 16:01

Wat een irritante kerel zeg. Zie nu ook nog eens dat hij 6000 reacties heeft geplaatst in nog geen jaar tijd. Deze kerel heeft niets beters te doen dan de hele dag op VZ zijn gelijk halen.

Hoe dan ook, dit lijkt me geen kinderhandel, moge dat duidelijk zijn.

23 januari 2015 om 16:23

Ypuh,

U heeft gesproken. Het is geen kinderhandel, want het is zo. Ugh!

Ik zoek naar je argumenten waarom het niet zo zou zijn. Maar die ontbreken. Dat doen ze meestal.

Wel wat gewauwel over iemand zijn doen en laten.

Sterk. lol

23 januari 2015 om 09:55

Als je 17 jaar bent kun je gewoon in het 1e spelen hoor. Fabregas en Wilshere stonden regelmatig in de basis. Het gaat dus helemaal niet om kinderhandel. Als het om 10 of 13 jarige gaat is het een ander verhaal.

23 januari 2015 om 10:23

Dumbell,

Dat spelen, daar heb ik niet zo'n probleem mee.

Wel vind ik het buitengewoon walgelijk dat ze een kind uit Rosario (argentinië) zouden weghalen uit zijn biotoop om het te laten voetballen in Londen.

Maar dat een 17-jarige uit Londen of omgeving dat doet bij zo'n Arsenal, neen dat moet wel kunnen. Toch indien ze alles (trainingen, aantal wedstrijdselecties, ...) op zijn leeftijd afstemmen.

23 januari 2015 om 10:34

Je doet alsof de familie en de speler zelf totaal geen inspraak hebben. De club stelt je voor een keuze. De beslissing ligt nog altijd bij de speler zelf. Vaak is het een droom van zo'n speler om in het buitenland te spelen. Ik begrijp dat het voor de speler heel moeilijk is om nee te zeggen, maar ik denk dat ze er over het algemeen niet slechter van worden.

23 januari 2015 om 10:37

Welke keuze heb je, wanneer ze staan te wapperen met flappen geld?

De beslissing ligt niet bij het kind. Hij mag die keuze immers niet eens maken.

Zelfs als het zijn droom is, dan ga je er nog niet met mee.

Mijn zoon van 16 droomt er ook van om eens een ritje met de auto te maken. Jammer, hij is nog een kind. Het mag niet. Ik beslis in zijn plaats dat het over 2 jaar wel kan.

23 januari 2015 om 11:56

Tsja, als beide partijen blij zijn met een transfer van een jonge speler? Dan is daarmee toch gewoon de kous af lijkt mij?

23 januari 2015 om 12:04

Feyenoord / Ar,

En wat als u iemand kan vinden die wil werken voor 1 euro per uur?

Als die dat goed vindt, dan is het toch in orde? Neen dus. Er is namelijk nog de wettelijke bescherming om uitbuiting te voorkomen.

23 januari 2015 om 12:44

@iedereen komt. Jij vind het belachelijk dat een17 jarige wordt wrggeplukt uit rosario of ergens daar in Zuid Amerika, waar elke jongere droomt van een leven als voetballer en alle armoede achter zich wil laten. En dan kom jij doodleuk vertellen dat hun jeugd naar de knoppen gaat door zich uit die omgeving te ontrekken. Donder toch een end op man.

23 januari 2015 om 12:53

Virrie,

Niet iedereen droomt daar van. Sommige dromen om piloot te worden, of dokter, of truckchauffeur.

Ook weet je meestal nog niet op je 16 wat je wil. Maar door eenzijdig opties te beperken, ontneem je zo'n jongen later wel keuzes.

En ja, een significant deel van die jongens wordt naar de knoppen geholpen. Daar bestaan tig studies over. Voor elke Messi die er doorkomt, zijn er tientallen jongens die onderweg falen. Er kan van alles mee schorten: gebrekkige schoolse opleiding, knoerten van chronische mentale problemen, ...

Informeer u eens beter, voor u vanuit een kortzichtig laagopgeleid standpunt totaal niet-indrukwekkend en redelijk primitief wat 'donder op' gaat snauwen.

23 januari 2015 om 13:44

Wat hebben die voetballertjes het toch zwaar! Vanaf je 8e jaar iets doen wat je leuk vind en daar ook nog eens je beroep van kunnen maken. Het is al zwaar genoeg dat je droom uit komt na zo'n transfer, maar daarnaast heb je ook nog het probleem dat je begin 20 al financieel onafhankelijk bent. Nee, ik zou voor geen goud met zo'n spelertje willen ruilen hoor

23 januari 2015 om 13:48

Dumbell,

Kan je over seks ook zeggen. Dat is ook heel lekker en plezant.

En toch stellen we daar terecht geen kinderen aan bloot.

23 januari 2015 om 13:58

Appels met peren, vriend. Die vergelijking gaat totaal niet op. Jij zit nu iets strafbaars te vergelijken met iets wat volgens jou immoreel is. Trouwens als je dat al op je 8e deed dan was je er zeer vroeg bij

23 januari 2015 om 14:08

Dumbell,

Dat is kinderhandel ook. Ook dat is strafbaar en onethisch. Wettelijk en tegen de Fifa regels in.

Maar alleen omdat jij voetbal zo 'leuk' zit te vinden, vind jij dat het wel moet kunnen daar.

23 januari 2015 om 11:20

Alleen in het voetbal zien mensen dit als kinderhandel. In alle andere vormen van sport zoals atletiek of beroepen zoals acteren of dans zien ze het als een geweldig iets wanneer je al als een kind zijnde een kans krijgt om naar een top academie te gaan. Alleen in het voetbal is het dan weer een probleem. En waar trek je dan eigenlijk de grens? Als je van je plaatselijke amateurclub naar Sparta gaat, geen probleem. Als je van Sparta naar Real Madrid gaat, groot probleem. Ik snap dat niet.

23 januari 2015 om 11:46

Theroscoe,

In de andere sporten komt het amper voor. Komt omdat er daar geen transferwaarde kleeft op een speler. Het heeft geen zin voor pakweg Racing Club Gent Atletiek om de nieuwe 12-jarige Usain Bolt te laten overkomen uit Jamaica. De club kan er niks aan verdienen, buiten prestige. Geld kosten doet het wel. Dus heeft het zelden tot nooit plaats.

In het voetbal ligt dat wel even anders. Als er morgen geen transfersysteem meer zou zijn, dan stopt de handel in kinderen ook.

Natuurlijk is er een verschil tussen

a) verhuizen van de plaatselijke amateurclub naar Sparta
b) verhuizen van Sparta naar Real.

In het ene geval blijft het kind in zijn biotoop, in zijn cultuur, in zijn taalbad en kan ie gewoon op een normale school zijn opleiding afwerken en dit onder gezag van zijn ouders.

23 januari 2015 om 14:30

In andere sporten zijn er ook genoeg instanties die een groot talent aan hun willen verbinden als die kans zich aandoet, ook al is dat talent minderjarig. In Amerika bv. gebeurt het continu. Scholen die al vroeg gesprekken aangaan met jonge tieners om ze beurzen aan te bieden. Of wat dacht je van jonge acteurs, muzikanten, ontwerpers. Krijgen ook vaak genoeg mogelijkheden om te werken in het buitenland. Moeten die dan in hun thuisland blijven en zichzelf tegenhouden omdat het kennelijk zo belangrijk is om je school af te maken? Nee, want ze houden zich bezig met een beroep dat je nou eenmaal naar verre plekken kan brengen. Dit is hun carrière, veel meer dan enkel een potje voetbal. Transferwaarde heeft daarin weinig te zeggen. Een club als Real Madrid haalt jonge gasten niet met het doel ze later voor veel geld te verkopen, ze willen de beste spelers. Juist voor dat soort topclubs gaat het om prestige en is het eerder een grote investering in potentiële kwaliteit ipv potentiële waardevermeerdering op de lange termijn van zo'n jonge speler.

Er wordt ook vaak gesproken over het welzijn van een kind, maar een Odegaard gaat nu 80k per week verdienen. Op zijn 16e. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen met een normale opleiding waar we zoveel waarde aan hechten. Dat hele biotoop-verhaal is ook te algemeen, sommigen aarden perfect in het buitenland en gaan van plek naar plek. Iemand als Theo Janssen had dan weer moeite zodra hij een week buiten Arnhem was.

En het is maar net wat je belangrijk vindt.
Van de plaatselijke amateurclub, ik noem even een Xerxes Dzb, naar Sparta.
Dat zorgt ervoor dat je op z'n best een zekerheid hebt op een kans dat je een profvoetballer wordt. Als je slaagt bij Sparta, zit je nog steeds bij Sparta. In de Jupiler League. Of je gaat naar een grotere club in eigen land.

Als je van Sparta naar Real gaat, dan ga je naar een ander land. Jij hebt daar problemen mee vanwege dat hele "haalt een kind uit zijn natuurlijke habitat"-gedoe. Maar wat biedt Real aan in het voetbal? Een goed salaris, een flinke reputatie en top faciliteiten en top trainers in een land waar de ontwikkeling van jonge spelers sowieso hoog staat aangeschreven. Als je het niet redt bij Real Madrid, dan heb je op zijn minst een flinke vangnet financieel en sportief gezien. Zelfs als je het niet redt bij Ajax en Feyenoord als jeugdspeler, dan is de kans dat je in feite niet aan de bak komt als profvoetballer op een niveau dat je jezelf onafhankelijk voetbalt veel groter dan als je het niet redt bij Real Madrid. Maar dat is niet belangrijk als je in je eigen land je ook bezig hebt gehouden met een afwerking van je eigen opleiding, wat ook geen baangarantie biedt. Dan kan je praten over het welzijn van zo'n jonge speler, maar dan lijkt mij dat een stap naar een Real Madrid of elk ander Europese topclub een grotere kans biedt op een positief welzijn van zo'n kind dan lekker in je eigen land blijven. En wij zijn in Nederland. Een van de weinig kleine landen waar de kwaliteit van de jeugdopleidingen nog relatief hoog is. Het wordt helemaal een simpel verhaal als je uit Slovenië, Kameroen of Zuid-Korea komt en Barcelona/real Madrid klopt aan de deur. Denk je dat ze zich daar bezig houden met een biotoop? Nee, die gaan zo de deur uit en niemand die zegt dat het een slechte beslissing is.

Het is lang niet zo negatief, dat hele gedoe rondom jeugdspelers, zoals het wordt geschilderd.

23 januari 2015 om 15:34

Theroscoe,

Bij mijn weten werkt het zo niet in Usa. Wel schuimen die high schools af om talent in iets een scholarship aan te bieden. Maar dan wordt er wel verwacht dat ze eerst hun high school met vrucht afronden.

In het voetbal gaat dat wel even anders. Hier heeft onlangs AS Roma nog een 9-jarige van Anderlecht naar hun gehaald. Papa kreeg een dikke auto en 3 miljoen.

Als je echt een Messiachtig talent hebt en je zit bij Xerxes Dzb, dan zal je ook nog wel kansen krijgen om prof te worden.

Je moet niet bij de übertop zitten om een knallende carrière te verkrijgen. De meeste voetballers zijn niet opgeleid door die übertopteams.

Ja ik vraag me ook af wat de constructie is bij al die jeugdspelers die overgenomen worden. Kan me niet herinneren dat Nathan Aké, Bruma en Rekik al zoveel interlands gespeeld hadden toen ze bij Chelsea en Manchester City tekenden. En die waren even oud als Di Maria toen...

23 januari 2015 om 09:11

Dr eerste zin staat spelers van buiten de europese unie.. daar is je antwoord


Ik snap wenger wel ze kunnen dus nooit super talenten buiten de eu scouten

23 januari 2015 om 10:21

Owh oke. Overheen gelezen haha

23 januari 2015 om 09:11

Het gaat om spelers buiten de EU. Europeanen kunnen wel gewoon aangetrokken worden.

Hoe zit het dan met die Brazilianen van City? Fernando en Fernandinho. Die hebben ook niet 75% van de interlands gespeeld bij Brazilië. Als dit niet gaat lukken met Gabriel Paulista dan weet ik het ook niet meer.

23 januari 2015 om 10:11

Bij uitzonderlijk talent of gevestigde naam wordt er heel vaak een uitzondering gemaakt.

23 januari 2015 om 10:37

Fernando is ook Portugees. Van Fernandinho weet ik niet waarom hij een werkvergunning kreeg.

23 januari 2015 om 11:23

Fernando is Braziliaan

23 januari 2015 om 11:35

Wat ik bedoel is dat hij een dubbele nationaliteit heeft. Hij is ook tot Portugees genaturaliseerd.

23 januari 2015 om 14:39

Dat wist ik niet. Bedankt

Ángel Di Maria is dan kwaliteit geworden. Arsenal had hem ook gewoon kunnen verhuren buiten Engeland.
Hoeveel talent van buiten de EU had Wenger dan wel niet naar Arsenal willen halen?. Wenger vraagt om kwantiteit om daar de latere kwaliteit uit te filteren. En omdat te voorkomen is er deze wet.

23 januari 2015 om 10:40

Vierdag

Onjuist, deze wet is er om te voorkomen dat Engels talent over het hoofd gezien wordt of zelfs genegeerd wordt. Staat ook in de tekst.

23 januari 2015 om 14:07

Dus ik heb het fout met deze wet? Nou laat dan Wenger maar 1000den talenten uit de rest van de wereld halen als gast arbeider Dat helpt het Engels talent op weg zeker. Wenger wil dan zeker ook een speciaal, legaal talenten kamp hebben naast de kanaal tunnel?

23 januari 2015 om 14:20

Vierdag

De aanname dat Wenger van alles wil geeft al iets aan natuurlijk. Wenger benoemt iets dat wellicht door meerdere managers in Engeland gedacht wordt?

24 januari 2015 om 03:22

Wenger wil het product "talent" gratis op kunnen halen. Is er concurrentie van buitenlandse clubs, dan kunnen die het wel vergeten met al het TV geld wat naar de PL gaat.
Wat zou Wenger er van vinden als andere landen de PL niet meer zouden uitzenden om zo hun eigen competitie te beschermen? Dan droogt de PL vanzelf op. Het is toch te gek voor woorden dat een PL promovendus even en zak geld van 150 miljoen krijgt om te gaan winkelen.
Gemiddelt een 100 miljoen per club aan TV gelden. een Promotie bonus en een parachute.

Die werkvergunningen gaan niet veranderen, ik vind niet dat voetballers daarin een uitzonderingspositie verdienen ten opzichte van niet-voetballers. Voor die mensen is het ook lastig om een werkvergunning te krijgen. Sterker nog: Zelfs voor mensen van binnen de EU duurt het even voordat dat rond is.

Zo zie je maar weer dat regels bijna altijd negatieve bijwerkingen hebben. Gewoon vrij laten, dan komen er vanzelf goede oplossingen door het krachtenveld van de betrokken partijen.

Volgens mij heeft di Maria gewoon een tweede Italiaanse nationaliteit, dus Wenger kon hem gewoon halen toen die achttien was

dit lijkt me inderdaad gewoon frustrerend. vooral als je gewoon weet dat hij talent heeft door al je ervaring maar je mag uhm vervolgens niet halen.
er zijn wel meerdere domme regels die aangepast moeten worden. maar ja als je eens stelletje conservatieve zakkenvullers de zaken laat beslissen dan gebeurt er niet veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren