Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Welnee, Mark van Bommel gaat ver om te winnen, maar niet zo ver’

Laatste update:

Kevin Hofland en Mark van Bommel speelden zeven jaar met elkaar samen bij Fortuna Sittard en PSV en zondagmiddag staan de twee tegenover elkaar. Eerstgenoemde is assistent-trainer bij Fortuna, de club waar hun beider profcarrière begon, terwijl Van Bommel de touwtjes in handen heeft in Eindhoven. Hofland kijkt uit naar de wedstrijd tussen de Limburgers en PSV in het Philips Stadion, al neemt hij de verhalen dat zijn vriend de ballenjongens heeft geïnstrueerd om het bij een voorsprong rustiger aan te doen wel met een flinke korrel zout.

“Welnee”, reageert hij lachend tegenover het Algemeen Dagblad. “Mark gaat ver om te winnen, maar niet zo ver dat hij ballenjongens in zijn plannen betrekt.” De geruchten dat de ballenjongens tijdens het thuisduel met FC Groningen de opdracht hadden gekregen minder hard te lopen werd vrijdag ook door Van Bommel zelf al ontkracht. Hofland moet echter wel toegeven dat een dergelijk ‘slimmigheidje’ niet helemaal onwaarschijnlijk was geweest bij zijn voormalige ploeggenoot.

“En dat waardeer ik zo aan Mark. Hij is een perfectionist. En dat zie je terug aan zijn elftal. Het is geen toeval dat PSV zijn wedstrijden zo vaak in de slotfase beslist. Ik zie daarin de winnaarsmentaliteit van Mark terug”, zegt hij. “Mark verstaat de kunst om een klootzak te zijn, net over dat randje te gaan. En die eigenschap heb ik zelf in die jaren ook ontwikkeld. Dat móet ook, als je je in de top staande wilt houden.”

Het gepromoveerde Fortuna doet het met een tiende plek in de Eredivisie vooralsnog prima en verraste vorige maand nog door in De Kuip van Feyenoord te winnen. Hofland hoopt dat een dergelijke stunt ook mogelijk is bij de koploper en geeft aan dat zijn ploeg met dezelfde insteek als in Rotterdam aan de wedstrijd moet beginnen: “Om te winnen dus, zoals altijd. En niet om de bange, kleine club uit te hangen. Wat dat betreft lijken Mark en ik heel erg op elkaar.”

Denk jij dat Fortuna Sittard minstens een punt over gaat houden aan de wedstrijd tegen PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die heren van Veronica Inside verkopen wel vaker nepnieuws. De zijn hun geloofwaardigheid natuurlijk ook al lang kwijt

2 februari 2019 om 10:19

Jij denkt dat die jongens dat zelf hebben verzonnen? Die zijn door iemand geïnstrueerd. Wat niet wilt zeggen dat Van Bommel dit is geweest.

2 februari 2019 om 10:36

@ryanbabel8:

Het is gewoon niet waar. Er was geen sprake van treuzelende ballenjongens, er zat er daar simpelweg gewoon geen.

Ik zat in het stadion en het viel me aan het begin van de wedstrijd al op dat er simpelweg minder ballenjongens zaten dan normaal. Dat was dus niet pas toen PSV in de slotfase de wedstrijd over de streep moest trekken.

2 februari 2019 om 11:43

Dat zou eigenlijk nog erger zijn als een club als Psv het niet voor elkaar zou krijgen om genoeg ballenjongens in te schakelen? Dramatische organisatie of is Psv niet zo populair onder de jeugd uit Eindhoven en omstreken?

2 februari 2019 om 11:54

Dat is helemaal schandalig. Organisatorisch gezien niet handig. Dan had het dus ook nog in je nadeel kunnen werken.

2 februari 2019 om 10:30

@bryan Smeets
T feit is, dat die jochies door iemand wel die opdracht krijgen. Tja en wie daar dan voor verantwoordelijk was, mag zich dan nu ook gewoon melden toch?

2 februari 2019 om 10:35

Tja dat is allemaal speculeren kan ook zijn dat die jongetjes het zelf hebben bedacht of zijn aangemoedigd door het publiek.

Of het nou wel of geen opdracht van van Bommel was doet er niet zoveel toe. Feit is dat de ballenjongens hun werk niet naar behoren deden. Het staat echt heel stom als knulletjes nog niet in staat zijn een bal normaal aan te geven. Psv zou dit niet moeten willen en die knaapjes hier op aan moeten spreken. Ze zijn toch aangenomen om de bal aan de spelers te geven als de bal uit het spel is? Hoe moeilijk kan het zijn?

2 februari 2019 om 11:45

Om uit de ballenjongen discussie te komen, waar ook ter wereld, of tijdrekken in het algemeen zeg ik dat je gewoon zuivere speeltijd moet invoeren. Ik zie er niks op tegen en dan kunnen we met zijn allen met een glimlach kijken hoe de ballenjongen loopt te jongleren met de achterbal.

Wat een onnodige discussies kunnen we hebben omdat de regels het simpelweg kunnen toestaan.

Ik bedoel het feit dat er ballenjongens zijn (10-12 jaar?) is bedoelt om de lamballen in het veld een handje te helpen. In principe kan elke volwassen speler zelf de bal bakken of iemand uit t publiek even de moeite doen. Maar omdat zo n concept nie werkt, want het hele stadion zit vol met tijdrekkers, moeten deze mannen het ontgelden en doen hun werk niet goed. Echt lachen.

2 februari 2019 om 12:31

Zuivere speeltijd daar ben ik helemaal voor maar zolang dat nog niet is geregeld moeten clubs gewoon de ballenjongens instrueren dat ze de bal ongeacht welke club ze aanhangen zo snel mogelijk naar de speler gegooid moet worden.
Zorgen voor genoeg ballen langs de lijn wil ook helpen..

3 februari 2019 om 01:33

Of gewoon de tijd bijtrekken die genomen wordt door de ballenjongen. Wat is daar nou moeilijk aan? Al gaat hij er 3 minuten mee hooghouden, trek er dan 3 minuten extra bij, waarom zou je de verantwoordelijkheid bij een 11 jarige leggen?

Alle ballenjongens in elk stadion proberen het spel te beinvloeden door de bal langzaam terug te geven aan de tegenstander. Al dan niet geinstrueerd door hun ouders.

Uiteraard heeft de chef ballenjongen wel gezegd in de pauze dat zijn pupillen het iets rustiger aan moeten doen bij moeilijke momenten in de wedstrijd.
Dat is dus nooit Mark zijn idee geweest op deze manier.

2 februari 2019 om 16:27

Er is een grote kans dat er iets dergelijks is geroepen naar de ballenjongens. Het kan ook zijn dat de supporters het hebben geroepen of dat de jongens zelf dachten slim te zijn. Ook zag ik dat er minder aanwezig waren dan normaal, misschien door de griepgolf. Het blijft speculeren.
Het is toch wel jammer dat dit nu zo wordt aangestempeld, dit gebeurt toch veel vaker?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren